Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

nborko - moj ford taunus 1975

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
nborko
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 1. mar. 2011. u 09:21h

nborko - moj ford taunus 1975

Poruka od nborko » nedelja, 1. maj 2011. u 13:20h

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ovako je izgledao kad sam ga kupio. Bio je sa standardnim ford felnama. Imao sam svoje stare felne koje su na ovim slikama i pitam se da li ih treba menjati ili da ostavim njih?? Limarijski je bio poprilično dobar kao i enterijer, na motoru je uradjena generalka. U svakom slučaju rešio sam skoro sve da pretresem i zamenim (menjač 4b za 5b, enterijere i farbanje itd) . U toku je sredjivanje, kad auto bude sredjen i kompletiran postaviću fotografije. Interesuje me da li neko ima ideju koja boja bi bila najbolja za njega uz ove felne i enterijer koji sam stavio u bojama braon-bež? Planirao sam da stavim servo letvu, kažu da postoji Taunus sa fabričkom serovom, da li neko zna koji je to model i koje godište???? Čuo sam da može i od Siere, uz male prepravke. Da li je neko upućen u sve to?????
Pozzzzz

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21561
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: nborko - moj ford taunus 1975

Poruka od Markedjani » nedelja, 1. maj 2011. u 13:32h

Sredio sam ti linkove slika.

Elem... lep auto samo felne totalni promašaj.

Prodaj to i nađi neke 13-14" oldschool taman.

Za boju takođe bih preporučio da se držiš nekih boja iz vremena tog auta... ništa napadno.

Ostale informacije prepuštam ostalima.

Nisi napisao koji je motor ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

nborko

Poruka od nborko » nedelja, 1. maj 2011. u 13:49h

Markedjani piše:Sredio sam ti linkove slika.

Elem... lep auto samo felne totalni promašaj.

Prodaj to i nađi neke 13-14" oldschool taman.

Za boju takođe bih preporučio da se držiš nekih boja iz vremena tog auta... ništa napadno.

Ostale informacije prepuštam ostalima.

Nisi napisao koji je motor ?
Motor je 1,6. A što se tiče felni nije isključeno da ću ih menjati kao i motor!!!

retromad
Poruka: 132
Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h

Poruka od retromad » nedelja, 1. maj 2011. u 13:56h

Super auto, i godina je zakon, ti 74-75 su mi najdraži. Stavi neke njegove felge ka šta ti je kolega reka, i ako budeš minja motor 2.0 4 cilindra ti najbolje odgovara, i dosta dobro ide :)

nborko

Poruka od nborko » nedelja, 1. maj 2011. u 14:11h

Može dosta drugih motora da se spakuje,ali jos nisam difernc.zamenio.mislim da cu upakovati od siere 1.8.td.naravno ybog potrosnje,

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 1. maj 2011. u 14:15h

Bez vredjanja , pre nego sto unakazis auto , prodaj ga i kupi sierru 1.8 td.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

nborko

Poruka od nborko » nedelja, 1. maj 2011. u 14:43h

Taunus 17m piše:Bez vredjanja , pre nego sto unakazis auto , prodaj ga i kupi sierru 1.8 td.
Taj fordic treba da sluzi za svakodnevne potrebe, a ne za okupljanja i vikend voznje, a km koje sam prolazio na god nivou je poprilicno velika, neko tu km prijatelju ne predje za 5.g,a pri tome d2 ne placam, da li jos uvek mislis da ne treba da stavim d.motor???

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » nedelja, 1. maj 2011. u 14:51h

Hoće dobri ljudi da ti kažu da ta kola i ne treba da se arče svaki dan i da prelaze ogromne kilometraže.

Kupi sebi nekog dizela a taunusa ostavi za uživanciju... dobronameran savet.

Matora su to kola a dobrih delova sve manje za njih.
Slika

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 1. maj 2011. u 18:01h

Potpis na prehodni post.
Plus su mu verovatno pomrli trapovi , amorti i ostalo.

slowmotion
Ljubazni komsija
Poruka: 823
Član foruma od: subota, 9. maj 2009. u 21:22h

Poruka od slowmotion » nedelja, 1. maj 2011. u 18:35h

Prvo sve pohvale za auto thumbsuph , a drugo - slažem se sa Taunusom 17m. Pogotovo ako ti auto služi i za posao, u tom slučaju neki mladji Ford, i još ako je karavan, ne možeš da pogrešiš.
"Don't find fault, find a remedy" - Henry Ford
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » nedelja, 1. maj 2011. u 19:03h

Po meni najlepše Fordove karoserije.A za felne, što reče Markedjani, nađi njegove iz tog doba.
Slika Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 1. maj 2011. u 19:29h

