Desilo se pre 2 ipo meseca i žao mi je što je toliko prošlo dok sam stigao da ga lepo operem,slikam i da otvorim temu.
Nisam planirao ,nisam jurio ovaj primerak, ali kockice su se složile i eto ga u mom vlasništvu. Uzeo sam ga sa namerom da ga duže imam kod sebe, ali naravno, vreme će pokazati.
E sad o samom primerku. Reč je o uvozu iz CH neke 2015. god i sa veoma lepom fabričkom dokumentacijom i onom pratećom do tada. Posle tog momenta auto je bio u Kruševcu i onda je došao u BG pre 2 godine.
Nije puno prešao 178 iljada mu piše, a iskreno mu verujem samo zbog stanja nekih fabričkih delova i stanja samog enterijera. Veliki faktor što sam sd odlučio na ovaj auto je bio motor 2.0 Dutarec16v sa uparenim staromodnim 4-brzinskim auto menjačem.
Iskreno lako sam se navikao na ovu ragu koja služi za ekstremno uživanje i lagano kruziranje bez cimanja i naglih trzavica.
Pored toga, što se tiče mehanike, čekaju me neki osnovni servisi i poluosovind, krov nigde ne pušta niti je auto preterano bučan na višim brzinama. Sedenje i položaj za volanom su nešto wow za mene, ali opet nisam se ja leba najeo i volana nadržao da znam nešto previše o tome da bi bio kompetentan.
Što se potrošnje ulja tiče, nema je u nekoj velikoj meri, za sada na nekih 2 hiljade kilometara, potrošio je oko 300 do 500ml. Uskoro posle prvog servisa čekaće ga detaljno praćenje te potrošnje(čuo sam da je to jedina i najveca mana tog motora). Menjač je prava raga i njega čekam da vidim nakon servisa kako će se ponašati, za sada sam ok zadovoljan.
E sad, ima dve stvari koje su se desile i koje me čekaju. Prva je potraga za motorićem suvozačevog podizača prozora(ili bar pokušajem da osposobim ovaj) jer sd u poslednjih mesdc dana sve više i više muči da radi. Retki su ovi primerci i mučim se u potrazi za polovnim jer ih na otpadima nema.
Ako neko zna potencijalni problem sa samim motorićem ili mehanizmom, neka pomaže(hvala unapred!

A druga je desna sajtna koja vidim da je nekad nešto odradjena i to baš samo eto da se odradi, leva je savršena i generalno je dobar što se patosa i ostale limarije tiče, ali eto leva sajtna i po koja tačkica na vratima sa unjtrašnje strane me nerviraju tako da gledam do sledeceg leta to da odradim(ako imate dobrog limara preporučite).
Uz auto sam dobio fabričke 17-ice i sačekalo me da ih obujem novim gumama , a moj izbor su bile Nexen Nfera primus 205/50 ZR17(hteo sam da slušam fabriku). Oduševljen sam gumama, baš dobro leže i doosta su tihe. Za zimski set planiram 16-ice da uzimam tako da cemo videti sta naleti da je fino.
Takodje, dobio sam originalnu fordovu mrežicu za vetar koja znači do bola i prezahvalan sam što me ukakilo da naletim na istu jer bez nje sve preko 50 na sat je pogibija bez krova.
Iskreno za uvodnu reč msm da sam se baš fino raspričao, ostatak ćemo dopunjavati kroz nastavak teme. Msm da nema šanse da se setim svake sitnice u momentu.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk