Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Da li placate TV pretplatu?

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Dali placate TV pretplatu?

Poruka od darko darko » četvrtak, 15. nov. 2012. u 21:44h

Loyale piše:Ja godinama ne placam ni struju a ne TV pretplatu.Stigla mi danas crvena cestitka od EDB-a rulest
ja sturju redvno, sada sam malo u dugu 15 crvenih al nije strasno, strasno je kada znam da neko duguje milon dinara a meni su dosli da iskljuce za 6400 dinara, da dobro sam napisao, preskocili mog oca sa 70 000 i dedu sa 60 000 ali mene nisu ;) kako imas vezu tako iskljucuju :( netreba mi dug koji koristim a nagomilava se, nezelim nikome da ostanem duzan, i netreba mi da finansiram neku kuravu sto se svalerise sa direktorom rts-a :P

dax92

 
Poruka: 7640
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 15. nov. 2012. u 21:48h

Taunus 17m piše:tv gledam, rts iskljucivo jutarnji program u svojstvu Maje Nikolic :D
+1 lol
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:58h

Поступак због неплаћања ТВ претплате почиње опоменом пред утужење на коју немој да одговараш. То је систем "ако прође-прође".
Након тога, ако не платиш по овој опомени, они у твом Основном суду предају Предлог за дозволу извршења на основу веродостојне исправе. У том предлогу су они означени као повериоци, а ти као дужник и у горњем десном углу Предлога пише неки Ив број. То је ознака за извршни поступак који се води на основу веродостојне исправе.

Закон о извршном поступку ( види текст овог закона: http://www.mpravde.gov.rs/images/zakon_ ... stupku.pdf ) је наиме прописао да се против неког дужника може покренути извршни поступак на основу веродостојне исправе уколико он нешто није платио. Те веродостојне исправе су неплаћени рачуни, меница, чек, платни налог (види о томе чл. 37 горњег закона).

Решење о извршењу на основу ове веродостојне исправе доноси суди и теби се доставља као дужнику, у складу са чланом 12. овог Закона. Тек када добијеш од суда ово Решење о извршењу треба да напишеш приговор, а на опомену пред утужење се не обазири и ништа не пиши. У дну стране ће писати Поука о правном леку, а то је да се на ово може изјавити приговор у року од 3 дана од дана када си примио решење.

Битно је да у овом року од 3 дана од дана када си примио Решење о извршењу од суда препорученом поштом или лично одеш на пријемну писарницу у суд и да им предаш приговор дужника Решење о извршењу које су примио из разлога што ниси ништа дужан да платиш јер су сва потраживања по овом основу старија од годину дана застарела. И да у углу напишеш број свог предмета (Ив.бр...) Ево како би требало да изгледа тај приговор:

ОСНОВНОМ СУДУ У________
Ив.бр.__________

ПОВЕРИЛАЦ: РТС (упиши њихову адресу и тачан назив из Решења)

ДУЖНИК: (Упиши своје име и податке)

ПРИГОВОР ДУЖНИКА НА РЕШЕЊЕ О ИЗВРШЕЊУ
БР. ИВ____
Дужник овим изјављује Приговор на Решење о извршењу тог суда број Ив___ од дана _____.

Овим поднеском дужник истиче приговор застарелости свих потраживања повериоца која су старија од годину дана, у складу са чланом 378. став 1. тачка 2. Закона о облигационим односима, којим је предвиђено да за застарева за једну годину потраживање радио-станице и радио-телевизијске станице за употребу радио-пријемника и телевизијског пријемника.

По основу горе наведеног члана, тужени оспорава потраживања тужиоца из следећих фактура: (наведи фактуре старије од годину дана, ако су наведене у Решењу о извршењу)

Дана _________

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » subota, 17. nov. 2012. u 10:35h

oprostili su dug ... ovi koji su placali ispade da nisu ni trebali...

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 17. nov. 2012. u 14:47h

Uvek tako. Srbija nagradjuje one koji je unistavaju, najgluplje, najbezobraznije, najgore, ... ali to i jeste to, kakvi su biraci takva je vlast. Nikola Pasic je to lepo u nekoliko reci: "Kakvi ste vi Englezi, ..."

I onda se jos bunimo sto od drzave ne dobijamo nista. Sta smo dali, ili sta bi dali kad bi bili u poziciji? Nista. Zato uvek i izaberemo takve koji su nam slicni.

Kako rece onaj Amer, Nije pitanje sta ce Amerika tebi, vec sta ces ti njoj. Ali Srbima to ne moze da udje ni u bulju, akamoli pod kozu, ili u glavu, ne daj Boze.