Ako ćeš da ga akaš svaki dan po rupetinama i svugde onda bolje prodaš i kupiš nešto drugo.
Jer pošto je to mator auto, kada od silne upotrebe bude počelo da crkava sve redom (a koje nije nikad, jer da je taj auto vožen onako kako bi ga ti ne bi potrajao ni 20 godina) nećeš imati para da poplaćaš delove, pod uslovom da ih nadješ.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » nedelja, 1. maj 2011. u 20:04h

E kolega ja imam malo drugacije misljenje od prethodnih clanova sto se tice tvog nauma. Vidim da imas garazu i da sam izgleda radis oko kola. Ako mislis da mozes da radis limariju i da sredjujes manje stvari sto se tice mehanike a ne placas dizel ti uradi kako si zamislio - isplatice ti se. Ako ne stavis dizel ti ugradi plin - mislim da ce te svaki kilometar manje kostati nego sa dizelom.
Delova ima sve manje ali ih za sada ima - nalaze se na mnogim mestima koja ja lagano otkrivam pa neko zacepi a neko daje za dzabe, ima raznih ljudi.
Sto se tice svakodnevnog akanja ja nemam neka losa iskustva sa tim - tovario sam 900 knjiga u Taunusa (to ti je oko 400kg + 20 kg lepka + ja pa oko Beograda stani kreni i isao je dobro. Samo gledaj da odrzavas auto redovno i nemas za sta da se brines. Ne cekaj da se kvar razvije - sredi odmah jer jedna stvar povuce drugu. Kad vidim sve one postove u kvarovima i popravkama za novije automobile glava me zaboli. Ovi nasi stariji krsevi (ja ih sada zovem oldtajmeri) su mehanicki nesto izdrzljiviji i laksi za odrzavanje u samostalnoj varijanti. Plus kad negde stanes ako sam znas ima sanse da se dokotrljas do kuce a kod elektronike - zoves slep pa prebrojis ostatak parica u novcaniku.
Sto se tice "unakazavanja" - da si rekao da ces staviti Cosworth u njega bio bi pohvaljen ali si rekao dizel... Sam odlucujes da li ces na izlozbe ili u stvaran zivot. Ja sam pristalica obe varijante - napravis tako da ga vozis svaki dan a da uzivas. Duboko sam ubedjen da si hteo da po ceo dan razglabas da li je bolji tddi ili tdci ti ne bi kupio Taunusa. A ako hoces da ga prepravis da znas da niko nije nepogresiv - Ford nikada nije objavio ime coveka koji je dizajnirao buljavog Scorpia - ucinili coveku ...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 1. maj 2011. u 20:18h

Ja se npr nikako ne bih složio da su bajati automobili lakši za održavanje. Jesu u smislu da možeš više toga sam da zameniš, al opet ti za neke stvari treba stručna literatura koju ćeš da nadješ nikad, ili da je dobro platiš od preko. Novih delova kod nas nema, preko ih ima - za dobre cifre. U svakom slučaju je sve na njemu staro 30 ili 40 godina, podložnije je crkavanju nego nešto na Focusu sa 400.000. Kupovina polovnih delova... Pa, uglavnom i nije najsrećnije rešenje, jer se svodi na "drž da nabijem" i "valjda će da traje", a opet je i taj deo često star toliko..
Elektronika uopšte nije bauk a ni savršena stvar, nego se ljudi vode filozofijom "to nikad ne crkava", pa im posle kriv djavo. Svaki zanat se uči, kako mehanika tako i elektrika, niko se nije naučen rodio. Uostalom, sve što na novom autu od elektronike može da crkne a da je to isto na bajatijem rešeno prostije i mehanički - pa da, ali taj elektro deo ćeš kupiti odmah isto veče, a taj mehanički...
Dobra stvar je u tome što TC serije još uvek ima dosta, ali tako neće biti za pet godina, a onda će se zaći u domen poprilično ozbiljnije i skuplje kategorije "redjih i starijih vozila", u kojoj će u prednosti biti samo oni sa punim podrumima i tavanima, a inače vozila od 30 godina još uvek nisu oldtajmeri niti će verovatno ikad i biti. Imati pravi oldtajmer je jako ebena stvar.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 1. maj 2011. u 20:59h

Ima jedna stvar sa starijim Fordovim vozilima - zato sam ga i ja uzeo - a to je sto bi rekli u racunarskom svetu - kompatabilnost. Motor mislim da znas i sam kolika je gama za zamenu istog. Karburatori - bice mnogo duze od 5 godina za zamenu raznoraznih narociti za ove 1.6. Elektrika (ne zovem je elektronika) nije neki bauk na ovim starijim modelima. Trapovi - davno poznata stvar da je jednostavnije bolje (ja prevodim jednostavnije za odrzavanje).

