Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Cedo » petak, 15. nov. 2013. u 01:19h

Ovaj junak uzorao i drumove..

Slika
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 15. nov. 2013. u 10:10h

Svaka mu čast, ala se potrudio! hahahaha
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » petak, 15. nov. 2013. u 13:31h

to seljacina okrece na asvaltu.,.,.. ima toga svugde

acadimke
Poruka: 1710
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 15. nov. 2013. u 19:56h

Bojan KV @

Ja mislim da policija moze da kazni vise vozila u koloni ako prekorace brzinu bez obzira sto rada registruje prvog u koloni.

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/87 ... erici-foto
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 16. nov. 2013. u 03:18h

A na osnovu cega?

Da bi nekoga kaznio, moras da DOKAZES da je taj neko napravio prekrsaj.

Posto nisi izmerio njegovu brzinu, kako znas koliko je on isao? Mozda ga je onaj napred upravo pretekao. Mozda je onaj napred bas 3 sekunde pre toga dodao gas...
Ista prica ko kad stoje na suprotnoj strani semafora. Ne mozes da tvrdis da sam prosao kroz crveno, kad nikako nisi mogao da vidis semafor kroz koji sam ja prosao. Ti dok spustis pogled sa semafora na put, ja sam presao 50 metara, i to pod uslovom da su se semafori zaista istovremeno upalili, sto nikako ne mozes da tvrdis.
Tu nije u pitanju ja tvrdim jedno on tvrdi drugo pa se njemu vise veruje. On jednostavno ne moze da tvrdi, posto nikako nije mogao da vidi.
Djak pesak :)

acadimke
Poruka: 1710
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » subota, 16. nov. 2013. u 13:34h

Policija moze i na osnovu vizuelne procene da kazni vozaca za prekoracenje brzine. Ako se dva -tri vozila u koloni trkaju ili voze 80 km/h u naseljenom mestu a radar registruje prvog to ne znaci da ce samo on popiti kaznu a da ce se ostali izvuci. Ovo se odnosi na primer koji je naveo Bojan da mu se vozilo iza njega lepilo uz branik.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 16. nov. 2013. u 22:57h

Leetos sam se jednom lepio uz branik na Zrenjanincu, tj nije hteo da mi da da ga obidjem... uslikao ga je radar i njega su zaustavili, a mene pustili.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

RSS
Poruka: 193
Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
Kontakt:

Poruka od RSS » subota, 16. nov. 2013. u 23:45h

Ne moze milicija odokativnom metodom da kaznjava.
Dok sam radio u Vinci jurio sam direktora sa mojim golfom i tako smo sustigli nekog lika sa bmw5 koji je ubrzavao da ga ne bi prestigli, pri nekih 130km/h ga je slikao pandur sa radarom i zaustavio ga, kako je pandur istrcao na put ja nisam hteo da obilazim ovog nego sam usporavao i pandur je samo prvog izdvojio nas 2icu pustio.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14410
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 17. nov. 2013. u 01:22h

Neznam kakva su pravila u Srbiji, ali ja sam u Americi prvu i jedinu kaznu za brzu voznju dobio preko 10-ak godina tako sto sam bio poslednji u grupi od 5-6 ljudi koji su vozili jedan iza drugog i svi oko 15 mph preko limita. I zaustavio samo mene. Mogao sam da se gonim po sudu, ali vise novca bi izgubio da sam uzimao slobodan dan na poslu (i opet bi verovatno neku kaznu morao da platim) nego sto sam platio kaznu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 17. nov. 2013. u 15:58h

"Najjaca svetska sila...." :D :D
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

RSS
Poruka: 193
Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
Kontakt:

Poruka od RSS » nedelja, 17. nov. 2013. u 17:26h

Tebe barem ne zaustavljaju bez razloga, u USA kad vozis po propisu niko te ne zaustavlja. Samo kad pravis prekrsaj. A ovde te naredjaju u kolonu iako znaju da nemaju pravo pa moras da se svadjas da te puste.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 17. nov. 2013. u 18:48h

Ma jok ,oni nisu kao nasi panduri , oni su jos gori.

