Evo malo da pripomognem, ovo su fotke nastale tog dana, maja 2012.milanjoe piše:...slikala mislim neka cura na srebrnom jezeru.
nemojmo preterivati,uobraziću se...fly carpenter piše:Ne postoji bolji auto,samo ga čuvaj !
Van piše: ...за све те буђаве фордове
mislim da je to već uradjeno od strane prethodnog vlasnika,ali možda bi moglo da se ponovi.kojim voskom se to radi i da li ima tema na forumu za to?van piše:Мој ти је савет да поскидаш ентеријер , и напуниш све шупљине воском .
planiram da ga palim na benzin,pa posle par minuta na plin.sierra iz koje sam izvadio motor je dovežena,išla je lepo.Markedjani piše:ja sam imao veeeelike probleme na pierburg karbu (sierra 1.8 cvh) sa lerom dok je hladan motor... dok je hladan motor ler maltene nije postojao,čim se ugreje dobije vrhunski ler.
Pričam za plin... na benzinu tih problema nisam imao i recimo te probleme na plinu sam imao samo zimi a čim je bilo otoplilo problema nije bilo,par plinadžija nije umelo da mi reši problem.
ako si mene pitao,plin je uveden kroz rupu na karburatoru,gde je jedno vreme ona siskica bila labava pa sam ja to nekako zadihtovao da ne mrda(tečnim metalom).van piše:Како је уведен плин ? Преко плоче или бушењем карбуратора ?
Ово са плочом ретко када ради добро.
Зетекс јеси ли сигуран да клипови стижу вентиле на 1.8 мотору . на 1.3 ,1.6 и 2.0. не стижу , емприски доказано
Svojevremeno sam negde na netu to procitao (sajt proizvodjaca kajseva) bas za 1.8 sto se tice susticanja klipova i ventila. Imalo je ulogu to i da li je HC ili LC motor sto se tice 1.6 i 2.0.van piše:
Зетекс јеси ли сигуран да клипови стижу вентиле на 1.8 мотору . на 1.3 ,1.6 и 2.0. не стижу , емприски доказано
Ne umeju plinadzije da steluju auto. sauh, cak sta vise to ni nece da rade nego te za to salju kod automehanicara ili onog za karburatore. A i problem je sto mora da se par puta steluje i proba na bas hladnom motoru, sto je fakticki par dana probe, a to je nezgodno kada se auto mora ostaviti majstoru.Markedjani piše:Pa i ja sam isto palio na benzin al' jako iritira kad moraš da čekaš bukvalno 10-15 min da se auto ugreje kad je velika zima da bi držao ler![]()