Postoje i jeftinije varijante sa manjim provizijama od Payoneera koje savrseno rade. Ko dosta plac ai podize, razlika se oseti.Dule.M piše:Mozes da otvoris Payoneer karticu koju kasnije vezes na Pay Pal ili WebMony.Cena kartice je 45$ a od tog iznosa 20$ ti ostaje na racunu.Karticu ti posalju na adresu u roku od nekih mesec dana i mozes na automatima da dizes novac.Podizanje novca preko PP nece biti moguca jedno sest meseci ali predpostavlja se da ce do nove godine sigurno biti dostupna i ta opcija.Meni takodje vise znaci da podizem novac preko njih nego da placam jer to moze da se odradi sa bilo kojom VISA karticom.jelchica piše:Ehhh.. Meni je jedina poenta bila da primam uplate preko njih.
Jbg.
Je l' ima najava kad će i ta opcija?
PayPal od nocas dostupan u Srbiji
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: PayPal od nocas dostupan u Srbiji
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Nije on u toj prici...deketa piše:@ FiestaRS, pa sto nekazes da iskoristimo burazera za neki sitniji transport, bolje njemu da dam neku kintu nego ovoj lopovskoj drzavi za razne takse i poreze!

- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Daj mi njegovu adresu da narucim i ja nesto!
Ma nije frka, hvala na odgovoru u svakom slucaju!

Ma nije frka, hvala na odgovoru u svakom slucaju!

-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
pay pal moze da se koristi i bez ikakve kartice, naravno da bi kupovao moras nesto da prodas i onda ti lova stoji na pay palu i sa tom lovom normalno kupujes, e sad ako ste majstori pa naprodajete svacega i nakotite mnogo love uvijek mozete da je prebacite na racun od nekog brata i on podigne za vas
sto se tice ovog vracanja dolara ili koliko vec, ne sjecam se vise davno sam se registrovao to vam se ne vraca na vas racun odakle je kartica nego vam dodje na pay pal, da bi prebacili novac sa pay pala na racun pay pal naplacuje 5 dolara mislim tako da nista od dolara nazad vladane
znaci male iznose ako sta prodate naravno pa imate na paypal-u nemojte prebacivati na racun jer ce vas uzeti za 5 usd-a
sto se tice ovog vracanja dolara ili koliko vec, ne sjecam se vise davno sam se registrovao to vam se ne vraca na vas racun odakle je kartica nego vam dodje na pay pal, da bi prebacili novac sa pay pala na racun pay pal naplacuje 5 dolara mislim tako da nista od dolara nazad vladane

znaci male iznose ako sta prodate naravno pa imate na paypal-u nemojte prebacivati na racun jer ce vas uzeti za 5 usd-a
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
- Ljubitelj životinja
bravo, tu su prave info:
Према важећим прописима, плаћања увозних дажбина ослобођена су физичка лица чије пошиљке не прелазе вредност од 70 евра, а стижу им од физичких лица из иностранства. Уколико вам, међутим, пошиљку шаље правно лице ( што у пракси најчешће значи да сте купили неки производ путем интернета ), увозне дажбине нећете платити ако вредност те пошиљке не прелази 50 евра. Пошиљке веће вредности од горе наведених подлежу наплати дажбина.
Увозне дажбине на пошиљке које физичка лица примају из иностранства у поштанском саобраћају, обрачунавају се применом јединствене царинске стопе у висини од 10 одсто, а на оцарињену вредност обрачунава се припадајућа стопа ПДВ-а (осам или 20 одсто). Важно је да се нагласи да се, за поштанске пошиљке које подлежу наплати увозних дажбина, царинска основица увећава за трошкове транспорта и поштарине.
Према важећим прописима, плаћања увозних дажбина ослобођена су физичка лица чије пошиљке не прелазе вредност од 70 евра, а стижу им од физичких лица из иностранства. Уколико вам, међутим, пошиљку шаље правно лице ( што у пракси најчешће значи да сте купили неки производ путем интернета ), увозне дажбине нећете платити ако вредност те пошиљке не прелази 50 евра. Пошиљке веће вредности од горе наведених подлежу наплати дажбина.
Увозне дажбине на пошиљке које физичка лица примају из иностранства у поштанском саобраћају, обрачунавају се применом јединствене царинске стопе у висини од 10 одсто, а на оцарињену вредност обрачунава се припадајућа стопа ПДВ-а (осам или 20 одсто). Важно је да се нагласи да се, за поштанске пошиљке које подлежу наплати увозних дажбина, царинска основица увећава за трошкове транспорта и поштарине.
- macaneli
- VIP
Узећемо за пример случај да купац жели да наручи јакну из иностранства која која код трговца кошта 80 евра. Ако узмемо да је транспорт плаћен рецимо 10 евра онда ће царинска основица бити 90 евра, јер цена транспорта улази у царинску основицу, па ће царина износити девет евра. Основица за плаћање ПДВ-а је 99 евра. Пошто се ПДВ углавном плаћа 20 одсто у нашем примеру ће то бити износ 19,8 евра. Значи, укупне дажбине ће износити 9 евра + 19,8 евра = 28,8 евра (29 евра). Обрачун се врши у динарима по званичном курсу НБС.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
paz sad kad ovi 'talijani u dilu sa carinom krenu sve da salju kao pravna lica..

