Danas puklo gornje crevo od hladnjaka . Stao sam na pumpu, nisam ni skontao da je temperatura otišla do kraja. Samo odjednom para poče da kulja sa svih strana. Pomerim auto na stranu, sačekam da se malo ohladi. Srećom sam imao svakakva creva koja sam počupao na otpadu, pa uspem da nabudžim nešto:
na slici se lepo vidi i rupa na crevu. Nasuo sam običnu vodu koju sam srećom imao u flašama. Pre par sati sam morao da skinem donje crevo i da ispustim tu vodu da ne smrzne noćas. S obzirom na to da je tečnost koja je istekla boje rđe, moraće još jednom da se ispere ceo sistem, pa onda da mu sipam antifriz.
Skoro sam siguran da je ovde problem u termostatu koji ne otvara, zato je samo jedno crevo vruće a ostala hladna, voda ne cirkuliše kroz sistem. Sutra skidam kućište termostata da ga isprobam u vrućoj vodi.
I zamenio sam prednji desni točak, guma je očigledno bacala, danas se na 60 auto ceo treso. Sad se skoro ne primećuje da volan mrda pri bilo kojoj brzini.
A što se tiče napona, nisam dobro napisao, napon na akumulatoru sa ugašenim motorom je 12,8 V pre polaska, i 13,1 V posle povratka, kad radi motor i alternator puni, napon je 14,5 V