Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Re: Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa

Poruka od miki023 » nedelja, 12. dec. 2010. u 01:04h

phenom 555, imam cudnu pojavu znaci mnozilac 18, napon 1.28(tako mu daje ploca po defaultu), prime i linx vrte bez problema, igrice takodje idu extra, onda pokrenem firefox i pustim you tube, kad dobijem plav ekran. Neznam u cemu je caka, tipujem da je driver neki. ploca je 790gx a2+, graf 9800gtx, napaj. cooler master 500w. do pre par dana sam koristio integ, graf, moguce da se kolju driveri ati i nvidia, ali mi je cudno da se to desi kad pustim you tube ili pokrenem firefox, dok prime i igrice rade bez problema.
Slika

dule0911

 
Poruka: 13651
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 12. dec. 2010. u 01:48h

Meni smrdi da je u pitanju glupi adobe flash player, dabogda skroz izumro sa pojavom html5.
Fiesta!!

miki023

Poruka od miki023 » nedelja, 12. dec. 2010. u 11:19h

deinstalirao firefox i komplet adobe, ponovo postavio i za sada je ok
Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 12. dec. 2010. u 11:55h

Ako se ponovi, probaj sa google chrome-om da li se isto pojavljuje problem. Posto se on iz nekog mog iskustva najbolje slaze sa flash playerom (uostalom, ugradjen je u sam browser).
Fiesta!!

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » nedelja, 12. dec. 2010. u 12:05h

@Dule0911

Mi koristimo u srbiji originalni licencirani i perfektno krekovani windows pa je sasvim cudno kad nam nesto puca. :D
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 12. dec. 2010. u 12:33h

Ma, nije do wina... Taj flash player je popio zivce meni i ortaku na licenciranom winu, govno jedno. Jedva cekam da se omasovi html5. Nervira me kad jedna firma drzi tako monopol sa nekom aplikacijom koja nije u standardu, a pritom ne valja ni za q...
Fiesta!!

Djomla

Poruka od Djomla » nedelja, 12. dec. 2010. u 15:53h

dule0911 piše:Nervira me kad jedna firma drzi tako monopol sa nekom aplikacijom koja nije u standardu, a pritom ne valja ni za q...
To ti kazem, Windows. :P

Mada u pravu si za flashplayer, generalno jeste los na svim bronswerima sem na IE.
ja sam lichno mislio da je to do naseg ilegalnog windowsa.

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » utorak, 14. dec. 2010. u 15:58h

miki023 piše:phenom 555, imam cudnu pojavu znaci mnozilac 18, napon 1.28(tako mu daje ploca po defaultu), prime i linx vrte bez problema, igrice takodje idu extra, onda pokrenem firefox i pustim you tube, kad dobijem plav ekran. Neznam u cemu je caka, tipujem da je driver neki. ploca je 790gx a2+, graf 9800gtx, napaj. cooler master 500w. do pre par dana sam koristio integ, graf, moguce da se kolju driveri ati i nvidia, ali mi je cudno da se to desi kad pustim you tube ili pokrenem firefox, dok prime i igrice rade bez problema.
Uzmi lepo taj Phenom unlockuj na X4 ili X3 - nista te ne kosta da probas a mozes da dobijes mnogo.Negativnih posledica nemas ;) x16 je normalno i to je default tj. 3.2 GHz...
Poslednja izmena: Nozzlezator, na dan utorak, 14. dec. 2010. u 20:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 14. dec. 2010. u 19:03h

Unlock ne moze da odradi, default mnozilac je 16, a inace ga drzim na 18 tj 3.6ghz i to undervoltovanog i ladan je ko spricer i sa box kulerom. Imam opet problem sa win, tj zamrzavanjem, ali ga nemam samo ja nego i komsija na dva kompa. neki update je odradjen od nekog programa ili je uleteo neki virus. Na dva kompa je bila kombinacija nod32-comoddo, a na trecem samo Avira. Imam jos dva kompa u mrezi koji imaju samo avast i kod njih nema ove pojave za sada.. Na svim je instaliran win XP sp2 sa kojim nikad nije bilo problema. Sta moze da bude, najverovatnije odradjujem novu instalaciju win, ali mi se ne radi na tri kompa sign0007
Slika

miki023

Poruka od miki023 » sreda, 15. dec. 2010. u 18:31h

Mislim da je problem resen spybootom, videcemo za koji dan. thumbsuph Al sam pametan, sam sve resim olaksanje
Slika

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 28. dec. 2010. u 16:14h

Jedno pianje..

nz gde da nadjem PCI Flash Memoriy driver za Acer Aspire 3104WLC...

i sm bus controller driver za isti model thumbdown
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 28. dec. 2010. u 16:57h

Koji OS? XP, VIsta/7...?

Da li si prvo pokušao ovde -> http://bit.ly/gZCZPE ... odabereš Notebook, pa Aspire, pa (pretpostavljam, jer bi trebalo da cela serija ima iste drajvere) Aspire 3100, i onda ti on ponudi izbor OS i odgovarajućih drajvera.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 28. dec. 2010. u 20:27h

Xp ali bila je vista na njemu i ebe me drajver za graficku sad......
Slika

Djomla

Poruka od Djomla » utorak, 28. dec. 2010. u 22:04h

BojanM piše:Koji OS? XP, VIsta/7...?

