Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od totti » nedelja, 20. okt. 2013. u 18:25h

Trebalo bi da ga ima u svakoj opštini na info pultu. Ako ga nemaju, skini ga sa neta i popuni. Sestra može i sama da ga overi u bilo kojoj opštini ili mesnoj zajednici koja radi overu, ti joj nisi potreban. Tri primerka za overu koštaju oko 1000 din (zavisi od opštine do opštine).
Sve je gotovo za 10-15 minuta.
Slika

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 20. okt. 2013. u 18:28h

Hvala totti puno!!

Samo jos nek mi neko kaze do kad imam fore da odem u osiguranje?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 20. okt. 2013. u 18:36h

nije vremenski ograniceno (par dana od kud znam)..a mislim i da ne treba to ovlascenje (pitaj u osiguranju) jer se pare od odstete svakako uplacuju na racun vlasnika..

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 20. okt. 2013. u 18:38h

Nije potrebno da vadis ovlascenje. Ja sam 2 puta izvalcio pare od odstete bez ovlascenja, iako sam jednom ja vozio, drugi put otac. thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » nedelja, 20. okt. 2013. u 22:36h

Danas sam bio ocevidac kada je neki kre*en vozilom isao u rikverc I pritom srusio nekog starijeg coveka na biciklu.Na svu srecu biciklisti nije bilo nista.Ustao je,otresao prasinu,pokupio naocare I uz psovke nastavio dalje.Naravno deda nije bio kriv,kretao se putem,dok se ovaj sa kolima ukljucivao na put.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

mbole
Poruka: 14990
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 21. okt. 2013. u 01:37h

sasa_f1 piše:Pa vec smo popunili zapisnik, upisali da sam ja vozio, i ja sam ga i potpisao.
Gde da izvadim to ovlascenje i sta mi je sve potrebno za to?
Vozac popunjava zapisnik, posto je on ucestvovao u udesu, a vlasnik moze da bude i na drugom kontinentu u tom trenutku.
Za stetu nIje bitno ko je vozio. Steta se isplacuje vlasniku auta, bez obzira na to ko je vozio.

Daklem sestra ide u osiguranje sa zapisnikom (jednostavnije), ili tebi daje ovlascenje da to zavrsavas u njeno ime (po meni komplikovanije).
Djak pesak :)

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 21. okt. 2013. u 01:43h

mislim da mora i vozac u osiguranje jer pise izjavu da pod punom krivicnom i materijalnom odgovornoscu potvrdjuje da je ga mamlaz lupio tu i tu tad i tad..

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 21. okt. 2013. u 01:46h

Pa to pise u izvestaju.

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 21. okt. 2013. u 07:27h

znam al tako je meni bilo zadnja dva puta, na calu se vodio auto a on nikad nije ni otisao u osiguranje..samo je otisao da podigne pare sa racuna..ovlascenje mi nisu trazili..

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 21. okt. 2013. u 12:07h

Sad sam bio u osiguranju.
Ne treba mi ovlascenje, ja doterujem auto na procenu. Sestra mora samo da bude tu kad bude isplata stete.

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 21. okt. 2013. u 12:40h

i nista ti ne znaci ovlascenje sad, moras da ga imas pre udesa da bi ti mogao da naplatis stetu
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 23. okt. 2013. u 19:20h

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 23. okt. 2013. u 20:23h

Zbog ovakvih sam ja ateista...
Slika

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » četvrtak, 24. okt. 2013. u 00:38h

+1
Kad vidim ovog naseg lokalnog kako se sepuri u svom Passat Highline-u ogadi mi se zivot . A najjace je bilo kad je dosao kod mene da kupi skuter i izvadio covek 2 kese pune novcanica od 10 20 i 50 dinara.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 24. okt. 2013. u 03:50h

Sta bi vozili da se nisu zakleli na skromnost?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 24. okt. 2013. u 05:36h

Da izvinu vernici - vozio bi djoku. Nije ta firma u vidu crkve nista bolja od pokvarenog i lopovskog drzavnog aparata, i jedni i drugi prodaju muda za bubrege, a ni jedni ni drugi se nr pridrzavaju svojih zakona i pravila u koje su obavili ta svoja muda da im bilo lagodnije.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 24. okt. 2013. u 09:15h

totti piše:Zbog ovakvih sam ja ateista...
A s godinama sve više i ja naginjem ka ateizmu. :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 24. okt. 2013. u 14:15h

Ne moras biti pripadnik crkve da bi bio teista, tj. verovao u nekog boga, bozanstvo ili vise njih.

