Prije neki dan sam kupio C-Max. Inace to je moje prvo auto, do sada sam vozio Fiestu 05 tdci.
Automobil je presao 125 hiljada, kupljen u BiH odrzavan u ovlastenom servisu, garaziran. Za automobil koji je 2012 godiste super je ocuvan, garaziran je.
Titanium je paket opreme.
Mali servis sam uradio u ovlastenom servisu, i kostao je 180 eura sa ("orginalnim" fordovim dijelovima).
Imam dva pitanja za vas:
1. Kada upalim auto prvi put ujutru, osjetim bas osjetne vibracije nekih 30 sec do minutu. Kao da auto, tj motor podrhtava. Koliko sam primjetio broj obrtaja je na cca 800 rpm (ide od 700 rpm, pa do 800 rpm). U toku dana se ovo vise ne desava, jedino kada je u pitanju hladni start. Sve su provjerili detaljno u ovlastenom servisu (zamjenjeni su grijaci) ali nista nisu pronasli sto bi ukazivalo na ovaj problem. Dijagnostika nije pokazivala nista.
Mene ovo iritira i volio bih da rijesim ukoliko je moguce, da li je neko imao problem ovaj? Da nisu mozda nosaci motora, .
2. Ono sto su pronasli u ovlastenom da bi se moglo promjeniti u buducnosti, ali nije pod hitno jeste (prednja lijeva i desna lafeta, i stabilizator). Zbog specificne konstrukcije kako su mi objasnili, cijena jedne lafete je 270 eura. Sto znaci da bi promjena ovoga u ovlastenom dosla 600 eura?
Koliko se kod vas krecu cijena odrzavanja, i moze li mi neko potvrditi koliko kostaju ovi dijelovi trapa?
Hvala vam puno. Ako neko ima pitanja, rado cu mu odgovoriti. Detaljniju recenziju cu napisati nakon sto napravim malo duze putovanje sa autom.