Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Bitno da se otima zemljiste i gradi Beograd na vodi, projekat od nacionalnog znacaja. Nema se para za protivgradne rakete.
Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Khm...FiestaRS piše: ↑petak, 22. jun 2018. u 14:33hhttps://www.polovniautomobili.com/auto- ... a-u-srbiji
Ovi izgleda da su odlepili, pa uradili nesto kako treba..
Napisao to pre mesec ipo dana. Pod stavkom 4: https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... bs#p515206
Djak pesak 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
"Auto neće biti oduzet, pošto je prijavljen na granici da se uvozi. Ipak, situacija se u praksi razlikovala od slučaja do slučaja; neki su bili kažnjavani, neki nisu..."
Nikad niko nije bio kaznjen po starom zakonu,a vozena su kola i do subotice na carinu
Nikad niko nije bio kaznjen po starom zakonu,a vozena su kola i do subotice na carinu
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- mbole
Da li je neko kaznjen, zaista ne znam (osim prica po netu, sto bas i nije merodavno).
Ali je zakon bio jasan, i to sto te ne kaznjavaju je bila samo "dobra volja" cike policajca.
Cak do Subotice???
Sta ako hocu da auto carinim u Bg ili u Nisu?
Ti licno si poseban slucaj, posto ti ne spadas u one koji imaju boraviste ovde. Pa tebe ovaj clan zakona nikada nije ni kacio.
Ali je zakon bio jasan, i to sto te ne kaznjavaju je bila samo "dobra volja" cike policajca.
Cak do Subotice???

Ti licno si poseban slucaj, posto ti ne spadas u one koji imaju boraviste ovde. Pa tebe ovaj clan zakona nikada nije ni kacio.
Djak pesak 

- Tiler
- Poruka: 973
- Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2015. u 08:48h
Ja još malo snimao...
Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
-----------------------------------------------------------------------------
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 FL 1.8 TDCi
Ford Focus MK2 FL 1.6 TDCi
Ford Mondeo MK4 FL 1.6 TDCi
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nisam siguran, ali mi se činilo da onaj s Meganom izbjegava kolotrage. I ja nekada vozim tako, mada kad naiđe auto u susret sklonim se.
Tako vozim, pa čak i zajašim bjelu liniju da mi je na sred auta, tamo prije ulaska u Kotorsko iz pravca Doboja, a tako je i poslje Podnovlja. Prošao si tuda, vjerovatno se sjećaš kakav je put.
Juče baš ide kamion ispred mene, ne ide brzo, oko 60, ali brate mili, nosa mu prikolicu, pa sigurno po metar i po lijevo desno kad ga uhvati kolotrag i n izgreban asfalt pred Kotorskom. Ne znam kojeg stručnjaka je bila ideja da se onaj asfalt onako izgrebe i to tako stoji godinama. A pričaju o nekoj bezbjednosti u saobraćaju.
Tako vozim, pa čak i zajašim bjelu liniju da mi je na sred auta, tamo prije ulaska u Kotorsko iz pravca Doboja, a tako je i poslje Podnovlja. Prošao si tuda, vjerovatno se sjećaš kakav je put.
Juče baš ide kamion ispred mene, ne ide brzo, oko 60, ali brate mili, nosa mu prikolicu, pa sigurno po metar i po lijevo desno kad ga uhvati kolotrag i n izgreban asfalt pred Kotorskom. Ne znam kojeg stručnjaka je bila ideja da se onaj asfalt onako izgrebe i to tako stoji godinama. A pričaju o nekoj bezbjednosti u saobraćaju.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- macaneli
- VIP
A po cemu si to zakljucio??
Brat je moj vozio tako kola do carine,a nema inostrane papire i nikad nije platio kaznu
Mozes da vozis gde hoces,imas fore 72 sata da se pojavis na carini i auto uteras u zicu
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4938
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Tako je i moj otac pre 6 god Focusa doterao iz Slovenije u Valjevo, vozio ga dan dva, pa carina u Šabac.. Nikom nista
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka
- mbole
Brkate stvari.
Jedno je carinski zakon, koji govori o tome koliko vremena imas da robu prijavis carinarnici.
Ovo je zakon o saobracaju, i prosto kaze: ne smes da vozis auto sa stranim tablicama ako ti je stalno boraviste u srbiji (osim u par izuzetaka, medju koje do sad nisu spadale col tablice).
Nebitno je dal imas strani pasos, licnu kartu, sta god. Broji se samo gde ti je prijavljen boravak.
Ponavljam: to sto ti niko nije napisao kaznu, ne znaci da je to bilo dozvoljeno. Ako te niko ne uhvati, ili ti oprosti, mozes sve... Da prodjes na crveno, pretices preko pune, prekoracis brzinu...
Macane, posto se stalno javljas iz italije, mislim da je osnovana pretpostavka da ti je boraviste tamo.
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Jedno je carinski zakon, koji govori o tome koliko vremena imas da robu prijavis carinarnici.
Ovo je zakon o saobracaju, i prosto kaze: ne smes da vozis auto sa stranim tablicama ako ti je stalno boraviste u srbiji (osim u par izuzetaka, medju koje do sad nisu spadale col tablice).
Nebitno je dal imas strani pasos, licnu kartu, sta god. Broji se samo gde ti je prijavljen boravak.
Ponavljam: to sto ti niko nije napisao kaznu, ne znaci da je to bilo dozvoljeno. Ako te niko ne uhvati, ili ti oprosti, mozes sve... Da prodjes na crveno, pretices preko pune, prekoracis brzinu...
Macane, posto se stalno javljas iz italije, mislim da je osnovana pretpostavka da ti je boraviste tamo.
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

