Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Taunus 2.0 - 1.1 - 1.6 by Drazen

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
DrazenNS
Poruka: 198
Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
Kontakt:

Re: Ford Taunus 2.0 - 1.1 - 1.6 by Drazen

Poruka od DrazenNS » nedelja, 2. jan. 2011. u 17:19h

Konacno posle skoro dve godine cekanja da predstavim svog ljubimca u novom i poboljsanom izdanju. Nije sve gotovo kao sto se vidi na slikama, ali evo par slika za pocetak. Naravno i malo objasnjenje pre slika da se zna sta je sve radjeno. Pa da krenemo od pocetka. Automobil je skroz bio rastavljen. Izvadjen motor i skinuti trapovi. Sto se trapova tice, zamenjene su sve gumice na prednjem i zadnjem trapu. Kupljeni su komplet novi amortizeri napred i nazad. Kupljene su gornje i donje kugle na prednjem trapu. Komplet i prednji i zadnji trap su ofarbani. Takodje i menjac i kardan. Automobil je od dole komplet zasticen kobitom. Uradjena mu je limarija i naravno farbanje. Od ranije ima alarm, centralnu, blokadu motora, muziku Pioneer CD player i blaupunkt zvucnike. Sada su mu ubaceni elektro podizaci na sva stakla s komandom na vozacevim vratima za svako staklo. Komplet je tapaciran u kozu. Koza je prava, i koliko sam se ja raspitao iz nekih neutralnih izvora, da je koza dobrog kvaliteta. Uradjeni su tapacirunzi na vratima, sedista, naslon za ruku izmedju prednjih sedista i klupa iza zadnjeg sedista na kojoj stoje zvucnici. Ofarbane su mu felne i kupljene su dve nove letnje gume Tigar Prima 205/50 R 15. Dve sam kupio takodje nove i s njima sam presao mozda 300 km pre nego sto sam rastavio kola, tako da se moze reci da su sve gume nove, isti proizvodjac, ista dimenzija, isti tip.. Takodje su kupljene 4 zimske gume Tigar Wintera 185/70 R 13 za njegove fabricke alu felne ali to jos nije montirano niti ce biti ove zime. Takodje i te felne ce ici na farbanje i sredjivannje. Na motoru su zamnjene svecice, ulje, kablovi, zupcasti i klinasti lezaj. Nije bilo potrebe za vise, jer je sve relativno skro radjeno (gledajuci kilometrazu). Stevljeni zu nazad belo-crvena stop svetla i napred xenon farovi. :)) Takodje punjac za plin mu je premesten i to ce da se vidi na slici gde je. :))) To je ono cega sam se setio do sada, a ako se setim jos necega, dopisacu. Nisam ranije hteo da stavljam slike, jer sam zeleo da prvo vidite kako to izgleda gotovo. Stavicu par slika kako je radjen jer sve sve sto sam radio na njemu slikao.

Slika Slika Slika Slika Slika

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » nedelja, 2. jan. 2011. u 17:32h

Prelep je .
Koliko te je izaslo tapaciranje sa sve materijalom ?
Jel si sredio brave , tj. jel ti jos trebaju ? Mislim da ima sva 4 brka za branike , ako ti trebaju

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » nedelja, 2. jan. 2011. u 17:34h

Slika Slika

Tako izgledaju prekidaci za podizace danju, a naravno i nocu. Svi prekidaci svetle sto daje posebnu car. :)))

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » nedelja, 2. jan. 2011. u 17:41h

van piše:Prelep je .
Koliko te je izaslo tapaciranje sa sve materijalom ?
Jel si sredio brave , tj. jel ti jos trebaju ? Mislim da ima sva 4 brka za branike , ako ti trebaju

Tapaciranje me izaslo negde oko 600 evra. Nisam siguran koliko je precizna cifra ali tu negde. Brava mi treba samo vozaceva jer moja ne valja. mada cu jos probati da sredim svoju. Samo vozaceva vrata ne mogu da se zatvore skroz pa ruzno izgleda. Plastike za branike imam, ali isto tako imam i problem s njima. To cu na leto da resavam. To je jedna od stvari koje su ostale da se rese. Zadnje platike su jako dugacke pa se jako ljuljaju gore dole. Ja sam mu (kao sto se vidi) zatvorio one rupe za nosace plastika zbog rdjanja. Pa mi je to sada malo problem kako da pricvrstim plastike da stoje mirno, a da limarija ostane citava.

