1. Karavan
2. Ima kuku

Dugo mi je bila zelja da uzmem Mondea, jos negde 2013-2014. ali me tada zanimao mk3. Medjutim nikad ga nisam uzeo jer niti sam imao realnu potrebu za takvim autom niti sam nasao adekvatan primerak. Tako da sam celo vreme imao focuse koji su tu bili najvise kao zabavna prevozna sredstva.
Ni sada nisam imao preku potrebu za kupovinom ovako necega, ali sam cvrsto odlucio da AKO kupujem to mora biti jako kompletan primerak. Ono sto je bilo obavezno:
-mora imati siber
-mora imati ventilaciju sedista
-ne sme biti crni niti beli jer su oni najcesci
-limuzina 4 vrata ne dolazi u obzir (dakle samo karavan ili hatchback)
To sam odlucio kako bih sebi "otezao" kupovinu jer kao sto rekoh, nije mi bio neophodan.
Auto nisam trazio i nisam visio na oglasima. S vremena na vreme bih pogledao sta se nudi vise kako bih pratio cene. I auto je nasao mene! Slucajnim gledanjem mobile.de sajta sa nekom sasvim drugom namerom od gledanja sta ima na prodaju zapadne mi ovaj za oko.

Sudbina je ucinila svoje i da me saceka skoro mesec dana i da mi se posao namesti tako da sam mogao da ga pogledam sredinom januara.
Rec je o 2.2 TDCi 200ks sa TitaniumS opremom sa samog kraja proizvodnje, 29.09.2014. je bila prva registracija. Boja je deep impact blue i koliko znam bila je dostupna samo te poslednje godine proizvodnje. Slicna je dolazila i na mk5, ali je drugacije ime a verovatno i nijansa.
Ja sam mu 4. a po svemu sudeci i poslednji vlasnik

Od opreme bih izdvojio:
-komplet TitaniumS nastavke branika, ali mu fali spojler gepeka (za sada)
-originalni crni xenon farovi
-enterijer u kombinaciji alkantare i koze prosiven crvenim koncem
-ventilacija sedista

-vozacevo sediste podesivo na struju u svim pravcima sa memorijom
-suvozacevo sediste podesivo na struju u svim pravcima
-volan ima soft touch, tj meksi je na dodir
-iR soferka sa grejanjem i senzorima
-hill assist
-upozorenje o napustanju trake
-kozna tabla
-siber
Ostalo je manje vise uobicajeno za mk4.5 pa ne bih detaljisao.
Kupljen je u Nemackoj sa 187.000 km na satu. Siguran sam da je prava kilometraza jer veliki servis nije bio radjen, skinuti su originalni delovi iz prve ugradnje.

Ova slika mi je jako draga jer sam tada prvi put video cist auto na suncu, gde me boja odusevila! Ne zagledajte stanje laka, jako je lose, ali popravicu to majkemi

Ono sto me od pocetka jako nerviralo je sto je auto bio jako prljav unutra tako da sam prvom prilikom povadio sedista i uradio komplet dubinsko pranje.

Fabricke alu pedale i foot rest, ali nacin kako su pricvrsceni me razocarao.
Nakon dobrog ciscenja i odmascivanja bio je pravi gust zapucati na dug put.

Ono sto me u voznji Mondea odusevilo je sto je jako tih, udoban je iako su fabricke 18" felne (235-45 gume) i sto ima fabricki 20mm nize opruge. 200 ks uopste ne osecam u smislu cimanja i ubrzanja jer jako linearno razvija snagu i ne mogu reci da mi to smeta

Dolazi prolece a samim tim i letnji set tockova

Od daljih planova, imam u planu da ga vozim, kvalitetno odrzavam i da uzivam u njemu