Hvala svima koji su mi pomogli savetima (koje većinom izgleda nisam poslušao) u temi gde sam pitao šta da radim.
Nego, auto je prešao oko 160k, po broju šasije u ovlašćenom servisu nisu mogli ništa da mi kažu, ali mi je @macaneli ovde na forumu proverio po italijanskim tablicama i poklapa se. Tako da sam u šoku mislim da nikad nisam imao auto sa pravom kilometražom, a i oko ovoga sam i dalje skeptičan.
Ali nije bitna ta cifra toliko koliko je bitno stanje, a moj majstor ga je dizao i gledao natenane sa svih strana i ustanovio da treba diskovi da se promene, neko crevo za antifriz i dihtung masa dole kod pana za ulje ili tako nešto. U principu tiptop, gume su dobre i od prošle godine tako da ih neću menjati sada. Branik je farban, ali nije ništa krivo iza njega, izgleda kao da je neko pokušao uz neku veću strmicu da ga popne i nije uspeo.
Od opreme nema šta nema
tempomat/limiter
navigacija/blutut
keyless entry
push to start
odleđivač šoferke (one žičice)
šoferka je ona iR il kako već, što se valjda tamni na suncu
fabrički zatamljena stakla
parking senzori
poslužavnici za decu
i
možda meni omiljeno
PANORAMA
verovatno sam preskočio nešto, evo par fotografija pa pitanja

e sada
naručio sam davno onaj obd elm il kako već, sa modifkovanim prekidačem za ford, ali to će ko zna kad stići.
gde je najbolje da ga oteram da mi neko promeni neke sitnice ako je moguće?
(tipa da se prozori zatvaraju kad se zaključa, da se auto zaključa kada odem od njega sa ključem, ako može da promeni jezik glasa, i ne znam šta još može pa da probiram te opcije)
gde je najbolje da ga servisiram? zadovoljan sam svojim majstorom ali nije mu ford primaran, a i daleko mi je (ja sam kod šumica, ljermuntova)
i treba mi neko ko zna ove durakura automatike, lik mi je rekao da treba za 40ak k km da se servisira, ali ja bih to radije pre nego kasnije.
treba da se apdejtuju mape, ne znam da li je ovo sync ili 2?
gde da nabavim neke delove sa otpada, hoću onu lajsnicu napred da zamenim koja je pukla, i fali mi neka plastika unutra kod kontrole za panoramu i poklopac ogledala na suncobranu

i generalno ako imate neke savete pretvorio sam se u uvo