- macaneli
- VIP
Imam sve duplo,a voleo bi da znam kako ce cika pandur d a zna da imam strane papire kad mu dam nase,ali da ne trujem vise temu...
- Petar
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 7. feb. 2014. u 14:58h
Ja sam prosle god. regularno doterao prikolicu na Slovenacke table vozio do Kragujevca na carinu bez problema.
Fiesta 1.6 s
- Tiler
- Poruka: 973
- Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2015. u 08:48h
Znam taj dio puta... no ovo nije isto nema ni blizu kolotraga... a pratio sam ga nekoliko kilometara (isjekao sam snimak predugo je trajao) i odjednom je počeo normalno da vozi a vidio sam kroz zadnje staklo kad je dodao mobitel suvozaču...Iosis piše: ↑nedelja, 24. jun 2018. u 10:27hNisam siguran, ali mi se činilo da onaj s Meganom izbjegava kolotrage. I ja nekada vozim tako, mada kad naiđe auto u susret sklonim se.
Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
Ford Focus MK1 1.8 TDDi
- mbole
Zasto trujemo temu, kada je ovo upravo tema koja u naslovu ima "kazne"?
Naravno da ne moze da zna da imas strane kad mu das nase, al moze da zna da imas nase kad mu das strane (naravno ako ga ne mrzi da pita na tuzibabu).
Drugo... koje papire?
Ponavljam.. nije bitno dal imas Srpski pasos, Italijanski, Crnogorski, Hrvatski.. koji god.
Nije bitno dal imas Srpsku, Kinesku, Svazilend ili licnu kartu Madagaskara.
Nije bitno dal imas vozacku dozvolu Kenije, Srbije ili Vijetnama.
Jedino je bitno gde ti je prijavljeno stalno boraviste.
Tacnije, za col table je bilo bitno, vise nije.
A i dalje je bitno za "obicne" strane tablice.
Carina ne pise saobracajne prekrsaje. Njih ne interesuje kako si ti doterao prikolicu, auto... sa Slovenackim, Madjarskim, cijim god tablicama do carine. Njih zanima dal si prijavio auto za carinjenje na granici i dal si u roku dosao na carinjenje. A dal si ga ti slepao, vozio, dal ti ga je vozio kum Italijan, nije njihov problem.
Ajde da probamo ovako...
Da li se slazemo da je onome ko ima boraviste u Srbiji zabranjeno da vozi auto sa stranim tablicama? Bilo oduvek, i jos uvek je.
Sad su samo od tog pravila izuzete col tablice (koje su isto strane), sto do donosenja zadnjih izmena zakona nije bio slucaj.
Po "prastarom" zakonu, si kada dodjes na granicu njima davao col, i uzimao domace probne.
Po zakonu iz 2009 su takve probne jednostavno ukinute. I tu je nastala "rupa", posto ne smes da vozis sa col, a ne mozes da izvadis probne.
Djak pesak 