Slika

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » nedelja, 2. jan. 2011. u 17:42h

Slika

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 2. jan. 2011. u 18:10h

Smisli neki sistem sa srafom , podloskama i maticom koji koji nosi nosac tog brka . Ispod podloski stavis silikon ili neku drugu diht masu i stegnes.
Nabavi crne te rukohvate za vrata ili svoje ofarbaj sprejem za vinil.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 2. jan. 2011. u 18:37h

Bas je lep taunus thumbsuph
Licno bih par stvari uradio drugacije, ali nista strasno ni ovako. Npr malo bih vise bez koze ubacio (nasloni za glavu da su komplet bez, zadnji deo prednjih sedista...), xenone ne bih ubacivao.
Od predloga odradi ovo sto ti je van rekao (mada nije nuzno posto je i auto iste boje), zatim pokusaj da nadjes prednje migavce bele, maske na zvucnicima u vratima pokusaj da nadjes neke neutralne obicne crne - ovako mu po mom misljenju ne stoje ove "space" maske.
U koju boju ce da ide nebo? Ja navijam za bez :D

Inace je farbarski deo koliko vidim odlicno odradjen, ako nije tajna koliko te izaslo farbanje(sa pripremom)?

A da, i stavi neki "ford" okvir maske, nemoj italijane da reklamiras hehe :D
Fiesta!!

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » nedelja, 2. jan. 2011. u 19:30h

svaka cast kolega,odlicno napreduje auto,prihvaticu onaj davni poziv za pivo kada dodjem u ns a isto vazi i za tebe kada dodjes u bg redbullw
rust is not a crime

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 2. jan. 2011. u 23:35h

Auuu svaka čast! Nisam očekivao da će da izađe tako dobro! thumbsuph
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 00:01h

Hvala puno. Drago mi je sto vam se svidja. :))) Sutra ako stignem cu da stavim jos slika. :) I naravno punjac za plin koji je sada na mestu da se ne vidi. :) Meni izgleda jako dobro, ali videcete. :))

"Iosis"

hvala :)

"Boris88"

Poziv ostaje uvek. Kada budes dolazio javi se. :) Ja planiram u BG doci, ako ne pre, onda na neki skup kada malo prodje minus. :) Mozda i nekom prilikom nedeljom pa da se druzimo malo. :)))

"dule0911"

Hvala puno. :)) Xenone sam i ranije planirao da ubacim, tako da to svakako ostaje. Sto se naslona tice, bas mi se svidja ovako zbog kontrasta, posto su sva sedista i sve je crno belo, pa reko malo da ubije svetlinu u kolima. Meni je ok. Slazem se za zvucnike, mada trenutno nemam neko bolje resenje, a ako skinem te plastike, jos je ruznije. Pa za sada ostaje tako, a videcu sta cu dalje. Bele migavce sam trazio ali nisam nigde nasao. To mi je zelja od ranije, ali nisam uspeo da nadjem. Nudio je jedan momak da mi salje iz Argentine, ali to za sada ostaje krajnje resenje. Nebo je trebalo da ide u crnu, ali mi majstor nije dobro usio, pa ga nisam stavio. Svi su mi rekli da ne stavljam nebo od koze, tako da cu videti sta ce biti na kraju. To cu da resavam tek na leto. Sto se plastika na branicima tice, za sada mi je najpribliznije resenje da samo zavarim krajeve na branicima, lepo ih ofarbam i ostavim tako. Stvarno ne bih da budzim nesto vezano za lim, tako da tako neka opcija ne dolazi kao opcija. To cu takodje da resavam na leto. Za sada ostaje ovako.
Farbarski je odradjen jako jako dobro. Svi koji su videli kola uzivo, rekli su da je vrhunski. Majstor je samo za farbanje s farbom uzeo 950 evra. Priprema i farbanje. A sto se okvira tice, ja sam mislio da cemo na forumu da radimo okvire s nekim natpisom i to, ali eto za sada od toga nema nista. Uzecu neki obican okvir pa staviti. Ne moze se sve stici. Zima me malo pozurila, a i trebala su mi kola za put, pa nisam sve stigao. Ali polako. :)))

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 09:52h

Odseci onda te brkove za brake i ostavi samo deo koji zatvara branik .
Auto je fenomenalno uradjen .

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 11:29h

svaka cast thumbsuph ovo super izgleda....

po meni samo jedan detalje treba da doradis a to j onaj prekidac za podizace stakala, malo lepse da upakujes i to bi bilo to.... a naslos za ruke kako hoces moze u crno da ode ali i ovako nije lose.... to je stvar ukusa
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 11:41h

I meni baš upadaju u oči prekidači el. podizača... jel to moglo negde na sredini da se upakuje na konzolu ili tablu... ovako baš ružno štrči ;)

Al dobro... to su već sitni detalji ;)

Lepo spakovana mašina.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 12:05h

van piše:Odseci onda te brkove za brake i ostavi samo deo koji zatvara branik .
Auto je fenomenalno uradjen .
Odlicna ideja. Vidis mogao bi tako da uradim. Hvala.

knezevic piše:svaka cast thumbsuph ovo super izgleda....

po meni samo jedan detalje treba da doradis a to j onaj prekidac za podizace stakala, malo lepse da upakujes i to bi bilo to.... a naslos za ruke kako hoces moze u crno da ode ali i ovako nije lose.... to je stvar ukusa
Hvala ti. To za prekidace se slazem ali tu ima problem. Ostali stoje OK samo taj tako strci. Problem je sto su to podizaci i prekidaci s mondea. A oni imaju plasticni ukras koji ide okolo tj prekidaci se ubodu u taj ukras. A u okviru toga je i brava za otvaranje vrata. Pa nisam mogao da uzmem samo ukras, a brava mi ne odgovara. I meni se to ne svidja, ali trenutno nemam neko dobro resenje za to. A meni licno, stvar ukusa, je ruzno kada je negde na tabli. Ja sam bas hteo da svi prekidaci budu vratima. A pozicija im je tu gde jeste, zato sto tu ima rupa u limu vrata. Nisam zeleo da secem vrata, pa sam gledao da stavim prekidace tamo gde moze. Kao sto rekoh, i meni se to ne svidja, ali trenutno nemam neko kvalitetno resenje da ostane tu gde jeste, a da sakrijem malo bolje.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 12:44h

da ti dam moje misljenje kako bi ja to uradio...
probao bi prekidace ubaciti u naslon z ruke (na vratima) i tu ga lepo upakovati.....i to samo ovaj na vozacevim vratima a ovo ne strce nesto posebno mada bi i oni mogli...... ali posto ti je tapacirung vec izbusen za to je kasno thumbdown
ali posto oni moraju ostati na tom mestu ..... probas nabaviti onu plastiku oko njega ,ili da ti neko isece od (drveta metala) na CNC masini takav oblik pa ga zakacis oko prekidaca....

u svakom slucaju ovo je a pohvalu.....to su samo malo detalji koji se mogu resavati a i ne moraju....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 17:35h

Svaka cast na autu jedino mu dodaj hrom lajsne ispod prozora (ne znam da li su isle na TC3) ali malo da mu se doda tog hroma i da bude ko da je izaso iz fabrike. Sto se tice neba ja sam ga sam sio (mislim zena mi) i nije neki problem za TC2 - e sad TC3 je malo kockastiji gore u krovu i za kroj ti treba staro nebo ali je zezancija od par sati posla (ako nije koza - za to treba jaca masina) a ako je od eko koze nece kostati vise od 1000 din. Meni je bilo potrebno vise vremena da ga namestim nego da se uradi.

Moraces da skidas soferke ako hoces lepo da ga namestis ali za ovako sredjen auto ne bih se razmisljao.

Sto se tice branika bili su mi oduvek lepsi sa TC2 nego ovi sa plasticnim nastavcima. Jos jednom svaka cast! thumbsuph

retromad
Poruka: 132
Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h

Poruka od retromad » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 18:53h

Jako lipo je ispao taunus, nađi branike od tc2 ili stavi plastike, nemoj ovako ostavit jer izgleda ka da mu fali nešto. Napravi duže nosače ako tvornički ne valjaju.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 19:10h

Uzimajuci u obzir kvalitet radova i velicinu auta (tj povrsina za farbanje) mislim da je cena korektna, na mestu. Neko ce reci skupo, ja mislim da i nije.
Za nastavke se slazem sa ostalima, ili neke skracene ili sa TC2.
Za nebo mozes da stavis neki plis ili nesto tako, to je najbolje resenje rekao bih.
Fiesta!!

