Omiljeni Cmax
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: petak, 28. feb. 2014. u 17:25h
Omiljeni Cmax
posedujem Cmax-a 2005 1.6tdci 66kw kod mene je četiri godine i prezadovoljan sam njime pre toga sam imao i fiestu mk3 1.1 1989 koja je bila kod mene od 2003 do kupovine Cmax-a. Fordić mi je tamno siva metalik ima aluminijumske felne i pređenih 180140km. Potrošnja mu je relativna budući da je Vršac mali grad i iz bilo kog dela grada do centra imas najvise 5 minuta tako da auto ne stigne da se ugreje a već ga gasiš, tako da je i potrošnja srazmerna uslovima zimi od 10-12l na 100. Na otvorenom putu pri 90km/h sa tempomatom potrošnja mu je po bordu 3,6l a kad ga resetujem na ulazu u Bg prosečna potrošnja po Bg je oko 5,2l. Prošle godine na putu za Grčku i nazad sa vožnjom po okolini letovališta ukupno oko 1800km potrošnja je bila oko 5,4 s time što u povratku sam ga fest gazio. Zaboravih da kažem da je motor čipovan i vuče ko blesav. Da imam para da ga menjam izbor bi sigurno ponovo pao na novog Cmax-a jer po meni je extra auto, stabilan komforan i izuzetno pouzdan. Vozio sam skoro sva vozila iz game forda (isprobavao nakon popravki ili prilikom pomoći kod kupovine) i mogu reći da sam lično zaljubljen u Cmax-a i smatram ga izuzetno dobro izbalansiranim automobilom koji uz Sony zvučni sistem i automatsku klimu je stvoren za potpuno uživanje.
- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
Re: Omiljeni Cmax
Daj slike
Jel moguce da trosi do 12l bez obzira na sve navedene parametre?

Jel moguce da trosi do 12l bez obzira na sve navedene parametre?

911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- Artic
- Poruka: 1786
- Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h
Mrzim te zbog potrošnje od 3,6l/100 km. 

Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)
-
Stavću slike uskoro. Potrošnja od 12l je na temperaturama ispod -10. Nemoj da te čudi, Vršac je mali i auto radi kratko tako da kazaljka za temperaturu se i ne pomeri a sistemi za štednju goriva počinju da rade tek preko 60 stepeni. Svi rezultati su na osnovu merenja prema bordu i pisanja potrošnje goriva(vodim evidenciju koliko i kad sipam i koliko pređem sa sipanim gorivom) profesionalna deformacija. Inače gorivo sipam samo na NIS-u ili eventualno MOL-u a u Makedoniji na MAK Petrolu.
-
potrošnja od 3,6 litara je na otvorenom putu pri brzini od 90km. Sreća u tempomat budući da vuče ko prost, nasloniš nogu čas posla preko 100.