Sto se tice automobila po placevima starim do 5 godina a i van njih starijim oko 6-10 god. dovoljno je pogledati u motorni prostor pa videti "jednostavnost". Druga stvar je da, ma sta ko pricao i ma koliko neko sebe u nesto ubedjivao, ti automobili imaju ROK TRAJANJA. Pise garancija 5 god na to i to 10 god na to i to - i kraj. Kad mu istekne garancija jos dve tri godine (nisu ni oni preko blesavi imaju zonu sigurnosti) onda su problemi koji kostaju i nisu resivi u samostalnoj reziji. Kostaju vise od zamene motora ili trapa na ovakvim Taunusima. Zato za 30 god. ni jedan fokus nece biti na ulici *a da je toliko i star) vec ide u reciklazu. Dalje, kako to da isti auto u Nemackoj kosta vise nego kod nas? Svi znamo zasto - ovde dolaze udarani, lupani i crkavajuci automobili. Dalje nacesci kvarovi elektronike nisu crkavanje cipova i pasivne elektronike vec kontaktni problemi - to se ne resava dijagnostikom nego kad vam zamene ceo modul malo se ociste kontakti pa stvar proradi ...

Saznao sam od nedavno kako sam krenu da sredjujem ovo moje cudo za bar jos tri cetiri izvora delova koji nemaju veze sa forumom - tip u Glavnoj u Zemunu prodavao je Sierru preko foruma ima gomilu taunusa, pa cova iz Krnjace gomila Sierra i scorpia sa mnogo mehanike za Taunuse itd..

Da ne kvarimo temu coveku nego da za ovakvu stvar napravimo novu temu negde...

A ko sredjuje ovakve automobile na taj nacin ko sto ti rece toliko ih i vozi - ja koliko videh covek ima mesto, volju i izgleda dosta znanja da mu njegov Taunus sluzi i duze od 5 god ...

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 1. maj 2011. u 22:36h

Na taunusu prednji trap je pa najblaze receno dobar samo kad je nov , sve starije od 5 godina i preko 100.000 km se raspalo.
Ima cobra prednji trap koji je pun silen blokova i koji naravno popuste .E a za dalje , da vidim kako ce to neko ovde naci novo , cini mi se da sam video da je neko nedavno uzimao iz nemacke te silene.Toliko o "jednostavnosti" odrzavanja.Odrzavanje bajatih vozila postaje sve teze i teze , a sta ce tek biti kada se isprazne "stari lageri" , "podrumi" itd? Da li ce onda biti jeftino ? Pristupacno itd... ?
Pored svega toga sutamo se nazivom "oldtajmer" , tako da je red da se to zabatali.
A prica da se ugradi dizel u taunusa je meni licno smesna , pored svega toga finansijski neopravdana i neisplativa.Dok kupis motor , menjac , malo struje , sta sa rezervoarom , prepravke na autu , prepravke nosaca itd itd itd.Za te pare ili kupis sierru i vozis se ili ugradis plin i da ti jos ostane razlike para da se vozis godinu dana za dz...Mislim u odnosu na ugradjivanje dizela.
Da ubacuje Cosworth kao sto je pomenuto imalo bi smisla , dobio bi performance auto , a ne cadjavo polu mrtvo lupajuce dizlo.

Tema za diskusiju moze biti krajnje opsirna , ali na kraju dana sve se svodi na to da auto star 30+ godina nije za svakodnevnu upotrebu.Koje god marke on bio.

milivojekg
Poruka: 252
Član foruma od: subota, 27. mar. 2010. u 18:08h

Poruka od milivojekg » nedelja, 1. maj 2011. u 22:52h

Auto je super samo nastavi tako!
Svaka casta za komentar @taunus76.

