Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus MK II Cabrio 2.0 b.Automatik 2007.

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Velimir02
Poruka: 10
Član foruma od: sreda, 25. nov. 2020. u 19:44h

Ford Focus MK II Cabrio 2.0 b.Automatik 2007.

Poruka od Velimir02 » četvrtak, 5. jun 2025. u 15:41h

Pozdrav drugari. Nakon dugo dugo vožnje na zadnjem i suvozačevom sedištu pa i za volanom prošlih par kola moga ćala(Wellishe), konačno sam posle tri random auta uzeo Forda za sebe.

Desilo se pre 2 ipo meseca i žao mi je što je toliko prošlo dok sam stigao da ga lepo operem,slikam i da otvorim temu.
Nisam planirao ,nisam jurio ovaj primerak, ali kockice su se složile i eto ga u mom vlasništvu. Uzeo sam ga sa namerom da ga duže imam kod sebe, ali naravno, vreme će pokazati.
E sad o samom primerku. Reč je o uvozu iz CH neke 2015. god i sa veoma lepom fabričkom dokumentacijom i onom pratećom do tada. Posle tog momenta auto je bio u Kruševcu i onda je došao u BG pre 2 godine.

Nije puno prešao 178 iljada mu piše, a iskreno mu verujem samo zbog stanja nekih fabričkih delova i stanja samog enterijera. Veliki faktor što sam sd odlučio na ovaj auto je bio motor 2.0 Dutarec16v sa uparenim staromodnim 4-brzinskim auto menjačem.
Iskreno lako sam se navikao na ovu ragu koja služi za ekstremno uživanje i lagano kruziranje bez cimanja i naglih trzavica.

Pored toga, što se tiče mehanike, čekaju me neki osnovni servisi i poluosovind, krov nigde ne pušta niti je auto preterano bučan na višim brzinama. Sedenje i položaj za volanom su nešto wow za mene, ali opet nisam se ja leba najeo i volana nadržao da znam nešto previše o tome da bi bio kompetentan.
Što se potrošnje ulja tiče, nema je u nekoj velikoj meri, za sada na nekih 2 hiljade kilometara, potrošio je oko 300 do 500ml. Uskoro posle prvog servisa čekaće ga detaljno praćenje te potrošnje(čuo sam da je to jedina i najveca mana tog motora). Menjač je prava raga i njega čekam da vidim nakon servisa kako će se ponašati, za sada sam ok zadovoljan.

E sad, ima dve stvari koje su se desile i koje me čekaju. Prva je potraga za motorićem suvozačevog podizača prozora(ili bar pokušajem da osposobim ovaj) jer sd u poslednjih mesdc dana sve više i više muči da radi. Retki su ovi primerci i mučim se u potrazi za polovnim jer ih na otpadima nema.
Ako neko zna potencijalni problem sa samim motorićem ili mehanizmom, neka pomaže(hvala unapred!Slika).
A druga je desna sajtna koja vidim da je nekad nešto odradjena i to baš samo eto da se odradi, leva je savršena i generalno je dobar što se patosa i ostale limarije tiče, ali eto leva sajtna i po koja tačkica na vratima sa unjtrašnje strane me nerviraju tako da gledam do sledeceg leta to da odradim(ako imate dobrog limara preporučite).

Uz auto sam dobio fabričke 17-ice i sačekalo me da ih obujem novim gumama , a moj izbor su bile Nexen Nfera primus 205/50 ZR17(hteo sam da slušam fabriku). Oduševljen sam gumama, baš dobro leže i doosta su tihe. Za zimski set planiram 16-ice da uzimam tako da cemo videti sta naleti da je fino.
Takodje, dobio sam originalnu fordovu mrežicu za vetar koja znači do bola i prezahvalan sam što me ukakilo da naletim na istu jer bez nje sve preko 50 na sat je pogibija bez krova.

Iskreno za uvodnu reč msm da sam se baš fino raspričao, ostatak ćemo dopunjavati kroz nastavak teme. Msm da nema šanse da se setim svake sitnice u momentu.SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Ford Focus MK II Cabrio 2.0 b.Automatik 2007.

Poruka od Markedjani » četvrtak, 5. jun 2025. u 19:40h

Dobro nam došao u Ford familiju :ford:

Baš kul prevoz, automatik menjač baš ide uz jedan takav prevoz, svakako nije za gasiranje nego za kruziranje i laganu vožnju :bravo:

Potrošnja ulja nije baš malena ali nije nerešivo jednom zamenom karika thumbsuph

Što se tiče podizača, koliko me sećanje služi tu je sistem sajli i uglavnom se sasuši ceo sistem pa se motorić muči, probao bih sa podmazivanjem celog sistema.

