Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Sta je map senzor,gde se nalazi?Hvala puno na savetimaMarkedjani piše:Nije... motor je samo menjan... enterijer se takođe slaže.
A pinto efi nema potapajuću pumpu nego spoljnu ali može da radi i sa potapajućom.
Tako da cenim da je samo motor i menjač menjan.
elem da ti potvrdim... menjan je motor... zaboravili ljudi da skinu MAP senzor od dohc motora
Pozadi dobosivan piše:Na pločici piše koji je menjač i motor , za onog ko zna da čita kodove ....
Jel imaš nazad diskove ?
Jel to znaci da mu nece smetati u radi ili mora da se skida?Jel ima ovaj motor ecu?Markedjani piše:eno ti ga tačno iza usisne grane... iza onog gde piše EFI... mala crna kockica zašrafljena na požarni zid sa dva šrafa.
Map senzor inače služi da meri apsolutni pritisak u usisnoj grani i na osnovu njega ecu pravi smešu... kod tebe nema nikakvu funkciju zato što tvoj motor ima protokomer... totalno drugačiji princip rada.
Mogu da slikam tu plocicu,to je ona cim otvorim haubu,iznad fara?Ako znaci nesto?van piše:Pa čim je EFI , ima ecu . Ono E u oba slučaja je od elektronsko...
Mare , sem da neko nije menjao sve na kolima , DOHC uvek ide sa diskovima .
Za map nema pojam , ali možda postoji i verzija ecu sa VAF i MAP-om .
Ima kod na pločici , i za motor i za menjač i za osovinu , i zna se šta je fabrički išlo u tu karoseriju .
Ne tvrdim da nije menjano , ali meni deluje da je moguće i ovako.
Nek vuče kablove od MAP-a , pa ako uspe da izvuče kraj , onda nema funkciju vid budale
Dohc ne ide obavezno sa diskovima pozadi... zato što je to bila dodatna oprema... tačnije ABS uz koji idu i diskovi pozadi.van piše:Pa čim je EFI , ima ecu . Ono E u oba slučaja je od elektronsko...
Ima kod na pločici , i za motor i za menjač i za osovinu , i zna se šta je fabrički išlo u tu karoseriju .
Nek vuče kablove od MAP-a , pa ako uspe da izvuče kraj , onda nema funkciju vid budale
Vukao sam i povezane su tri zice idu skroz dole,a povezano je i tankim crevom na ono gde pise efivan piše:Pa čim je EFI , ima ecu . Ono E u oba slučaja je od elektronsko...
Ubacio sam slike,slikao sam i map senzorvan piše:DOHC je bolji , mada ja više volim Pinto .
Pinto se pojavio 1971 godine .
Napiši šta stoji na pločici iza :Engine ,Drive train i Axle.
To moze biti logicno....van piše:Pazi Mare , moguće je da je motro proizveden 1989 , da je auto sklopljen 1990 , a prodat 1991 .
AN mom taunusu , na bloku piše da je izliven 1973. , auto je kupljen pred novu godinu 1974 , a registrovan prvi put 1975 , posle nove godine .
Naletao sam na engleskim sajtovima , da covek priča da je kupio sieru 1.6 , 1991 godište , ili čak 92 , ne mogu da se setim .