Japancu je na prvom mestu Japan, pa porodica, pa on sam. Srbin prvo gleda sebe, pa eventualno porodicu, a za Japan ga bas zabole.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » subota, 17. nov. 2012. u 18:44h

placam sve (i tv pretplatu) i trudim se na vreme :/
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Apolon

Poruka od Apolon » subota, 17. nov. 2012. u 23:47h

Rankofocus piše:oprostili su dug ... ovi koji su placali ispade da nisu ni trebali...
Ja nemam nikakvu grizu savesti da mi je nesto oprosteno, nisam im nista ni bio duzan.

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Re: Da li placate TV pretplatu?

Poruka od Dex84 » nedelja, 18. nov. 2012. u 20:34h

Prestao da plaćam, predsednik obećao ukidanje iste. redbullw
Inače znam nekog ko radi u RTS, nemate blage kako troše nenamenski pare i koje glupisti kupuju. ;) :haha:
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2790
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » nedelja, 18. nov. 2012. u 20:37h

RS_cabrio piše:
Lale piše:Bravo totti...svaka čast...i ja isto. :D
Da vam dam ja tekuci,da i meni uplatite nesto? Mislim kad vec dajete ko trazi. Mene bar znate.
Šalji račune u sindikat...biće rešeno hahahaha
Slika Slika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 18. nov. 2012. u 21:04h

RTS preplata ? a-a... jok...ne mrgreen

ja imam SBB kablovsku, placam skoro 1000din preplatu i jos da placam RTS :suicide:

po meni, nek se RTS i SBB dogovore da RTS bude paket, ako hoces da gledas RTS ti uplatis paket i gledaj i placaj, ako neces da gledas ti ne platis RTS paket i ne gledas...

a da... Ne placam RTS hahahaha
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 18. nov. 2012. u 21:22h

tj usrani sbb svaki mesec dize cene.vidim da je sada uplatnica na dva soma din.a sto je neko gore rekao da nemamo pojma na sta se trose pare,pametan covek valjda sam predpostavi sobzirom na nas mentalitet.i jos da ja finansiram to?osecao bih se jos gluplje nego sada zbog svih ostalih nametnutih stvari.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 18. nov. 2012. u 21:34h

najiskrenije, tv ne gledam, forum se trudim da posetim bar jednom dnevno... a koliko vremena nemam ponekad i forum ne posetim po 2-3dana ... tako da, zivim sam verovatno ne bi ni TV imao u kuci :D
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Poruka od Dex84 » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 17:37h

Министар Петковић о финансирању РТС-а

Према новом закону који би требало да буде усвојен почетком следеће године, јавни медијски сервиси финансираће се или по моделу Би-Би-Сија или по моделу који се примењује у Хрватској, најављује министар културе Братислав Петковић.

Министар културе и информисања Братислав Петковић каже да би Скупштина Србије у марту следеће године требало да донесе закон о финансирању јавних сервиса. Начин финансирања ће бити или по моделу Би-Би-Сија или по моделу који се примењује у Хрватској, рекао је министар, одговарајући на питања новинара после разговора са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.
Изјава Братислава Петковића

Постојећи начин финансирања путем претплате министар Петковић је оценио као неефикасан.

"Имамо пад наплате претплате преко рачуна за струју. Наплата је у једном тренутку износила 80 одсто, да би пала на 50, а сада на 30, па чак и испод 30", упозорава Петковић.

Систем је неодржив јер је, како каже министар, телевизија у великим дуговима који се мере десетинама милиона евра.

Предлог закона о финансирању јавног сервиса требало би до краја ове године да уђе у скупштинску процедуру.

"У марту или априлу морамо да донесемо закон. Мислим да ће држава за сада прискочити у помоћ из буџетских резерви да спасе ситуацију", рекао је Петковић.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B0.html
:vid budale:
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 18:00h

RS_cabrio piše:tj usrani sbb svaki mesec dize cene.vidim da je sada uplatnica na dva soma din.a sto je neko gore rekao da nemamo pojma na sta se trose pare,pametan covek valjda sam predpostavi sobzirom na nas mentalitet.i jos da ja finansiram to?osecao bih se jos gluplje nego sada zbog svih ostalih nametnutih stvari.
Kako dize cene? Zar nije ugovor potpisan na odredjen paket koji kosta xy dinara?