[youtube][/youtube]

Mozda nije relevantno za ovu temu , ali eto ipak su policijska drzava.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 17. nov. 2013. u 20:54h

acadimke833 piše:Policija moze i na osnovu vizuelne procene da kazni vozaca za prekoracenje brzine. Ako se dva -tri vozila u koloni trkaju ili voze 80 km/h u naseljenom mestu a radar registruje prvog to ne znaci da ce samo on popiti kaznu a da ce se ostali izvuci. Ovo se odnosi na primer koji je naveo Bojan da mu se vozilo iza njega lepilo uz branik.
1. Policija uopste ne moze da te kazni. To jednostavno nije njihov posao. Kaznjava te sud. Policija samo podnosi prekrsajnu prijavu. Izuzetak je mandatna kazna, kojaom se ustvari tebi pruza mogucnost da priznas da si napravio prekrsaj i platis kaznu bez izlaganja sudskim troskovima.
2. Na osnovu vizuelne procene mozda mozes da budes kaznjen zbog trkanja, mada ne postoji clan zakona po kome bi za to mogla da ti bude izrecena kazna. Mogao bi da budes kaznjen recimo zbog nedrzanja odstojanja. Al nikako ne mozes na osnovu vizuelne procene da budes kaznjen za prekoracenje brzine.

Citajte zakon ljudi, nemojte na osnovu rekla-kazala i vase logicke procene da tvrdite da je nesto ovakvo ili onakvo. Postoje stvari u zakonu koje nisu logicne, ali moraju da se primenjuju posto je zakon takav kakav je. Da ne pricam da vasa logika ne mora da se slaze sa logikom zakona, i da mozete da previdite opste pravne principe koji postoje (jedan od njih je upravo taj da policija nije sudski organ, to jest ne moze da izrice kazne).
Ako se dozvoli "vizuelna procena" necega sto mora da bude tacan, mereni podatak, u bilo kom slucaju, pravi se pravni presedan, na osnovu koga bi se svasta moglo raditi

Amerika ima potpuno drugaciji pravni sistem nego mi (anglosaksonsko pravo se drasticno razlikuje u principima), pa nema smisla koristiti njihove primere.

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » sreda, 20. nov. 2013. u 23:15h

Apolon piše:Parkiranje '' tri u jedan'' :zuti: Kako me je iznervirao ovaj mamlaz danas, sta mislis, svi mozemo da se parkiramo lepo samo je on nedodirljiv. Jos i pored svega na 10 metara odatle pandur stoji i ne reaguje, a auto je stajao tu preko dva sata samo sto ja znam, i ostao je tu kad sam ja otisao.

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

Naravno cova nastavlja po starom, samo je sad zauzeo samo dva mesta. :zuti:
Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » sreda, 20. nov. 2013. u 23:54h

Kultura u saobracaju nam je u :.!.: ne zanm jel toliki problem dati zmigac ,postovati prvenstvo,, ili se kulturno parkirati.
Sve cesce oko faxa vidjam bisere koji stanu na parking mesto po sred linije, lepo mogu izaci sa obe strane a sto zauzmu dva mesta kao da ih ne zanima, ali isto tako na tim automobilima redovno vidjam ostavljene cedulje (papirice) sa tekstom koji spominje blizu i dalju rodbinu, i da ga cea sara od eksera, kljua sledeci put itd..
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Apolon

Poruka od Apolon » četvrtak, 21. nov. 2013. u 00:04h

Znam vlasnika ovog auta, tip radi u sportskom centru, dobio posao preko stranke naravno, i svaki dan se ovako ili slicno parkira, ajd jednom ili dva puta , nego svaki dan auto tu stoji po 8 sati.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 21. nov. 2013. u 00:11h

Znači ne vrjedi prijavljivati policiji i zvati pauk jer garant tamo ima vezu.
Nego samo što Knez spomenu, ključ ili ekser pa mu napraviti strajpove.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Apolon

Poruka od Apolon » četvrtak, 21. nov. 2013. u 00:30h

Treba pozvati onu ekipu vulkanizera iz BG da mu ga postave na klocne :diablo:

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 21. nov. 2013. u 00:56h

Posalji slike na par novina, ili jos bolje u SAT, sa temom kultura u saobracaju, ako izbaci neko na sajt neka mu se bar zacrveni obraz ako ga i malo ima..

Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 22. nov. 2013. u 16:20h

Koliko god poštovao i shvatao probleme vozača kojima je radno mjesto vožnja teretnih i putničkih vozila, nekada mi dođe im glavu omekšam macolom.
Od njih svih najgori su oni dostavnjaci, vozači kombija i malih dostavnih vozila, tipa Cady, Doblo i sl.
OK shvatam da su po cjeli dan za volanom u saobraćaju, ali...