-
- Ljubitelj životinja
Vidim ja da ce mo se mi i dalje drzati brace Chajniza kao i do sada. Flexibilni su i oce da muljaju.
- deketa
Ko od nas ume da procita italijanski, ili da mi donese kad bude isao u Trs po farmerke!?
http://www.ebay.it/itm/Indicatori-LATER ... 5d362720e8

http://www.ebay.it/itm/Indicatori-LATER ... 5d362720e8
- macaneli
- VIP
bocni za usa verziju
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
ovo sa carinom nikad nije nacisto !! onaj primer za jaknu , ako crina proceni da jakna ima vrednost 300e? recimo kinez napise da vredi 50,...sve zavisi od carine.

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
deketa vozi us focus mk1macaneli piše:bocni za usa verziju
Fiesta!!
- macaneli
- VIP
nista nisam ni rekao,rekao je da mu prevede neko i to sam mu uradio 

-
- Ljubitelj životinja
IDe leto,sta ce ti sad jaknaRankofocus piše:ovo sa carinom nikad nije nacisto !! onaj primer za jaknu , ako crina proceni da jakna ima vrednost 300e? recimo kinez napise da vredi 50,...sve zavisi od carine.

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- deketa
Ma jasno mi je šta znači ovo> DIRITTO DI RECESSO:
Le vendite di prodotti via Internet sono disciplinate dalla legge D. Lgs n.185 del 22/05/1999 che regola la materia dei contratti a distanza, cioè effettuate al di fuori dei locali commerciali. L’acquirente ha diritto di recedere dall’acquisto senza alcuna penalità e senza specificarne il motivo, entro il termine di dieci giorni dalla ricezione dell’oggetto/i. Il diritto di recesso non è applicabile agli acquisti d’importo inferiore a 25,82 Euro IVA inclusa. Il diritto di recesso, inoltre, esclude tutti gli acquisti la cui consegna si perfeziona in maniera differente dall’ acquisto online (la merce viene ritirata direttamente nella nostra sede). Questo diritto è riservato esclusivamente alle persone fisiche (consumatori), quindi non può essere esercitato dalle persone giuridiche e dalle persone fisiche che agiscono per scopi riferibili all’attività professionale eventualmente svolta. La merce va restituita integra e nel suo imballo originale (con tutti gli elementi integranti del prodotto: accessori, cavi, manuali d’istruzioni etc.). Il diritto di recesso si esercita provvedendo all’invio di una comunicazione scritta, mediante lettera raccomandata con avviso di ricevimento, all’indirizzo del venditore (ove il ....
Al mi je trebao prevod za reč Focus-šta mu to dodje?
Eto, cccc... A ja jedva čekao da se probudim i pročitam prevod dal italijan oće ovo da šalje u Srbiju i kom roku, ili da je neko dovoljno zaludan da mi to donese iz Žabarije plus da ih ugradi,opere mi kola i usisa stan, kad ono
Le vendite di prodotti via Internet sono disciplinate dalla legge D. Lgs n.185 del 22/05/1999 che regola la materia dei contratti a distanza, cioè effettuate al di fuori dei locali commerciali. L’acquirente ha diritto di recedere dall’acquisto senza alcuna penalità e senza specificarne il motivo, entro il termine di dieci giorni dalla ricezione dell’oggetto/i. Il diritto di recesso non è applicabile agli acquisti d’importo inferiore a 25,82 Euro IVA inclusa. Il diritto di recesso, inoltre, esclude tutti gli acquisti la cui consegna si perfeziona in maniera differente dall’ acquisto online (la merce viene ritirata direttamente nella nostra sede). Questo diritto è riservato esclusivamente alle persone fisiche (consumatori), quindi non può essere esercitato dalle persone giuridiche e dalle persone fisiche che agiscono per scopi riferibili all’attività professionale eventualmente svolta. La merce va restituita integra e nel suo imballo originale (con tutti gli elementi integranti del prodotto: accessori, cavi, manuali d’istruzioni etc.). Il diritto di recesso si esercita provvedendo all’invio di una comunicazione scritta, mediante lettera raccomandata con avviso di ricevimento, all’indirizzo del venditore (ove il ....
Al mi je trebao prevod za reč Focus-šta mu to dodje?

