Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od mbole » četvrtak, 8. jan. 2015. u 07:50h

Oprosti, al kakve veze ima to sto si ti sve platio, i to sto je postarina besplatna, sa carinom i porezom? Po tom sistemu sve sto si bio gde i bilo kad platio (recimo auto, televizor, buldozer, 50000 komada mobilnih telefona...), bi trebalo da bude oslobodjeno carine i poreza?

Svaka drzava ima svoje carinske propise, koji se primenjuju manje ili vise rigidno. Mozda nemci nemaju carinu na ovakvu ili onakvu robu, mozda ne vole ni PDV da naplacuju. Mozda jednostavno gledaju kroz prste iako ne bi trebalo. Njihov atar, njihova i pravila.

TIh 300 din koje si platio je najverovatnije PDV. To sto je neka roba oslobodjena carine, ne znaci i da je oslobodjena poreza. Oslobadjanje i od poreza i od carine vazi jedino za nekomercijalnu robu male vrednosti (tipa tetka ti poslala dzemper na poklon). A firma u kini ti sigurno nije poslala antenu na poklon, to jest radi se o komercijalnoj robi (nesto sto si kupio).
Daklem ne vidim o kakvom se lopovluku radi. Sve je uradjeno po propisu, koji se mozda ni meni ne svidja, ali niko ti nije nista ukrao.

Daleko od toga da je propis kako treba, i da ne bi trebalo da bude liberalniji, da carina nema svojih bisera, al ovo konkretno na sta se zalis nema bas smisla.
Djak pesak :)

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » četvrtak, 8. jan. 2015. u 12:07h

Hehe mozda si i u pravu ali zivimo u takvoj drzavi gde uvek moras nesto da placas. thumbsdownh
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 8. jan. 2015. u 13:05h

Tri osnovna zadatka svake drzave su da uzima porez, da apsi i da ratuje :)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 8. jan. 2015. u 14:42h

Po Adamu Smitu (XVIII vek) I njegovoj Politickoj ekonomiji, vrlo uprosceno, svaka drzava se trudi da na osnovu proizvodnje I trgovine akumulira sto vise srebra, kojim ce kupiti, ili finansirati proizvodnju, sto vise oruzja, kako bi uspesno ratovala I kolonizovala, da bi mogla vise da proizvodi ...
Drzava ne moze drugacije da akumulira nego kroz porez, jer je kapital privatni.

montoya
Poruka: 2143
Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h

Poruka od montoya » utorak, 13. jan. 2015. u 22:47h

Drugari da li smem da punim telefon punjacem od 5v i 2A ako mu je orginalni bio 5V i 0,6A? Kapiram da ce se brze puniti ali da li steti bateriji, citam po netu razna su misljenja...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » utorak, 13. jan. 2015. u 23:47h

Ako je lako izmenjiva baterija puni slobodno :-D

montoya

Poruka od montoya » sreda, 14. jan. 2015. u 00:36h

Pa i nije bas lako, Alcatel idol mini je u pitanju, ne otvara se, kartice idu sa strane...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Ford KA 1.3 2019-2021

mbole

Poruka od mbole » sreda, 14. jan. 2015. u 02:02h

Naravno da smes, i lose kapiras: nece se puniti brze.
Tih 2A kazu koliko punjac moze da izdrzi, ne koliko ce telefon da povuce iz njega.

montoya

Poruka od montoya » četvrtak, 15. jan. 2015. u 00:04h

Hvala na informaciji, to vidis nisam znao, u cemu je onda fora sa navodno brzim punjacima? Ja mislio da je tu caka, znaci nista ne fali sto je po tim specifikacijama jaci, 0,6mA i 2A a voltaza je ista 5V...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Ford KA 1.3 2019-2021

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 15. jan. 2015. u 09:48h

Brzi punjaci imaju drugaciji rezim punjenja.
Mozda ce i taj tvoj puniti brze, ali to iz samo ovih podataka ne moze da se zna.

Kod svih ispravljaca, punjaca...oznaka struje kaze koliko punjac moze da da struje a da ne ispusti beli dim.
Voltaza naravno mora da bude odgovarajuca, to jest ista.

Kad na istu voltazu nakacis manji otpor kroz punjac tece veca struja. Tako da struja generalno ne zavisi od punjaca, zavisi od onoga sto je na njega prikaceno.
Generalno, posto su punjaci cesto "pametne" spravice, pa umeju da regulisu koliko struje ce da "puste". Al nikako ne mogu da puste vise od onoga za koliko su napravljeni (mogu, al jako kratko, par milisekundi, nekon cega odu u vecna lovista).

montoya

Poruka od montoya » četvrtak, 15. jan. 2015. u 11:01h

Ok hvala onda necu da se trudim da menjam ovaj punjac koji je od GAlAXY S3 telefona, punicu sa njim...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Ford KA 1.3 2019-2021

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » četvrtak, 15. jan. 2015. u 11:38h