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 20:04h

Sistem kacenja neba je takav da mislim da plis ne bi odgovarao jer se ne lepi nego rasteze preko sipki koje ga drze. U svakom slucaju izbor je na tebi. Ima jos jedna stvar. Mislim da se plis rasteze vise od eko koze a pogotovo od koze tako da ako iseces nebo od plisa po starom kroju kad ga stavis bice glindzavo a ko zna na sta ce da lici ako krenes da ga zatezes.

Druga stvar je izolacija. Uzmi azmafon i to od 2 cm ili 3 cm. Bas pre udesa sam stavio na patos azmafon od 2 cm i neverovatna je razlika u buci koja se cuje u kabini. Idealan je za nebo a dobar je i kao termicka izolacija. Nrmoj da se zeznes pa rastegnes nebo bez izolacije prokljucace ti mozak leti a i nebo ce da visne.

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 20:19h

Odlično urađen posao, auto je kao nov.Svak čast.
Ko je radio tapaciranje?
Slika Slika

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » utorak, 4. jan. 2011. u 08:36h

knezevic piše:da ti dam moje misljenje kako bi ja to uradio...
Mislio sam i ja tako da uradim, ali ne moze. Nema mesta kod rukohvata, a i taj prekidac je dosta velik. Jos ima i nekoliko kablova sa zadnje strane jer ipak ide komanda za svaki prozor, tako da nije bilo moguce. Gledao sam ja to milion puta ali jednostavno je ovo bilo jedino resenje. Drugo resenje je bilo da ide negde na tablu, ali to mi se ne svidja. Ja imam tu plastiku koja ide okolo ali nece to moci. Gledacu nesto da uradim, ali videcu na leto sta bi moglo. Mozda mi jos nesto pametno padne na pamet. :)
taunus76 piše:Svaka cast na autu jedino mu dodaj hrom......
Hvala puno. Hrom lajsne su bile oko prozora na vratima. I bile su crne lajsne na sredini vrata. Ali sam to bez dvoumljenja sve skinuo. Kod starog sistema kacenja je bio problem sto se uvek zadrzava voda i prasina ispod i naravno pocne da rdja. Jos stara kola, pa je neko i uvrtao srafove i vrata i snalazio se svakako da te plastike ostanu na kolima. Pa sam onda iz razloga zastite kola sve skinuo, i sve te rupe i cuda pozatvarao. A i jedna od osnovnih ideja mi je bila da bude tri boje na njemu. Znaci plava, crna i krem kao sto je na sedisitma. I sve na kolima je u tim bojama. I ako stavih hrom lajsne, samo ce one biti hrom. Nista vise. Sto se branika tice lakse bi mi bilo da stavim te sa TC2, ali mi je isto jedna od osnosvnih ideja bila da ostane sto blizi originalu. Predlagali su mi i da zatvorim siber. ali nisam hteo bas iz tih razloga. Bez obzira sto imam vise muke nego koristi s njim, ali sam hteo da ostane sto priblizniji originalu.
Dolazi i do tog problema s soferkama. Ni prednja ni zadnja soferka mi nigde ne curi. I kada sam poceo da sredjujem kola, zvao sam glass servise da mi ih skinu. Ali od nekoliko servisa, niko nije hteo da mi garantuje da mi nakon vracanja nece poceti cureti negde. Pa nisam hteo da sebi pravim problem, tako da ih nisam skidao. Majstor je vrhunski odradio i dizao kedere kada je farbao, tako da nema razlike, ali soferke ne skidam ni pod razno. Iz toga razloga cu gledati da uzmem neki materijal koji je mekan i lako se savija. Malo cu da se pomucim, ali uz neke savete koje sam dobio, mislim da cu uspeti da namontiram nebo i ovako.
dule0911 piše:Uzimajuci u obzir kvalitet radova i velicinu auta (tj povrsina za farbanje) mislim da je cena korektna, na mestu. Neko ce reci skupo, ja mislim da i nije.
Za nastavke se slazem sa ostalima, ili neke skracene ili sa TC2.
Za nebo mozes da stavis neki plis ili nesto tako, to je najbolje resenje rekao bih.
Cena je skroz korektna. Gledajuci ostale ponude od nekih 600 evra za sve (i limarija i farbanje) do nekih 2200e isto za sve, ali da ne garantuje nista tj da auto moze sutra da izdrdja. ova cena je odlicna. A i prepurka je bila jako dobra, tako da se nisam pokajao. Covek je stvarno vrhunski odradio posao. A i kola su bila u prilicno tuznom stanju, tako da nje puno para. Za nastavke cu poslusati VAN-ov savet i uzecu ove plastke i skratiti ih i staviit na kola.
taunus76 piše:Druga stvar je izolacija. Uzmi azmafon i to od 2 cm ili 3 cm.
Gde to moze da se kupi? Ja sam imao u planu neku izolaciju da stavljam i u vrata i svuda, ali eto na kraju nisam. Mada leto dolazi, nikad nije kasno... :)
Lale piše:Odlično urađen posao, auto je kao nov.Svak čast.
Ko je radio tapaciranje?
Hvala. :) Tapaciranje je radio neki lik na Klisi u NS. Nisam bas najzadovoljniji, nije ispao korektan sto se nekih stvari tice ali na kraju ispade sve ok. Videcemo dokle, pogotovo tapacirunzi na vratima. Cena nije bila velika jer se on tu malo zeznuo, ali tako to ispade kada drugome jamu kopas. Hteo je da zezne mene, pa prc. No dobro, bilo pa proslo. Ne bih ga preporucio nikome, ali odradio je posao na kraju. :)

