Poruka
od BojanM » petak, 17. feb. 2017. u 15:18h
I ja da se hvalim...
Pazario sam novijeg Focusa (2014. ili kasnije, nema nigde vidljive brojeve za identifikaciju). Čudna je priča... Bio je prilično jeftin ali je malo i stigao u rinfuzu: enterijera bez, haube i vrata nema, vozačevo sedište odšrafljeno, prednji trap blago razmontiran, akumulator crko. Doduše, dobio sam zimske gume gratis, sa ekserima, pa cenim da je uvezen negde sa severa.
Interesantno da je šasija bez motora, adaptirana za pogon pozadi. Prodavac kaže da mogu da stavim motor koji hoću, mada nije baš za bilo šta, jeste laka karoserija ali je i velika pa bi premali agregat izgledao smešno. Za prvo vreme, poslužiće jedan koji mi čuči kod kuće... trebaće malo da se ćunira, nije kandidat za čipovanje ali biće to okej uz malo čačkanja. Moram da proverim zupčasti kaiš, možda ga treba zameniti, da ne prezupči negde kao gazda mu...
Inače skroz čudna oprema, diskovi naravno napred i pozadi, ali zato: nožna parkirna kočnica, 8-brzinski robotizovani manuelac sa paddle shifter-ima, i jbg momenat - rikverc radi samo na gurku. Kvačilo je dobro, prva ugradnja, nema plivajući zamajac. Alu pedale... LED farovi koji prate zakretanje volana... ne znam da li sam zaboravio nešto od opreme. Mat crna boja sa nekim plavim geometrijskim tribalima.
Slike će da budu kad ga malo sašrafim i operem, ovako je bez veze da fotkam hrpu delova.
Malo pišem zbrda-zdola, ne bih ga uzimao sada ali se sve uklopilo lepo... Još sam pod utiskom. Kucam sa mobilnog, ako sam omašio temu, kolege moderatori/administratori mogu slobodno da je premeste.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
pozdrav, Bojan
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin