knezevic piše:da ti dam moje misljenje kako bi ja to uradio...
Mislio sam i ja tako da uradim, ali ne moze. Nema mesta kod rukohvata, a i taj prekidac je dosta velik. Jos ima i nekoliko kablova sa zadnje strane jer ipak ide komanda za svaki prozor, tako da nije bilo moguce. Gledao sam ja to milion puta ali jednostavno je ovo bilo jedino resenje. Drugo resenje je bilo da ide negde na tablu, ali to mi se ne svidja. Ja imam tu plastiku koja ide okolo ali nece to moci. Gledacu nesto da uradim, ali videcu na leto sta bi moglo. Mozda mi jos nesto pametno padne na pamet.
taunus76 piše:Svaka cast na autu jedino mu dodaj hrom......
Hvala puno. Hrom lajsne su bile oko prozora na vratima. I bile su crne lajsne na sredini vrata. Ali sam to bez dvoumljenja sve skinuo. Kod starog sistema kacenja je bio problem sto se uvek zadrzava voda i prasina ispod i naravno pocne da rdja. Jos stara kola, pa je neko i uvrtao srafove i vrata i snalazio se svakako da te plastike ostanu na kolima. Pa sam onda iz razloga zastite kola sve skinuo, i sve te rupe i cuda pozatvarao. A i jedna od osnovnih ideja mi je bila da bude tri boje na njemu. Znaci plava, crna i krem kao sto je na sedisitma. I sve na kolima je u tim bojama. I ako stavih hrom lajsne, samo ce one biti hrom. Nista vise. Sto se branika tice lakse bi mi bilo da stavim te sa TC2, ali mi je isto jedna od osnosvnih ideja bila da ostane sto blizi originalu. Predlagali su mi i da zatvorim siber. ali nisam hteo bas iz tih razloga. Bez obzira sto imam vise muke nego koristi s njim, ali sam hteo da ostane sto priblizniji originalu.
Dolazi i do tog problema s soferkama. Ni prednja ni zadnja soferka mi nigde ne curi. I kada sam poceo da sredjujem kola, zvao sam glass servise da mi ih skinu. Ali od nekoliko servisa, niko nije hteo da mi garantuje da mi nakon vracanja nece poceti cureti negde. Pa nisam hteo da sebi pravim problem, tako da ih nisam skidao. Majstor je vrhunski odradio i dizao kedere kada je farbao, tako da nema razlike, ali soferke ne skidam ni pod razno. Iz toga razloga cu gledati da uzmem neki materijal koji je mekan i lako se savija. Malo cu da se pomucim, ali uz neke savete koje sam dobio, mislim da cu uspeti da namontiram nebo i ovako.
dule0911 piše:Uzimajuci u obzir kvalitet radova i velicinu auta (tj povrsina za farbanje) mislim da je cena korektna, na mestu. Neko ce reci skupo, ja mislim da i nije.
Za nastavke se slazem sa ostalima, ili neke skracene ili sa TC2.
Za nebo mozes da stavis neki plis ili nesto tako, to je najbolje resenje rekao bih.
Cena je skroz korektna. Gledajuci ostale ponude od nekih 600 evra za sve (i limarija i farbanje) do nekih 2200e isto za sve, ali da ne garantuje nista tj da auto moze sutra da izdrdja. ova cena je odlicna. A i prepurka je bila jako dobra, tako da se nisam pokajao. Covek je stvarno vrhunski odradio posao. A i kola su bila u prilicno tuznom stanju, tako da nje puno para. Za nastavke cu poslusati VAN-ov savet i uzecu ove plastke i skratiti ih i staviit na kola.
taunus76 piše:Druga stvar je izolacija. Uzmi azmafon i to od 2 cm ili 3 cm.
Gde to moze da se kupi? Ja sam imao u planu neku izolaciju da stavljam i u vrata i svuda, ali eto na kraju nisam. Mada leto dolazi, nikad nije kasno...
Lale piše:Odlično urađen posao, auto je kao nov.Svak čast.
Ko je radio tapaciranje?
Hvala.

Tapaciranje je radio neki lik na Klisi u NS. Nisam bas najzadovoljniji, nije ispao korektan sto se nekih stvari tice ali na kraju ispade sve ok. Videcemo dokle, pogotovo tapacirunzi na vratima. Cena nije bila velika jer se on tu malo zeznuo, ali tako to ispade kada drugome jamu kopas. Hteo je da zezne mene, pa prc. No dobro, bilo pa proslo. Ne bih ga preporucio nikome, ali odradio je posao na kraju.