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 18:59h

sad sam otkucao ceo post i ovako nervozan zatvorio. Evo ispod sam ti slikao uplatnice , jer pederi salju povezane iako sam ih zamolio da to ne rade jer stvravaju dodatnu konfiziju i trosim vreme i pogubim se u uplatnicama koje salju.

Pogledaj samo kako cena planirano raste. Videcu sledece nedelje lepo da odme i odhjavim usrane pakete. TV i ne gledam, zaista ne znam dal provedem mesecno sat vremena ispred TVa. Jasno se secam kada su pre mnogo godina rekli da usluga nece prelaziti 2 marke u protivvrednosti, nikada.
Inace sabeti ovo, tj pomnozi, 12 meseci puta 2 soma (a bice ocigledno vise) je godisnje 24000 dinara. Nemam dovoljno uplatinca, do skoro je bilo 1600 i nesto za istu uslugu,nego ne znam gde su uplatnice budjave,

Slika

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » subota, 24. nov. 2012. u 19:20h

rece neko da se razmatra da nam to priteftere uz porez...ma dosteice se oni kako da sakate ovaj vec osakacen narod,,,,

Apolon

Poruka od Apolon » utorak, 27. nov. 2012. u 14:22h

Danas stigla opomena i ljubazno obavestenje da ce mi izaci u susret tako sto su mi istovremeno dostavili uplatnice da placam na 5 rata bez kamate. :vid budale:

Videcemo dalji tok dogadjaja, uglavnom izgleda da ipak nisu oprostili. rulest

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » subota, 1. dec. 2012. u 23:07h

Apolon piše:
Rankofocus piše:oprostili su dug ... ovi koji su placali ispade da nisu ni trebali...
Ja nemam nikakvu grizu savesti da mi je nesto oprosteno, nisam im nista ni bio duzan.
aa to ti je zato ,ajd sad plati :punnish: (sala)

ma gde bre oni gledaju kako da se naplate pa moze i na lizing, na rate samo daj... niko ne pita odakle :suicide:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 1. dec. 2012. u 23:47h

RS_cabrio piše: Pogledaj samo kako cena planirano raste.
Cene su za oktobar porasle zbog povećanja PDV-a. Za ostalo ne znam napamet svaki detalj, ali slikaj mi spisak usluga koje ti pružaju sa pojedinačnim cenama pa ću ti reći iz meseca u mesec šta je poskupelo.
Osim ako je te blam da vidimo da si se pretplatio i na Club X paket :D :D
Shomy_ksh piše: ja imam SBB kablovsku, placam skoro 1000din preplatu i jos da placam RTS :suicide:
po meni, nek se RTS i SBB dogovore da RTS bude paket, ako hoces da gledas RTS ti uplatis paket i gledaj i placaj, ako neces da gledas ti ne platis RTS paket i ne gledas...
Ono što me svi živi pitaju i na šta svi živi kukaju a niko ne razume. Pretplata na RTS nema veze sa kablovskom. Argument "plaćam kablovsku pa zato neću RTS" nema veze sa mozgom. Zašto? Pa kao kada bi rekao "neću da plaćam Marbov čips 100 dinara u prodavnici, hoću da ga ili plaćam 90 onoliko koliko ga ta prodavnica plaća Marbu ili hoću da ga plaćam 10 dinara koliko prodavnica zaradjuje. Zvuči glupo, zar ne? SBB pruža uslugu distribucije signala i ti njima plaćaš uslugu distribucije signala. Zamisli da oni ne puštaju RTS u svom signalu (iako su zakonski obavezni, ali zamisli), ti bi njima plaćao njihovu uslugu u iznosu koji oni odrede, i plus bi plaćao RTS preko račuan za struju. Nećeš da plaćaš i kablovsku i RTS? Odjavi kablovsku, popni antenu na krov pa gledaj analognu televiziju preko emitera i plaćaćeš samo RTS. Pretplata na RTS je stvar države, a ne privatnih operatera, zato ne treba to mešati, a to šta narod hoće ili neće, zato se narod nažalost ne pita.
Postoji jedna back-up varijanta preko koje bi RTS naterao ljude da plaćaju pretplatu, ali samo one koji nemaju kablovsku, i to će vrlo verovatno biti za godinu dana kad se ukine analogni signal preko emitera po brdima. Pa će lepo svako ko nema kablovsku a hoće da gleda bilo koji kanal preko antene morati da plati RTS-u pretplatu da bi na taj način dobio neki DVBT risiver.

