Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Moj Focus 1.8 tdci,cini mi se malo drugaciji od drugih

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Moj Focus 1.8 tdci,cini mi se malo drugaciji od drugih

Poruka od milan_gt » četvrtak, 25. avg. 2011. u 20:03h

bas ti je macanski focus :)

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 25. avg. 2011. u 21:39h

Jesi uspeo da nadjes sa nekog Forda, ili si pravio taj cep? Posto se secam da je okrugli, a ne odgovara po dimenzijama cepu sa mondea.
Inace, juce sam video u Sarajevskoj jednog Focusa sa istim ovim branikom, samo je imao felne od GHIA modela, a inace isti! :)
Slikao sam, pokazacu ti u nedelju! hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 21:42h

Bas malo ljudi ima ovakav branik,ja do sad video mozda 3 u srbiji. Ae baci sliku na facet. Cep nabavio od nekog lika kome je to odavno ostalo,ali bas ista boja. Ne znam da li si zapazio na skupu...
milan_gt piše:bas ti je macanski focus :)
Hvala,mada moram priznati da i Mondeo izgleda vrhunski,bas ostavlja utisak!

dax92

 

Poruka od dax92 » ponedeljak, 29. avg. 2011. u 21:48h

Ja i zaboravio juce da ti pokazem! mrgreen Ubacicu sliku kad stignem. Mrzi me uzasno da kacim USB i da prebacujem sliku! lol
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » utorak, 6. sep. 2011. u 10:12h

Juce jako "lep" dan,izmedju svega udari me decko sa skuterom na sred slavije! Zakocio naglo,on me puko od pozadi. Da skratim pricu posle mog velikog bezobrazluka sa namerom da izvucem odgovarajuce pare da popravim to,dogovorismo se nekako. Bio je i cika policajac tu,ali posle prepirke i vise mojih odluka da pocne uvidjaj,dogovorismo se mi za 200e. Moje pitanje je da li je to dovoljno ili mozda cak i previse,kao sto otac krivca tvrdi? (zvao je nekog ko mu je rekao da je farbanje branika i vrata gepeka 160e,u sta ja naravno ne verujem) Osteceni su branik i vrata gepeka. Ne izgleda strasno... Po braniku ogrebotine,na vratima blago ulubljenje koje se vidi samo pod odredjenim uglom. Evo slika...

http://imageshack.us/photo/my-images/40/sam2586u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/10/sam2588.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/32/sam2589.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/21/sam2590z.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/21/sam2591e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/62/sam2592.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/204/sam2593.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/36/sam2594.jpg/

Pitanje je,sta raditi? Branik bih ofarbao,a sta da radim sa vratima gepeka? Ne isplati se dirati,a opet meni ovo ulubljenje jako bode oci...

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 6. sep. 2011. u 10:28h

Ovo udubljenje bi moglo da se izvuce na vakum. Tu je neko skoro pisao gde ima majstor koji to radi.
Branik naravno na farbanje.

Da li si mu uzeo mnogo?
Zavisi od tacke gledista :)
Sa jedne strane, verovatno si uzeo vise nego sto treba da se to sredi.
Sa druge strane, njega bi verovatno vise kostalo da ste radili uvidjaj. Nisu u pitanju samo pare (kazna) vec verovatno i neka zabranica, povecanje cene osiguranja...
Djak pesak :)

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » utorak, 6. sep. 2011. u 10:37h

Sad idem da vidim za branik koliko bi me kostao. A voleo bih kad bi me neko uputio u to,dao neki kontakt telefon tog coveka sto radi vakuum,ili slicno. Stvarno mi se ne ispalti da gitujem vrata tako mali deo pa da farbam sve. :/
Covek je toliko bio protiv uvidjaja,da sam ja siguran da sam mogao bar jos 50e da uzmem. Pa mi smo poceli,tj on, od 40e,stigli smo do 200...

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 6. sep. 2011. u 10:48h

Pa taman ida su mu uzeo više nego što će te koštati popravka i treba.
Koštat će te živaca i bezpotrebnog hodanja do servisa itd. A i on zašto se primiče toliko i ne pazi.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 6. sep. 2011. u 11:02h

