Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14411
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Talladega_500 » subota, 26. okt. 2013. u 17:28h

Ja sam juce imao prvi sudar. :mad:

I to sa Hondom. Na srecu isao sam tek nekih 20 mph (30-ak km/h) jer je bila kolona ispred mene, i u jednom momentu stajem, i klinka iza mene nije uspela da ukoci i spuca se u Hondu. Na srecu steta nije velika, zadnji branik i gepek ce morati biti zamenuti, ali klinka ima osiguranje tako da nece biti problem. Plus je priznala panduru da je pisala poruku kad se desilo i jos je vozila na suspendovanoj vozackoj, tako da nece biti nikakvih problema.

Iz nekog razloga steta na mojoj Hondi Fit i nije toliko velika (postavicu slike kasnije), ali na njenoj Hondi Civic branik je otisao u delice, hauba iskrivljena, gril takodje otisao kao i jedan far.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 26. okt. 2013. u 18:41h

Obicno tako biva sa stizanjem od pozadi, posto njen auto udari nize (ponire malo zbog kocenja) i samim tim sabije vise vrednih stvari.
Talladega_500 piše:Plus je priznala panduru da je pisala poruku kad se desilo i jos je vozila na suspendovanoj vozackoj, tako da nece biti nikakvih problema.
Pa, nije da nece imati problema, mislim ona lol lol
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14411
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 27. okt. 2013. u 23:39h

To mi je najveci problem. :D
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 28. okt. 2013. u 00:32h

Veceras, mislim da sam video Focus kako pokvaren stoji u desnoj sporoj traci uz Bubanj ka Beogradu. Nisam bas stigao da obratim paznju, jer sam slusao Lou Reed & The Velvet Underground na radiu, a tek kad sam stigao kuci saznao da je razlog emitovanja smrt pomenutog gospodina Reeda. Veliki udarac za svet umetnosti, postovaoce lika i dela, menee licno, itd. da ne offujem temu.
Steta i za Focus.

lacky
Poruka: 39
Član foruma od: petak, 27. maj 2011. u 11:48h

Poruka od lacky » ponedeljak, 28. okt. 2013. u 09:54h

Pazi situaciju od jutros gde ostadoh bez desnog retrovizora :( .
Idem jutros ulicom ispod partizanovog stadiona kod severne tribine,kako ulica nije sa asfaltom vec je kocka u pitanju idem drugom nekih 40km/h.
Ispred mene na nekih 30 tak metara ide Opel Corsa cargo verzija 1.7 cdti.Odjednom iz korse pocinje da kulja beli dim,provaljujem da je usla u iber turu i smanjujem brzinu.
Corsa se penje na travnjak i verovatno pokusava da ga ugasi ja i dalje idem svojom trakom smanjenom brzinom,u trenutku kad sam joj na pola duzine korsa krace ka mojoj traci neverovatnom brzinom i lik otvara vrata da bezi iz auta i ja po gasu i pobegnem skorz levo ali kacim njegova otvorena vrata i pritom lomim desni retrovizor :doh: a korsa tik iza mene udara prednjim delom u zid i dalje je u iber turi.Stajem gasim auto lik stoji hvata se za glavu pored korse koja jos radi u iberu.Posle nekih minut corsa se gasi uz oblak koji se razlazi i mesavinom raznih tekucina koje cure niz kocku.Sad u potragu za polovnim desnim retrovizorom ili samo unutrasnim delom posto je spolja citav ali unutra je puklo staklo i plastika koja koja se kaci na elektro motor.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 28. okt. 2013. u 10:09h

Ne znam da li ćeš naći da neko hoće prodati staklo, rođak kada je tražio samo staklo za retrovizor niko mu nije htjeo prodati. Samo komplet.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 28. okt. 2013. u 11:12h

Pa što mi sheba auto... :punnish: :doh:
Ima da se kupi samo staklo sa onom okruglom plastikom, košta negde do 1000 din sa grejačem.
Slika

lacky
Poruka: 39
Član foruma od: petak, 27. maj 2011. u 11:48h

Poruka od lacky » ponedeljak, 28. okt. 2013. u 11:19h

Pa posto kazes tvoj auto mogo bi ti da kupis :D

Gde si nasao? Izguglova sve zive svugde polovan komplet oko 25eur

Vladan

Poruka od Vladan » ponedeljak, 28. okt. 2013. u 11:45h

Za fusion, ceo, sa grejanjem, neofarban, nov, bio 30 kod Monda, pre 6 meseci.

