Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
Ebes muku, vide cemo nasta ce da lici, dzabe muka ako nije lepse od fabricke, videcemo. Jos lakse je odraditi preko stare farbe, samo zamatiras i boja udri 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Neeegooo je li koristiš sigurnosne matice i gdje ga parkiraš? 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
E nasao sam sigurnosne matice 1200 dinara 4 komada, sa prstenom ali ne fabricke, i jako dobro uradjene, ako nekome treba 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
nemoj to dare stavljati na auto..
- darko darko
Stoo???? ako slucano stavim nove 17 tice, nosrmalno da cu prvo da stavim sigurnosne, josje bolje resena nego fabricka po meni sto se tice skidanja, i onako vozim na 4 strafa.
- milan_gt
meko je sve to..gledao sam na fabrickim kako sigurnosni stradaju pa ne mozes da skines tocak..ne znam kakvog su kvaliteta ti..
- darko darko
Pa neznam, ali za fabricke ionako svako ima kljuc, a ovo nije lose resenje, meni se svidja, ja sam narucio.
- darko darko
izpolirano izmedju krakova, ima jos malo da se lepo skine pasta i jos malo fino, al to je tako nesto, treba da ispadne

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Dobro ovo izgleda...
- darko darko
Uzivo je mnogo bolje, risevi se presijavaju i deluje musavo na slici, a i plastika- poklopac se uklapa boja lepse, samo nesija isto, meni se svidja
- darko darko
Gotovo, nijedna mlada nece da ga primi vise nikad neovlazena dobro
, imam kondicije da zadovoljim jednim srednjim prstom bar deset ninfomanki
, inace iskreno svidja mi se kako je ispalo, neznam sto je nekima taj fazon los, vec ima te hromirane detalje, mada ukusi su razliciti.
Prvo da se zahvalim taunusu 17 m a savetima, inace svidja mi se kako je ispalo posto ima puno hromiranih detalja vec na autu, oko bravica maska, lajsna na braniku itd, istog je dezena, a i poklopci su mu cucnuli, slike nisu nesto (bice boljih kada operem auto), isprsio sam se za nove gume 36000
, mada sam voleo da uzmem bf, cena je presudila, bitno je da ima zastitu za alu, ono fr valjda, indeks se vidi do 650 kg, jako bitno za teze automobile, xl ojacana, v do 240 km ako ima smisla kometarisati, dot je vazan 11 nedelja 2012
. Mogu samo da kazem ovoliki auto sa novim gumama pa makar i bravisu
, vrh je osecaj, prelazak sa zimskih na letnje vauu
. Zimske imaju saru (one polovne sto sam uzeo 3 imaju 6,5, a jedna 6 mm, bila je prepumpana vrv, pa nasredini je malo manje samo sara, na krajevima je ista 6,5 mm) one su spakovane i cekaju zimu, felne ispolirane al mlekom
, oprene, izvadjeno ko zna koliko kameckica, i blata naslaga sa unutrasnje strane felne da sam se i ja zacudio
.
Interesuje me kako da malo zastitim ovo posto sam primetio da svaka kap ostavlja fleku posle duzeg vremena,(mada treba po 5 minuta da se ispolira cela felna, vise zeza skidanje tocka), kapiram da providni lak nece da hvata za poliran aluminijum bez prajmera, a folija isto tesko, cak se i pasta za aluminijum "spere" koliko mu je dusa ispolirana
, kako bi mogao da zastitim????
da dodam ispalio sam se za ventila zaboravio sam fabricke kuci i sad imam kamionske ove crne
slike

Prvo da se zahvalim taunusu 17 m a savetima, inace svidja mi se kako je ispalo posto ima puno hromiranih detalja vec na autu, oko bravica maska, lajsna na braniku itd, istog je dezena, a i poklopci su mu cucnuli, slike nisu nesto (bice boljih kada operem auto), isprsio sam se za nove gume 36000