Sad prelazim ulicu na pješakom, kako dolazim do ulice treba da pređem 3 trake, pa imam ostrvo, pa opet tri trake. Meni je zeleno na semaforu, prilikom prelaska kada sam bio otprilike na sredini druge trake pali mi se crveno. Nisam šetao, nego sam žurio da što prije pređem, skoro pa sam trčao. Kada sam već zagazio na treću traku sa moje lijeve strane mi se primiče lik sa kombijem, kao da hoće da me zgazi, dok sam ja prošao tu treću traku on mi se sa metar udaljenosti, primakeo na 20 cm od moje noge svojim branikom!
Znam da je vidio kada se upalilo crveno, jer tu bio i čekao da prođu pješaci koji su meni išli u susret.
Znači ja treba da budem vidovit pa da znam da će za 3 sekunde prebaciti na crveno. Za pješake nije bilo ni treptanja zelenog svjetla, samo je prebacio.
Po njegovom izgleda da sam trebao stati u sred trake ili na između dve trake.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 22. nov. 2013. u 18:26h

Ljudi su prosto receno neobrazovani. Pola njih ne zna da to crveno za pesake ne znaci da treba odmah da stanes i teleportujes se na ostrvo da ne smetas nikome. Vec znaci da ne treba novi pesak da krene u prelazak ulice. Da je tako, tj da smes da budes na kolovozu samo kad je upaljeno zeleno za pesake, znam odmah u glavi bar 5 pesackih prelaza da navedem gde je to nemoguce, prosto, zeleno radi tipa 10sec, i preostalih 10-20sec odbrojava zuto (na semaforima gde ima brojaca), sto znaci da mozes da zavrsis prelazenje ulice.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 22. nov. 2013. u 19:28h

Tako je u NS u centru. Imaš semafor koji je pješacima crveno 75 sek, ako se dobro sjećam. Zeleno je 12 sekundi. Imaš 6 ili 7 traka za preći. Ja jedva uspijem da stignem, a da ne pričam za starije koji jedva hodaju uz pomoć štapa.

mbole

Poruka od mbole » subota, 23. nov. 2013. u 05:56h

I to je sasvim normalno i upravo tako predvidjeno zakonom.
Ti kao pesak samo ne smes da stupis na kolovoz kada se upalilo crveno. Ako si vec na kolovozu, mozes da zavrsis prelazenje i vozaci su duzni da te propuste.

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » subota, 23. nov. 2013. u 21:41h

Ma vozaci (automobila) su duzni da propustaju sve...i pesake, i gsp i tramvaj i kamione (sistem jaceg). Ma svi imaju prednost osim automobila.
Na Slaviji ujutru nastaje kolaps bas zbog pesaka. Nema sanse da se skupe njih 5-6 na pocetku pesackog. Nego kako ko naidje i jedan po jedan.
Ljudi, ali kada vidim da pored pesackih koji su na rastojanju manjem od 50m neko prelazi van pesackog...ma zgazio bih ga bez trunke savesti i mogao bihj mirno da spavam sa cinjenicom da znam da je na ortopediji.
Juce, na raskrsnici u G.Vucica za malo da drmnem lika koji je prelazio 3m od pesackog i to izmedju kolone automobila koji cekaju zeleno. Mrzi coveka da ode do zebre pa eto tako.
Ja imam misljenje i verovatno se nece skoro niko sloziti samnom, ali....u 90% slucajeva, nesrece sa pesacima upravo uzrokuju pesaci. Opet pominjem, oni mogu da stanu u mili sec, pokretljiviji su od vozila i imaju vecu preglednost. Ne mogu da proklizaju po kisi, snegu...I mora da se promeni zakon, da oni MNOGO vise vode racuna kada su u saobracaju. Ali kada vidim, da majka ili neka odrasla osoba pretrcava sa detetom ulicu a 100m dalje je pesacki...ne znam sta mi dodje da uradim. Prosle nedelje, decko i devojka prelaze ulicu Kneza Milosa van pesackog i ono....stoje na punoj liniji i kao da nadju zgodan trenutak da pretrce. Pa realno, koji vozac bi i pomislio da u tako prometnoj ulici moze da nadje dve budale na sred saobracajne trake??!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » subota, 23. nov. 2013. u 22:44h

Tehnički je neizvodljivo edukovati pešake. Od polupismenih ćoravih baba, raznih retardiranih osoba, do mladih mama koje i pored postojećeg dobrog trotoara guraju kolica sa bebom ulicom. Mnogo je izvodljivije edukovati one koji će imati vozačku dozvolu. Kao što dresiraš psa da lovi zeca, ne možeš da dresiraš zečeve da budu lovljeni od pasa. :)
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“