Sent from VladanMovies using Tapatalk

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 28. okt. 2013. u 12:24h

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 31. okt. 2013. u 22:02h

bem ti kretene kad tek sad o ovom misle..a cela mudrolija je je postavljanje dva kilava kosnika..a ovo je cukanje sa samo 56km/h

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » ponedeljak, 4. nov. 2013. u 23:36h

Parkiranje '' tri u jedan'' :zuti: Kako me je iznervirao ovaj mamlaz danas, sta mislis, svi mozemo da se parkiramo lepo samo je on nedodirljiv. Jos i pored svega na 10 metara odatle pandur stoji i ne reaguje, a auto je stajao tu preko dva sata samo sto ja znam, i ostao je tu kad sam ja otisao.

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

Uploaded with ImageShack.us

mbole
Poruka: 14988
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 5. nov. 2013. u 01:56h

Nazalost, koliko ja znam, ne postoji odredba u zakonu na osnovu koje bi mogao da bude kaznjen.
A kre*en(ka) je za "sve pare".
Djak pesak :)

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 5. nov. 2013. u 02:05h

Ako je mesto sa naplatom, mogu da mu odrape "dnevnu kartu" za drugo mesto sto je zauzeo.

totti

Poruka od totti » utorak, 5. nov. 2013. u 08:10h

Ja baš mislim da postoji kazna i za to, ukoliko se dobro sećam...
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 5. nov. 2013. u 09:33h

Okacio bih ovo I medju nase bicikliste, ali ne smem da crosspostujem...

[youtube][/youtube]

mbole
Poruka: 14988
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 5. nov. 2013. u 11:12h

totti piše:Ja baš mislim da postoji kazna i za to, ukoliko se dobro sećam...
Samo pronadji kaznenu odredbu (clan zakona), posto ako nje nema, ne postoji ni kazna.
Djak pesak :)

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 5. nov. 2013. u 11:27h

Bukvalno pre 5 minuta, isao sam pesice pa nemam snimak, mentol na mopedu prolazi pored trougla bez ikakvog usporavanja, a kamoli da je usporio skoro do zaustavljanja, kako su mene u auto skoli obucavali da je pravilno, auto koji ima prednost jedva zakoci I trubi mu, a ovaj, neka ona tipa B92 - JAPI njuska, odelce na dzemperic, odvratan I svestan svojih prava, kaciga mu stoji kao da je Rodney, onako se nesto okrece I nadmeno ovom vozacu govori da sporije vozi pa nece biti problema. Tako mi je krivo sto mu nije bar tocak potkacio, pa da se dobro odere, ili makar da ono djubre od mopeda bude za staro gvozdje.

U odbranu mopediste, trougao je slabo uocljiv medju granama drveta, ali, ko ima mozga, pa zna da na raskrsnicama sa desne strane obicno stoji znak, ne moze da ga ne vidi. Opet, na njegov teret, auto mu je dolazio sa desne strane, tako da sve jedno sto je znak malo zaklonjen, opet je auto imao prednost, jedino sto moped nije imao obavezu da osetno usporava.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 5. nov. 2013. u 11:44h

Što se parkiranja tiče. Ljudi su toliko postali bahati, bezobzirni, na obraćaju pažnju nikako.

Prije 6 dana u Doboju vozim kroz glavnu ulicu u kojoj postoji parking, ali parkira se paralelno sa ulicom. Naveče 20:30h, 70% parking mjesta je slobodno. Majmun je ostavio auto sa 4 migavca uključena i to tako, imaju 3 slobodna parking mjesta, pa jedno zauzeto, e on je parkirao na kolovozu paralelno sa tim što je na parkingu. Pa takvom bi konju/magarcu/sljepcu/idiotu/kretenu ne znam kako da ga nazovem, koji epitet da upotrebim, uzeo dozvolu na godinu dana uz veliku kaznu! Shvatio bi da je gužva, pa da mora nešto da ode, pa nema gdje drugo.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti

Poruka od totti » utorak, 5. nov. 2013. u 12:07h

mbole piše: Samo pronadji kaznenu odredbu (clan zakona), posto ako nje nema, ne postoji ni kazna.
Član 65
Član 65.
Prilikom parkiranja vozač je dužan da vozilo parkira na jednom parking mestu
predviđenom za parkiranje te vrste vozila
Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 5. nov. 2013. u 13:12h

Vladan piše:Okacio bih ovo I medju nase bicikliste, ali ne smem da crosspostujem..
Da krenemo redom :)
Prvo, vozim i biciklu i auto gotovo svaki dan kroz BG. Ovo cu pisati iz ugla oba "vozaca" :)

Prolazak kroz crveno - slazem se, to ne radim nikada, ipak volim svoju vozacku dozvolu. Pogotovo ne na nacin na koji vidjam bicikliste svakodnevno da to rade, kao uspore, a u stvari svi moraju zbog njih da koce, iako misle da su "uski" i "brzi" da prodju kroz raskrsnicu na vreme.

