Lep Focus, nema sta, drago mi je da se broj Focusara povecava na forumu.
Odakle ti kozna sedista? Vidim da nije Ghia, ti si ubacivao ili je tako dosao?
Kakav plin imas i jel imas FleshLube dodatno podmazivanje ventila? Kada sam ja stavljao sekvent na moj 2.0, FlashLube je bio neophodan jer se, navodno, ventili jezivo greju kako se motor vise vrti a taj sistem je kao obavezan na Mazdinim i Fordovim motorima nove generacije... Kako ti trap podnosi nase puteve i jesi li imao nekih problema sa tim? I jos jedno pitanje u vezi tockova/guma. Jesu li to 16ce sa 50 gumom? I ima li nekih promena u ponasanju. Ja imam stock 15 ce i hocu da idem gore ali mislim da 17ce ( koje najlepse izgledaju ) su mozda previse...
Markedjani piše:
Taj motor jednostavno nije za budzing... 1.8 vec moze lepo da se "nabrije"
O 2.0 da i ne govorimo

1.8 je mozda najbolji civilni motor za Focusa, ne vrti se mnogo ( 5700 rpm ) ali se vrti lepo i ima dosta o.momenta i pristojnih 115 ks. Ja ga nisam vozio ( vozio sam 1.6 Mk III i 2.0 ) ali kazu da je to sasvim dovoljno. Sa druge strane, malo sam se razocarao u tuning potencijal 2.0 i bez nekih ozbiljnih prepravki glave i setom klipova ne moze da se dobije nesto posebno. Chip, izduv i filter ne rade skoro nista. Recimo, Focus ST 170 koji je pizdarija od automobila i ima 170 ks ima isti 2.0 Zetec ali sa novom hiflow glavom ( i sve u njoj novo i drugacije ), performance klipovi, V V T sistem, potpuno drugaciji usis ( drugacija grana, elektronika, cevi i geometrija ) i izduv, drugaciji zamajac i drugaciju elektroniku motora. Prakticno imamo samo blok zajednicki... Sa druge strane, jos veca je razlika sa RS Focusom, tek on je high tech. Stoga 2.0 nije za budzing a ko oce da turpija Focusa, neka uveze polovan ST 170 motor i zavrsi stvar najelegantnije...