Cene goriva
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Re: Cene goriva
Inace radim i sa kinezima,4T motori trose oko 2 lit na 100 km ali isto tako i idu kao sahrana dok 2T hoce da posrcu 3-3,5 lit.darko darko piše:dobro ajde, zanimljivo olaksanje , vrlo lepo razmisljanje, pogotovo ime mi kaze iz kog sam kraja![]()
ali za taunus 17m.- jel si ga testiraop da sipas 2,5 l i koliko je presao, nije da neverujem ovi kinezi ubijaju od 3.5, 4.5 (da neidem dalje) sa potrosnjom a i neki italijani???..... pet je trsioio jugo 45,
Di-Tech kao motor je krajnje stedljiv jer je injection tj nema karb vec je kao moderniji auti.
Ima komp,razne senzore,el diznu za ubrizgavanje itd....
Na tome su ustedeli mnogo za razliku od istog modela sa karbom.
Jedini i najveci problem kod ovog motora je los kvalitet goriva pa se cesto desi da se zaglupi i jednostavno trokira,gusi se,gasi itd...
Nabavka malo boljeg goriva i nema problema....
Sto se tice cene goriva cujem da ce biti oko 117 ili nesto jace po litri...Definitivno prelazim samo na voznju motorica,nije brz u stvari dovoljno je brz za svakodnevno vozanje...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
ponedeljak, 10. maj 2010
Novo poskupljenje goriva
Od subote gorivo u Srbiji skuplje za 3,8 odsto, ili u proseku 4,2 dinara po litru. Ministarstvo energetike kao razlog navodi cenu nafte na svetskom tržištu, koja je obračunato u dinarima porasla za 6,44 odsto od prethodnog poskupljenja.
Gorivo u Srbiji bi trebalo da od subote poskupi u proseku 4,2 dinara po litru, odnosno 3,8 odsto, najavilo je Ministarstvo za energetiku Srbije.
Maksimalne dozvoljene cene za motorne benzine biće više u proseku za 3,8 dinara po litru, odnosno 3,23 odsto, a za dizel goriva 4,5 dinara po litru, što je poskupljenje od 4,31 odsto, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Maksimalna cena za litar motornog benzina i bezolovnog motornog benzina od 95 oktana biće viša 3,68 dinara i iznosiće 119,42 dinara. Litar evro premijum benzina koštaće 129,69 dinara, što je poskupljenje od 4,3 dinara.
Dizel goriva D-2 moći će da poskupi za 4,04 dinara po litru i nova cena će biti 108,6 dinara.
Cena bezolovnog motornog benzina od 92 oktana biće povećana za 3,55 dinara, tako da će litar tog goriva koštati 117,3 dinara.
Nova cena litra dizel goriva eko 350 biće viša za 4,3 dinara i iznosiće 112,82 dinara. Cena litra eko 50 dizela povećaće se za 4,59 dinara, na 117,79 dinara.
Evro dizel će poskupeti 4,78 dinara i litar će koštati 120,83 dinara. Nova cena litra lož ulja biće veća za 5,13 dinara i iznosiće 90,82 dinara.
Prema navodima Ministarstva energetike, uslovi za promenu cene goriva stekli su se pošto je cena nafte na svetskom tržištu izražena u dinarima u proseku porasla za 6,44 odsto od prethodnog poskupljenja.
Prethodna promena cena goriva na pumpama u Srbiji bila je 10. aprila, u proseku za 1,16 dinara po litru, odnosno za 1,06 odsto.
Vlada Srbije određuje maksimalne dozvoljene cene goriva na srpskom tržištu, a prema novoj uredbi cene se menjaju na 30 dana, ukoliko je promena cene nafte na svetskom tržištu izražena u dinarima bila veća od 3,5 odsto.
Ministarstvo rudarstva i energetike je uputilo novi Pravilnik o cenama na saglasnost Ministarstvu finansija i Ministarstvu trgovine, a nove cene će, po dobijanju saglasnosti navedenih ministarstava, stupiti na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku.
Preuzeto sa rts.rs
Novo poskupljenje goriva
Od subote gorivo u Srbiji skuplje za 3,8 odsto, ili u proseku 4,2 dinara po litru. Ministarstvo energetike kao razlog navodi cenu nafte na svetskom tržištu, koja je obračunato u dinarima porasla za 6,44 odsto od prethodnog poskupljenja.
Gorivo u Srbiji bi trebalo da od subote poskupi u proseku 4,2 dinara po litru, odnosno 3,8 odsto, najavilo je Ministarstvo za energetiku Srbije.
Maksimalne dozvoljene cene za motorne benzine biće više u proseku za 3,8 dinara po litru, odnosno 3,23 odsto, a za dizel goriva 4,5 dinara po litru, što je poskupljenje od 4,31 odsto, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Maksimalna cena za litar motornog benzina i bezolovnog motornog benzina od 95 oktana biće viša 3,68 dinara i iznosiće 119,42 dinara. Litar evro premijum benzina koštaće 129,69 dinara, što je poskupljenje od 4,3 dinara.
Dizel goriva D-2 moći će da poskupi za 4,04 dinara po litru i nova cena će biti 108,6 dinara.
Cena bezolovnog motornog benzina od 92 oktana biće povećana za 3,55 dinara, tako da će litar tog goriva koštati 117,3 dinara.
Nova cena litra dizel goriva eko 350 biće viša za 4,3 dinara i iznosiće 112,82 dinara. Cena litra eko 50 dizela povećaće se za 4,59 dinara, na 117,79 dinara.
Evro dizel će poskupeti 4,78 dinara i litar će koštati 120,83 dinara. Nova cena litra lož ulja biće veća za 5,13 dinara i iznosiće 90,82 dinara.
Prema navodima Ministarstva energetike, uslovi za promenu cene goriva stekli su se pošto je cena nafte na svetskom tržištu izražena u dinarima u proseku porasla za 6,44 odsto od prethodnog poskupljenja.
Prethodna promena cena goriva na pumpama u Srbiji bila je 10. aprila, u proseku za 1,16 dinara po litru, odnosno za 1,06 odsto.
Vlada Srbije određuje maksimalne dozvoljene cene goriva na srpskom tržištu, a prema novoj uredbi cene se menjaju na 30 dana, ukoliko je promena cene nafte na svetskom tržištu izražena u dinarima bila veća od 3,5 odsto.
Ministarstvo rudarstva i energetike je uputilo novi Pravilnik o cenama na saglasnost Ministarstvu finansija i Ministarstvu trgovine, a nove cene će, po dobijanju saglasnosti navedenih ministarstava, stupiti na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku.
Preuzeto sa rts.rs

