Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus76

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Re: Taunus76

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 19. mar. 2012. u 15:27h

Kao i svakog proleca mi bez garaza izmilimo pa pocnemo da prckamo oko automobila sa "dusom" ...

Kvaka vozackih vrata se raspala jos pre godinu dana pa danas resio da je zamenim - drug Krstic ima neiscrpne zalihe delova kojih nema, ovo je stara brava

Slika

medjutim kad je skinuta videlo se i da je plasticni deo koji ide na cilindar brave pukao pa se ne moze zakljucavati, zato ako neko ima nesto slicno neka se javi

Slika

Kad je vec do toga doslo odsrafio sam stakla pa sam zamenio i kedere kroz koje klizi staklo - ima ih na Bubnju i savrseno pristaju na Taunusa. Stari vise nisu imali nikakvu funkciju jer su se stvrdli i postali tako krti da su popucali pri vadjenju

Slika

Ovde je u procesu stavljanja - na uglovima se zarezuju prema starim izvadjenim...

Slika

a ovo je stavljeno - dihtuju savrseno...

Slika

Sutra cu da pocnem prednju masku pa sta bude ...

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 19. mar. 2012. u 17:15h

Bas je lepa ova plava boja na suncu :)
Fiesta!!

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 17:15h

Malo se radilo oko maske - sa GHIE malo secnuta pa skracena i izbacene neka rebarca pa to lepljeno, malo izgitovano a spremljena i alu mrezica
Slika
prislonjeno da se vidi kako izgleda
Slika
i osmirglano, stavljena mrezica, zalepljena pa ofarbano crnom mat bojom
Slika
Slika

Sad sledi tezi deo a to je zatvaranje oko farova...

Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Poruka od Necke » četvrtak, 22. mar. 2012. u 19:23h

Super je ispalo

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 14. apr. 2012. u 10:04h

Malo off-roud Taunusa po vrletima bez asfalta sa jos snega od pre tri cetiri dana... Presao oko 800 km veci deo na auto putu tesko natovaren, trosio mi nesto malo ispod 12 l plina po racunici (i jos malo benzina posto sam imao dosta kratkih relacija) u principu zadovoljan i da je cena plina kao od pre 1 godine gde bi mi bio kraj.

Usput bela hauba je posledica otvaranja prethodne na auto putu u povratku od Bore toplane posle zamene seta kvacila - to ok ali su skidali i glavni kocioni jer je Moma Cosworth rekao da ima original glavni kocioni za Taunusa pa se ispostavilo da nema a onda majstor kod Bore vracao stari a odzracivao samo na glavnom kocionom, posle reklamacije uradio isto, normalno auto se isto ponasa - koci katastrofa - usput sve umastio tako da je moje misljenje - Bora je ok oce da radi i starije aute ali treba ipak izbegavati dok mu je ovaj majstor tu. Prethodna dva su se ipak pokazala bolje...

Slika
Slika
Slika

Sad jovo nanovo ponovo sredjivanje haube i farbanje a kad to radim malo cu da presmirglam sa 2000 i lak gde je bas puno prasine pa ponovo da zablista (prednost "uradi sam sistema" - ima da ga farbam ili lakiram svaki put kad drugi rade poliranje) ...

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » subota, 14. apr. 2012. u 10:30h

Kad budes farbao haubu, nemoj da zaboravis i ramove da ofarbas, ovako izbise oci...

ivca
Poruka: 120
Član foruma od: petak, 29. jan. 2010. u 23:07h

Poruka od ivca » subota, 14. apr. 2012. u 12:40h

Dobar dobar. Izpratio sam temu od prve stranice. Svaka cast za trud, rad, zivce i ulozene pare, iz onakvog stanja dovesti ga u sadasnje :wub:
E sad cuvaj ga ko oci u glavi i ne vozi baksuze u kolima, moze samo one sa stiklicama, al pazi na nebo lako se probija. :da:
Slika Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » petak, 20. apr. 2012. u 18:56h

Danas su mi u jednom servisu koji se bavi amortizerima i sponama i kuglama a i pravi selen blokove uradili tri selen bloka na diferencijalu koji su bili skroz propali i zbog koga se sve ljuljalo ko na vodi ... Ispunili su kosuljice gumom - rekao sam sto cvrscom pa su valjda drukali pod pritiskom i pekli je - i sad pozadi radi samo gore - dole ali nikako levo - desno. Osecaj je odlican moram priznati.

