Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK3 2001 predstavljanje NAPOKON !

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Re: Mondeo MK3 2001 predstavljanje NAPOKON !

Poruka od zoki51 » petak, 14. sep. 2012. u 21:05h

Da jeste fabricki......mada dobro si me podsetio !! Imam jedno pitanje vezano za same farove......naime prekidac koji bi trebao da ih dize i spusta mi ne radi......elektricar mi kaze da su uredu motorici proverio ih je a sumnja na sam prekidac,.,,,,kad sam bio kod sime i gileta na otpadu forda dali mi ceo sklop prekidaca da probam na licu mesta i kad sam prikljucio opet nista !! Ne podize niti spusta farove ,.,,Mada mi je prodavac rekao da mu se desavalo da nekada sami od sebe se podignu i tada on nekako prevari preko prekidaca pa ih spusti dole mada meni se to nije desavalo sto mi je on pricao u voznji a i inace,
E sad Gile kaze sto je meni nelogicno da ti farovi nebi trebali fabricki uopste da se steluju preko prekidaca jer kao kxenon je pa kao smetalo bi drugim vozacima ako ja sam stelujem pa je fabrika tu opciju kao izbacila ili iskljucila.......meni je to nelogicno jer zasto bi onda ostavili motore i sam prekidac??
Sta mislite sta me to zajebava?? :'( :wtf:

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 14. sep. 2012. u 21:11h

Fabricki xenoni se automatski nivelisu.. vidim da u sklopu prekidaca imas tockic za podesavanje, verovatno su naknadno ugradjeni farovi..
Poslednja izmena: Cedo, na dan petak, 14. sep. 2012. u 21:14h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 14. sep. 2012. u 21:13h

po mraku upali farove, stani isped nekog zida i stanes na kuku i prati dal ce se spuste odnosno dal imas auto nivelaciju..

cedo me pretece..

ako su naknadno vidi dal su buksne instalacije na farovima cackane..

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » subota, 15. sep. 2012. u 00:38h

I nema prskalice na braniku...

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » subota, 15. sep. 2012. u 01:27h

Ehmm,ovo nisu fabrički xenoni. U kabini ima nivelaciju za obične farove a fabrički xenon ih nema,Sima i Gile su u pravu.Inače sam pratio post,čestitke za auto,sa srećom da ga dugo voziš. :) Ujedno,kad je u pitanju potrošnja po board-u,ona je prevelika,i verovatno ga ili voziš 3.om brzinom 100km-h ili je u pitanju neki problem,nema nikakve šanse da pri 100 km-h troši 9 ili više od 9 l. Što se tiče oštećenja od kamenčića,to nije do farbe ili laka kao što pišeš,to je sasvim normalno i za najbolji lak na svetu nema zaštite od sitnih erozija sa puta. Inače,imaš na sajtu i program Ford-etis čini mi se,ukucaš Vin br.i izađu ti svi podaci o kolima,da li je auto imao fabričke xenone u prvoj ugradnji ( tamo će ti pisati ili kao ceo naziv ili kao skraćenica HUd ili nešto slično) kad i gde je proizveden,za koju državu,nivo opreme i dr...Pozz :)
Može biti da je neko kupio fabričke xenone tj.farove kao polovne ili nove svejedno, i ugradio ih naknadno... thumbsuph
Poslednja izmena: obradovich, na dan subota, 15. sep. 2012. u 01:38h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 15. sep. 2012. u 01:29h