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » nedelja, 1. maj 2011. u 23:08h

e pa i ja da prozborim koju (mada verovatno bolje da nisam posto sam malo naravno :beer: ) imam taunusa dve i nesto godine,auto sa njive,dugo stajao bla,bla,radilo se sve za sta se imalo para,u glavnom ja tada neuki seprtlja,ne znam nikoga itd (kao za novi auto) u glavnom moj tc2 je popio 2 i nesto hiljade eu a u tu cenu je ukljucen i prednji i zadnji trap,kocnice,limarija,farbanje,glava motora,gume,felne i brdo piiiiip :D i to sve zato sto hocu i volim da vozim auto koji lici na nesto...a sa druge str nissan micra 12 mesec 2004. na nju je za tacno 2 god potroseno 1700eu,na sta,na 33 pizdinca i opet auto lici ni na sta,crkavalo je redom svasta ali samo da napomenem da bi se recimo cak videlo crevo od turbine mora se uci u kanal i poskidati pola plastika iz motora,ko koga tu Hebe ja ne znam ali znam samo da je oldschool right school :D
p.s. slazem se za felne,neke 14 siroke iz tog doba i da pevas thumbsuph
p.s.2-sve to ima nesto svoje tipa lakse je sa servom ali opet osmesi i smaraci na semaforima je priceless :D
rust is not a crime

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 1. maj 2011. u 23:19h

Za plin rekoh da moze da ga ubaci i da ce jeftinije da se vozi ...

Sto se tice stava da auto star trideset godina nije za svakodnevnu upotrebu tu se ne bih slozio - pitanje je kako gledas na to - ni neki Rols Rojs nije za svakodnevnu upotrebu ... A ako stavi Cosworth tek onda nije za svakodnevnu upotrebu i onda ima probleme sa nabavkom delova. Do sada na forumu nisam procitao ovakvo misljenje o Taunusu a sto se tice nabavke delova tesko mozes da nabavis neke stvari tipa kvake, lajsne itd ali za trap, motor i elektriku imas u mnogim radnjama po ceni nizoj od cene za novije automobile.

Trap sam sad skidao i sileni napred - ona cetiri glavna su u super stanju, original su i imaju mnooogo godina, tri vracam a jedan moram da kupim jer sam sraf isekao. Pre nekog vremena rece Van da je trap na Taunusu jedna od skoro neunistivih stvari ali izgleda da svako ima svoje misljenje ... Stvar je u tome da kad jednom sredjujes sam ne sredjujes onako majstorski kao sto rade danas - drzi vodu dok majstori odu - vec kako treba.

Vozio sam taunus 1.5 god i nisam imao nikakvih problema sem sto sam sam menjao delove koji su radili ali ne na nacin kako sam ja mislio da to treba da bude. Presao sam 20000 +- km i nisam uocio neke probleme koji nisu resivi na bezbolan nacin. A sto se tice tehnologije covek je na Mesec otisao 196-i neke godine a od tada ni makac dalje. Tu pricu da je novo najbolje a da sa starim ne moze mnogo je prica za potrosacko drustvo i trgovacko/proizvodna podvala jer ljudi nesto moraju da rade - na tome se zasniva napredak (?) .

Ako ga sredi i odrzava kako treba taj auto ce da otplati sam sebe i da coveku donese mnogo uzivanja bez problema - covek zna sta hoce i sam ce da odluci da nas ne bi posle kleo za lose savete ...

Edit: na ovo sto rece Boris88 - polovni automobili koji stizu kod nas nikad nisu onakvi kakve ih predstavljaju znam sta se radi. Da si Borise radio sam neke stvari ne bi toliko potrosio vec dosta manje jer u svakom sredjivanju auta a pogotovo limarije i farbanja 80% je rad iliti deo koji uzima majstor ...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 1. maj 2011. u 23:42h

Druže, živiš u zabludi ako misliš da bajati automobili koji su kod nas nisu preko lupani, farbani, od više komada pravljeni, nakucavani... I onda stizali kod nas. U istom procentu se to radilo pre 30 godina kao i danas.
A priča da je novo najbolje je normalna priča za nekoga ko nije automehaničar i ko se ne razume u te stvari, a takvih je 99% ljudi. Kao što ne može svako sebe da operiše ili da sam zida kuću tako ne može ni sam da popravlja svoj auto. Ne može se poredak nazivati glupim samo zbog toga što nas par ima malčice drugačiji pogled na neke stvari? :) Kao što i ti i ja zaradjujemo na nekim drugima tako i neko mora da zaradjuje na nama. Ja prvi hoću da vozim stariji auto ali mi ne pada na pamet da stalno nešto treba da mu menjam i da stalno blenem ispod istog, i još pride konstantno da razmišljam gde me je limar zeznuo i kada će nešto da mi protruli. Isto tako mi ne pada na pamet da svakodnevno to vozilo koristim. Tu se onda svako uživanje gubi, osim ako si mazohista. Bajata vozila nisu funkcionalna, posebno ne kao svakodnevna vozila, a svako ko je imao prilike da vozi noviji i moderniji auto bez većih kvarova će se sa tim složiti, jer je to logična stvar.
I ne treba generalizovati pojam "bajatiji auto", jedno je Taunus iz '70-ih kojih još uvek ima svuda i pola foruma ih je rasturalo i svi prodaju-poklanjaju delove za kikiriki pare, a drugo je... Recimo Glas 1500.
A to što mi svi hoćemo da za 1500 evra imamo registrovan auto na plin koji se neće nikad kvariti, a i ako se pokvari da možemo sa krnjavim šrafcigerom da rešimo kvar - to je već ozbiljan problem našeg mentaliteta a i nažalost finansijske nesposobnosti.
Ford weist den Weg.