Voznja po sinama. Da li nervira ostale? Hm, pa sve zavisi iz kog to ugla gledas. Ako si zaglavljen u guzvi u kolima, i gledas kako biciklista pored prolazi lagano, naravno da nervira, sto je on bolji od tebe da stigne negde pre tebe jos kad si ti motorizovan a on mora da se znoji :D Ja se u takvim situacijama (kad sam u autu) ne ljutim na biciklistu vec na sebe jer nisam krenuo biciklom :D
A ako si na biciklu, ovo ces raditi gotovo uvek kad su sine sa desne strane kolovoza, a ako ne volis previse rvanje sa automobilima i pesacima na trotoaru, i kad su u sredini a asfaltirano je. Ne opravdavam, jer licno ne volim da vozim oko sina zbog upadanja tocka u iste, ali potpuno razumem ljude koji tako voze. Prosto, ostali ucesnici u saobracaju te u neku ruku prisiljavaju da tako vozis jer su sine, koliko god to cudno i smesno zvucalo, najbezbednije kada nema alternative u vidu biciklisticke staze. Inace ja uvek vozim sto vise uz sine na delu bulevara od cvetka do Ustanicke, ali tako da kad naidje tramvaj mogu da se povucem u saobracajnu traku... Mada me retko koji tramvaj prati u tom delu zbog stanica.

Voznja trotoarom nije kaznjiva i vazecem zakonu kao sto smo vec zakljucili. Isto se odnosi i na pesacki. Bas me zanima kako bi to izgledalo da jeste zabranjeno, neki bi par stotina metara morali da guraju biciklu od zgrade do kolovoza pre nego sto sednu na istu :)

Onaj sto vozi oko kalemegdana a ne ide biciklistickom, i slicni njemu... Tehnicki gledano, ne krsi nijedan propis, ali mi nije bas jasan :D Da ta staza ide zajedno uz put, onda bi bio u pravu, treba stazom da ide. Iako je ovo mnogo skakljiva tema pogotovo u Srbiji, jos vise ako imas drumaša. Posto su kod nas biciklisticke staze dobrim delom pravljene da bi se uzele pare a ne da bi se odradile kako treba, gotovo svi prelazi sa biciklisticke staze na kolovoz i obrnuto su u uzasnom stanju i mogu najopustenije da rastresu plombe u ustima. Ja ne vozim tako osetljive bicikle, plus volim malo skakutanja po ivicnjacima, pa uvek koristim staze :) Ali se isto tako ne bunim kad vidim da neko svesno vozi kolovoz, jer znam u kakvom su stanju te staze.

Ovaj sto krsi sve i svasta u raskrsnici, sa vecinom se slazem sem sa ovime da ne ide desno uz ivicu. Ja se uvek u raskrsnici prestrojavam sa biciklom, ne pada mi na pamet da me neki pametnjakovic blokira i sece (sto mi se bezbroj puta desavalo dok sam postovao ivicu), cak i kad odrucim. Ako idem levo, prvo na 20tak m pre raskrsnice pogledam da li mogu da zauzmem sredinu trake, odrucim, i krenem da idem uz liniju dok ne stanem na liniji preglednosti.
Slicno vazi kada se krecem istom brzinom kao i ovaj ispred mene, takodje poucen iskustvom. Jer ljudi misle da ce ici brze ako stanu paralelno sa biciklistom iza autobusa, i onda tako paralelno voze, a kad se neko pojavi iz suprotnog smera, izguraj biciklistu sa puta, sto da ne. Zato lepo zauzmem sredinu trake, sve dok idem istom brzinom kao i ovaj ispred.

Jednosmerne ulice i suprotan smer. Ovo je skakljiva tema kod nas jer infrastruktura postoji u mnogo ulica da ovo bude omoguceno (cak mi se cini, ako se ne varam, da je i u zakonu omoguceno kada se odradi kako treba). Samo vlasti su totalno intertne po tom pitanju, pa imamo situaciju kao danas, da u BGu nema nijedne ulice u kojoj je to dozvoljeno, a u NSu jedna ili dve, ne secam se. Ne vozim u suprotnom smeru, iako bih voleo da u nekim ulicama ovo postoji jer ima mesta. Ako bas moram, da ne bih kruzio po brdima Beograda i znojio se, koristim trotoar za to kratko parce.