obradovich,,,,,,to oko kvaliteta laka na fordu i sto ti kazes ....na svakom autu ce tako biti od puta i stanja na putevima nebih se slozio.......iz mnogo razloga ali mogu reci jednu stvar da sam iz licnog dugogodisnjega iskustva sa bojama i lakovima pa sve do pojave keramik laka (od kojega beze nasi farbari jer im je muka ako im padne trun da ga posle ispoliraju koliko je tvrd) lol uvek nanosio sloj iz 3 puta koji je posle poliranja (ako ima limunove kore) dolazio taman na potrebnu debljinu i taj lak mi nikad nije bio povrsinski na nijednom vozilu toliko ostecen kao sto je na mom Fordu.
Medjutim i po drugim forumima Fordovim i u drugim drzavama sam procitao identicnu muku koju i ja delim ........a to je jako losa zastita bas te serije Mondea na lak i na pragove iza prednjih tockova te na koroziju ruba pogotovo prednjih vrata.......sto ce reci da je to bio fabricki propust koji je koliko se secam da sam opet procitao .......Ford priznao za gresku u zastiti korozije na vratima i besplatno cak i 1 godin u posle garantnog roka kupcima te serije popravljao o trosku fabrike (mislim da je konkretan slucaj bas bio u Kanadi ) mislim na sam topic gde sam to citao.....inace i Mercedes je imao u par navrata KATASTROFALNU zastitu ali i lak!!
Ljustio se bukvalno kao komadi lista ! Velicine do a2 formata cak i ok nikom nista ......jbg ...svi stede negde na necemu :/ :/

A to sto ti kazes ....citiram te :
Može biti da je neko kupio fabričke xenone tj.farove kao polovne ili nove svejedno, i ugradio ih naknadno...
e to je i meni palo na pamet ovih dana ako mi verujes i kopka me do bola ! :mad: jer sam pobornik ....da sve bude apsolutno fabricko nikad nisam voleo da nesto neko drugi pre mene ugradi ili doradi (tudja ruka svrab ne cese) :D kazu stari ljudi i narodna poslovica .... :) no ..polovan auto je to pa ono tek otkrivam na njemu sta je sve bilo i u kakvom je stanju .....no videcemo polako :D
Cedo piše:Fabricki xenoni se automatski nivelisu.. vidim da u sklopu prekidaca imas tockic za podesavanje, verovatno su naknadno ugradjeni farovi..
sigurno su fabricki proverio sam kod elektricara i svaki deo na kompletu ksenona je nosio oznaku ford'' tako da......sta znam.......nisu naknadno ugradjeni .......probacu sutra uvece bas :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 15. sep. 2012. u 07:03h

Napiši ovde broj šasije ili pošalji na PP, ko se prvi zatekne uz ECAT/ETIS će ti rešiti tu dilemu, a možda i još poneke, tako što će da ti ispiše konfiguraciju u kojoj je auto izašao iz fabrike.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 15. sep. 2012. u 08:04h

najgora konbinacija za rizlu je ako se auto vozi na planini ili gde je posipaju pa bude ko na plazi i auto se vozi brzo i cesto..kao da si otisao na peskarenje..

slikacu novu E klasu posle samo jedne zime u mom kraju..auto je crn a plasticni pragovi i branici su beli a rubovi su probili do metala..nije jos korozija dohvatila..al sad ce..

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » subota, 15. sep. 2012. u 08:44h

samo da krene zima i da bace so
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » subota, 15. sep. 2012. u 10:10h

Zoki farovi jesu fabricki sa Mondea tu nemas brige thumbsuph, samo su kod tebe 99% naknadno stavljeni umesto halogenih, u tome je stos, prekidac sa rucnom nivelacijom i branik bez prskalica upucuje na to..

Slika

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 15. sep. 2012. u 10:26h

Cedo sad mi je lakse!! :D razbio si mi dilemu i tu ! Vec me pocela vatati panika jel ovo ono......znas vec lol
za BojanM .....: poslacu ti druze broj i veliko HVALA ! : :P Ima jos tako nekih gluposti koje nikako da odgonetnem vezano za moj auto a to je recimo koja mu je oznaka za kozna sedista jer: imale su cak 5 verzija svetlo drap nijansi koze!! A zelja mi je da moje donji deo preradim....pa eto.......

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » subota, 15. sep. 2012. u 10:46h

Ukucaj ovde broj sasije pa vidi sta ce ti izbaciti za kozu http://www.etis.ford.com/vehicleRegSele ... .eccvas508# ..