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 2. maj 2011. u 00:15h

Napisacu jos ovaj post a posle neka neko odgovoran ovo prebaci u neku novu temu npr "old vs new".

Ne pricam o prekucavanju, sastavljanju itd. Kazem da su polovnjaci koji dolaze kod nas u 95% slucajeva dosli do kraja i imaju funkcionalni problem zbog cega su tamo negde otkaceni iz dalje upotrebe. Takodje se slazem sa svima ovde na forumu i sire po pitanju NOVIH automobila za veliku vecinu ljudi koji ne znaju i ne zele da se petljaju oko automobila vec da ih voze. Znaci ne polovnjak do 5 godina vec onih - molim ovaj crveni da mi se spakuje i uputstvo za upotrebu a propise znam.

Ovde se radi o coveku koji ima radionicu, likom ga videsmo da se muci oko auta i ocigledno ima volje da to radi. Za njega a i za sve koji vole ovakve automobile sredjen Taunus ce biti auto za svakodnevnu voznju bez problema bar ne neresivih. Znaci nije ni egzotican ni redak. Auto koji ce podmiriti njegove potrebe. Jednog dana kad mu dosadi ce ga sutnuti i kupiti drugi. Finansije su uvek prisutne ali ima tih polovnjaka koliko oces za male pare. Sto se tice Forda tu je npr Mondeo 2004, karavan, dizel sa zamenjenim plivajucim zamajcem i odrzavanjem po knjizi (licno znam) za 4500E. Sredjen i ulickan a ide ko zmaj ali ja vise volim ovo pa ga i sredjujem.

A sto se tice izgleda svi noviji su isti - Pezo, Reno, Ford, Golf kad ih covek pogleda mala razlika bez nekog individualnog pecata. Ali i sa ovim Taunusom su me zaustavljali cak i na autoputu i davali pozitivne komentare pa ce tako biti i nasem novom kolegi ...

Edit: a sto se tice plina u automobilima - svakako je najjeftiniji za voznju, i definitivno se isplati. Drugo po pitanju ekologije je za sada posle struje najbolje gorivo. Dve stavke koje se ne mogu ignorisati.

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 2. maj 2011. u 11:12h

jos jedan taunus u prici! drago mi je...svidja mi se,pogotovo sto je sa 2 vrata...samo ti to sredi i ugradi plin i navozaces se do mile volje...
elem,sve ove koji tvrde akoliko vidim tvrde neosnovano i bez prava na to,posto nemaju niti su imali taunuse serija tc,zasto taj auto nije za svakodnevnu upotrebu poslije 30 godina? kad pricamo o kolima,generalno, podrazumjeva se da mora i treba da bude mehanicki ispravan,po pitanju trapova...neko rece da trap na njima ne valja,nemojte se ljudi brukati i pricati nesto sto ste procitali negdje na forumima ili kojekuda...ako je nesto napravljeno da traje to je upravo trap na taunusima tc,nema im smrti dok se ne sasjeku brusilicom,selen blokovi treba da se mjenjaju,naravno ko i na svim kolima s tim sto je na vecini njih jos uvijek fabricki kao sto su i na mom i poslije 40 godina neki nisu otkazali...jedina zamjerka na ovim kolima je sistem palenja koji bi trebalo da se prepekuje na elektronski i to je tad toliko siguran i dobar auto koji se samo pozeljeti moze...iz mog dugogodisnjeg iskustva sa taunusima i nebrojeno km s njima, bilo bi price da bi svima dosadilo citati pa necu ni pocimati a veoma malo bi bilo kritike...

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 2. maj 2011. u 17:05h

Ako jos neko spomene trap i da je posle 30 godina dobar , verujte dokazacu mu suprotno jednim kratkim snimkom.A inace posedovao sam 2 komada Tc1 i jedan Tc3 ....

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 2. maj 2011. u 17:59h

Nborko ziv li si, mi se ubalavismo o trapu (bilo na razotkrivacima mitova na diskaveriju kako nogom sastavljaju rubika al montaza) i svakodnevnoj voznji a tebe nigde ...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 2. maj 2011. u 20:00h

Šrafi dizlo.
Slika