Sharpshooter je kaparisao mk4 1.5eb ali mu je propala porudzbina zbog covida na prolece, pa je morao da kupi drugi polovan auto. Pritom mislim da je bas ciljao na Ford sa komentarom, nema naravno GM veze sa time, oni samo prosledjuju ponudu i koriguju cene koliko mogu/prema trzistu. Nisu paketi mnogo razliciti ni preko za mk4 u odnosu na ponudu kod nas, tako da nije mnogo bitno ko je diler.
Za krovne nosace, ufotkah sinoc Ford fabricke nosace od S-maxa ja mislim, ove za bajs trenutno ne mogu da vadim jer sam bolestan i malaksao, nekom drugom prilikom. Na fotki je jedan sa gumom u kanalu, na drugom se vidi kanal bez gume
Uglavom, zamisli da u ovaj kanal bocno uvuces malu sinu od nosaca za bicikl i to zategnes sa gornje strane. Nema potrebe da pricvrscujes oko sine itd. Montirajuci krovni kofer sa tim starim sistemom (kad se montira oko cele sine krovnog nosaca) mi uvek nesto ispadne na krov, pa se nerviram ako ga izgrebem i slicno. Sa ovim sistemom nema sanse da se to desi, pritom je dosta brza montaza. Naravno, postoje krovni nosaci za bicikl/koferi gde ni taj stari sistem nema sta da osteti, ali ovako je svakako prakticnije/brze, mozda cak i sigurnije.
To sto nemas pripremu za nosace mislim da nije problem, pogotovo ako uzimas fabricke, onda se kace oko celog gornjeg stuba tj malo udju ispod kedera vrata.