- macaneli
- VIP
Clanovi porodice onog ko ima privremene ili stalne papire moze da vozi auto iako imaju prebivaliste samo u srbiji :-)
Za ostalo nebitno,u pravu si
Za ostalo nebitno,u pravu si
- mbole
Tacno. To sam propustio da napisem, posto smo pricali o col tablicama i njihovom izuzimanju.
Jedino, sto koliko se secam u pitanju su samo clanovi uze porodice (sin, cerka, suprug/supruga, roditelji).
I ima tu jos zezancija, tipa da clan porodice moze da vozi taj auto samo ako je vlasnik trenutno u Srbiji, da auto moze da bude najduze 3 meseca ovde...
Jedino, sto koliko se secam u pitanju su samo clanovi uze porodice (sin, cerka, suprug/supruga, roditelji).
I ima tu jos zezancija, tipa da clan porodice moze da vozi taj auto samo ako je vlasnik trenutno u Srbiji, da auto moze da bude najduze 3 meseca ovde...
Djak pesak 

- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Tetka me isece, ona zna da treba preko mosta i da imaju dve trake a to sto ima treća za uključenje to nista i da njom može da ubrza, isekla je i auto što je bio desno od mene, poslušati i zvuk posle kočenja, probudilo se svih 66 ks :-D od 0:50
- macaneli
- VIP
Like za muziku

-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
E sad ko je kriv, znakovi se ne vide, ako važi pravilo desne strane onda crni ima prednost.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4730
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Auuuuu
Dzipovi se generalno lako prercu kada ih neko udari bocno, jos ako taj neko koci pa im se podbode pod sajtnu skoro pa neizbezno prevrtanje
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Dzipovi se generalno lako prercu kada ih neko udari bocno, jos ako taj neko koci pa im se podbode pod sajtnu skoro pa neizbezno prevrtanje
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Ne znam da li sam pisao, ali da se nadovezem na temu. Meni nisu znali da odg ni AMS ni saobracajna policija iz NS. Dakle. Da li smem da upravljam, autom, beckih (Wien) tablica. Vlasnik auta je, deda od moje devojke. On je njoj napisao punomoc (i meni, iako znam da nece nasi uvaziti). I uz njeno prisustvo, ja vozim po SRB. Niko nije znao da mi da odgovor. Rekli su mi da po zakonu SRB mora da bude 'vlasnik'
Ja ih pitao, pa ona ima punomoc, i ona sedi u autu, ali ne vozi. (sva sreca pa je polozila pre 3 dana, hvala bogu...) 
PS doterao sam bog zna koliko kola u zadnjih 5god na col table. Par puta sam bio zaustavljen, u nekim selima. Gde su mi doticni panduri rekli da nemam prava da vozim taj auto. I sto sam ih odma pitao, zasto? Ovaj auto ima vazece tablice, ima osiguranje, imam papire na mom imenu, i novu saobracajnu, na mom imenu. Osiguranje je na mom imenu. Kupoprodajni ugovor je na mom imenu. Auto prijavljen za carinjenje. I? Jedino da preletim do NS. Po celom svetu moze, a ovde bas ne! Drzava. Ucutali se, i pustili me. Naravno, imam SRB papire.

PS doterao sam bog zna koliko kola u zadnjih 5god na col table. Par puta sam bio zaustavljen, u nekim selima. Gde su mi doticni panduri rekli da nemam prava da vozim taj auto. I sto sam ih odma pitao, zasto? Ovaj auto ima vazece tablice, ima osiguranje, imam papire na mom imenu, i novu saobracajnu, na mom imenu. Osiguranje je na mom imenu. Kupoprodajni ugovor je na mom imenu. Auto prijavljen za carinjenje. I? Jedino da preletim do NS. Po celom svetu moze, a ovde bas ne! Drzava. Ucutali se, i pustili me. Naravno, imam SRB papire.

