Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordaljka stara

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Fordaljka
Poruka: 5
Član foruma od: petak, 24. maj 2013. u 16:19h

Fordaljka stara

Poruka od Fordaljka » ponedeljak, 27. maj 2013. u 18:28h

Moja suvlasnicka Fordaljka stara,nije nesto posebno posto nisam mogao da biram bila je zamena na placu tj vracanje automobila koji je prodat mojoj zeni (svidela joj se sedista :rotfl: ) Reno scenic u ocajnom stanju sa plinom koji umire,kako je imao samo Fiat stilo i multiplu u ceni naletim na Forda koji je dzedzio tamo ko zna koliko posto se jedva video od prasine koja je bila na njemu.

Standardno zamenjen zamajac,veliki servis,stabilizatori,diskovi,plocice,cevi interkulera,zamenjen pinjon,(kilometar sat nije radio)zatvoren egr i izbacen katalizator evo posle 2 godine ne pokazuje da je zanemocao ide kao da ima 115ks ali ima malecki problem koji se vuce duze vreme ali niko ne zna sta je,prvo paljenje malo turira motor tj dize obrtaje i hoce da secka ispod 2000 obrtaja(nebino je da li je leto ili zima) ali kad mu stisnem gas problem nestaje i tako do sledeceg prvog paljenja ujutro,ako neko zna uzrok problema neka javi,grejace sam menjao 4 puta sve komplet dakle nije do toga,o filterima ne moram ni da govorim sve se menja 2 puta godisnje kao i ulje,dijagnostika ne prijavljuje nista,niti se na kontrolnoj tabli pali nesto,citao sam dosta o tome ali niko ko ima takav problem ,a imaju ga mnogi koliko vidim nije resio misteriju,obisao sam sve majstore koji su na glasu za Fordove ali ni to nije dalo rezultata.

Slika
Ford Focus 74kw TDCI
VW Bora 85kw TDI

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Re: Fordaljka stara

Poruka od PMilan » ponedeljak, 27. maj 2013. u 18:49h

Isti problem samo u drasticno jacoj meri je imao moj bivsi teca. Upali ga i nece da radi bez gasa, doda mu gas do 2000 i pusti, u tom momentu motor sam digne na 5000 i polako vrati. Rezultat svega-potpuno unistena pumpa.

Jesi ti proveravao pumpu u kakvom je stanju, mozda dizne prave problem?

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » ponedeljak, 27. maj 2013. u 19:07h

Taman pomislih gle cuda, neki bajat ford na forumu.. Kad ono opet Focus lol
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

Lavrnja1993
Poruka: 378
Član foruma od: petak, 30. nov. 2012. u 15:14h
Kontakt:

Poruka od Lavrnja1993 » ponedeljak, 27. maj 2013. u 19:23h

Da ti nije mozda palo na pamet da motor sam sebi dize obrtaje kad je ladan i kako se greje tako ih spusta ... to radi svaki pa mora i tvoj :)
Ford Focus mk2 2.0 TDCI TITANIUM
Ford Focus 1.6 16v 101ks - KORNJAČA -Lepe uspomene
totti piše:Ljudi, osećaj malo vara prilikom ubrzanja. Kad meriš vreme, ni 1.6 benzinac uopšte ne ide loše thumbsuph

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 27. maj 2013. u 19:31h

Opa,sivi focus dizel!
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Fordaljka

Poruka od Fordaljka » ponedeljak, 27. maj 2013. u 19:53h

Dizne su u redu kao i pumpa,ali to cu da proverim jos jednom nije problem.

Automatski sauh mi je poznat (dugo vozim razne dizele) ali auto u tom slucaju mirno digne obrtaje i spusti kada se zagreje i to je normalno u redu,ovako turiranje nije ok osim ako tako nije kod Fordova onda ok,ali mi niko nije potvrdio da je to normalan rad motora pogotovo ne seckanje kao da ostaje na trenutke bez dotoka goriva.

Kako bi privukao poglede da nisam napisao Fordaljka stara lol

Voleo bi da je druge boje ali iskreno ova mu najbolje stoji :D

Iskreno ne smeta meni mnogo nego mi je cudno malo pa reko da pitam i ovde na forumu,mozda ce ga proci kad mu nabudzim svetla za maglu,mnogo su zahtevni ovi Fordovi lol
Ford Focus 74kw TDCI
VW Bora 85kw TDI

DB9
Poruka: 332
Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
Kontakt:

Poruka od DB9 » ponedeljak, 27. maj 2013. u 21:35h

pocetni stadijumi problema sa prvo sa pumpom a kasnije sa diznama,generalno problem sa ubrizgavanjem.

ja sam imao isti problem,nestabilan ler gas,nece da upali dok mu se ne da gas,sivi dim pri prvom paljenju.
Reseno time sto je zamnjen regulator pritiska na pumpi (135 evra) i sipanjem aditiva za comon rail svakih 1500-2000 km,ili ti kad krenem na put,pa se potera malo u vise obrtaje i tako jedno 2-3 sata da protutnji aditiv sistemom,mislim da nema toliko uspeha ako se sipa pa cisto djiras po gradu.

ali sam ubedjen da je sve to odlaganje problema i da kad tad ce morati da se remontuju pumpa i dizne.

Fordaljka

Poruka od Fordaljka » utorak, 28. maj 2013. u 10:34h

Ako je tako ide na prodaju lol , ja licno mislim da je nesto do elektronike - senzora kod njih problem.....ali videcemo.... :ford:

A gotivim ga bas.... cekicko
Ford Focus 74kw TDCI
VW Bora 85kw TDI

Fordaljka

Poruka od Fordaljka » subota, 15. jun 2013. u 22:11h

Nisam ga zapalio ali zamalo lol ,sto se tice turiranja motora i ostalih gluposti vezanih za nepravilan rad motora itd gorivo je glavni krivac,kako u nasoj zemlji imamo buckuris euro dizela sipao sam omv superboost dizel nekoliko puta i nista,auto pegla kao da nije normalan,manje trosi i ide skoro kao moj Borivoje :jeeej:

Dakle nista od majkavanja dizni,pumpe itd. tj pumpa ce majka tj dihtunzi se masovno pojedu od dobre corbe na nasim pumpama(to mi rece majstor da je u poslednje vreme hit popravka),hvala bogu omv ima dobar gulas... :woohoo: probao sam sve pumpe i jedino njihova corba pasuje Fordu :blink:

Ali ne lezi vraze,zveknula leva strana na Fordaljki,na prednjim vratima podizac stakla,na zadnjim brava,sve ukupno 70 jura polovno sa ugradnjom :lele:
Ford Focus 74kw TDCI
VW Bora 85kw TDI

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 15. jun 2013. u 23:01h

E ima da probam taj OMV, za jedno 2 nedelje, dok potrosim ovaj rezervoar.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“