Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Reppa » četvrtak, 5. sep. 2013. u 22:38h

Jel ovo za potrošnju važi i za "sporcki" model? :D
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 6. sep. 2013. u 14:38h

Let your children play

[youtube][/youtube]

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 6. sep. 2013. u 14:56h

Kako je potrčala za loptom mogla je pod auto
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » petak, 6. sep. 2013. u 16:40h

Mama i tata su je to naucili. Tj nisu da to ne sme da se radi. Lud narod 101%

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » petak, 6. sep. 2013. u 17:00h

Ja gledam kod devojke u ulici, lepse im da se igraju i jure oko parkiranih automobila i da sutiraju loptu u auto i da se bese po retrovizorima, nego u parkicu na 10m odatle. Ma ti moras sa autom da stanes da se igraju deca, da ih ne ometas. To su savremeni roditelji,aj ti lepo na ulicu a mama da lakira nokte u miru i tisini. Jbt svi smo bili klinci, ali ja sam u 20.00h bio u kuci, a oni bre do 1 sat nocu se deru ispred ulaza, deca 10-11 god. Nemoze narod da spava od njih.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 6. sep. 2013. u 19:31h

U nekim slučajevima ne možeš da kriviš djecu.
Novija naselja, tj. prostor oko novijih zgrada ima jedva za parking stanara, a o igralištu nema pojma ni na vidiku. Djeca nemaju gdje drugo da se igraju nego na ulici.
Najbliže igralište im daleko, tako da malo koji roditelj bi pustio djete da ide samo daleko.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » petak, 6. sep. 2013. u 21:02h

Ok. To je tacno i razumem to. Ali ja konkretan slucaj koji sam opisao ne razumem. Imaju travnati parkic bukvalno na 10m od zgrade, sa klupicama i stocicima, ali ne oni sede na stepenicama od ulaza, vriste, deru se i niko nista od roditelja da im kaze, nauci ih da to nije lepo...
A za to sto kazes da im je igraliste daleko, mogu da krivim roditelje, jer mogu oni da izadju i da odvedu dete da se poigraju sa njim, a ne aj idi na ulicu igraj se, ili evo ti racunar igraj igrice dan-noc...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » nedelja, 8. sep. 2013. u 20:30h

Pobeze mi pesak danas, majku mu. Ibarksa kod motela Saric, ima pasarela...lik cima da pretrci, pa zastade...pa krene...iza mene nikog ispred mene nikog. Krene on da prelazi, pa u levu traku....ja na sirenu...i za njim. Vozio sam oko 60 km/h. On se izgubio, kad je poceo da bezi, ja usporim i ka njemu :D
Mrzi coveka da trosi noge na stepenistu pasarele :D :diablo:

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 15:14h

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 15:21h

Pre bih rekao da je ubila pesaka na pesackom koji je malo pre semafora (u smeru kad se ide ka gradu) i onda nastavila jos 50m do raskrsnce tj bandere, jer mi je malo verovatno je ubila coveka i 3m kasnije se zakucala u banderu, posto vec kazu da je auto produzio usled velike brzine itd... A taj pesacki nema semafor, tako da je obrni okreni kriva.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 15:25h

Ala su rasturili auto...
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 15:36h

Ma kriva je u svakom slučaju,čim je ovoliko razjebala auto išla je sigurno 100+,pa još u gradu :suicide: svaki dan sve više se pokazuje koliko posledica ima pomodarstvo zvano "ma mora i moja ćerka da položi da ima auto da ne ide taksijem".Sve dok se štancuju dozvole biće ovih stvari,možda je šovinističi ali žene koje i ovako brkaju gas i kočnicu i koje se u saobraćaju ponašaju kao ovce voze 100+ :lele: Sad će verovatno reći izeto mi pešak i ja se uplašila,nisam znala da pešaci prelaze ulicu i ja sam mislila da ograničenje ne važi za žene :scare: Sve te tatine sinove,ćerke koji dobijaju dozvole i automobile jer je u trendu treba uza zid :war: nije njima auto potreba neko čisto pomodarstvo.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 16:13h

Pre par sati je kod mene u gradu kamion udario neko dete na pesackom prelazu , nije ga na svu srecu ubio , ali je dete prilicno povredjeno . Razlog , pa jedan je stao autom da propusti malog skolarca a iz suprotnog smera lik kamionom nije uspeo da se zaustavi .
Mene je instruktor u auto skoli ucio da ako procenim da se onaj iz suprotnog smera ne moze zaustaviti na vreme ili ako nema uopste nameru da se zaustavi , onda jednostavno i ja treba da produzim i ne propustim pesaka jer je nekada tako bezbednije po istog,
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 16:19h

Pa evo ti ova barbika (krava):
http://www.medio.rs/vesti/magazin/showb ... 77607.html

Jes' da je žensko, ali treba to izmlatiti i zabraniti da ikada više sjedne za volan!

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 16:37h

@Taunus

+1,isto tako i pešak treba da sačeka i da proceni dal sme da pređe,a ne da krene čim mu neko stane misleći da će i svi drugi isto uraditi.Masu puta sam viđao da bus stane,a ovaj pored busa uglavnom u levoj traci projuri,jednu moju školsku drugaricu je tako zamalo odneo jedan lik.Da dođemo do škole moramo da pređemo bulevar sa po dve trake u svakom smeru a i pored pešačkog je stanica za bus,ona čeka bus joj staje da pređe ona kreće da prelazi,srećom ovaj što je vozio bus je znao valjda šta može da se dogodi pa je gledao u retrovizor i kad je video da ovaj ne staje legao je na sirenu,ova se uplašila i cimnula ka nazad pa joj je ovaj srećom samo preko stopala prešao inače da se nije pomakla u nazad :doh: Od tad uvek prvo provirim iza busa ili kamiona pa krenem da prelazim.

A što se tiče ove izbajhane,pfff tu kazne en pomažu sve dok iam honorare zato je treba :lock: i šamar za dobar dan i doviđenja kad god je sretneš.I tu je čist pomodarstva laka lova pa daj da kupim što jači i brži auto,a nekako sve te turbo zvezde voze nekog SUV-a,a ni na makadamu ih ne voze.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 18:30h

DubiozniKolektivac piše:@Taunus

+1,isto tako i pešak treba da sačeka i da proceni dal sme da pređe,a ne da krene čim mu neko stane misleći da će i svi drugi isto uraditi.Masu puta sam viđao da bus stane,a ovaj pored busa uglavnom u levoj traci projuri,jednu moju školsku drugaricu je tako zamalo odneo jedan lik.
Ne možemo očekivati od deteta da razmišlja i procenjuje u saobraćaju, zato deca tako puno i stradaju kao pešaci.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 18:37h

al tako znak za pescki treba da je i sa leve i sa desne strane puta gde idu dve trake u istom smeru..da je pesacki nije izbledeo, da 10m pre pesackog imaju nalepljene one debele prugice koje zuje kad tockovima predjes preko njih..

takodje me nerviraju oni sto parkiraju tik pred pesacki, posebno oni sto voze neki kombi to obozavaju, i zijan samo sto se ne desi..a nece niko da stane posle pesackog ko da se ne valja

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 18:43h

@Stefan

Nisam rekao da dete treba da proceni , vec da je ovaj sto je stao zajebao procenu .
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 19:13h

