Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus76

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Taunus76

Poruka od 911s [SK] » utorak, 7. jun 2011. u 11:55h

Sinoć sam se setio da imam na tavanu viška cajgera od TC2, tako da ne moram da ti za sad uzimam tvoj nego ću uraditi neki od mojih, resetovati km na 00000 i izbaždariti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » sreda, 8. jun 2011. u 15:11h

Nastavak stripa koji malo kasni ...
Posle dolaska glavnog majstora (delatnosti: konsalting, tehnicka podrska, fizicka podrska, rmbacenje itd ...) pristupilo se ispijanju sokova, piva i pomalo sredjivanju motora
Slika
stavljeni zamajac, lamela, korpa (ja nikad radio da sam sam pokusao bilo bi muke ... znanje je znanje ...)
Slika
stavljen menjac i poguran auto ...
Slika
da se vidi koliko je to i kako izgleda (mnogo je lakse i jednostavnije kad se radi u garazi i sa kanalom ali ...
Slika
ovde na scenu stupa fino balansiranje pozicije auta za krajnje ubacivanje motora
Slika
a ovde motor gnjuri i gnjuri uz pazljiv supermonitoring ...

i na kraju
Slika
motor unutra, menjac vezan kroz rupu rucice menjaca i sad sledi sredjivanje nosaca menjaca ..

Ubaceni su jos i kablovi struje i hauba a nabavljena i usisna od 2.3 za karburator pa preko vikenda se to kompletira i prelazi na kos pozadi da se isece i to sredi.

Kolega Krsticu nadam se da moze mali dogovor pre sredjivanja te table da se vidi oko osvetljenja, izgleda i kompenzacije u raznim varijantama...

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 8. jun 2011. u 16:30h

Ove slike mora da je Aca birao hahahaha
Znaci nabavio si usis sa 2.3 masine?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 8. jun 2011. u 16:54h

Nemam nijednu bolju sliku

Slika

ovo je kod mene ispalo nešto plavkasto, nedefinisana nijansa, gadjao sam da se slaže sa ostatkom dugmića i pogodilo se, koristio neke totalno nevezane zelene i plave folije za tu nijansu i sada njih više nemam, tako da sada mogu da uradim da bude ili nešto svetloplavo ili crveno ili belo ili narandžasto, mislim na boju brojeva noću, inače su preko dana beli a pozadina mat crna (kao fabrički). Font izaberi sam, a mogu ti i ja pustiti na mail već iscrtane u Corelu pa ti modifikuj i vrati nazad fajl. Ako nadješ voltmetar od Lade mogu i njega da ubacim u deo u donjoj zoni obrtomera, kao i kod mene što sam uradio. Što se kazaljki tiče, jako sam tanak sa viškovima i to sve neki raspari, par komada su otišli za kolegu 8) sa gornjih slika, ove kod mene su od Sierre koja je imala obrtaljku. Mada kao što sam ti već rekao, pošto ćeš morati da kupiš ili ja da ti nadjem neki obrtomer, najbolje bi bilo da uzmeš ceo cajger od Sierre sa obrtomerom, i zbog njega i zbog kazaljki a i brojača dnevne kilomeraže ako ga ti nemaš, za taj cajger daj max 1000 dinara. Ubaciću i nešto dioda (sa sve stabilizatotom na 12V) da bi osvetljenje bilo ravnomernije. Za sve ovo mi treba oko 6 sati neprekidnog rada (šifra: radim sporo ali zato aljkavo mrgreen ).
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 8. jun 2011. u 16:55h

Jebote, gornje slike su "Mlad, atletski građen, nepušač, slobodan, sređivao bi Taunuse po kućama (dolaze u obzir i neudate Cortine ;))" :clap:

Ostala mi prva slika na monitoru, upisujem ocene sa kolokvijuma i ladno me pita studentkinja jel to sa Fejsbuka hahahaha
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 8. jun 2011. u 16:57h