Eto, cccc... A ja jedva čekao da se probudim i pročitam prevod dal italijan oće ovo da šalje u Srbiju i kom roku, ili da je neko dovoljno zaludan da mi to donese iz Žabarije plus da ih ugradi,opere mi kola i usisa stan, kad ono

- macaneli
- VIP
govori o vracanju robe.da nemas pravo na vracanje robe koja kosta ispod 28e.Za robu koju vraca moras poslati preporuceno pismo.Ako podignes kod njih u magacinu nemas pravo na zamenu, ukratko to ti je to
- deketa
Hvala za translate!
Ko mi je kriv kad na talijanskom znam samo da kazem: kvanto kosta pikolo orgazmo?(nisam rekao da znam i da napišem)
Ko mi je kriv kad na talijanskom znam samo da kazem: kvanto kosta pikolo orgazmo?(nisam rekao da znam i da napišem)

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
RS_cabrio piše:IDe leto,sta ce ti sad jaknaRankofocus piše:ovo sa carinom nikad nije nacisto !! onaj primer za jaknu , ako crina proceni da jakna ima vrednost 300e? recimo kinez napise da vredi 50,...sve zavisi od carine.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ja sam čuo da su najavili ljeto sunčano sa snijegom.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Meni lično bitnija vest od toga da je proradio PayPal:
http://www.mondo.rs/s286453/Komunikacij ... rbije.html
http://www.mondo.rs/s286453/Komunikacij ... rbije.html
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Ljubitelj životinja
i evo ga....sta mi vredi paypal kad ne mogu da primim novac. Treba nemac neki da mi posalje i opet nista.nemoze zbog njihovih zakona da se kombinuje da se salje na neki treci jer moram racun da mu napisem a da se to slaze sa paypal nalog imenom.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Posto se sad zna da nije koincidencija, cisto da javim nova pravila, koja su krenula sa primenom 2 dana nakon zvanicnog uvodjenja PayPala, tj 12.4.
Vise imate ovde: http://db.tt/oTHrhFx3
U prevodu, sada naplacuju PDV na SVE pakete koji spadaju u kategoriju "do 50€", tj sve pakete koje vam salje pravno lice iz inostranstva. Carina se i dalje ne placa na te pakete, ali PDV da, nebitno da li je vrednost paketa 2$ ili 49$. Uzgred, citajuci po ostalim domacim forumima iskustva ljudi koji su dobili pakete od kako je krenula da se primenjuje ova uredba, nema pravila da li ce vas oporezivati po ceni koja pise na paketu ili ce po svojoj proceni odrediti vrednost paketa. Naravno, gomila ljudi se sad zali da su im paketi osteceni (isecena odeca, maske za telefon, itd...), vrv se dobeloj carinarnici smucilo sto sada ima veci obim posla pa ne haje za ostecenja. Pritom se sad uvek placa i otvaranje paketa, koje zavisi od carine do carine i iznosi 65-110din.
Naravno, verovali ili ne, sve je po zakonu. Znaci u zakonu za PDV stoji da se od PDVa oslobadjaju samo posiljke vrednosti do 70€ koje primate od fizickih lica, dok se one do 50€ koje primate od pravnih lica ne oslobadjaju PDVa. Pritom, cik probajte carini da dokazete da ste primili paket od fizickog lica.
Ukoliko vam pogresno procene paket, postoje neke opcije, ali nisu sjajne. Ne smete da primate paket, vec sa izvodom racuna iz banke idete u carinu da se zalite (ne znam tacan postupak, bitno je samo da ne primate paket tj ne placate PDV postaru). Tu sad postoji zackoljica, sto se zalba placa 370din (sto da ne, dok ima ovca bice i vune). Ovo nije potvrdjeno ali sam procitao na par mesta pa cenim da je legitimno. Tako da ako su vas oporezili (cak i pogresno) a suma nije mnogo iznad ovog iznosa, nema preterano poente cimati se, nazalost.
