potreban manuelni menjach za scorpio
- scorpio2.9efi
- Poruka: 47
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 01:45h
potreban manuelni menjach za scorpio
zamenio bih automatski menjac za manuelni pa me zanima koji mi menjac pashe jer do sad je bio c3 i koliko para bi me to zadovoljstvo iznelo.
nema nista za dzabe,sve je fraj.

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21595
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: potreban manuelni menjach za scorpio
Mt75 za sestaka.
Treba ti i kardan od manuelnog menjaca...
Kostace te onoliko za koliko para nadjes menjac sa odgovarajucim kardanom... plus ako je losiji set kvacila onda i taj trosak moras da uracunas... moja neka procena je minimum 200 eur cela operacija.
Treba ti i kardan od manuelnog menjaca...
Kostace te onoliko za koliko para nadjes menjac sa odgovarajucim kardanom... plus ako je losiji set kvacila onda i taj trosak moras da uracunas... moja neka procena je minimum 200 eur cela operacija.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- scorpio2.9efi
pa onda mi bolje da za 50 evropskih dukata kupim jos jedan automatik menjac pa da i njega ga gulim jedno 5 godina 
u svakom slucaju hvala ti za info

u svakom slucaju hvala ti za info

- Markedjani
- Predsednik kluba
Jbg... ko zna kakav ti je i taj menjač za 50 eur.
Svim tim aut.menjačima skoro pa nikad nije menjano ulje a kamoli filter u njemu...
Manuelni je sigurna priča za tako stara kola... ne može tek tako da nastrada posebno mt75 koji je maltene nepoderiv.
Svim tim aut.menjačima skoro pa nikad nije menjano ulje a kamoli filter u njemu...
Manuelni je sigurna priča za tako stara kola... ne može tek tako da nastrada posebno mt75 koji je maltene nepoderiv.

- scorpio2.9efi
ja sam moj otvorio i u zadnjem segmentu sprzene mi sve 4 lamelice ,i sto je neverovatno za tako mali deo da ne postoji ni u jednoj opciji ni kao novo da se kupi ,a ni kao neka vrsta lepljenja ,popravke ili nesto tome slicno a o nabavci novih i da ne govorim.
smesno mi da pisem koga sve nisam zvao ,a vode se kao imam ford radnju hahahha koja farsa.smejurija kao fora ,,pa ko to vozi ,,
kao kad sam trazio semeringe za taj isti menjac prije par godina
niko nema celu srbiju sam zvao .
dok na kraju nisam otisao na buvljak u pancevo kao zadnju alternativu
i covek mi kaze jel ovo druze
ja na mozak kako nisam pao ,150 dinaru su ,imao i crne i crvene.
nemam pojma sta da radim ?kad citam sta mi sve treba odraditi da bih stavio taj mt75 dodje mi da prodam auto

smesno mi da pisem koga sve nisam zvao ,a vode se kao imam ford radnju hahahha koja farsa.smejurija kao fora ,,pa ko to vozi ,,
kao kad sam trazio semeringe za taj isti menjac prije par godina
niko nema celu srbiju sam zvao .
dok na kraju nisam otisao na buvljak u pancevo kao zadnju alternativu
i covek mi kaze jel ovo druze
ja na mozak kako nisam pao ,150 dinaru su ,imao i crne i crvene.
nemam pojma sta da radim ?kad citam sta mi sve treba odraditi da bih stavio taj mt75 dodje mi da prodam auto

- Markedjani
- Predsednik kluba
Gosn Sibi tu mi je tefterče iz austrije za Sierru... da vidiš odnose diff-a za manual i aut... isti su 
Ne treba drugi diff... isti su za oba menjaca.

Ne treba drugi diff... isti su za oba menjaca.

- Markedjani
- Predsednik kluba
Verovatno se razlikuje diff u prenosima kod varijante sa šperom 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
U svakom Fordu je oduvek bio standardni prenos za neku kombinaciju motor-menjač, ali je kupac mogao ako je želeo da dobije i bukvalno bilo koji drugi prenos koji je standardno išao za neki drugi motor.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- scorpio2.9efi
nasao sam aut.menjac od scorpia,posto je moj c3 od granade nisam siguran dali mi pasu sad moj diferencijal i kardan i na masu menjaca koje sam gledao rupa za anlanser je s desne strane a meni s leve.
sto se tice delova-znaci teoretske sanse nema da nadjem delove tj lamele.moja preporuka (ko god da ga ima ,nek uziva dok moze i nek NE dosipava ulje )
automatske menjace sam nasao cene su od 90e pa do 250e a manuelnih ima i cena mu je u normali.
- po radnjama u nemackoj komplet set je oko 160e zvao sam i u chesku ne znaju dali imaju na lageru kad saznaju javice mi .
--javili se 100e komplet set sa svim dihtunzima i gumicama +lamele oba segmenta.
sto se tice delova-znaci teoretske sanse nema da nadjem delove tj lamele.moja preporuka (ko god da ga ima ,nek uziva dok moze i nek NE dosipava ulje )
automatske menjace sam nasao cene su od 90e pa do 250e a manuelnih ima i cena mu je u normali.
- po radnjama u nemackoj komplet set je oko 160e zvao sam i u chesku ne znaju dali imaju na lageru kad saznaju javice mi .
--javili se 100e komplet set sa svim dihtunzima i gumicama +lamele oba segmenta.