Prosledi ti toj studentkinji i ostale slike, vidiš da je kao slučajno primetila, "profesore, a jel vam to brat od tetke" hahahaha , daj da mi njega ukombinujemo, ima od silne pometnje da zaboravi na onaj moj prvoseptembarski rok :rotfl: :rotfl:
Ford weist den Weg.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 8. jun 2011. u 17:01h

Bolje kod mene pre podne na kafu, pa da čovek slobodno bira, leto je, vrućina, atributi su na izvolte 8)

Sad, ako ti je bitan rok... da odložimo sve za kraj septembra, oktobar... ili oktobar 2 :P
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 8. jun 2011. u 17:57h

Obrtomer jel ima veze da li mora sa sestaka ili moze bilo koji? Sto se tice boja to cim nadjem tablu ili obrtaljku (gledacu u sledecih par dana) pa cemo se dogovoriti.

Te studentkinje, mislim ne interesuju me ja sam mator covek, nego ako neka mama ima pitanja sa kim bi to cerke da im se vidjaju mogu meni da se obrate ja cu to onako diplomatski izokola da pojasnim ...

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » sreda, 8. jun 2011. u 18:45h

Krsticu jesu ti ovo na slici kazaljke koje bas svetle ili si mazao originalne nekom kao 'refleksivnom bojom'?

@taunus76: Svaka cast, samo napred! Sad gledam i mnogo dobro izgleda ova plava boja kojom si ofarbao motorni prostor! :bravo:
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 9. jun 2011. u 10:05h

Razlikuju se obrtomeri za četvrtaka i šestaka, ali meni nije problem da od jednog napravim drugi i obrnuto.
Kazaljke su sa Sierre, narandžanstvene :D i po dve PLCC SMD diode ispod centralnog dela sočiva kazaljke.
Ford weist den Weg.

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » četvrtak, 9. jun 2011. u 10:09h

Imaces jos jednog pacijenta... hahahaha
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 9. jun 2011. u 10:30h

Stani u red, za sad ih imam četvoro mrgreen
Ford weist den Weg.

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » četvrtak, 9. jun 2011. u 10:58h

911s [SK] piše: (šifra: radim sporo ali zato aljkavo mrgreen ).
mrgreen

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » četvrtak, 9. jun 2011. u 12:10h

@ stalker-za jedno godinu do dve ces imati cajger :D
@ aca-polako ali sigurno prelazis na studentkinje :jeeej:
@ miodrag-jos malo pa gotovo thumbsuph
rust is not a crime

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 9. jun 2011. u 17:14h

Danas sam stavio zasrafio haubu i oba krila (jos treba da se sredjuju ali da bih napasovao i video da negde nisam omasio) pa vrata desno pozadi koja mi je Ace1 ulubio sedenjem, usis je nadjen za 2.3 sve pase i na motor i karb ali su otvori za gorivo manji to cu eventualno da prosirim.
Kolega Krsticu cajger sa Sierre cu potraziti u sledecih par dana pa ces ga dobiti ...

Sad na red dolazi zadnji desni deo valjda cu za vikend to sve da odsecem i zavarim ceo kos ...

Mislio sam pre secenja pozadi da zavarim jednu kutiju 2*2 cm od poda do krova da ga drzi kad odsecem gredu? Posle bih zadnju soferku uglavio u parcad kedera i postavio provizorno da bih napasovao novu gredu i donji deo. Imate li neki neki predlog kako to najbrze odraditi (Lipu Goja?)

