Evo i mog prvog Ford-a.Za njegovu kupovinu je vezana i zanimljiva priča koju ću napisati u narednom delu posta.
Auto je 92.godište po broju šasije,93 po saobraćajnoj dozvoli (prva reg).Motor je 1.6 EFI sa 8 ventila.Nema LPG ali se planira u dogledno vreme.Na satu stoji x92 000 km.Od opreme ima centralnu,šiber.Nema servo i el.podizače ali se planira i to u skorije vreme.
Kao što navedoh u početku da Vam kažem kako sam do njega došao.Nadam se da Vam neću biti dosadan sa ovom pričom.Posle 11 godina posedovanja Opela Kadetta "Suze" dosao je red na zamenu (nisam od onih koji vole da menjaju stalno i kod mene se auto dugo ali dugo zadrzava).Elem traženje auta sam počeo sredinom 2011.Nisam imao konkretne želje ali sam krenuo na BMW

.Mogu Vam reći da sam se nagledao kanti za 1200EUR,šklopocija za 1600EUR.Očuvanije primerke sam nalazio od 2000EUR.Molim? Dati preko 2000 EUR za neki auto star 20 i kusur godina,pritom bolesnih kubikaža je suludo

Koliko sam samo novaca potrošio na razgledanja kao i živaca u raspavi sa "ponosnim i jedinim vlasnikom" odličnog BMW-a 525i,registrovanog naravno na 2.0,koji me ubedjuje da baš njegov auto troši 7,8 litara benzina a plina još manje

.Ovim se ogradjujem od toga da nekoga vredjam jer nije mi to namera već samo iznošenje stvarnih činjenica.Admini ne zamerite ne vredjam nikog i nebih da dobijem odmah ban,ipak ja izuzetno cenim i postujem tehniku bavaraca kao i vlasnike pomenute marke.Uostalom da ih ne cenim ne bih prvo tražio dobar bum bum beemer

.Prolazi vreme i ja tek uspevam na kraju jeseni da pronadjem Ford-a.Iako radim u blizini mesta odakle sam ka kupio nisam ni sanjao da ga neko prodaje.Za "pronalaženje" je zasluzan upravo ovaj forum

.Nasao sam ga slučajno,gde je pomenut u delu "zanimljivi fordovi u oglasima"

Ovim bih se zahvalio članu BokiRS jer mi je indirektno nasao auto

.Na nagovor kolege sa posla krenuo da pogledam Golf II GTi

kojeg njegov druga prodaje.Pogledao i krenuo da dogovaram cenu

Auto je bio u "fullu"(volan,menjač,kočnica),imao TNG,alu,ma san pojedinih vozača u Srbiji

.Ali pošto je vlasnik Gnojfa zapeo za 50 eura i nije hteo da spusti (hvala mu

),pomalo razočaran nastavih put Lebana da pogledam "prosečnog" forda.Kad sam okrenuo broj prodavca iz priče sam saznao da se pozajemo

.Auto je zadnje dve registracije bio proveo u garaži jer je kupljen novi auto.Iz razgovora saznajem šta dobijam od vlasnika uz auto:rezervni motor 1.8 ili možda i 2.0 16v zetec sa svim agregatima na njemu i kaiševima,prednju haubu,zadnja 3 vrata sa staklom,dva fara,oba prednja amortizera sa glavčinama i diskovima/klestima,dodatni menjač

.Auto je već nosio 15ce alu sa dobrim Pirelli gumama(garant traju još dve-tri godine),odradjen je limarijski onako za svoju dušu (PUS),motor ne duva,odradjena lamela,korpa,druk,odradjene komplet kočnice(novi paknovi,super vent.diskovi,pakne,nova creva-metalna,nov glavni kočioni).Da ne bi bilo sve bajno imalo je nekih stvari koje mi se nisu svidjale ali nisam se previse razmišljao

.Ipak čim sam ugledao auto znao sam da je moj

Toliko o njegovoj nabavci i nadam se da mi Admini neće zameriti da dugačkoj priči,možda malo off-topicu ali ipak se radi o tom autu

Pozdrav!