Sad samo da vidim koliko ce to trajati ali su sad od pune gume - oni kupovni su bili sa nekim rupama pa su propadali ocas posla. Jedan je bio ceo pa njega nisu menjali ...

Joe
Poruka: 30
Član foruma od: četvrtak, 13. maj 2010. u 15:04h

Poruka od Joe » petak, 20. apr. 2012. u 21:52h

Koliko su naplatili ako nije tajna?
Ako se dobro pokazu trebace mi njihov br telefona :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 20. apr. 2012. u 22:02h

S obzirom da je pozadi kruta osovina, u krivini sa bočnim nagibom i džombom sa unutrašnje strane puta, ako ti je zadnji trap isuviše "stegnut" može se desiti da ti odbaci dupe u stranu, ti puni tvrdi sileni u toj tvojoj varijanti imaju više mana nego prednosti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Johnny_CL
Poruka: 457
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 15:01h

Poruka od Johnny_CL » petak, 20. apr. 2012. u 22:44h

Upravo sam pregledao svih 21 stranicu, da ponovim gradivo. Nisam bio aktivan već duže vrijeme, iz tehničkih razloga.
Elem, svaka čast na poslu, i estetskom, i mehaničkom, stvarno predobro izgleda. :)
Maska je predobra, bolja mrežica ne treba, a i farovi mu stoje odlično :D
Hoćeš praviti one plastike oko farova, ili si odustao od toga?
Puno sreće u daljnjem radu. thumbsuph
She said it was her or the Ford, since it wouldn't start, i'm stuck with her.
The Interceptor
Y. A. D. - Youth Against Diesel
"Ja bez tebe k'o Ford bez 'rđe. Jednostavno ne ide"

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 20. apr. 2012. u 23:50h

Имају да се купе нови , са и без рупе и нису више од 400 динара.
Можеш и унибол да мотираш

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 21. apr. 2012. u 14:38h

Evo ovako - vozio juce i danas nikakva trzanja i bacakanja auto se ponasa drugacije, te od 400 din sam mleo za jedan dan i sad kad sam menjao korpu i lamelu Bora nije hteo da mi menja te selene jer mu je dosadilo a i sam zna a i vidi da nisu ni za k....

Trazio jesam, vrlo ih retko ima, moraju da se uzimaju prema precniku zamenski, jedan mi je trajao 100 metara (sto metara) a neki tip u Batajnici koji kao radi za BMW je trazio da pravim min 10 kom. Ova tri sa zamenom su me kostala 6000 din. pa cu da vidim. Inace sad sam zadovoljan a nesto pocinjem da mislim da prica o Taunusu koji se otima potice prevashodno iz razloga sto svi u stvari i stavljaju te krs delove ili voze toliko stare selene i lose gume (u stilu - 30 god star auto ne vredi ulagati daj nesto polovno) da je to glavni razlog. Dobri seleni, dobre gume ispravan trap i auto ko bilo koji.

To o krutoj osovini moze da se prenese Amerima za muscle car automobile - jes 2012 ali ih i dalje ugradjuju a nisu bas zadovoljni kod Camara SS za 2011 godinu - kazu prvi americki muscle car sa nezavisnim vesanjem...

