Na autu mi ne rade parking senzori. Nakon sto sam pitao na dva mesta ljudi su me uputili na Grand M - kazu kada se odradi dijagnostika kod njih jasno pokazuje sta ne valja. OK, odem kod njih. Auto preuzmu popodne i ostane do sutra. Sutra pre podne me zovu da kazu da nisu uspeli da odrade dijagnostiku pa su radili rucno ispitivanje pojedinacnih senzora i instalacija do parking modula. Po njima, svi senzori i instalacija su ispravni tako da je problem u samom parking modulu. Naravno, nov kosta pozamasnu sumu novca pa ga nisam narucivao. Odem kod njih i kulturno platim defektazu bez obzira sto mi problem na autu nije resen.
Potom odem u elektro-servis AutoStart koji se "profesionalizovao" u odnosu sa kupcima slicno kao i Grand. Ostavim auto i kazem sta su mi u Grandu rekli. Oni kazu OK, pogledace da li se parking modul moze srediti. Ja naivno, nisam pogledao gde se parking modul nalazi i nisam znao da se mogu samo otkaciti tri konektora i izvuci modul. Oni zadrze auto opet do sutra i kazu da im je sumniva instalacija i da bi oni to ispitali. Ispitaju instalaciju i jave mi da je sa instalacijom sve u redu i da je problem do parking modula i da isti ne mogu da poprave!? Mozda je red da te svaki majstor osisa kada si ovca kao ja, ali dijagnozu sam im vec rekao kada sam dosao? Naravno, uredno platim za ono sto sam vec znao i rekao kada sam dosao

Na kraju odnesem samo modul kod Orlica na Telepu. Covek proveri komponente koje je mogao i kaze da su one ispravne ali da ima komponenti koje ne moze proveriti. Isto tako kaze da samim tim ne moze da garantuje da li je modul u kvaru, ali ako su mi tako rekli... Naravno, nista ne naplati za to jer nista nije uspeo da sredi.
Sada mi ostaje da porucim drugi polovan parking modul. Iskreno se nadam da se nece desiti da ipak nije do njega jer kod polovnih nema nazad.
Eto da podelim iskustvo sa vama da znate za ubuduce. Koliko sam zakljucio (i iz ranijih iskustava): ako vam treba prosta zamena nekog dela mozete se obratiti u ovlascenom servisu. Ako vam treba bilo kakva detaljnija pretraga izbegavajte ga u sirokom luku. Za AutoStart verujem da jesu strucni ali se takodje trude da budu "na nivou" po svakom pitanju (razumecete).