Slika

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 15. sep. 2012. u 14:42h

Uhhhhh evo sta mi je izbacilo od podataka od opreme ........i koliko znam engleski a izuzetno ga slabo poznajem i govorim kaze da imam halogena svetla !! Jel; tako??
Genk Plant Build
Marketing Level 1
Less Dress Up RSO
(-) SVP
Less Warning Display
Power Front Windows One Touch Down
Power Rear Window One Shot Up/Down
Less Heated Windscreen
Electric Operated Rear View Mirror
Dual Power Heated Exterior Mirrors
With Drivers Heated Seat
With Heated Passenger Seat
With Driver 2 Way Mnl. Seat Adjust
With Driver 2 Way Pwr.Seat Adjuster
With Driver 8 Way Pwr.Seat Adjuster
With Pass 2 Way Manual Seat Adjust
Less Programmable Driver Seat
Less Trailer Coupling
With Door Entry Remote Control Unit
Less Rear Window Wiper/Washer
Less Heated Washer Jet
Less Headlamp Washer/Wiper
Less Sun Roof
Air Crtn Rstrnt LH
Deployable Anti-W'Lash Restr
With Smart Drivers Airbag Restraint
With Smart Passngr Airbag Restraint
With Side Air Bag - Drivers Side
With Side Air Bag - Passenger Side
With Steel Spare Wheel
With Standard Rear Shock Absorbers
6.5 X 16" Spoked Alloy Wheel
205/55 R16 H Tyre
With Conventional Spare Tyre
Locking Wheel Nuts
With Standard Suspension
With Brake Emergency Assist
4 Wheel Anti-Lock Braking System
Filter Cowl Intake - Odour
With Electrically Enhanced Heater
Less Speed Control
Less Fuel Computer
Less Reverse Proximity Sensor
6000ND Diversity
Ice Feature Pack 6
With Diversity Antenna
CD Storage Box
With 4 Speakers
Less Family Entertainment System
With Column Stalk Radio Controls
With Halogen Headlamp
With Front Fog Lamps
With Manual Headlamp Levelling
With Conventional Headlamp Control

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 15. sep. 2012. u 15:03h

jest' nisu fabricki tu, al i ja sam naknadno ugradio xenon farove i radi mi manuelno podesavanje..neko nije skarabudzio kako treba..

obradovich

Poruka od obradovich » subota, 15. sep. 2012. u 22:38h

Pa da,ugrađeni su naknadno,ništa strašno.A Šta je inače fuel computer,da li bi trebalo da stoji board computer ili sl.?
Evo npr.istorijata za mog Fokusa,imam sve što ovde piše ali ne znam šta bi moglo da znači ovo što sam označio?