- mbole
Da li devojka ima prebivaliste u Srbiji ili van nje?
Ni devojka, ako ima prebivaliste u Srbiji ne sme da ga vozi, bez obzira na punomoc. Ko je vlasnik vozila je potpuno nebitno. Cak ni po starom zakonu, koji je dozvoljavao clanovima uze porodice da ga voze, posto deda nije clan uze porodice. Po novom je ukinut izuzetak za clanove porodice.
Ako devojka ima prebivaliste van srbije, onda ona moze da ga vozi, kao i bilo koji drugi auto stranih tablica.
U tom slucaju i ti mozes da ga vozis ako je ona u autu.
Panduri su bili u pravu, upravo po clanu zakona koji je gore pomenut. Zakon je jednostavno bio takav. Glup, ovakav onakav, ali takav. Bila je samo stvar njihove dobre volje (ili nepoznavanja) sto su te pustili bez kazne.
Ponavljam, ovo nema veze sa carinskim zakonom, ovo je clan u zakonu o saobracaju.
Stari zakon:
Član 273
Vozilom registrovanim u inostranstvu na putevima u Republici Srbiji, ne mogu upravljati lica koja imaju stalno prebivalište u Republici Srbiji.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, ovim vozilima mogu upravljati lica koja imaju stalno prebivalište u Republici Srbiji, ukoliko imaju odobreno privremeno boravište u inostranstvu do šest meseci kao i njihovi članovi uže porodice ili lica koja upravljaju "rent-a-car" vozilima.
Novi zakon:
Član 273
Vozilom registrovanim u inostranstvu na putevima u Republici Srbiji, ne mogu upravljati lica koja imaju prebivalište u Republici Srbiji.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, ovim vozilima mogu upravljati lica koja imaju prebivalište u Republici Srbiji:
1) ukoliko imaju odobren boravak u inostranstvu u kontinuitetu od najmanje šest meseci,
2) ukoliko upravljaju „rent-a-car” vozilima,
3) ukoliko upravljaju vozilom u prisustvu lica koje ima pravo na upravljanje vozilom u smislu ovog člana,
4) ukoliko upravljaju vozilom koje je privremeno registrovano u inostranstvu radi dovoza, do trenutka registrovanja u Republici Srbiji, odnosno do isteka važenja inostranog dokumenta o izvozu vozila, a najduže pet dana od dana ulaska na teritoriju Republike Srbije,
5) ukoliko upravljaju skupom vozila gde je motorno vozilo registrovano u Republici Srbiji, a priključno vozilo registrovano u inostranstvu..
Daklem u autu ne mora da bude vlasnik. Mora da bude neko ko ima pravo da upravlja vozilom sa stranim tablicama.
Punomoc je tu samo da te ne bi zezali sa proveravanjem, to jest nema veze sa pravom na upravljanje vozilom. Isto ko kad bi od mene pozajmio auto sa Bg tablicama, onako na brzaka, ne pisemo punomoc za to, pa te negde zaustave i onda gnjave sto nije tvoj auto.
Jos jedna stvar.
U slucaju da devojka ima prebivaliste ovde, cinis i carinski prekrsaj, to jest postoji mogucnost da ti auto bude oduzet.
To je drugacije u odnosu na col tablice, posto taj auto nije prijavljen za carinjenje, pa je u sustini "usvercovan".
Ni devojka, ako ima prebivaliste u Srbiji ne sme da ga vozi, bez obzira na punomoc. Ko je vlasnik vozila je potpuno nebitno. Cak ni po starom zakonu, koji je dozvoljavao clanovima uze porodice da ga voze, posto deda nije clan uze porodice. Po novom je ukinut izuzetak za clanove porodice.
Ako devojka ima prebivaliste van srbije, onda ona moze da ga vozi, kao i bilo koji drugi auto stranih tablica.
U tom slucaju i ti mozes da ga vozis ako je ona u autu.
Panduri su bili u pravu, upravo po clanu zakona koji je gore pomenut. Zakon je jednostavno bio takav. Glup, ovakav onakav, ali takav. Bila je samo stvar njihove dobre volje (ili nepoznavanja) sto su te pustili bez kazne.
Ponavljam, ovo nema veze sa carinskim zakonom, ovo je clan u zakonu o saobracaju.
Stari zakon:
Član 273
Vozilom registrovanim u inostranstvu na putevima u Republici Srbiji, ne mogu upravljati lica koja imaju stalno prebivalište u Republici Srbiji.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, ovim vozilima mogu upravljati lica koja imaju stalno prebivalište u Republici Srbiji, ukoliko imaju odobreno privremeno boravište u inostranstvu do šest meseci kao i njihovi članovi uže porodice ili lica koja upravljaju "rent-a-car" vozilima.
Novi zakon:
Član 273
Vozilom registrovanim u inostranstvu na putevima u Republici Srbiji, ne mogu upravljati lica koja imaju prebivalište u Republici Srbiji.
Izuzetno od stava 1. ovog člana, ovim vozilima mogu upravljati lica koja imaju prebivalište u Republici Srbiji:
1) ukoliko imaju odobren boravak u inostranstvu u kontinuitetu od najmanje šest meseci,
2) ukoliko upravljaju „rent-a-car” vozilima,
3) ukoliko upravljaju vozilom u prisustvu lica koje ima pravo na upravljanje vozilom u smislu ovog člana,
4) ukoliko upravljaju vozilom koje je privremeno registrovano u inostranstvu radi dovoza, do trenutka registrovanja u Republici Srbiji, odnosno do isteka važenja inostranog dokumenta o izvozu vozila, a najduže pet dana od dana ulaska na teritoriju Republike Srbije,
5) ukoliko upravljaju skupom vozila gde je motorno vozilo registrovano u Republici Srbiji, a priključno vozilo registrovano u inostranstvu..
Daklem u autu ne mora da bude vlasnik. Mora da bude neko ko ima pravo da upravlja vozilom sa stranim tablicama.
Punomoc je tu samo da te ne bi zezali sa proveravanjem, to jest nema veze sa pravom na upravljanje vozilom. Isto ko kad bi od mene pozajmio auto sa Bg tablicama, onako na brzaka, ne pisemo punomoc za to, pa te negde zaustave i onda gnjave sto nije tvoj auto.
Jos jedna stvar.
U slucaju da devojka ima prebivaliste ovde, cinis i carinski prekrsaj, to jest postoji mogucnost da ti auto bude oduzet.
To je drugacije u odnosu na col tablice, posto taj auto nije prijavljen za carinjenje, pa je u sustini "usvercovan".
Djak pesak 

