EU vs USA, i sve na tu temu
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14498
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: EU vs USA, i sve na tu temu
To je Mazdin rotary motor, iz RX-7. On je potpuno fabricki razvijao 276 hp, tako da povecati na 315 hp i nije neki veliki problem.
Sto se tice samog dizajna, ono sto mi se jako nervira kod Evropskih proizvodjaca je sto imaju jedan dizajn za celu liniju. Ajde na to sam navikao kod Porschea, BMW, Audija i Mercedesa, ali evo i Volkswagen krece istom linijom. Prednji deo sa Pola su prebacili na Golf, Touareg, Amarok, a siguran sam da ce i na svaki buduci model i kompanije.
Na zalost, i neki Ameri krecu to kopirati (Cadillac i Lincoln).
Sto se tice samog dizajna, ono sto mi se jako nervira kod Evropskih proizvodjaca je sto imaju jedan dizajn za celu liniju. Ajde na to sam navikao kod Porschea, BMW, Audija i Mercedesa, ali evo i Volkswagen krece istom linijom. Prednji deo sa Pola su prebacili na Golf, Touareg, Amarok, a siguran sam da ce i na svaki buduci model i kompanije.
Na zalost, i neki Ameri krecu to kopirati (Cadillac i Lincoln).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Kao da su preslikali politiku fudbalskih klubova po pitanju transfera igrača - tako sada rade transfere dizajnera za velike pare, a u suštini, teško da danas jedan dizajner više uopšte može da izmisli nešto novo, autentično i originalno. Većinom su to prežvakavanja i inoviranja već viđenih ideja ili odbačenih koncepata. Neko je to slično rekao i za muziku - da je jaaaako teško nešto novo iskomponovati a da ne liči na bilo šta već čuto. Jedan dizajner ako i smisli nešto novo, držaće se osnovne ideje vozila kod redizajna, kod novog modela, kod treće generacije...pa dok ne opadne prodaja, za to okrive "dosadan" i "zastareo stajling", otpuste/prodaju dizajnera, on ode u drugu firmu, tamo neku svoju, kod prethodne firme odbačenu ideju provuče, upotrebi, napravi sličan auto prethodniku iz bivše firme, pa ode u treću firmu i u roku od 10 godina 3 različita proizvođača imaju minimum pet modela koji liče jedan na drugog. Imaju tu neku ličnu crtu dotičnog dizajnera.
Definitivno živimo u vremenu krize ideja!
Definitivno živimo u vremenu krize ideja!
- Talladega_500
- Yankee
Uvek mozes uraditi retro dizajn.
Ili ne menjati dizajn po 20+ godina, kao sto Porsche radi.
Ili ne menjati dizajn po 20+ godina, kao sto Porsche radi.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- adam
Pa, to kažem!
Jedini koje vidim da se ne plaše da urade nešto zaista novo i avangardno (kao što su uvek i radili) su Francuzi!
Još su neki pokušavali, ali su neslavno završili (Fiat Multipla npr.) To mu onda opet dođe pitanje ukusa.
Ono oko čega su se (skoro) svi složili je bio Focus! Nema kome se nije svideo (mada je bilo skeptika u početku). Beše vrlo nov, svež, drugačiji.
Ne pratim nešto japance u zadnje vreme. Imaju li oni šta interesantno i novo u ponudi?
Jedini koje vidim da se ne plaše da urade nešto zaista novo i avangardno (kao što su uvek i radili) su Francuzi!
Još su neki pokušavali, ali su neslavno završili (Fiat Multipla npr.) To mu onda opet dođe pitanje ukusa.
Ono oko čega su se (skoro) svi složili je bio Focus! Nema kome se nije svideo (mada je bilo skeptika u početku). Beše vrlo nov, svež, drugačiji.
Ne pratim nešto japance u zadnje vreme. Imaju li oni šta interesantno i novo u ponudi?
- Talladega_500
- Yankee
Ovaj novi coupe im nije los, uradjen u zajednickoj saradnji Toyote i Subarua.

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Ovo bi navodno trebao biti naslednik modela Supra.
E sad da li je to tacno ne znam.
Ali Supra Mk4.... MMMMM samo za pozeleti...

E sad da li je to tacno ne znam.
Ali Supra Mk4.... MMMMM samo za pozeleti...

1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- adam
Jest' lepo, ali liči bar na neka druga tri auta (Audi, DX9, ...)
MAda, rado bih ga probao
MAda, rado bih ga probao

- ID_cyber
- Poruka: 151
- Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:42h
Meni prednji deo lici mnogo na Mazdu RX8, a celokupan dizajn podseca na aston martina.
- Talladega_500
- Yankee
Jedino Japansko vozilo za koje bi mozda (i to veliko mozda) dao $$$ je Toyota Tundra.

- adam
Tačno su umesto onog "T" napred mogli staviti i bilo koji američki znak!
Pih!
Čemu služe ti kamioneti? Za lov? Selidbe? Sa V8? Onda je komotno moglo i sa dizelom da ide.
Pih!
Čemu služe ti kamioneti? Za lov? Selidbe? Sa V8? Onda je komotno moglo i sa dizelom da ide.
- Talladega_500
- Yankee
D) All the above.adam piše:Čemu služe ti kamioneti? Za lov? Selidbe? Sa V8?

Sluze za sve. Zimsku voznju (jer imaju fantastican 4x4), vucu, prikolica je jako korisna, kabina ogromna ...
Meni je licno moj Ford F-150 pickup najkorisnije vozilo u familiji i poslednje vozilo koje bi menjao, radije bi prodao i Mustanga nego njega. Kad imas kucu jako je koristan jer uvek nesto vozis u prikolici, a jos ni jednu zimu me nije ostavio u snegu.
A i zaradio sam koji dolar prevozeci stvari drugim ljudima.