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Svaka cast!!!
Dok se ne dogode demonstracije ko u Grckoj i dalje ce cene da skacu...
Stvarno svaka cast onima koji voze na benzin (sto nemaju plin)....
Dok se ne dogode demonstracije ko u Grckoj i dalje ce cene da skacu...
Stvarno svaka cast onima koji voze na benzin (sto nemaju plin)....

- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Demonstracije, sta to bese?
Tesko da ce do toga doci uskoro, nema ko vise da povede masu.
Ovo je zona sumraka, nego me plasi da pocinjem da se navikavam, a to nikako ne valja...
Neka oni podizu kolko hoce ja uvek sipam za crvenu
,
Tesko da ce do toga doci uskoro, nema ko vise da povede masu.
Ovo je zona sumraka, nego me plasi da pocinjem da se navikavam, a to nikako ne valja...
Neka oni podizu kolko hoce ja uvek sipam za crvenu

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ugradite plin u skutere. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Nije mi jasno zasto nigde nisam video plin u dizelima, pa kazu da je jednostavnije, dali moze to i u turbo dizelu, pa ako trosi malo a jos je niska cena ima da se navozas, u cemu je problem dali polse trose vise.
CEna euro dizela, regularno da kupis cisternu, je na veliko, oko 80 dinara, pre mesec dana sam se uverio, znaci da pumpe jako dobro zaradjuju.....
CEna euro dizela, regularno da kupis cisternu, je na veliko, oko 80 dinara, pre mesec dana sam se uverio, znaci da pumpe jako dobro zaradjuju.....
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Zato sto plin na dizelu nema poente, posto se mesa sa dizelom, tj kad bi ugradio plin auto nikako ne bi mogao da ide samo na plin, vec valjda 70% dizel 30% plin. U prevodu usteda nikakva.
Fiesta!!
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
kupicemo mi uskoro svi patike i trenerku na pesacenje braco
bice dobro ako i za to budemo imali novca thumbdown