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 22. apr. 2012. u 21:31h

Па сада ја не знам шза ти радиш са колима , али на горњим упорним спонама када се ставе сва 4 силент блока без шупљина , трају поприлично . Код мене су трајали 5-6 годиан док сам возио таунуса .
Ако горњи силент и имају шупљину , он се поставља да гумени део стоји хоризонтално а не вертикално , мада је много боље поставити силент блок који је пун .

taunus75
Poruka: 22
Član foruma od: utorak, 15. maj 2012. u 15:07h

Poruka od taunus75 » utorak, 15. maj 2012. u 17:11h

zanimljiv izgled sa okruglim farovima :)

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 2. jun 2012. u 21:31h

Nesto mi bilo dosadno danas pa rekoh da izvucem brusilicu i aparat za varenje pa da sredim hladnjak - stavim veci pa da mi ne dize temp na auto putu a i da mogu da ga malo zgazim...

I sve poce ovako oko 6 popodne...
Slika

pa dva hladnjaka ovaj drugi je veci za oko 1/3
Slika

i onda seckanje malo da se otvori prostor i varenje nosaca
Slika

Pa kako to izgleda sa prislonjenim hladnjakom
Slika

i kad pade mrak novi dekli ventila - nije samo kozmetika vise mi iscure ulja na deklima nego sto ga ovaj motor potrosi
Slika

U svakom slucaju verovatno cu vratiti i visko pa sta bude. Nisam sredjivao dekle motora posto za sam motor na leto imam par ideja za malo doterivanja i sredjivanja uz nove kocione diskove pa onda sve uglancati jer kad stalno nesto menjate i doradjujete na autu velika je greska odmah ga farbati dok se ne uverite da sve funkcionise kako treba i da se ne mora ponovo seckati. Normalno ovo ne vazi ako auto ide na standard pa je sve jasno...

Inace kvalitet delova koji se nalaze u prodaji je sve katastrofalniji. Novi Supra amortizeri - nisu presli ni 3 meseca od stavljanja i na jednom se pojela bolcna u gornjem delu - to lupanje nije normalno... Sta sve nisam izmenjao i probao da bih nasao gde lupa (licilo je kao da lupa hauba pozadi) i slucajno to vidim. Jutros oterao u servis koji mi je lio zadnje silene i oni naprave siru bolcnu i naliju novu gumu - pravo uzivanje voziti...

Necke

Poruka od Necke » nedelja, 3. jun 2012. u 13:44h

Ako imas stare amortizere, probusi malu rupu pri vrhu i napuni obicinim motornim uljem i urezi navoj i zavijes sraf, duze ce ti trajati nego novi, ja sam to radio kad sam ga sredi, i sad planiram opet ali druge posto imam skinute. a hladnjak ti pasuje od mercedesa 123 on je isto veliki, ja sam ga stavio privremeno prosle godine posle povratka iz hrvaske i nema nikakve prepravke na limariji osim busenja novir rupa za nosace. I kako se ponasa sa tim motorom? Imam jedan u ponudi ali 2.9 24v neznam jel su to slicni motori?

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 3. jun 2012. u 16:58h

Amortizeri su novi nije to problem, problem je bolcn na amortizeru kroz koji se srafi amortizer u gornjoj zoni - on je propao i sve je to radilo na srafu slobodno i lupalo po gredi gde se srafi ...

Motor je ok lepo ide lepo povlaci malo vise trosi ali je to ipak 2800 kubika zadovoljan sam promenom a za taj 2900 24V - pa to ti je kao Boskov Cosworth - ja da mogu da uzmem onaj stariji bez onih blokada i ostalog - mislim da su to oni do 92 ako se ne varam - uzeo bih - sad gledano i to malo elektronike nije neki bauk. Ipak racunaj da je to igranka bez prestanka. I kao sto rekoh - sta god radio nemoj ga farbati dok sve ne proradi kako valja a onda ga vozis jos 6 meseci pa ga tada farbas - sem ako nije zima - tad cekaj prolece...