Zato decu treba učiti @ 911,dovoljno je da se vozi po ograničenju i svi zadovoljni.Imaš vremena da uočiš i da ukočiš.U Kragujevcu postoje 3 osnovne škole,koje su odmah do ulice i to vidi čuda najprometnije ulice u gradu Koja jednim smerom vodi za Kraljevo i Čačak druga ka Auto putu.I neko pametan je tu smestio škole i od skoro stavio semafore za pešake koji rade na onaj taster ili se pale posle nkog dužeg vremena.A tu se komotno vozio 80+,a sve je kao zona škole i mnogo dece je tu povređeno ili je nastradalo.Džabe semafor kad ima likova koji jurcaju od semafora do semafora konkretno u mojoj bivšoj školi koja se nalazi sa desne strane bulevara postoji semafor na početku bulevara i na kraju,a na sredini bulevara je pešački kojim deca moraju da pređu i ne samo deca već svi koji sa leve obale Lepenice hoće u centar i tako pošto je bulevar širok ravan svi jurcaju od semafora do semafora i naleću na pešački,mnogo je tu bilo izlomljene dece,staraca i tako tih grupa.Sad je još gore zaletiš i cap neko pretrči jer ga mrzi da čeka zeleno ili se zalete pa ih ujebu tasterom i otvori se pešacima zeleno pa koče ko blesavi,a mnogo ljudi tudfa prolazi prvi put,pogotovo stranci i oni koji hoće na auto put jer pandurska je logika da se štekaju na trazitu pa ga svi izbegavaju i idu kroz centar.Samo ležeći je prava i proverena stvar kad se jednom razlepi o ležeći i sjebe trap posle će da mili kroz grad.Ima u jednom delu grada dva vezana ležeća i to na nizbrdici,cigani poskidali gumu sa ležečih i ostao samo kostur koji je od betona a ima istu boju kao asfalt uz to znak ima samo sa jedne strane još je uvek neko parkiran pa zakloni znak,a sa druge strane znak isto digli cigani.Tu sam jednom naleteo bivšom kockicom,sve plobme su mi poispadale :D

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 19:16h

Ja uvek stajem pesacima, sem u navedenom slucaju. Kad vidim da se ovaj iz suprotnog smera zaleteo i ne planira da staje, prodjem i ja.

Ali smatram da je tu kriv samo i iskljucivo onaj koji udari pesaka. Neprilagodjena brzina, nepaznja i netolerantnost, zato se i desavaju gazenja. Naravno dobar faktor igra i signalizacija koju Milan pominje, jer se na dosta mesta ni ne obelezi pesacki prelaz pa sem onog ko tu zivi ili prolazi svaki dan, ljudi ni ne znaju za taj pesacki.

S druge strane bih ukinuo dobar deo odgovornosti (ako ne i svu) sa vozaca koji udari ili zgazi pesaka koji prelazi ulicu van pesackog, a da je pesacki blizu (ne secam se zakonske regulative, bese 100m ili tako nesto).

Najgori su mi ti sto obilaze auto ili kolonu koja je stala da propusti pesake... Kao klinac sam gledao kako je lik pokosio 3 devojcice od 7-8 godina, i ta slika mi je kao klincu ostala urezana u pamcenje sve do danas. Inace prvacici, tek zavrsili skolsku godinu i svi grupno prelaze ulicu na pesackom sa knjizicama, a on obisao 6-7 automobila i pravo u njih :(
Fiesta!!

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 19:41h

Na glavnom putu 2x se desilo, meni,. stanem djacima pesacima da predju , lik iza ladno pretekne... za to vreme jer pratim obavezno situaciju sviram i masem deci da stanu ispred mog auta da ih ne pokupi ., cesto policija tu stoji al dzaba !

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 21:11h

Ležeči policajci su glupava stvar, ne koriste ničemu osim uništavanju trapova, kako bahatim tako i onim normalnim.
Nego najbolje je obrazovanje vozača, da ima saobraćajna kultura bude na nivou, onda obrazovanje pješaka, da se ne postavljaju kojekakve table, reklame na mjesta gdje ometaju preglednost. Konkretno to mjesto gdje je napravljena škola je bezveze, koja je budala pravila školu na takvom mjestu.
Mada opet ako dovoljno obrazuješ djecu i vozače ne bi trebalo da ima veze. Ako već postoji potreba da velika količina pješaka tuda prolazi, onda napravi se pasarela ili podzemni prolaz, a onda ko to ne poštuje rigorozna kazna.
Vozače bih potpuno oslobodio krivice ako udari pješaka koji prelaz ulicu na menje od 100 m do pješačkog, ako je preko krivio bih ga jedino ako je vozio preko ograničenja, ali opet bih uzeo u obzir kako je pješak izletio. Jer da mu izleti na 10 metara, ne vrjedi i da vozi 50.