van
VIP

Poruka od van » utorak, 4. jan. 2011. u 09:44h

Ako te interesuje , ima brnike od TC3 koji su hromirani ,sa dobrim stanjem hroma . Imaju napred plasticne odbojnike sa prskalicama u njima . Nadji temu o mom kapriju , pa pogledaj slike . Branik od taunusa je trenutno na kapriju , hteo sam da vidim kako mu stoje.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 4. jan. 2011. u 10:02h

Što nisi pitao za savet za prekidače za podizače, tebi trebaju oni iz Granade, ako nemaš sliku mogu ja da ti pustim neku. Jedino što oni ne svetle u mraku, a meni nije još ništa palo na pamet na temu toga...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

DrazenNS
Kontakt:

Poruka od DrazenNS » utorak, 4. jan. 2011. u 13:15h

van piše:Ako te interesuje , ima brnike od TC3 koji su hromirani ,sa dobrim stanjem hroma . Imaju napred plasticne odbojnike sa prskalicama u njima . Nadji temu o mom kapriju , pa pogledaj slike . Branik od taunusa je trenutno na kapriju , hteo sam da vidim kako mu stoje.

Ne treba hvala. Ostavicu ove, i skraticu plastike na sirinu branika i staviti njih. Nisam zainteresovan za hrom. :) Hvala u svakom slucaju. :))
911s [SK] piše:Što nisi pitao za savet za prekidače za podizače, tebi trebaju oni iz Granade, ako nemaš sliku mogu ja da ti pustim neku. Jedino što oni ne svetle u mraku, a meni nije još ništa palo na pamet na temu toga...
Hvala ali sada je vec kasno. Vec useceni tapacirunzi i sve ostalo. A i ovo je sve komplet, pase sve dzek u dzek. Sto da budzim ako ne moram. Samo cu da napravim neki ukras okolo, da ne strci toliko, i to je to.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 4. jan. 2011. u 14:24h

Azmafon u raznim debljinama imaju ispod Kalemegdana gde je onaj tunel za voz kod Kapetanije. Tu se nalazi stovariste i mislim da ga nemaju na drugim mestima. Tabla 1*1 m je bila oko 700 din ali je odlican za izolaciju i zvucnu i toplotnu.

Rupe na vratima sam i ja zatvorio ali ako sredim ponovo svoj Taunus idu samo lajsne ispod prozora i nista vise.

Koji je ofset tih tvojih felni bas me interesuje.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“