Da li si prvo pokušao ovde -> http://bit.ly/gZCZPE ... odabereš Notebook, pa Aspire, pa (pretpostavljam, jer bi trebalo da cela serija ima iste drajvere) Aspire 3100, i onda ti on ponudi izbor OS i odgovarajućih drajvera.
Nude ali sam cesto primetio kod tih low budzet laptopova sa vistom drajveri za sve ostalo zezaju! Mene su recimo zezali kada sam sredjivao jedan toshiba satelite, morao sam na kraju vistu da mu instaliram.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 29. dec. 2010. u 00:56h

@FiestaRS... Drajver za grafiku skini direktno sa sajta proizvođača grafike (čini mi se da je u tom lapu ATI Radeon Xpress 1100 grafika, dakle pravac http://support.amd.com/us/psearch/Pages ... =&items=20). Rade li drugi drajveri?

@Djomla... svi noviji modeli laptopova se projektuju za OS-e poslednje generacije (Vista, Win 7...) - pošto je WinXP posle 9 i kusur godina eksploatacije i nekoliko velikih revizija počeo da smeta sopstvenom tvorcu, jer im biznis-model ne dopušta da ga prodaju u nedogled. :-)

Ako već može da se bira, svakome bih radije preporučio Windows 7 nego Vistu.... Sedmica nije ništa posebno zahtevnija od XP-a za isti nivo upotrebljivosti, koristi u 98% slučajeva iste drajvere kao Vista tako da mahom više nema problema sa pokretanjem uređaja (ako se izuzme "egzotika" tipa TV tjuneri koji su iz nekog razloga često napravljeni da rade isključivo u XP-u), a pritom je i inteligentnija od Viste jedno 98%. Ako baš mora XP, mogu ponekad da se poture drajveri od istog uređaja za koji je neki drugi proizvođač obezbedio XP drajvere... ili da se nešto budži, ali to je već surovi s@x sa neizvesnim ishodom.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » sreda, 29. dec. 2010. u 01:08h

Sedmica je daleeeeeko manje zahtevna od XP-a sa bilo kojim service pack-om...

Što se tiče drajvera, većina onih koji rade na xp-u rade i na sedmici ;) ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 29. dec. 2010. u 01:31h

Za graficku prouci dobro ovaj sajt: http://www.hardwareheaven.com/modtool.php
Skini program i prepravi desktop drajvere u laptop drajvere -> resen problem za XP.
ATI (i do skoro nVidia) ne daje drajvere za laptopove da se skidaju sa sajta for free (bar nije pre 2 godine kad sam zadnji put gledao). Naravno, problem je XP, bar meni bio, za win7 mi nikad nije ni trebao drajver za neki matoriji laptop (sto se glavnih stvari tice).
Ja sam dok sam koristio xp na svom laptopu koji ima mobility radeon 2400xt uvek koristio ovaj Mobility Modder, jer uvek mogu najnovije drajvere da stavim... Dok Acer nije ni davao drajvere za XP, uvek sam kuburio sa nekim Delll-ovim prvih par meseci dok nisam nasao ovo.
Fiesta!!

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » sreda, 29. dec. 2010. u 13:25h

Nisam bio u mogucnosti da sinoc odgovorim... Uspeo sam da instaliram Drajvere thumbsuph

Tnx za pomoc!!! thumbsuph
Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 29. dec. 2010. u 14:54h

Živ bio. redbullw
dule0911 piše:ATI (i do skoro nVidia) ne daje drajvere za laptopove da se skidaju sa sajta for free (bar nije pre 2 godine kad sam zadnji put gledao).
Ne bih znao, ja već mnogo dugo drajver za grafiku koji dodje uz karticu / kompjuter / laptop skoro i da ne pogledam ako je u pitanju nVidia ili ATI, 99% je sigurno da je zastareo. Svojevremeno sam svakog meseca dobijao najsvežiji drajver na CD-u uz neki računarski časopis, a otkako imam broadband internet skinem svež drajver sa odgovarajućeg, zvaničnog sajta, onda kad mi zatreba... naravno, potpuno besplatno.
peca piše:Sedmica je daleeeeeko manje zahtevna od XP-a sa bilo kojim service pack-om...
Što se tiče drajvera, većina onih koji rade na xp-u rade i na sedmici ;) ...
Pa sad... XP SP1 je kod mene bio dosta srećan i na 256MB RAM-a, 7icu se ne bih usuđivao da teram na manje od 1GB. mrgreen A to je samo osnovna funkcionalnost, gde su tu još programi, čuda, Aero, DirectX 10/11 koje XP ne može ni da tera... :)
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 30. dec. 2010. u 00:29h

Veruj mi, ne znam koliko si se njakao sa GPU drajverima za laptopove, ali je do skoro to bilo strasno oskudno, i nije se bas lako nalazilo na netu (ako se i nadje). Ja za moj Acer extensa 5620g nisam mogao nigde da nadjem drajver za xp pa sam nesto budzio gore, vec sam opisao.
Fiesta!!