O'ladio sam se kad sam video da te pukao od pozadi, i onda kad sam pogledao slike, smirim se! :)
Dobro si prosao! A nema veze ni da si mu uzeo vise. Ti ces sad njegovom krivicom da ides "bespotrebno" od majstora do majstora, pa da se nerviras, a i ako cemo bas sve da gledamo, on je tebi udario auto, i smanjuje mu vrednost... Mogao si jos 50 da mu uzmes, pa da pravis distancere! hahahaha
A da sam na tvom mestu, iz inata bih trazio da se radi uvidjaj (sem ako nije bila guzva u to vreme, pa da se ne blokira Slavija koja je i tako uzasna)!
Vrata gepeka se mogu izvuci vakumom, a ako nemas nekg majstora za farbanje branika, javi mi se. Ima kod mene covek koji to radi u komori, i stalno vidjam da se nesto farba kod nega, pa sumnjam da lose radi. AKo hoces, raspitacu se i za cenu.
Focus ST170
Focus SVT

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 6. sep. 2011. u 11:14h

Izvlacenje vakumom radi "Dule maser" iz Zemuna, nemam njegov telefon ili adresu, ali znam da se nalazi u Zemunu kod alarm servisa Gile (Gile je u Zadrugarskoj 3f). Kad dodjes do njega, pitaj za Duleta ili za Skodin servis, Dule je u neposrednoj blizini Skodinog servisa.
Slika

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » utorak, 6. sep. 2011. u 13:19h

Hvala totti ako budem stigao,mozda vec sutra odem.
dax92 piše:Mogao si jos 50 da mu uzmes, pa da pravis distancere! hahahaha
A da sam na tvom mestu, iz inata bih trazio da se radi uvidjaj (sem ako nije bila guzva u to vreme, pa da se ne blokira Slavija koja je i tako uzasna)!
Hahaha...ma pusti sad distance,ocu da sredim ovo. :) A inace na slaviji je bas bila guzva,spic,3-pola 4 ja krenuo na posao. Hteo sam ja uvidjaj al ajde ovako mi lakse da napltaim i mislim da sam sasvim pristojnu cifru uzeo.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 6. sep. 2011. u 13:38h

Ču pristojnu, lepo si ti njega ošisao ;)
Inace, sto ne probas to na braniku da ispoliras a gepek ako moze da se pridje sa unutrasnje strane sam malo cuknes...ako ostavne malo ulubljeno nije strasno, cisto protiv uroka :)

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » utorak, 6. sep. 2011. u 13:54h

Boli me uvo,nek se nauci da gleda i pazi. A da,odlucio sam se prvo za poliranje,verovatno ce skinuti ovo,ali problem je sto ima jedna brazda i kao dve male rupice u braniku,a meni to bode oci. Za vrata,ne moze da se pridje iznutra,sve sam ja to proverio vec. Ljudi meni uopste nije bitno da mi ostanu te pare,ili bar deo,bitno mi je samo da vratim sve onako kako je izgledalo i pre sudara. :(

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 6. sep. 2011. u 13:56h

Moj savet sa obe stvari jeste da izvuces iz trenutnog najbolje sto mozes. Jer retko koji farbar ce ti ubosti boju da bude 100% kao i pre sudara, a ako to vec zelis, najbolje opcije su ti poliranje branika i izvlacenje udubljenja na trecim vratima sa vakumom. A pritom i najjeftinije varijante.
Fiesta!!

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » utorak, 6. sep. 2011. u 14:04h

Malopre sam cuo od nekog lika sto znam,da to sa vakuumom moze da osteti fabru,da otpadne ili ispuca u tom delu,koliko je to tacno? To za branik mi je padalo na pamet da pozovem lika sa placa od koga sam kupio auto da ga pitam kako je on smuckao tu boju,on je licno ofarbao celu desnu stranu na mom autu i stvarno je identicna! Nema apsloutno nikakve razlike. To mi je rekao odmah pri kupovini.

totti

Poruka od totti » utorak, 6. sep. 2011. u 15:43h

Moje iskustvo sa Duletom je sledece: iskljucivo ti izvlaci ako farba nigde nije pukla i garantuje da nece ni puci posle izvlacenja. Na kraju krajeva, oteras auto kod njega i on ce ti na licu mesta reci da li moze da uradi to sto ti zahtevas.
Slika

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » utorak, 6. sep. 2011. u 23:21h

Sta si ti konkretno radio,koji deo? I reci mi koja je cena bila... Ujutru idem kod njega,nadam se da cu ga naci i da radi. "Dule maser"?

totti

Poruka od totti » sreda, 7. sep. 2011. u 07:25h

Ja sam radio na Pezou donji deo zadnjih vrata (ispod lajsne), neko me udario na parkingu i ulubio taj deo. Cena je bila 20 evra. Da, "Dule maser" mu je nadimak, tako ga znaju.
Slika

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » sreda, 7. sep. 2011. u 14:41h