Pozitivna strana price (ako se moze nazvati pozitivnom) jeste sto i dalje ne oporezuju svi sve, zasad je carina u NS dosledna primeni zakona, u BG nekima stizu paketi sa obracunatim PDVom, nekima stizu bez, nema pravila.
Inace je ova uredba za PDV doneta jos u oktobru, samo je tada bila nazvana tzv. "oslobadjanje od PDVa", samo su izgleda "slucajno" zaboravili da dodaju oslobadjanje za ovaj clan za posiljke do 50€. Naravno, primena uredbe je isto tako "slucajno" krenula 2 dana nakon uvodjenja PP kod nas.
Banana drzava je previse otmen naziv za ovo sranje gde zivimo. Pre cu kupiti ono sto mi treba od svercera i time ne dozvoliti da me drzava bez pardona pljacka.
Vise imate ovde: http://db.tt/oTHrhFx3
U prevodu, sada naplacuju PDV na SVE pakete koji spadaju u kategoriju "do 50€", tj sve pakete koje vam salje pravno lice iz inostranstva. Carina se i dalje ne placa na te pakete, ali PDV da, nebitno da li je vrednost paketa 2$ ili 49$. Uzgred, citajuci po ostalim domacim forumima iskustva ljudi koji su dobili pakete od kako je krenula da se primenjuje ova uredba, nema pravila da li ce vas oporezivati po ceni koja pise na paketu ili ce po svojoj proceni odrediti vrednost paketa. Naravno, gomila ljudi se sad zali da su im paketi osteceni (isecena odeca, maske za telefon, itd...), vrv se dobeloj carinarnici smucilo sto sada ima veci obim posla pa ne haje za ostecenja. Pritom se sad uvek placa i otvaranje paketa, koje zavisi od carine do carine i iznosi 65-110din.
Naravno, verovali ili ne, sve je po zakonu. Znaci u zakonu za PDV stoji da se od PDVa oslobadjaju samo posiljke vrednosti do 70€ koje primate od fizickih lica, dok se one do 50€ koje primate od pravnih lica ne oslobadjaju PDVa. Pritom, cik probajte carini da dokazete da ste primili paket od fizickog lica.
Ukoliko vam pogresno procene paket, postoje neke opcije, ali nisu sjajne. Ne smete da primate paket, vec sa izvodom racuna iz banke idete u carinu da se zalite (ne znam tacan postupak, bitno je samo da ne primate paket tj ne placate PDV postaru). Tu sad postoji zackoljica, sto se zalba placa 370din (sto da ne, dok ima ovca bice i vune). Ovo nije potvrdjeno ali sam procitao na par mesta pa cenim da je legitimno. Tako da ako su vas oporezili (cak i pogresno) a suma nije mnogo iznad ovog iznosa, nema preterano poente cimati se, nazalost.
Pozitivna strana price (ako se moze nazvati pozitivnom) jeste sto i dalje ne oporezuju svi sve, zasad je carina u NS dosledna primeni zakona, u BG nekima stizu paketi sa obracunatim PDVom, nekima stizu bez, nema pravila.
Inace je ova uredba za PDV doneta jos u oktobru, samo je tada bila nazvana tzv. "oslobadjanje od PDVa", samo su izgleda "slucajno" zaboravili da dodaju oslobadjanje za ovaj clan za posiljke do 50€. Naravno, primena uredbe je isto tako "slucajno" krenula 2 dana nakon uvodjenja PP kod nas.
Banana drzava je previse otmen naziv za ovo sranje gde zivimo. Pre cu kupiti ono sto mi treba od svercera i time ne dozvoliti da me drzava bez pardona pljacka.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Kolko me dodje harac, da ocekujem za proizvod od oko 300 dolara?Vredili da molim da mi pisu da ga privatno lice salje?