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 21:20h

Ma ne vredi učiti kad je značajan procenat vozača uslovno rečeno glup ili bar nezainteresovan za učenje,zato je ležeći dobra stvar pa se ti manijači koliko hoćeš.Što se tiče škole ajde da je jedna nego tri u nizu :doh: na razdaljini od par km.Ni oni pešački mostovi nisu sjajno rešenje jer što da prelaze preko mosta kad mogu da pretrrče.opet kod nas ima jedan pešački most koji niko ne koristi,jednu bakutu lik pokupio sa motorom jer nije mogla da se penje uz stepenice,presekao je bakutu na pola.Ima dobro obeleženih ležećih ali su retkost,npr onaj ležeći u Kniću je propsino urađen nije velika izboćina i uredno je obeležen,ima svu signalizaciju pa i one linije poprečne,lepo kulturno.A tek o otborenim šahtovima,uhhuu kod mene u naselju redovno neko skida poklopce.Ćorišu sijalice od ulične rasvete,čak ima i park u naselju i ima neki mini zoo vrt jednom neko pokušao da ćorne majmunče iz zoo vrta lol ejjj majmunče :doh:

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 21:36h

Lezeci policajac nikome normalnom ne razvaljuje trap, bar ja uvek usporim preko istih a tu nema bojazni od stradanja bilo cega na kolima. Ako ides brze onda ce trap da trpi, ali ako ides brze svakako ne spadas u kategoriju normalan tako da... :) Posto lezeci nisu tu da bi neko brzo ili sporo presao preko njih, nego da bi usporili saobracaj na kriticnim mestima. Moj cale je na primer jedan od onih koji preko lezecih prelazi kao da ne postoje i svaki put kad je suvozac samnom nervira se sto usporavam toliko, "nece nista da bude autu"... Jbg, ja nekako uvek razmisljam ne bi ti lezeci bili tu za dzabe, bolje da usporim, a i ono kako da me ne zaboli da prelecem sa /50 profilom preko tih sranja lol
Fiesta!!

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 21:45h

Ima lezecih i lezecih.
Ja kod nas jos nisam video ni jedan da je uradjen kako treba, sto ce reci da ako predjes preko njega sa 30-40 na sat i ne osetis ga.
Mada... ima jedan u Omladinskih brigada, kad prodjes Jurija Gagarina, tamo dalje prema Savi, dosta je dugacak i pristojno uradjen, jedino sto se ne primecuje.

Cilj lezeceg nije da zaustavi saobracaj i da moras preko njega da predjes sa 5-10Km/h da ne bi razvalio trap, vec da te natera da spustis brzinu na gorepomenutih, najcesce 40 (obicno je tu i znak za ogranicenje na upravo toliko).

"Pravi" lezeci sam video jos davno u Singapuru. Dva komada jedan za drugim na oko 3 metra rastojanja, dugacki oko metar svaki i reda 5-7cm visoki. Izliveni izjedna sa asfaltom, nisu nekakvi dodaci, i nema ostrih prelaza, vec jednostavno ko da imas hupser na putu. Sa 30-40 na sat prodjes ko da ga i nema, al zato vec na 50 ozbiljno rastreses auto. Naravno na 20-tak metara pre njih idu strafte preko asfalta da te upozore da nailazi lezeci.

O tome da su nasi lezeci nevidljivi ne treba trositi reci. Ko da su ih pravili da budu "stealth".
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“