Djomla

Poruka od Djomla » četvrtak, 30. dec. 2010. u 02:23h

BojanM piše:
@Djomla... svi noviji modeli laptopova se projektuju za OS-e poslednje generacije (Vista, Win 7...) - pošto je WinXP posle 9 i kusur godina eksploatacije i nekoliko velikih revizija počeo da smeta sopstvenom tvorcu, jer im biznis-model ne dopušta da ga prodaju u nedogled. :-)

Ako već može da se bira, svakome bih radije preporučio Windows 7 nego Vistu.... Sedmica nije ništa posebno zahtevnija od XP-a za isti nivo upotrebljivosti, koristi u 98% slučajeva iste drajvere kao Vista tako da mahom više nema problema sa pokretanjem uređaja (ako se izuzme "egzotika" tipa TV tjuneri koji su iz nekog razloga često napravljeni da rade isključivo u XP-u), a pritom je i inteligentnija od Viste jedno 98%. Ako baš mora XP, mogu ponekad da se poture drajveri od istog uređaja za koji je neki drugi proizvođač obezbedio XP drajvere... ili da se nešto budži, ali to je već surovi s@x sa neizvesnim ishodom.

To je ta jevrejska filizofija zbog koje mrzim windows.

Ja sa tv tjunerom nisam imao problema.

Veruj mi, ne znam koliko si se njakao sa GPU drajverima za laptopove, ali je do skoro to bilo strasno oskudno, i nije se bas lako nalazilo na netu (ako se i nadje). Ja za moj Acer extensa 5620g nisam mogao nigde da nadjem drajver za xp pa sam nesto budzio gore, vec sam opisao.
Posebno za Low budget laptopove.

No, linux resava sve. Sestri sam instalirao linux i sve je radilo zmajski. Cak se i navikla na njega. Nisam imao nikakvih problema.
Ne kapiram zasto ljudi ne pocnu da masivno prelaze na linux.
Jbt bolji brzi stabilniji.
Jednog kolegu pravnika sam navukao, t.j sam je resio da proba ja mu malo davao savete. I covek je vise nego zadovoljan.
Rodjenu sestru takodje. Ona malo neke stvari kad je htela nije umela da se snadje, tipa preferira MS office umesto open office etc.. pa sam joj ipak vratio windows...
Ali radila je na linuxu jedno 2 meseca... i nije se zalila.
peca piše:Sedmica je daleeeeeko manje zahtevna od XP-a sa bilo kojim service pack-om...

Oo, wtf!? Kako je to sedmica manje zahtevna od xp-a?!To je apsolutno nemoguce.

Xp sp3 sam terao sa sve WindowsBlinds, rainmeter i object dock i nije mi jeo ni ceo gigabajt, a sedmica samo aero + antivirus i commod = 1 giga ko od sale ?

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 30. dec. 2010. u 12:53h

Djomla piše: Ne kapiram zasto ljudi ne pocnu da masivno prelaze na linux.
Jbt bolji brzi stabilniji.
1. Microsoft Office
2. Photoshop
3. AutoCAD
Ali uglavnom Zato Što Nije Windows™.
pozdrav, Bojan

Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 2. jan. 2011. u 14:39h

Pomoc mi treba ljudi.. Imam relativno nov komp,par meseci star. Ploca je Asus M2N68-AM SE2,procesor AMD Phenom X3,4Gb RAM-a i instaliran Win7.. Nije apsolutno nicim opterecen,posto mi sluzi za gledanje filmova,Interneta i eventualno neke programe za dizajn i obradu slike.. Jedino to sto mu ja Hard malo napunjen,mada imam jos 145Gb slobodno,podeljeno po particijama.. I problem je sledeci,poceo je da secka. Dugo se pali,i npr ako pustim muziku na YT i otvorim jos par stranica (prelistavam forum) secka muzika a i mis.. Sto mi je totalno neprihvatljivo od novog kompjutera. Mislio sam da mu update-jem BIOS,ali koliko sam video na netu nema nijedne novije verzije..

Sta mislite sta moze da mu bude?
Da,zaboravio sam. Posto je Gigatron ozbiljna firma kao sto nije,stavili su mi krs kuler za procesor koji se par puta nije upalio,pa ga ja zavrtim i on proradi,znaci par puta mi se upalila zastita i ugasio komp. Ne daju mi da ga promenim sam,a drugi bih morao da cekam mesec dana dok je kompjuter kod njih..pa ako to ima neke veze...

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » nedelja, 2. jan. 2011. u 15:12h

Kupi box kuler i zameni taj poluispravni - nemoj da se zezas sa tim stvarima - otice ti procesor pa ces morati da kupujes novi.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 2. jan. 2011. u 16:19h

Ne mogu,u garanciji je komp jos dve ipo godine.. To je drugi problem,mene zanima zasto mi komp secka?

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“