Druže, živiš u zabludi ako misliš da bajati automobili koji su kod nas nisu preko lupani, farbani, od više komada pravljeni, nakucavani... I onda stizali kod nas. U istom procentu se to radilo pre 30 godina kao i danas.
A priča da je novo najbolje je normalna priča za nekoga ko nije automehaničar i ko se ne razume u te stvari, a takvih je 99% ljudi. Kao što ne može svako sebe da operiše ili da sam zida kuću tako ne može ni sam da popravlja svoj auto. Ne može se poredak nazivati glupim samo zbog toga što nas par ima malčice drugačiji pogled na neke stvari?

Kao što i ti i ja zaradjujemo na nekim drugima tako i neko mora da zaradjuje na nama. Ja prvi hoću da vozim stariji auto ali mi ne pada na pamet da stalno nešto treba da mu menjam i da stalno blenem ispod istog, i još pride konstantno da razmišljam gde me je limar zeznuo i kada će nešto da mi protruli. Isto tako mi ne pada na pamet da svakodnevno to vozilo koristim. Tu se onda svako uživanje gubi, osim ako si mazohista. Bajata vozila nisu funkcionalna, posebno ne kao svakodnevna vozila, a svako ko je imao prilike da vozi noviji i moderniji auto bez većih kvarova će se sa tim složiti, jer je to logična stvar.
I ne treba generalizovati pojam "bajatiji auto", jedno je Taunus iz '70-ih kojih još uvek ima svuda i pola foruma ih je rasturalo i svi prodaju-poklanjaju delove za kikiriki pare, a drugo je... Recimo Glas 1500.
A to što mi svi hoćemo da za 1500 evra imamo registrovan auto na plin koji se neće nikad kvariti, a i ako se pokvari da možemo sa krnjavim šrafcigerom da rešimo kvar - to je već ozbiljan problem našeg mentaliteta a i nažalost finansijske nesposobnosti.