A i upoznao sam neke ljude izvlaceci ih iz snega.

Hteo moj cale da ga posalje za Dalmaciju, da imamo sta voziti kad idemo dole u posetu. Ja nisam hteo, da mi gotovo novi pickup lezi 11 meseci u garazi da bi ga mogao voziti mesec dana.
Moze, moze, neki i idu sa dizelom.adam piše:Onda je komotno moglo i sa dizelom da ide.
Kao ovaj Ford F-450 sa svojim 6.7L PowerStroke V8 dizelom.

- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni nekako RS6 gubi poentu ako nije karavan 
Stojis na semaforu sa m3/m5/e 63 amg, pored tebe staje audi sa decom koja skacu po zadnjem sedistu, ni ne primecujes ga jer je karavan... A kad krene... Ijaooo
@Taunus 17M
Nije jos ni krenuo da se pravi RS5, nego sam bio u fazonu bas me zanima sta ce u njega da strpaju
Ali s obzirom da RS modele izbacuju tek pred kraj zivotnog veka modela, trebace da prodje jos par godina jer je A5 relativno nov model.
Inace za audi 90 apsolutno se slazem, drug ima 2.0 20v quattro, 159ks ako se ne varam. Pet cilindara, kako se to cuje, kako to ide... Preko 4500 to je bre simfonija. A quattro standardno odlican. Samo sto je nazalost naleteo na primerak koga prethodni vlasnik nije bas lepo odrzavao pa je evo na 270kkm morao da iscupa 2.0 20v jer ima malu kompresiju, a generalna je preskupa.

Stojis na semaforu sa m3/m5/e 63 amg, pored tebe staje audi sa decom koja skacu po zadnjem sedistu, ni ne primecujes ga jer je karavan... A kad krene... Ijaooo

@Taunus 17M
Nije jos ni krenuo da se pravi RS5, nego sam bio u fazonu bas me zanima sta ce u njega da strpaju

Inace za audi 90 apsolutno se slazem, drug ima 2.0 20v quattro, 159ks ako se ne varam. Pet cilindara, kako se to cuje, kako to ide... Preko 4500 to je bre simfonija. A quattro standardno odlican. Samo sto je nazalost naleteo na primerak koga prethodni vlasnik nije bas lepo odrzavao pa je evo na 270kkm morao da iscupa 2.0 20v jer ima malu kompresiju, a generalna je preskupa.
Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Muzika za moje usi:
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
F-150 je potukao Tundu u svemu, gledao sam nekoliko testova. A tek o čvrstoći šasije...
Ništa bolje nego muscle zvuk! :-)

Ništa bolje nego muscle zvuk! :-)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Tundra = los pokusaj tojote da iskopira americke pickupe...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- Talladega_500
- Yankee
Tundra nije los pickup, kad se ovaj model pojavio bio je najmocniji pickup u 1500 klasi, sa 5.7L V8 motorom i 381 hp.
Doduse i dalje nije imao najbolje brojeve vuce, tu poziciju i dalje drzi Ford F-150.
Imao je sitnih mehanickih problema u pocetku, ali je sada dosta solidan. Nema nekih vecih mana.
Doduse i dalje nije imao najbolje brojeve vuce, tu poziciju i dalje drzi Ford F-150.
Imao je sitnih mehanickih problema u pocetku, ali je sada dosta solidan. Nema nekih vecih mana.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2789
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- Talladega_500
- Yankee
Preskup, zato nema interesovanja mnogo.
Plus, mislim da oni koriste I6 Cumminsove dizele, ali nisam 100% siguran.
PowerStroke dizeli, koji se koriste u F-250, F-350 i F-450, su daleko efikasniji.
Ovakav F-450 nije nista losiji, ali je mnogo jeftiniji.

Plus, mislim da oni koriste I6 Cumminsove dizele, ali nisam 100% siguran.
PowerStroke dizeli, koji se koriste u F-250, F-350 i F-450, su daleko efikasniji.
Ovakav F-450 nije nista losiji, ali je mnogo jeftiniji.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma F-650 je ogromna mrcina, ja mislim da je Tall upravu i ja sam vidio negdje da je u njemu Cumminisov motor, a i vidio sam verzije bez sanduka nazad koje imaju onu okretnicu kao na kamionima tegljačima i vuku prikolice malo manje nego što vuče pravi tegljač. :-)
Edit:
E sad Forda još više volim!
http://www.autoweek.com/article/2010021 ... /100219899
Pogledati video.

Edit:
E sad Forda još više volim!
http://www.autoweek.com/article/2010021 ... /100219899
Pogledati video.

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Talladega_500
- Yankee
Hoce li neko da pogadja sta je specijalno na ovom Focusu?

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Pa jedino nesto lepo pod haubom,posto spolja ne lici ni na sta,realno thumbdown
- Talladega_500
- Yankee
Bingo.
Ford Racing V8

Ford Racing V8

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Tako sam i mislio.
I naravno zadnja vuca ?
Neki klip,specifikacije nesto ? ? ? Ajde Talladega,ne ostavljaj nas sad samo sa slikama

Neki klip,specifikacije nesto ? ? ? Ajde Talladega,ne ostavljaj nas sad samo sa slikama

- Talladega_500
- Yankee
Ima ih nekoliko na youtube.
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Ameri to masovno rade vec godinama ,jer ima dobro medjuosovinsko rastojanje i super se ponasa na putu
a i fordov osmak je super za ovo zavlacenje u male skoljke jer je razvodnik napred ,za razliku od ostalih osmaka ,pa se mucis
a i fordov osmak je super za ovo zavlacenje u male skoljke jer je razvodnik napred ,za razliku od ostalih osmaka ,pa se mucis
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971