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » petak, 10. jun 2011. u 16:46h

nemam pojma sta te muci,da ti pravo kazem...ako nesto treba da uklopis pa varis,nikad ne ispadne kako si htio,navuce ga var...falc oko soferki mozes da malo fulas,radi na kederu,za toliko koliko bi ga var nategao...aj uslikaj sta hoces da sjeces...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » petak, 10. jun 2011. u 18:09h

Vise sala na Lipu Goja ali kad vidim sta si uradio sa krilom ....
Ima gore slika de Ace1 sedi pozadi na autu. Secem ceo kos, gredu do krova i donji deo skoro do sredine ispod soferke. Treba da uklopim vrata, zadnju haubu i zadnju soferku. Mislio sam da sa unutrasnje strane zavarim jednu kutiju od poda do tavana da mi drzi krov da ne pada kad budem odseko gredu ali sam u dilemi sta da uklapam a sta moze da malo masi? Koliko sme staklo soferke da radi u falcu gde ide keder to mi je najproblematicnije da posle ne sece keder i ne pukne ako ga previse stegnem ili ne landara ...

I ovaj post gore ti je srecan 777 - i thumbsuph

goja

Poruka od goja » petak, 10. jun 2011. u 21:53h

hmmm,druze,nemoj sjeci tako velik komad,tesko ces uklopiti sve...vidi,ako imas taj dio odrezan sa drugog taunusa ili nov,sve premjeri precizno do u milimetar,obiljezi neke repere gdje se sspaja pa rezi inace jako zeznuto...nece pasti krov ako isjeces zadnji dio,drze ga stubovi,samo to radi na ravnom da ne ostane usukan...ako ti otvor zadne sofersajbne ostane veci za pola centimetra nije strasno,nemoj da bude tjesan,neces je moci postaviti...boga mi,ovo ce biti povelik posao...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » petak, 10. jun 2011. u 22:07h

U bre a ja mislio da sam najveci deo posla odradio ...
Imam ceo kos odrezan do patosa sa delom zadnjeg krila do otvora za rezervoar i delom koji ide od soferke do zadnje klupe pa cu tako i secem ovaj unisteni kos ... A sve mi je iz komada pa cu probati tako i da ga zavarim. Moracu da se nauzimam stega i smrt klesta da to koliko toliko fiksiram pre varenja ili da pop nitnama prvo sastavim i uklopim pa onda da varim ... Eto mi veselja ...

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 10. jun 2011. u 22:20h

Дај слике оштећења ....
Овако може само да се нагађа

goja

Poruka od goja » petak, 10. jun 2011. u 22:30h

za ovo ti niko ne moze dati savjet sta da radis,to je sve neizvjesno...sam ces tesko ovo uklapati,treba ti neko da pomaze...bilo kako bilo,tri puta sve premjeri prije neg se uvatis brusilice...nije ovo samo lim koji vidis ima tu stosta ispod oovoga vanjskog,mozda cak i vise vego na prednjem djelu...

Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Poruka od Necke » petak, 10. jun 2011. u 22:47h

nemoj da te plase taj kos nista bitno nedrzi, gledaj uklopi luft na vratima i na gepeku, a i ako ga negde skratis stavis parce lima izmedju i zavaris. nije to nikakva matematika.

goja

Poruka od goja » petak, 10. jun 2011. u 23:45h

daj boze...

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » subota, 11. jun 2011. u 17:29h

Nasao sam medju-plocu za 2.3(nalazi se izmedju karburatora i usisa) pa ako ti treba mozes da je pokupis.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 11. jun 2011. u 19:33h

Deckonja: videcemo se za par dana pa cu pokupiti da vidim kako ce da legne...

Sredjen nosac menjaca pa par slika - pomerane rupe za jedno 8 cm - prvo odsecene pa pomerene i zavarene
Slika
pa malo sredjivanja
Slika
i gotova jedna strana
Slika
nastavljeno sa drugom
Slika
i gotovo
Slika

E sad jedno pitanje: na pretposlednjoj slici se vidi donja strana nosaca i tu na taunusovom nosacu ide deo u obliku zvona kroz koji ide veliki sraf u menjac. Posto sam stavio sierrin taj deo interesuje me da li ovde ide samo sraf ili ima nesto slicno tom zvonu?

E da namontirano da se vidi kako pasuje, pa skinuto i naravno u dva sloja reaktivne antikorozivne (cisto da opravdam ono VR ...)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“