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Ma kontam ja sve to. Ona ima A pasos. Koji je i trazio carinik na uvid. Nego sam napisao da murija nema pojma. Znam da bi tad 'napravio' carinski prekrsaj. Nego, kao sto rekoh, nisam dobio odgovor od murije i ams na to moje pitanje. Jer im je bilo jos cudnije, kad sam im rekao da taj njen deda nema isto prezime, kao moja devojka. Jer je to od njene mame otac. U svakom slucaju, peglao sam auto, i niko me zaustavio nije, za divno cudo. A za ubuduce znam! Hvala za ovo! 
PS jos veca zackoljica je billa, kad sam rekao da ona nema polozeno. Onda su se jos vise istripovali

PS jos veca zackoljica je billa, kad sam rekao da ona nema polozeno. Onda su se jos vise istripovali

- mbole
Ne citas sta pisem.
NEVAZNO JE CIJI PASOS IMA (kao i licnu kartu, vozacku... sta god od dokumenata).
Bitno je samo gde joj je prebivaliste.
To da murija nema pojma, nije nista novo. Pogotovu kada su skoro promenjeni propisi.
NEVAZNO JE CIJI PASOS IMA (kao i licnu kartu, vozacku... sta god od dokumenata).
Bitno je samo gde joj je prebivaliste.
To da murija nema pojma, nije nista novo. Pogotovu kada su skoro promenjeni propisi.
Djak pesak 

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Citam ja, nego sam tako odgovorio. Prebivaliste joj je u A. A cek, sad. Sta bi bilo da ima dvojno? kao gomila mase. Sto je jos bolje, njen deda nema A drzavljanstvo, vec SRB. Ali kao sto si rekao, ima njihovo prebivaliste.