Komentar sa sajta RTS-a
Drugo ne moze se placati i RTS-u i kablovskim operaterima uvedite tu red
pokazuje koliko je neverovatno koliko smo glup narod.
Što jedan moj kolega reče "ne treba narodu davati ništa džabe, jer što im više daš džabe oni se više bune", tako sad i za telefoniju, priključak 0 dinara, mesečna pretplata 400 dinara, ugovor na 24 meseca, i pola korisnika se žali da to ne bi ni uzimalo da su znali da neće dobiti i telefonski aparat uz to, ili "kako je moj komšija kao novi korisnik dobio ruter na korišćenje a ja kao stari nisam dobio ništa". Kakav masovni debilizam našeg naroda.

A što se ministra Petkovića tiče, bolje bi mu bilo da nastavi da glanca branike na Mečkama i da popravlja krov one Garaže, više će uraditi tako nego sad na poziciji ministra ni za šta.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 1. dec. 2012. u 23:57h

to sam krekovo, ne placam. Slikacu sutra ,mrzi me sad.Zavalio sam se. Evo ni sad ne gledam tv, skinem sa neta sta mi se gleda pa pustam. Al mi nekako zao da otkazem pakete.
a inace kako zbog pDV skocilo sa 1600 i nesto na 2 soma?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 2. dec. 2012. u 00:00h

Šta je to koštalo 1600 a sad košta 2000, koja usluga?
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 2. dec. 2012. u 00:16h

POjma nemam,sludjen sma sa 66 uplatinca koje mi salju.zbog toga cu i da odjavim sve jer mi unpared salju i pune mi police usranih papira. ne znam gde da nadjem stare racune.POkusao sam sada da vidim ,ali sma poslenji put ebankingom SBB placao 2011 godine nekolko meseci za redom ,nemam nista svezije. Pogledacu sutra neki malo stariji racun.

Usvakom slucaju ovako kaze:

09 mesec 2012: 1848 din
10 mesec 2012: 1970 din
11 mesec 2012: 2002 din

tu je i neka medju uplatnica koja iznosi 2202 usrana dinara. Nista ne rzumem i pludim od toga sranja.

Usluge na racunu su:
mesecno odrzavanje,D3,renta D3 HD. samo to pise za TV.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 2. dec. 2012. u 00:25h

Zašto renta na HD, jel imaš i Net kod njih? Renta se ne plaća ako uzmeš neki dodatni paket. Ne znam kada si taj takav ugovor sklopio sa njima, verovatno "nekada davno", kada su bili drugačiji uslovi korišćenja i metode obračunavanja cena.
Kod SBB-a imaš takvih gluposti, da se obračunavanje ne menja dok ne promeniš ugovor, tipa slučaj čoveka koje je pre dve godine uzeo DVR i to ga sve zajedno mesečno košta 7.000 din, jer tada kada je to uzimao tolika je bila pretplata. Sada je sve to otkazao, pa opet uzeo sve to isto identično i sad plaća 3.500.
Ford weist den Weg.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 2. dec. 2012. u 00:35h

Imam neke pakete, ne znam ni sam koje jer TV ne gledam. Evo bockam sada, imam sportske HD kanale tipa Eurosport i ESPN. To nikad ne gledam, imam ono sto sam hteo,a to je discovery HD,History HD, Nat GEo HD,Food Network i tako neke....imam hustl :doh: ....ovaj Animal Planet HD. Sve je to zbrkano, MTV HD , Travel HD i VH1 imam(al to nije hd izgleda samo D3). ne secam se, znam samo da nemam motors TV koji je nekada radio.

Da uzeo sam vrovatno odavno. Jendo pitanje, jel imate iskustva sa ovim unverzalnim dalinskim kako to radi? Npr:
http://www.logitech.com/en-us/product/h ... te?crid=60

ovaj default sto dolazi sa dekoderom je spor ,kilav,jeftin, nikakav

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 2. dec. 2012. u 00:58h

Pretplata ti je 1000, HD kanali su 450, šta ti je preko toga ne znam, ali čim imaš i Hust :doh: lol :P pretpostavljam da imaš i Plus paket koji je još 550 dinara, zato ti sve i stiže ~2000.
Daljinski uz dekoder je ok, nego je sam dekoder spor. Uzmi drugi dekoder, isto HD, ali mnogo bolji, podržava mogućnost gledanja nekih kanala do 3 dana unazad, kao i snimanje na eskterni hard, a sve uz novu ugovornu obavezu na 24 meseca. :P
Mogu da ti dam daljinac za taj dekoder koji može da se programira i da pali i gasi TV i da prebacuje Source- Input na TV-u.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“