AM2+ socket ce biti mrtav socket vec krajem ove godine a 775 socket je vec odavno.
Ja ih bogami tesko nalazim. Elem, to stoji ali to samo znaci onom ko planira da proda racunar i uzme noviji trend ili onom ko planira da kupuje nov procesor.
zato je am2+ jeftiniji a zavrsava posao, i to je moje misljenje zasto Am2+ sada.
RAM nikad nije bacanje para
ma cetri giga trenutno jeste veruj mi, ne treba ti nista vise od tri.
to je ram nekad znacio svaki megabajt pre par godina kada je po 512 mega bilo silno...
Danas imas aplikacija koje koriste prosecni korisnici na djuture i nijedna ne jede puno rama.
Naprimer ko instalira photoshop cs 4 pored photoshopa sedam ( a ne bavi se poslom koji zahteva ) - je apsolutni idiot i dobro bi mu doslo jedno 20 giga rama u mozgu jer recimo photoshop sedam koji ne jede nista moze da uradi sve i sto cs 4.
(naprimer )
Open office danas moze da se donwloaduje sa internet za dzabe jede mnogo manje nego microsoftov nabudzeni word.
Itd.
Ako iams 3 giga rama, jedan ti ode na sistem ( ukoliko pikas sedmicu ) i imas 2 na raspologanju. Ne mogu da se setim programa koji bi neko mogao da koristi da mu tih dva giga nije dovoljno
Plus sto ima virtuelnu memoriju koju sedmica koristi mnogo bolje od xp
DDR3 radi brže i odmah imaš bolje perfomanse računara.
Sta znam ne znam da li je sada ddr2 presla cenu ddr3 ( a mislim da nije ) i mislim da ddr2 sasvim dobro zavrshava posao.
Po meni naprimer mnogo znaci dati josh 1200 dinara na josh 2 kulera da se ugrade. Nije skupo a puno znaci.
2GB je sada oko 7000 dinara (1600Mhz Kingston Hyper X
Ma daj brate jeste to azdaja memorija, al ... dal stvarno mislsi da kuburi treba kinston hyper x memorija sa kulerom koja je za sladokusceoverklokere i ostale ?