Koliko bi trosio kamion koji ima 13L ali benzinski motor?
Ali Djomla je vrhunski objasnio dizel/benzin motore.....

Mislim da nisi dobro razumeo,ovde je 40 tona ukupna masa,dakle kamion,prikolica i teret. A kod njih je pretpostavljam isto to,samo sto je 60t. S tim sto i ovde imas odstupanja (crvene tablice za pretovar,itd). a sta mislis kad moj kamion ode na repu pa ima 43 tone samo tereta? plus prikolica 7 tona plus kamion jos 7. ludiloIosis piše: U Švedskoj je ja mislim dozvoljone 60 tona za kamione, ali i dozvoljena dužina je ja mislim 22 ili 24 m. Skontali ljudi im je to isplativije da jedan kamion vuče 60 t, nego 1 od 40 i drugi još 20.
Ne znam ali pretpostavljam na osnovu onog što znam.van piše:
Sta si sada hteo da kazes ? Znas li kako se definise obrtni moment i kako se definise snaga motora ?
To i ne moraš to nema sumnje da je tačno. Tvan piše: Ovo ispod necu ni da komentarisem ...
Motor se prilagodjava gorivu. Ja sam objasnio goriva.Taunus 17m piše: Ali Djomla je vrhunski objasnio dizel/benzin motore.....![]()
MIles per galon?Ali verovatno znas da ovaj broj za MPG sto je veci - to je bolji.
Te Volvo kamione svi hvale i kritikuju.Taunus 17m piše:Po meni jedne od najlepsih njuskasa pravi Volvo.
![]()
Puta sam mislio nisam siguran što sam napisao plus, lapsus.Elem, još jedno pitanje dakle ako klip ide tačka A do tačke B pa nazad do tačke a to je pun hod, a pola hoda je samo od tačke a do tačke b?van piše:Torque = obrtni moment
Nije sila + krak , nego sila * krak .
Sila je pritisak klipa preko klipnjace na radilici ( tvoje stopalo na na pedalu bicikla ) , kraj je pola duzine hoda klipa , ili ti duzina jedne pedale na biciklu
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Pa kad ste sa velikog odmora otisli na cas fizike.van piše:Taladega me je elegantno preskocio sa odgovorom na pitanje o energetskoj efikasnosti motora .
Na zalost slabo vidjam Fordove kamione na ulicama, barem ne ovakve 18 wheelere.Iosis piše:Ovaj posljednji bjeli kamion je Ford 9000.![]()
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni