Drugari,
auto je lijep bio u Americi ili Evropi. To se moraju svi složiti. (inače

)
Međutim, htio bih dati komentar na polemiku koja se povela par postova ranije.
Naime, zašto Ford experimentiše sa nekakvim novim dizajnom kada mu je super išlo sa Fusion-om sadašnjeg dizajna?
Kada bi smo se prisjetili početaka auto industrije primjetićemo da je Ford prvi bio taj koji je uveo inovaciju u proizvodnju auta, pokretnu traku. Pa kasnije mnogo drugih inovacija koje su drugi slijedili.
Sjetimo se iPhone-a. Da li bi isti postigao uspjeh koji je postigao da je recimo bio dizajniran kao nekakav modifikovani BlackBerry, koji je bio jako popularan kada se pojavio iPhone? Nisu namjerno pravili kvazi-BlackBerry, nego su napravili iPhone. Sada svi prave kvazi-iPhone. Ili kvazi-iPad-e i sl. (nisam Apple fan, samo da se zna).
To što Ford evropeizuje američki način dizajna, ja vidim kao pokušaj da se Američkom tržištu ponudi nešto novo i uzbudljivo jer, vjerujem da će se većina složiti, američki dizajn je pragmatičan i pomalo dosadan. Evropski dizajn je mnogo emotivniji.
Mislim da se Ford nada da će ubiti dvije muhe jednim udarcem, time što će ponuditi evropsko vozilo na svijetskom tržištu sa njegovim, uslovno rečeno inovativnim, dizajnom koji bi trebao da udahne novi vjetar u jedra samom brendu, kao i da će sniziti troškove razvoja novih modela i samim time proizvodnje.
Mislim da će amerika samo dobiti tim potezom i da će sa vremenom mnogi drugi slijediti taj primjer, iako će ostati i dalje onih koji su konzervativnijeg ukusa i naravno proizvođača koji ciljaju na tu grupu kupaca.
To je samo moje mišljenje, a mišljenje je kao šupak, svako ga ima.
Volio bih da Talladega prokomentariše kakvi su utisci kupaca u americi na Focus?