E ovako. Sad dodjoh kuci,a krenuo sam u pola 9. :) Bio sam u Zemunu nasao Duleta masera,jako korektan,stariji covek. Mala radionica,bas u blizini Gile alarma.
Odma je uzeo da mi uradi dva ulubljenja,iako je u garazi imao izgradiran BMW. Jedno ulubljenje ja napravio skoro iza vrata,naslonio se i blago upao lim,dugo sad na udesu. Ispravio je oba,stvarno super izgleda,jedva da se primeti nesto. Polako radi,sve detaljno. 3000din mi je uzeo za ta dva,sto smatram za ok cifru. Ako cete okvirno,dosao je covek sa E klasom,prilicno izgradiranom,samo desna strana nije posto je stajao uza zid,Dule kaze 300e max.
Odmah posle toga se uputih i da konacno kupim gume.(polovne)
Uzeo sam Continental, 4 iste,prednje imaju malo bolju saru nekih 7mm,zadnje mozda 5-6. Dao sam mu moje koje nisu ni za k..... i doplatio 120e. (40e je cenio komad kontinentalki)
Posle druge namontirane gume,covek popizdi i kaze sine,ne moze ovo ovako da se balansira felne su ti kriminalno krive. Ja sam znao da jesu,bacale su,ali nisam znao da su onoliko. Kad mi je pokazao,znaci dve bacaju na sve strane,druge dve bacaju na jednu samo. :D Ja sam licno nabo dve sa desne strane na resetku,sto je doprinelo svemu. Tako da sam i felne morao da ispravljam,50e sve 4,spustio mi je cenu,bilo bi oko 70e. Sredio mi ivice od ivicnjaka,i malo zafarbao,lepo izgleda,al je najbitnije da se ravno vrte. Kvalitet felni je ocajan,nisam mogao da verujem kako se uvijaju. Preporucio mi je da ih zamenim,ali kao mogu i ovako da vozim ali cu ih kriviti ponekad. :( Gume sam uzeo sve 4 dimenzije 205/60 R16,lepo su legle,nisu previsoke,ima mesa sa strane da stiti. Uostalom to mi je samo do marta fazon. I tako,pukoh ja 200e danas... Branik necu farbati,ostalo mi je samo da ga ispoliram.
Evo vam adresa i broj telefona od Duleta Masera kome treba.(meni ce def trebati)
- Sremska 33 Zemun
- tel. 064/202-73-73 i 011/3757-829
Evo i par slicica od danas...
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 0217l.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... a0218.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 0220l.jpg/

P.S. - totti HVALA puno na informacijama,i preporuci (imas pice)!!!! thumbsuph

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 7. sep. 2011. u 15:14h

Pa eto dobro ti došlo što te onaj zvekno sa skuterom. :D Taman se tih 200€ uklopilo. 8)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 7. sep. 2011. u 15:34h

Zimske gume leti? Srecno pri prvom naglom kocenju :)

Inace cena za ispravljanje je skroz korektna, ici cu i ja kod tog lika da mi proceni ispravljanje svih sitnica na mom mondeu :)
Ako ti nije frka slikaj sad gepek da vidimo kako je ispalo.
Sto se felni tice, Alessio i nije bas neka klasa felni. Inace su uvek fabricke alu felne najjace sto se izdrzljivosti tice, a retko koje aftermarket mogu da im pariraju sto se toga tice.
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 7. sep. 2011. u 15:36h

Sad valjda neces izletati iz krivina! :haha:
A ovo zimske?! :wtf:
Focus ST170
Focus SVT

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 7. sep. 2011. u 15:42h

Jel ovo skinute gume sa nekog FAP-a ? :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 7. sep. 2011. u 15:43h

@dax92
Ove napred Continental su zimske, pogledaj saru i bice ti jasno.
A opet vidis i ove pahulje sa strane, vrv je hteo da izbegne dodatnu nabavku zimskih guma/felni posto ce jos malo zima.
Moje misljenje jeste da je trebao da saceka jos barem mesec dana pa onda da ih kupi, jer ce biti jos veoma toplih dana, a kad su temperature velike zimske gume se ponasaju ko zvaka a ne kao guma :D

@Markedjani
E sad i ti :D haha
Fiesta!!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 7. sep. 2011. u 15:59h

Šta bih ja trebao na Scorpia da stavim... 205-75-16 ? hahahaha

Što barem ne uze 205-55-16 sa zaštitnim falcom... makar ne bi izgledalo ko krofna i bolje štiti nego ova krembilna dimenzija bez zaštitnog falca... kad si već u nekom zentarskom fazonu krivljenja i guljenja felni.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Zaključana

Povratak na „Automobili članova“