Interesuje me kako da malo zastitim ovo posto sam primetio da svaka kap ostavlja fleku posle duzeg vremena,(mada treba po 5 minuta da se ispolira cela felna, vise zeza skidanje tocka), kapiram da providni lak nece da hvata za poliran aluminijum bez prajmera, a folija isto tesko, cak se i pasta za aluminijum "spere" koliko mu je dusa ispolirana

da dodam ispalio sam se za ventila zaboravio sam fabricke kuci i sad imam kamionske ove crne

slike

- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
ne znam za ostale ali meni se svidja kako je ispalo 

rust is not a crime
- milan_gt
dare super..
sad nesto poredim ove moje nove felne sa tvojima..ne znam koji je kod mene finis ali mi se cini izmedju tvog visokog sjaja i klasicne alu felne..onako blago matirano polirana
(ne znam kako bih drugacije opisao) sija ali nije kao ogledalo..
a sto ih nisi prelakirao pa nabacio gume?

sad nesto poredim ove moje nove felne sa tvojima..ne znam koji je kod mene finis ali mi se cini izmedju tvog visokog sjaja i klasicne alu felne..onako blago matirano polirana

a sto ih nisi prelakirao pa nabacio gume?
- darko darko
Pa valjda ne hvata lak za poliran aluminijum, cudo kako spere i samo mleko za poliranje, skupi se sa kaplicamam kako voda na ispoliranom autu, verovatno lak ne bi uhvatio. Aluminijum se farba tako sto prvo ide prajmer, kiselina koja ga malo nagrize da moze da se uhvati spric git - farba za aluminimunimum
, ma nije problem prepolirati, najgore je bilo smirglanje i skidanje farbe meni, ovo sve ide polirkom vrlo brzo kredama....
Gledao sam kod tebe je poklopac poliran, ili tako farban, sad mi je jasno zasto fabricki nepoliraju felne izmedju krakova, nego samo rub

Gledao sam kod tebe je poklopac poliran, ili tako farban, sad mi je jasno zasto fabricki nepoliraju felne izmedju krakova, nego samo rub

- milan_gt
u katalogu za moje pise painted/polished (farbani su bocna strana krakova u tamno sivu a prednja strana polirana..)
- darko darko
Moguce, takav je bio i moj rub, mozda je plastificiran preko, mislim (nisam siguran da je mare imao komentar sta je to bilo preko poliranog aluminijuma)
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
super izgleda
nego, mene interesuje,posto znamo da aluminijum vremenom oksidira, kako ce se to odraziti na sjaj felni? je l' postoji neko zastitno sredstvo?

nego, mene interesuje,posto znamo da aluminijum vremenom oksidira, kako ce se to odraziti na sjaj felni? je l' postoji neko zastitno sredstvo?
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- darko darko
pa to se pitam i ja, ali voda se nezadzava na felni kada je ovako ispolirana, potrebno je ispolirati jednom u sezoni(to nije tako opasno), videcemo, imam neko polir mleko za aluminijum, pa polse pranja se samo namaze, videcemo.....
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Mora s'vremena na vreme da se felne prelaze (istrljaju) purol pastom kad nemaju lak tj zaštitu.
Recimo barem jednom-dvaput mesečno treba da se tretiraju felne inače vrlo brzo oksidiraju i ne liče ninašta.
Recimo barem jednom-dvaput mesečno treba da se tretiraju felne inače vrlo brzo oksidiraju i ne liče ninašta.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- darko darko
Koju pastu, jel moze ovo, al ovo malo "razmrlja ispolirano" samo malo

Uploaded with ImageShack.us
ako ne slobodno mi preporuci neku

Uploaded with ImageShack.us
ako ne slobodno mi preporuci neku
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 24. apr. 2012. u 21:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milan_gt
ebo si mu kevu sa slikom.. 

- darko darko
evo sad je dobro, pogresna slika 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
je l' mora naopacke da se gleda? 

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- milan_gt
pa stoji mu ko majonez.. 

- darko darko
e tako stoji i na bocici-naopako, al puko poklopac pa da neokrecem, ja okrenuo telefon da slika ispadne prava, dzabe kada ima ono sto vraca u horizontalu