Gledao sam vise njih na oglasima i uzivo, i na kraju se odlucio za ovaj modela s kraja 2008 godine.
Motor svima poznat 2.0 TDCi 136/ 340nm.
Nisam previse eksperimentisao, probao sam auto video da lepo povlaci da nema nekih mana. Po nekom mom misljenju smatram da je dobra kupovina s obzirom na godine koje ima. Utegnut je na trapu, nista ne lupa. Osecaj je drugaciji naravno od mog sadasnjeg c maxa.
Prvobitno sam bio za to da kupim karavan, gledao par oglasa i nista mi se nije svidelo. Onda sam video koliko prostora ima Mondeo hedzbek i to je bilo to. Sve u svemu zadovoljan sam.
Mozda je malo preplacen s obzirom na ostale na oglasima. Placen je 5300e i registrivan je do pocetka sledece godine. Pregledan je auto od strane mehanicara kad sam dosao u Bg. Trenutno nema ulaganja, i stvarno covek nije slagao kad je u pitanju veliki servis. Mali servis je odradio pre 4k km i sledeci me ceka na 194k. Mali vragolani su prisutni a tice se DPF-a i EGR ventila, nista nije skidano. Videcemo vremenom kako ce se odvijati ta zezancija, ako prvi put pokaze znake odma lete napolje u kompletu. Napomenuo mi je da radi uredno regeneraciju uspesno.
I na kraju prenos sa novom saobracajnom i tablicama je 18k dinara.
Evo i par slika:

To je to za sad. Jedino sto cu verovatno odraditi a tice se remap-a kod Bokija. Da vidimo koliko sta moze da se dobije na ovaj motor. I da se odradi nebo, to sam vec zakazao za sledecu subotu da se uradi komplet sve.