Za neuocljivost u toku dana. Ovde bih mogao svasta da ispisem, i da ljudska glupost nema granica. Tu prvenstveno mislim na bicikliste. Eto, lepo si dokazao i vidi se na klipu da se ne vidimo nekad ni u sred dana a kamoli nocu. Onda mi pricaju kako nije potrebno imati bljeskalicu nocu i da ona samo "nervira" vozace koji gledaju u nju :suicide: Ili oni likovi sto hoce upadljiv bajs ali nece da budu drecave boje :wtf:

ispisah roman, jbg
Fiesta!!

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » utorak, 5. nov. 2013. u 13:19h

Vladan piše:Ako je mesto sa naplatom, mogu da mu odrape "dnevnu kartu" za drugo mesto sto je zauzeo.
Ne naplacuje se parking, ali mi je pun k.... takvih bahatih iskompleksiranih majmuna koji misle da se ceo svet vrti oko njih. :mad:

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 5. nov. 2013. u 13:37h

dule0911 piše: Voznja po sinama. Da li nervira ostale? ....
Ne nervira to mene niti se ljutim (slicno I za voznju trotoarom). Samo mislim da je prekrsaj, a ako nije onda nije, ali je onda odredjena grupacija ostecena I diskriminisana, u ovom slucaju svi tzv. "ravnopravni ucesnici u saobracaju" koji nisu biciklisti.
Onaj sto vozi oko kalemegdana a ne ide biciklistickom, i slicni njemu... Tehnicki gledano, ne krsi nijedan propis,...
Pazi, Usce, od mosta do Asteriksa, ili sta je vec tamo na onom kruznom s**nju, postoji staza, dakle, svi koji tu deonicu voze kolovozom su u prekrsaju, jer kolovozom sme da se vozi samo kad nema staze. Ovo ostalo, ukljucujuci I od tog kruznog do Juge, ajde de.
Jednosmerne ulice i suprotan smer...

Ti sve to lepon I razumno, ali ja imam samo jedno pitanje, koje je ujedno poruka filma: Da li smo ravnopravni ili nismo?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 5. nov. 2013. u 13:40h

Ma ne mora da bude bljeskalica, dovoljno da gori svjetlo.

Koliko samo ima grešaka koji ljude rade ne svjesno. Idu noću u tamnoj odjeći, van naselja, pored magistralnog puta na kojem je ograničenje 80 km/h.
A još kada te neko zasljepi lošim svjetlima iz suprotnog smjera ili ako ovaji za tebe ima loša svjetla. Pa takve pješake uočiš tek kada ti budu na 10 m.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 5. nov. 2013. u 14:20h

Vladan piše: Ne nervira to mene niti se ljutim (slicno I za voznju trotoarom). Samo mislim da je prekrsaj, a ako nije onda nije, ali je onda odredjena grupacija ostecena I diskriminisana, u ovom slucaju svi tzv. "ravnopravni ucesnici u saobracaju" koji nisu biciklisti.
Iskreno ne znam, ali verovatno jeste prekrsaj, posto je valjda u zakonu zabranjena voznja vozila (sto bicikl jeste) po tramvajskoj bastici (koja je samo na par mesta u BGu basta, sve ostalo je asfalt :D ). Diskriminacija je, nazalost, uvek vise prema biciklistima, bar iz mog iskustva.

Za stazu/kolovoz, vec sam rekao, slazem se, jesu svi u prekrsaju, ali ih ja licno ne osudjujem jer znam u kakvom su nam stanju te staze. Pogotovo ta od usca do kruznog toka, znam samo za jedan (!!) normalan prelaz sa ulicnom gde nema ivicnjaka i gde moze glatko da se predje sa staze na kolovoz i obrnuto.
Vladan piše: Ti sve to lepon I razumno, ali ja imam samo jedno pitanje, koje je ujedno poruka filma: Da li smo ravnopravni ili nismo?
Pa u ovom slucaju sa jednosmernim nismo, ali nema ni potrebe da budemo (kao sto su automobili u dosta slucajeva povlasceni ucesnici, ali da ne cepidlacim sad). Da pojasnim.
Ulica je siroka, lupam, npr. 3m + parking, trotoar itd. U tih 3m korisne sirine, moze veoma lagodno da se vozi u jednom smeru, ali je previse uska za dvosmerni saobracaj automobila. Medjutim nista se saobracaj nece usporiti ako se biciklistima da pola metra sa jedne strane, da mogu da idu u suprotnom smeru.
Mislim ovo nije nista novo niti izmisljeno kod nas, gomila evropskih gradova ima ovakav sistem za bicikliste koji funkcionise sasvim normalno. Motori/motocikli su uglavnom brzi za razliku od biciklista, pa predpostavljam da oni zato nisu pozeljni u suprotnom smeru.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“