Ford_III piše:Ok Hvala thumbsuph
Mada na zalost nema ih nigde sve sam pretrazio.Sve mrtvi linkovi. :(
Tek sad videh da ti trebaju mape za Aziju. Ja sam imao istu muku prosle godine da pokusam da nadjem mape za Kinu i Hong Kong, nista pametno nisam nasao (posle vidim oni imaju slicne uredjaje u kolima tako da sigurno postoje, mozda treba da se trazi na kineskom :) Ja sam to resio tako sto sam skinuo Google maps offline (tj u standardnoj gmaps aplikaciji skines deo mape koji hoces). Problem je sto ti bez interneta ne radi rutiranje, ali s obzirom da nisam tamo vozio meni je trebalo za osnovno snalazenje po gradu, tako da sam zapravo telefon koristio kao obicnu papirnu kartu na kojoj mi je GPS pokazivao moju lokaciju.

Ove Here mape tad jos nisu bile, sad nisam stigao da ih probam detaljnije, mada nesto nisam uspevao da ukucam ulicu i broj gde hocu da idem, vec mi je uvek pokazivao samo ulicu, jel imao neko taj problem?

acadimke
Poruka: 1708
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » četvrtak, 15. jan. 2015. u 11:49h

Ja sam probao sa istim punjacem od 0.7a da punim baterije od 1200 i 1500 mAh, ovu vecu bat naravno puni duze.
Taj punjac od S3 je za batreriju od 2100 mAh a idol mini 1700 mAh tako da pretpostavljam da ces sa tim punacem napunti bateriju brze.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 18. jan. 2015. u 13:18h

Mozda bi trebalo u video clipove ili viceve, al posto je parodija na iPhone :)

[youtube][/youtube]

Kennym
Poruka: 835
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 16:04h

Znam da ne mogu da se porede Windows i Android, ali po vasem misljenju da li je bolji Lg Fino ili Nokia Lumia 535? Pošto imam opciju u Telenoru za 1 din da ih uzmem pa treba da se odlučim :ozid:

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 16:26h

Manje više su slični po karakteristikama, ja sam se iznenadio kad sam video da Microsoft 535 ima 5mpx i prednju i zadnju kameru, znam da na 535 baterija traje sto godina. Ja bih izabrao Microsoft između ova dva

Kennym

Poruka od Kennym » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 17:03h

Nesto i nisam ljubitelj selfija pa mi prednja kamera od 5mpx i ne treba :P :D Šalu na stranu, ali prednja kamera mi ne igra neku znatnu ulogu koliko zadnja. Fino ima 8 a Lumia 5 mpx. Ne znam kako su se windows pokazali sto se tiče igrica na njima. Ne rokam jake igrice ali imam jednu (CSR racing) koji igram dugo pa me zanima zbog nje. Citao sam na Lumia brlja touch screen. Nisam pametan sta da uzmem cekicko cekicko cekicko cekicko :ozid: :ozid: :ozid: :suicide:

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 18:41h

Ma količina MP nije bitna, koliko je bitan sam kvalitet senzora i optike na kameri.

Lično sam se uvjerio, K800 3.2 MP, slike fantastične, boje dobre, oštrina odlična, osvjetljenje, može da zamjeni neki prosječan foto aparat, jedino zoom i slikanje u mraku na velikom prostoru nije bilo dobro.
Sledeći telefon uzmem G900 5.0 MP, ali slike, onako, srednja žalost. Dobre su samo kada slikam na otvorenom i kada je osvjetljenje dobro, mada i tada ne bude tako dobro ako na K800. I nije mi bilo jasno, pa sam pogledao malo specifikacije kamere i ostale karakteristike bitne za kvalitet slike.

K800 ima veću optiku, pa samim time i ulazi više svjetlosti, veći senzor i 32bit-a.

G900 manja optika, slabiji senzor od 24bit-a.

Zato su na K800 boje bile mnogo bolje, više nijansi, naročito je to dolazilo u obzir kada slikam na otvorenom pa ima nekih sitnih detalja koji imaju mnogo nijansi.
Na K800 dobijem dobre boje, dok na G900 su bile zamućene ili nekoliko nijansi jedne boje spoji da bude jedna boja.

Sada imam Galaxy S2 sa 8.0 MP, ali i dalje mi se sviđaju više slike sa K800 koje sam pravio.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 21:40h

Gledajući uzorke fotografija sa oba telefona, osim očigledne razlike u megapikselima (više je bolje, isključivo iz razloga što imaš više "mesa" za igranje u fotošopu kasnije), dajem blagu prednost Lumia modelu zbog boljih slika noću i prirodnijih tonova po danu. Mada, i LG pravi sasvim pristojne fotografije, da se ne razumemo pogrešno, pogotovo kad se zna da je to bila "slaba tačka" budžetskih Android telefona sve do nedavno...

Windows svi hvale što se tiče brzine, ali Android ima više aplikacija, pa tu treba ti da presečeš šta ti je od ta dva bitnije. Najvažnije aplikacije, naravno, postoje za sve platforme.