Kao pripadnik crkve, po defaultu prihvatas postojanje istog, I kao vernik si, ali to nista ne mora
da znaci, jer ti I dalje mozes da ne verujes. Npr. pri krstenju, oni te pitaju, I ti kazes, ali oni te
ni na koji nacin ne proveravaju, niti mogu to da ucine, niti zele.

Neki ljudi postanu pripadnici crkve reda radi. Kod Srba koji private Hriscanstvo to je najcesci slucaj.
Ovde se vise veruje u vradzbine I sl., nego u Hrista. I obicaji su nam, vidi se iz aviona, rezultat
pregovora paganskih lidera sa onima koji su na ove prostore Hriscanstvo uterivali.

Ljudi malo ne shvataju da je Hriscanstvo verovanje u to da je Isus, Bozji sin, I sam Bog, jedan od
tri oblika, treci oblik je Sveti duh (nek se javi ko je zamislio beli carsav sa rupama za oci),
koji su I zajedno I svaki za sebe podjednako bozanski. Mnogi to shvataju vise filozofski,
kao neku alegoriju, metaforu dozivljaja boga kao nekog skupa svih sila, osobina I mogucnosti prirode,
itd., misle da je znanje veronauke na neki nacin isto sto I vera, ali tu od vere I Hrista nema nista.
Evo, bas je pre neki dan onaj "Rara" govorio o tome.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21572
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 24. okt. 2013. u 14:26h

Ja ću kulturno zamoliti da off stane ovde i da se nastavi normalno sa temom.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 24. okt. 2013. u 22:42h

Bio sam u osiguranju, evo cisto da znate, od dana kad se saobracajka desi, i kad sastavite evropski zapisnik, imate fore 15 dana da dodjete u osiguranje na procenu stete. (oba vozila dolaze u isto vreme)

Vladapetr
Poruka: 397
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Poruka od Vladapetr » petak, 25. okt. 2013. u 22:24h

Situacija od večeras: bio sam u Drenu na klopi sa prijateljem. Dren je u ulici Tošin Bunar, malo pre skretanja za M.Milankovića.

Izlazim sa parkinga a kolona za skretanje levo skoro do skretanja za Gazelu :besan: Krećem pravo, pošto treba da idem na Most na Adi mislim se da produžim pa okrenem na sledećoj.
Međutim, kako nailazimo do semafora tako se pali zeleno. Ispred mene jedan auto ode ulevo, pa Oktavija, te krenem za njima.
Kad cvrc, na sred M. Milankovića stoji pandur.

Kao da će da zaustavi, ali ne. Prolaze ova 2 auta, ja za njima, kad ga vidim kako je zakoračio prema meni i proturio ruku između mene i ovog ispred. Ja već prošao, ali se trgnem jer nisam očekivao ovaj njegov zamah, skrenem naglo desno i zaustavim se. Izletim iz auta, pitam "prika, o čemu se radi?" On mi prilazi, kreće da palamudi kako sam napravio prekršaj, blabla. Rekoh, prekršaj nije sporan ali ne možeš tako da me zaustavljaš, na šta će on meni da je morao jer nisam držao propisano odstojanje :ozid:

Kreće peglanje, on posle 10 min kaže da sam napravio i drugi prekršaj jer sam izašao iz vozila a to se ne sme kada te policajac zaustavi... Dakle krećemo sa navlačenjem na šta sam alergičan i odmah mu kažem: piši šta god ti padne na pamet, samo mi daj svoje podatke jer ću za ovo da se žalim gde god budem mogao.

Njegova priča mi deluje nepovezano i užasno bazdi - ali ne mogu da provalim na šta. Kažem mu da želim da pozove novu patrolu i da radimo alkotest jer sumnjam da je pijan. On mi kaže da je zovem sam, da alkohol nije okusio 20 godina...
Utom se njegov kolega pojavljuje, doterao auto(jer sam stao nekih 40-50 metara od njihovog vozila), kaže ovome nešto u fazonu "batali, završavaj...". Ovaj moje podatke zapisuje u neku veliku svesku(poput one za zapisnike), ali koliko sam video - ne unutra nego na koricu. Vraća mi dokumenta posle 2 minuta, ja mu tražim da vidim šta je zapisao jer hoću da se žalim. On mi besno odgovara: nisam pisao ništa, ubeležio sam da sam te proveravao. Nemoj mi tu priču, tako me je jedan isto "samo upisao" pa sam išao da pišem žalbe. Ne, ja te nisam upisao. Jel tako? Jeste. Ok prika, nek bude tako, kažem i odem.