Minor Features
• Saarlouis Plant Built
• Security Lock Group #12
• Less Convenience Group
• Less Special Order Paint
• Less Functional Upgrade Pack
• Marketing Level 1
• (-) C170 FOB CLX SVP
• (-) C170 FOB SI SVP
• (-) C170 FOB Ghia X SVP
• (-)'Car Of The Year'Special Edition
• Less Electronic Stability Control
• Less Police Equip Pack
• Less Police Car (GB) - Pack A
• Less Driving School Comfort Pack
• Less Taxi Pack 1
• Less Taxi Pack 2
• VP Application Label
• With Mass Customization Package A
• Power Front Windows One Touch Down
• Front Floor Mats - Rapid Spec/MSS-C
• Rear Floor Mats - Rapid Spec/MSS-CS
• With Load Area Cover
• Roof Rack Without Crossbars
• Drivers Remote Convex Mirror
• Passenger Remote Convex Mirror
• With Body Coloured Exterior Mirror
• Less LH Lumbar Support
• Less RH Lumbar Support
• Less Special Front Seat Covers
• Less Special Rear Seat Covers
• With Rear Center Head Restraint
• With Driver 4 Way Mnl.Seat Adjuster
• Leather/Aluminium Gearshift Knob
• Remote Deck/Tailgate Release
• With Central Locking System
• With Door Entry Remote Control Unit
• Fixed Intermittent Windscreen Wiper
• With Headlamp Washer
• With Smart Drivers Airbag Restraint
• With Smart Passngr Airbag Restraint
• With Side Air Bag - Drivers Side
• With Side Air Bag - Passenger Side
• With Mini Steel Spare Wheel
• 6 X 15" Alloy Wheel - No.2
• 195/60R15-V BSW Tyre
With Performance Suspension ovo me je pozitivno iznenadilo... :)
• Leather/Aluminium Hand Brake Cover
• With Rear Disc Brakes
• 4 Wheel Anti-Lock Braking System
• Less Skid Plates
• Sports Front Seat
• Less Speed Control
• With Suppl. Elec Coolant Aux Heater MENE INTERESUJE ŠTA OVO ZNAČI,ako neko ima pojma neka napiše!
• Less Navigation System
• Less Auxiliary Warning Display
• Less Anti-Theft Alarm
• Less Interior Scanning Alarm
• Standard Duty Battery
• Less ICE Pack
• ICE Feature Pack 22
• Less Speaker
• Less Telephone
• Less Telephone Preparation Pack
• With Column Stalk Radio Controls
• With Smokers Package
• High Intensity Discharge Headlamp
• With Front Fog Lamps
• With Automatic Headlamp Levelling
Poslednja izmena: obradovich, na dan nedelja, 16. sep. 2012. u 00:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 15. sep. 2012. u 22:55h

Električni grejač rashladne tečnosti za kabinu - što će reći da zimi brže počne da radi grejanje thumbsuph
Slika

obradovich

Poruka od obradovich » subota, 15. sep. 2012. u 22:58h

Opa,imam webasto ! :bravo:
Poslednja izmena: obradovich, na dan nedelja, 16. sep. 2012. u 00:39h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 15. sep. 2012. u 23:02h

Eh sad Webasto... :rotfl:
Slika

zoki51

Poruka od zoki51 » nedelja, 16. sep. 2012. u 00:36h

totti piše:Eh sad Webasto... :rotfl:
cek malo sad molim te objasni mi webasto !! Daali ima poseban prekidac za njega ili je on nekako automatski ?? kako on treba da funkcionise kod mene ako ga imam kako kazete??? Jer jeste prava stvar za zimu mada iskreno zimi i necu da ga vozima ali ko zna ....
:(

zoki51

Poruka od zoki51 » nedelja, 16. sep. 2012. u 00:40h

obradovich.......kada sam bio kod mog elektricara i kada je gledao taj prekidac za farove skinuli smo oba dva fara ....medjutim ima balast i direktno se kaci svaki balast na samu sijalicu ! I pise na njima Ford,,,,,, tako da je uredno uradjen i ugradjen ksenon ali mene ZDERE sto mi prekidac ne radi za stelovanje visine fara no i to sam siguran da cu resiti jer zelim da sve bude 1000% ispravno i u funkciji.........sad dali je to propust onog ko je to radio ,,,ili je crkao sam prekidac vec cu valjda naci uzroka al ce ipak biti resen !bar se nadam :D

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 16. sep. 2012. u 00:47h

ti balasti idu uz farove..verovatno je i dzek odsecen sa njima a samo zice nekako nastavljene ako ti sve deluje uredno..medjutim ta instalacija je slaba za xenon, iskace osigurac stalno, ne bih voleo da je neko samo zveknuo veci osigurac i resio se petljanja a auto doveo u problem da moze da se zapali..znaci vidi na mestu osiguraca za svetla da li je odgovarajuci..otvoris ladicu gde ti je levo koleno dok sedis u njemu..