E sad odoh do Sremske Mitrovice da vidim sta sam uradio i da li najzad valja hladnjak a ko ima bravu vozackih vrata neka je razmeni sa mnom za odgovarajucu cifru - sad uzimam i crne i srebrne - nije proslo ni dva meseca od kad mi je Drug Krstic nasao niklovanu a kod kolege na prakingu koji kao "pripada" zgradi iza njega neko stalno lomi brave, busi gume i cupa brisace - u po bela dana za pola sata su mi nekim pajserom slomili novu bravu ... :'( Tako ako neko ima nek se javi...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 4. jun 2012. u 00:22h

Stoka seljačka, užas
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 4. jun 2012. u 08:49h

Jes vala... Sta reci...

Nego gledam sad ovo malo sa hladnjakom i bolje se ponasa sa ovim vecim svakako. Ima tu jedna nelogicnost: ventilator mi se pali kad kazaljka udari u crveno polje (njegovu donju ivicu) a ugasi na milimetar ispod. Sad se i ne pali tako cesto na auto putu uopste pa nesto kontam da mi ovaj instrument ne pokazuje bas kako treba... Ima li neko strucno misljenje mozda?

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 4. jun 2012. u 09:35h

Мени на реплици супер 7ице , хладњак од југа хлади 2.0 пинто . Додуше јесто то 400 кг лакши ауто од таунуса , али вентилатор ми се пали једино кад аауто ради у месту дуго , или после интезивне вожње . Стави други термодаваш , који се пали на нижој температури . Имаш код кинеза унимере , који кошта 400 динара а има и сонду за мерење температуре , грешка је до 1 % , и са њим премериш температуру .
Амортизеру ставиш пластичне силент блокове , или набуџиш неки од кола . Рено 4 има мале силент блокове са рупом од 10 мм као и неки фијати . Или на Бубањ поток , па на лицу места се тражи

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 4. jun 2012. u 15:17h

Sve sto se tice silen blokova od sad cu ih raditi u ovom servisu (dok se ne pokvare...) ljudi su stvarno ok.

Sto se tice hladjenja sve radi normalno ali mi ovaj instrument pokazuje visu temperaturu - sa prethodnim 2.0 se zakucavao u crveno a nista se nije grejalo. Skinuo sam kad su pocele vrucine termostat da voda brze cirkulise ali mislim da je to zabluda jer kad je pumpa potera na vecim obrtajima ona protrci kroz hladnjak a da ne stigne da se ni malo ohladi - kad ima termostata voda u hladnjaku je ipak znatno hladnija pa kad termostat otvori brze i ohladi motor.

Inace mislim da se V6 motori zbog konstrukcije teze hlade nego redni a kad budem menjao bregastu sredjivacu i glave pa cu da ih razbusim kao sto je uradjeno na 2.9 izmedju cilindara - videcemo kako ce se ponasati a i povezacu na vodu hladnjak ulja koji sad nije povezan.

U svakom slucaju cu prvo premeriti temperaturu i uskladiti pokazivac temperatura a za dalje cemo videti...

Necke

Poruka od Necke » utorak, 5. jun 2012. u 10:45h

imam ja one brave. ako ti nesto znace

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 5. jun 2012. u 11:04h

Sad mi bilo sta znaci vise ne mogu normalno da otvaram vrata vec mi dosadilo da se provlacim sa suprotne strane zvacu te uskoro... thumbsuph

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 5. jun 2012. u 11:43h

taunus76 piše:Jes vala... Sta reci...

Nego gledam sad ovo malo sa hladnjakom i bolje se ponasa sa ovim vecim svakako. Ima tu jedna nelogicnost: ventilator mi se pali kad kazaljka udari u crveno polje (njegovu donju ivicu) a ugasi na milimetar ispod. Sad se i ne pali tako cesto na auto putu uopste pa nesto kontam da mi ovaj instrument ne pokazuje bas kako treba... Ima li neko strucno misljenje mozda?
Misljenje nije strucno, ali tako se ponasaju prekidaci na "pragove". Kad predje na neku stranu ono klikne uklj. ili isklj. ovde imas 2 praga. Jedan za uklj. drugi za isklj. po meni, postavljeno je logicno, tako da pocne da hladi pre nego sto udje u crveno, a prestaje tek kad je bezbedno.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“