A ima i ljudi koji se bave reparacijom tih podizača, mislim da ima čak i blizu Lav Auta jedan servis za podizače, pa se treba raspitati jel mogu da reše isti.

p.s Nikad ali nikad ne spuštaj krov kad je jako sunce i tako da voziš, spališ se a ne osetiš mrgreen
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

dax92

 
Poruka: 7620
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 5. jun 2025. u 23:52h

Juniore, lepo si se ponovio! Slozio bi se sa predsednikom, iako je zastareo mislim da je kombinacija motora i menjaca adekvatna za ovaj auto. Ne znam zasto ali nikad nisam bio fan dizela u tom kabriu.

Inace pravi momacki auto sa mnogo prostora za noge :D
Neka te dobro sluzi!
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8371
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 6. jun 2025. u 00:54h

Neka je srećom i da te dugo i pouzdano služi.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Stefan148

 
Poruka: 2448
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » petak, 6. jun 2025. u 08:12h

Neka je sa srećom thumbsuph
Slika

Velimir02

Poruka od Velimir02 » petak, 6. jun 2025. u 09:07h

Markedjani piše:Dobro nam došao u Ford familiju :ford:

Baš kul prevoz, automatik menjač baš ide uz jedan takav prevoz, svakako nije za gasiranje nego za kruziranje i laganu vožnju :bravo:

Potrošnja ulja nije baš malena ali nije nerešivo jednom zamenom karika thumbsuph

Što se tiče podizača, koliko me sećanje služi tu je sistem sajli i uglavnom se sasuši ceo sistem pa se motorić muči, probao bih sa podmazivanjem celog sistema.

A ima i ljudi koji se bave reparacijom tih podizača, mislim da ima čak i blizu Lav Auta jedan servis za podizače, pa se treba raspitati jel mogu da reše isti.

p.s Nikad ali nikad ne spuštaj krov kad je jako sunce i tako da voziš, spališ se a ne osetiš mrgreen
Hvala na dobrodošlici, iskreno videcemo šta i kako bude išlo što se tiče potrošnje ulja, za podizač bi se spasio totalno kada bi uspeo da podmažem to sve lepo i da proradi(će da ga raskupusamo pa da vidimo šta i kako).

Što se tiče sunca i spuštenog krova, čuvaćemo se , mazaćemo glave i nositi šeširiće hehehehe(ili držati krov radi lada).

dax92 piše:Juniore, lepo si se ponovio! Slozio bi se sa predsednikom, iako je zastareo mislim da je kombinacija motora i menjaca adekvatna za ovaj auto. Ne znam zasto ali nikad nisam bio fan dizela u tom kabriu.

Inace pravi momacki auto sa mnogo prostora za noge :D
Neka te dobro sluzi!
Sve se slažem, baš mi prija taj komfor na prednjim sedištima( a i pozadi može da se sedne, bar jedan komforno, drugi već diskutabilno).

Što se tiče kombinacije motora i menjača mi baš odgovara i srećan sam što čujem pozitivne reakcije. A za dizele koji čagaraju , sve mi je okej, ali u kabrio mi ne ide...

FM III piše:Neka je srećom i da te dugo i pouzdano služi.
HvalaaSlika
Stefan148 piše:Neka je sa srećom thumbsuph
Hvala!

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4935
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » subota, 7. jun 2025. u 23:13h

Samo da znaš da je gospodin ćale zaboravio da se pohvali, do pre par dana lol
Inače momački prevoz, možda je menjač spor ali boli te uvce za Beograd nemati predalu kvačila je vrh... Srećno i da se navozaš :beer:
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Velimir02

Poruka od Velimir02 » nedelja, 8. jun 2025. u 08:41h

Djole piše:Samo da znaš da je gospodin ćale zaboravio da se pohvali, do pre par dana lol
Inače momački prevoz, možda je menjač spor ali boli te uvce za Beograd nemati predalu kvačila je vrh... Srećno i da se navozaš Slika
Hahahah, totalno je ostao u neverici da sam uzeo kako valja auto(Ford)Slika.
A što se tiče manjka treće pedale, iskreno baš sam se fino navikao. Hvala na lepim željama, gledamo se pa ćemo ss i vozati. PozdravSlika

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“