obradovich

Poruka od obradovich » nedelja, 16. sep. 2012. u 00:56h

Moguće je i da ti ne radi dugme u kabini za podešavanje farova,ko zna?
Pa i ti imaš nešto slično webastu,a ja sam preko googla uspeo da saznam da nije webasto samo ono što pamtimo sa starih mercedesa,daljinsko grejanje i sl.već da je webasto i električno grejanje vode,da bi se blok motora ugrejao brže i da bih imao odmah grejanje,uključuje se automatski,kada je spoljna temp.ispod 10 C,sve ima na internetu,samo označi desnim klikom pojam i odmah idi na google search.
Ujedno,nije mi jasno da ti piše da nemaš fuel computer a ti ga imaš na tabli,javiće se neko ko bolje poznaje materiju ali mislim da je fuel computer ustvari pokazivač potrošnje goriva?
Takođe,za poznavaoce,šta onda znači termin Ghia ( mislio sam da je to najviši nivo opreme ) ako sam ovde na forumu našao da ima Fokus Ghia bez klime ??

zoki51

Poruka od zoki51 » nedelja, 16. sep. 2012. u 01:11h

Evo danas ...ustvari veceras :D sam malo resio da se poigram i sa komunikacijom .
Stigao mi danas kurirskom sluzbom naravno nasom BlueTooth Retrovizor model je VTB-88B2 naglasio sam model iako su skoro svi na nasem trzistu kinezi jer model VTB 99 je skoro pa za polovinu skuplji od moga modela a iste funkcije imaju i dimenzije kazem iste jer moj nema samo snimanje razgovora...(inace 3 dana je putovalo u Srbiji iz BG za KG ) :mad: Toliko o cuvenom oglasavanjuu .....isporuka u roku 24h po celoj zemlji hahahaha hahahaha
Zadovoljan sam sa prijemom signala koji je realan oko 7 metara a ne 10m kako pise u uputstvu .zatim sta mi se realno dopada a sto je i napisano u uputstvu :
nema ni malo interferencije ..suma itd.....
dolazeci zvuk odlican kristalno cisto se cuje sagovornik
ima mogucnost da se prebaci i na zvucnike na odredjenoj frekvenciji preko radio aparata u autu i lepo radi...odmah mi je utisao radio stanicu koju sam slusao cim je zazvonio telefon
mala slusalica za uvo koja se kaci na desnoj strani na samom retrovizoru tako da imam i privatnost u toku telefoniranja :)
moze da se ubaci do 200 brojeva i da se lepo memorisu (ja licno samo naj uze clanove porodice i prijatelje)jer sam ostavio mesta i za drugi telefon .......inace 2 telefona se mogu istovremeno upariti toliko podrzava sam uredjaj.
i za kraj lepa garancija od 2 godine !
Jedini razlog a ujedno spoj prakticnog i korisnog(nov zakon i kazne novcane) :mad: je sto mi je previse mali bio fabricki retrovizor! a ovaj je nadoknadio sve to sa svojom duzinom od 29,5 cm i ujedno i laksim i bezbolnijim telefoniranjem ( bezbolniji po novcaniku) lol
Slika
Slika
Slika
Slika

zoki51

Poruka od zoki51 » nedelja, 16. sep. 2012. u 10:30h

obradovich-u........i meni nije jasno kad kazes ......Ujedno,nije mi jasno da ti piše da nemaš fuel computer a ti ga imaš na tabli,javiće se neko ko bolje poznaje materiju ali mislim da je fuel computer ustvari pokazivač potrošnje goriva? :(
No kako ocajno slabo razumem engleski dobro bi mi dosla neka tu pojasnjenja ako moze neko da mi objasni iz gore navedenog spsika sto cini celu stvar jako konfuznom :D

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 16. sep. 2012. u 10:42h

pa ni obradovich ne razume engleski najbolje kad kaze da taj grejac greje blok motora..

i hajde pozabavi se onim bitnim sto sam ti napisao..ne bih voleo posle da ti kazem 'jesam li ti rekao' :)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“