E sad, nema trika da se ovo ovako završi i da me ne obraduje neki poziv od sudije zbog prekršaja. Drugar koji je sa mnom bio u kolima nije odavde pa ne verujem da ću moći da ga cimam ako bude trebalo, ali je jasno čuo da sam rekao panduru kako sumnjam da je janpi i da želim da nas druag aptrola proveri, kao i kako je pandur rekao da me nije upisao zbog bilo kakvog prekršaja. Ako zatreba, valjda mogu da ga zovem kao svedoka.

A onu mrtvu kameru za snimanje saobraćaja kupujem koliko odmah...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 26. okt. 2013. u 09:51h

Situacija od sinoc, negde oko 21h vracam se iz Pinosave kruznim putem ka Rresniku, ne zurim nigde, opusteno vozim. Sa nekih 70 km/h prolazim semafor kod Resnika, iza sebe cujem neki V6 ili V8 motor, i nesto sivo me pretice brzinom preko 120 km/h. Uspem da vidim, Mercedes ovakav
Slika
Ne obracam mnogo paznju, mislim se, "budala". Na sledecem semaforu stoji uslovna strelica za desno, ja tamo i treba da idem, skrecem lagano, kad vidim neka magla (kasnije se ispostavi prasina), mislim prvo da je normalno jer je vec noc, a tu ima neki kao potok, pa se napravilo... Vozim dalje, kad na sred trake stoji izbacen kamen jedno 30 cm visok i vise od pola metra sirok. U svoj onoj prasini uspem da ga zaobidjem, i sa desne strane vidim istu ovu Mecku zakucanu u zemlju, zadnji tockovi se jos vrte, obe leve gume spale sa felne. Neku plastiku koja mu je otpala sam uspeo da pregazim jer je nisam video, i odmah stajem pored da vidim jel sve ok. Krenem da izlazim, kad njih trojica izlaze iz Mecke, ljudi 30-35 godina i samo mi pokazuju da idem dalje da je sve u redu.

Kasnije motam film, pa mi nije jasno kako je uspeo na toj krivini da izleti. Jedino da je imao losu kontrolu, nije poznavao put, ili nesto trece... Mada, cini mi se da je kasno skrenuo zbog velike brzine, pa je od leve strane izleteo, ispravio prvo tu desnu krivinu, odatle pokupio kamenje i digao prasinu, pa samo produzio na desnu stranu pored puta.

Steta, Mecka je lepo izgledala :/
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 26. okt. 2013. u 10:40h

A možda je samo bio pijan. :)

Prošlu nedelju negdje poslje Kladnja ima neka benz. pumpa. Ja idem nekih 80, lik se sa pumpe zaletio, ja već kočim jer taj ide kao da mene nema. Audi 80 B1 je u pitanju.
Ipak je stao, ja prođem, sustigne me i vozi za mnom skroz negdje do blizu Tuzle. Ja smanjim na 60 zbog ograničenja, kad lik mene pretiče. Kako me pretekao, lagano se vraća u našu traku, tako polako ode desnim točkovima skroz na bankinu, prošao je one stubiće pored puta možda za 10ak cm, već kamenje pršti ispod njegovih točkova i po mom autu. Sve se to poprilično sporo odigrava, već sam skinuo nogu sa gasa i držim iznad kočnice u slučaju da ga okrene. U glavi razmišljam, vidi e, ode čovjek u kanal, ma neće valjda?! :blink:
Sreća vrati se na put i ode. Ne znam kako ga ni jedna patrola nije zaustavila, a bilo ih je baš dosta. :/
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 26. okt. 2013. u 12:14h

Па не значи да ако си пијан . аутоматски возиш 120 .
Мада сам се пар пута враћао пијан кући после разноразних прослава , возио сам просечно 40 на сат и држао одстајање од 100 метара од најближег аутомобила . Што сма био пијанији , то је брзина била мања а одстојање веће .

Мислим да су се мало занели , добар ауто иде одлично, лежи на путу супер , ма може све , кад оно цврц , не може да прелети камен

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 26. okt. 2013. u 12:22h

Pa nisam rekao da je bio sigurno, nego možda. :)

Možda ne poznaje put.
Meni bilo isto tada u nedelju, između Sokoca i Vlasenice, put je kroz planine i šumu, nikakvog svjetla osim mojih farova, naselja i ako ima to je par kuća koje nemaju vani osvjetljenje, a krivina na krivinu. :D Vozio sam 60-70, kada me obišao jedan lokalac sa 307, on je peglao 70-90, pa i ja za njim, drugačije je kada vidiš nekoga ispred sebe kada skrene.
Jedino što je majci bilo muka. :bljak: :D

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“