- darko darko
Ja necu, hvala bogu da od kada sam dosao iz vojske nisam seo u autobus, a do grada i nazad imam 100 km + voznja u gradu, exstra mi je sa obicnim d2, razmisljam i da ga nemenjam, ev ro dizel + veliki auto je kao benzinac ......
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma pošto kod nas sve ide naopako, poskupit će. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Neša
- VIP
- Poruka: 5060
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
olaksanje mi se vise od njihovih korekcija......ovo je ljudi uzas....da nije LPG-a nema sanse da bi se ovaj narod ikako mogao voziti.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Razlog je to što dinar gubi na vrjednosti. Pa što onda i plate ne dignu?!?!?!?!
Jaoooo kako bi im dao 250€ mjesečno pa neka prehrane porodicu!
Jaoooo kako bi im dao 250€ mjesečno pa neka prehrane porodicu!
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- quando
- Poruka: 155
- Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h
Bosna, zemlja obecana...Oko 100 din litar, mozda malo manje.
Btw, ima li razlike izmedju bmb95 i bmb98? 98 je 1.5 din skuplji...
Btw, ima li razlike izmedju bmb95 i bmb98? 98 je 1.5 din skuplji...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nešto veća oktanska vrednost, mada ga ne treba sipati u ona vozila za koja nije fabrički preporučen.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
Pažnja pažnja!!!
Evro dizel na MOL pumpi kod plavog mosta je pojeftinio na 104.9din/L, tj 15din/L manje nego ranije!!!
Ja sam se blago receno odusevio, pa reko da podelim sa ostalima.
Kad mi je pumpadzija sipao pogledao sam na cenu i pomislio: Ah ne, sipa mi D2... Onda pogledam ipak je pistolj od evro dizela, pitam o cemu se radi. Kaze da je konkurencija isto spustila, pa su i oni morali, i da cak nije ni na svim MOL pumpama u gradu spustena (bar nije danas bila).
Smanjenje cene se odnosi iskljucivo na evro dizel, D2 je ostao po staroj ceni i sad je apsurd posto je jeftiniji od evro diezela za mozda 1din. Ni benzin nije pojeftinio. Predpostavljam da mogu sami da koriguju cenu evro dizela posto ga uvoze, a ostalo uzimaju od NISa pa ne mogu.
Kako god mislim da je ovo konacno lepa vest sto se cene goriva tice, a sto se kvaliteta tice razliku u odnosu na pre nisam primetio tako da mi vodu nisu sigurno sipali
Evro dizel na MOL pumpi kod plavog mosta je pojeftinio na 104.9din/L, tj 15din/L manje nego ranije!!!
Ja sam se blago receno odusevio, pa reko da podelim sa ostalima.

Kad mi je pumpadzija sipao pogledao sam na cenu i pomislio: Ah ne, sipa mi D2... Onda pogledam ipak je pistolj od evro dizela, pitam o cemu se radi. Kaze da je konkurencija isto spustila, pa su i oni morali, i da cak nije ni na svim MOL pumpama u gradu spustena (bar nije danas bila).
Smanjenje cene se odnosi iskljucivo na evro dizel, D2 je ostao po staroj ceni i sad je apsurd posto je jeftiniji od evro diezela za mozda 1din. Ni benzin nije pojeftinio. Predpostavljam da mogu sami da koriguju cenu evro dizela posto ga uvoze, a ostalo uzimaju od NISa pa ne mogu.
Kako god mislim da je ovo konacno lepa vest sto se cene goriva tice, a sto se kvaliteta tice razliku u odnosu na pre nisam primetio tako da mi vodu nisu sigurno sipali

Fiesta!!
- darko darko
ja mioslim da na molu nema d2, bar nije imalo kod plavog mosta, ali lepo....
- dule0911
-
Evrodizel na MOLu 103.9din.
Pitao sam pumpadziju opet i kaze da je cena u zadnje 2 nedelje varirala - 104.9, 107.9, 104.9 pa do trenutnih 103.9din. Kako bilo da bilo, svidja mi se trend
Pitao sam pumpadziju opet i kaze da je cena u zadnje 2 nedelje varirala - 104.9, 107.9, 104.9 pa do trenutnih 103.9din. Kako bilo da bilo, svidja mi se trend

Fiesta!!
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
evo ovde gde ja uzimam ED je oko 120 din a D2 je 104(uglavnom 1euro) put temerin novi sad (rimski sancevi)
e ajde samo pogledajte koja je cena na prvom postu u ovoj temi
za nekih 16 meseci duplo je skocilo gorivo :-( :-( :-(
ova vlada sto nas jbe sa akcizama treba na war war war war
e ajde samo pogledajte koja je cena na prvom postu u ovoj temi

za nekih 16 meseci duplo je skocilo gorivo :-( :-( :-(
ova vlada sto nas jbe sa akcizama treba na war war war war
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
- Poruka: 54
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h
Onaj Jurodizel na MOL-u od 104 din je bio nedelju dana - kao neka akcija. Ponovo je 116 :-( :-( :-(
- dule0911
-
Znam, odavno nije 104.
A bio je 104 zbog neke konkurencije koja je isto spustila cenu pa su i oni morali. jbg
A bio je 104 zbog neke konkurencije koja je isto spustila cenu pa su i oni morali. jbg
Fiesta!!