Full disclosure: koristim samo Android već duže vreme.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 7. apr. 2015. u 11:12h

Windows ima sve aplikacije koje koristi mnogo ljudi, tj. one koje su zaista česte na Androidu.
Android ima mnogo više aplikacija, ali koliko sam vidio mnoge su slične, samo se jedna zove A, druga B i ima drugačiji izgled.

Sledeći telefon koji uzimam biće opet Android samo zato što sam se navikao na njega.

Sada se razmišljam između S4 i Note 3 N9005 ili N9000.

Nešto sam pročitao da N9000 ima lag dok se prebaci sa sporog procesora na brzi, pošto je octa-core, tj. ima jedan A7 procesor koji je slabiji i jači procesor A15 koji je jači. Ali ne mogu da rade zajedno, nego za neke slabije procese koristi A7, a za jače se prebacuje na A15.

Da li je neko možda imao iskustva sa N9000?
Još jedna razlika je što N9005 ima LTE, ali mi to nije bitno, jer mi na mobilnom ne treba veliki download, jer i ovako na mojoj tarifi je max download 7.2 Mbps. Mada većinom imam download između 3 i 5 Mbps i ne vidim potrebu za boljim, jer ne skidam neke velike velike fajlove, za fb, web stranice i YT mi ne treba ništa bolje.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » utorak, 7. apr. 2015. u 15:04h

kakav je win sa "ozbiljnijim" aplikacijama? igrice drustvene mreze i slicne zavitlancije me me zanimaju, mislim na mail, vpn, gps, remote desk i slicno

sent from tt

Kennym

Poruka od Kennym » utorak, 7. apr. 2015. u 17:25h

A jel operateri imaju zakonsko pravo da ti kodiraju telefon tj samo da mozes na njihovu mrezu da ga koristis a da ako ga dekodiras gubis pravo na garanciju?

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » utorak, 7. apr. 2015. u 18:15h

Konkretno ako oce covek da igra igrice za to je boljo Android znatno. Mada ja u tom cenovnom rangu cesce preporucujem Windows. Bratanici smo uzeli bas taj L Fino jer je moralo Android (svi u skoli imaju Android) i korektan je, ne baguje i sl, ali ima malo interne memorije za aplikacije, a tinejdzerka naravno mora da instalira milion aplikacija.
Iosis piše:
Sada se razmišljam između S4 i Note 3 N9005 ili N9000.
Ja sam do nove godine imao s4, a od tad koristim N9005. S4 je zamenjen jer je zeni riknuo telefon a ja sam hteo da se ponovim pa ga je ona nasledila, i dalje mislim da je s4 najbolji odnos cena/dobijeno od galaxy s serije, uključujući i ove nove koji su prosto preskupi. Dakle telefon skroz korektan, bas mu nista ne fali.

N9005 se u sustini ne razlikuje mnogo, meni su dve najbitnije prednosti veci ekran i bolja baterija. Takodje dobio je sad nedavno Android 5.0 a zeni se jos nije pojavio za s4. Sto se "note" funkcija zgodne su da se da nekoj sitnijoj deci da crtkaju i jednom sam nacrtao neku skicu, osim toga slabo koristim.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 7. apr. 2015. u 18:21h

meni se neki dan apdejtovo S4 na 5.0 i ne svidja mi se sarenilo i bela tastatura sto mi izbi oci i tako to..i zauzima gigabajt

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 7. apr. 2015. u 22:25h

Meni se uzima Note 3 zbog većeg displeja, brzina je predpostavljam slična kao na S4.
I svidjele su mi se one bilješke što se aktiviraju preko olovke, zaboravio sam kako su nazvali. Smorili su me papiri, kad god treba nešto da zapišem na brzinu, uzmem papirić, a onda papirić po papirć imam na stolu brdo papira, pa kad opet nešto tražim, treba sve prekopat da bi našao.
Ovako kako sam vidio na YT, čini mi se zgodno.
A hoću i zbog komotnije tastature, na ovom sam počeo opasno da grješim slova, pa jednu rječ moram po 5 puta da pišem. :D

Koji S4 mhetlerovic i milane? I9500 ili jedna od verzija sa 4 jezgra?

Imam drugare, koji imaju S4, ali jedan ima 9506 a drugi 9505, oba su sa r jezgra, pa ne mogu da potvrdim ono da se dešava lag prilikom prelaska sa slabijeg na jači procesor.

Ma meni da je uzeti sa Androidom 4.4, ne bi dizao na 5.0.
Taj 5.0 jeste sigurno bolji od 4.4, mislim na ono što mi ne vidimo, ali mi se izgled 5.0 nikako ne sviđa. Vidio sam kod drugara na Nexusu, ono kao da su pravili za djecu u vrtiću da se igraju. Sve nešto šareno, sačuvaj bože. Može se naći neka tema, ali opet nije to, to. Što sam god tražio tema za ovaj svoj telefon, svaku sam ubrzo izbrisao, najduže se zadržala jedna 3 dana. :D
Android 4.x mi ima nekako najbolji izgled od svih, izgleda ozbiljno, pregledno itd...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“