Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Alekco, slažem s tobom 100%.
Skoro sam imao raspravu sa jednim likom na ovu temu.
Njegov stav je više iz perspektive pješaka i bicikliste nego vozača motornog vozila.
On je za to da se u gradu ograniči brzina na 30 km/h, najbolje da guramo auta!
Jedan od razloga je što je skoro u NS auto udario biciklistu na bulevaru. A taj biciklista prelazio bulevar van prelaza.
Onda još jedan razlog je, auto je opasna ''sprava'' pa treba sa njom biti pažljiviji, a kao pješacima dati mogućnost da prele gdje im volja. Pa ako je auto opasna ''sprava'', pa valjda sam pješak treba da gleda i pazi, to što kažeš, lakše je njemu da stane i po suvom i mokrom/klizavom.
Ja koliko sam shvatio ide se sa tim da se sva odgovornost prebaci na vozače, a pješaci mogu da prelaze kako hoće, vozač je kriv čak i onda kada se drži ograničenja, udari pješaka van pješačkog, a taj pješak nije ni pogledao da li ide auto. Pa šta ja treba da budem vidovit, pa taman i da vozim 30 kada mi izleti na 5 metara pitanje da li ću ga izbjeći. IStina, manja ''šteta'' će da bude sa 30 nego sa 50, ali nije to rešenje. Znači jedni će da budu ograničeni, a drugi da ne misle i ne paze ništa.
Skoro sam imao raspravu sa jednim likom na ovu temu.
Njegov stav je više iz perspektive pješaka i bicikliste nego vozača motornog vozila.
On je za to da se u gradu ograniči brzina na 30 km/h, najbolje da guramo auta!
Jedan od razloga je što je skoro u NS auto udario biciklistu na bulevaru. A taj biciklista prelazio bulevar van prelaza.
Onda još jedan razlog je, auto je opasna ''sprava'' pa treba sa njom biti pažljiviji, a kao pješacima dati mogućnost da prele gdje im volja. Pa ako je auto opasna ''sprava'', pa valjda sam pješak treba da gleda i pazi, to što kažeš, lakše je njemu da stane i po suvom i mokrom/klizavom.
Ja koliko sam shvatio ide se sa tim da se sva odgovornost prebaci na vozače, a pješaci mogu da prelaze kako hoće, vozač je kriv čak i onda kada se drži ograničenja, udari pješaka van pješačkog, a taj pješak nije ni pogledao da li ide auto. Pa šta ja treba da budem vidovit, pa taman i da vozim 30 kada mi izleti na 5 metara pitanje da li ću ga izbjeći. IStina, manja ''šteta'' će da bude sa 30 nego sa 50, ali nije to rešenje. Znači jedni će da budu ograničeni, a drugi da ne misle i ne paze ništa.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
@911s [SK]
ali zeka zna da ce da na... ako ga pas dohvati
Strah je najbolji lek za sve 
ali zeka zna da ce da na... ako ga pas dohvati

- alekco
Pa sva odgovornost se i prebacuje na vozaca. Jednostavno on poseduje dozvolu i njega je moguce i kazniti i sankcionisati i uzimati para i para. Realno, skoro svaki put stanem na pesackom da propustim pesaka. Pre jedno 10ak dana, idem na teren za veliko selo iza Visnjicke banje. I pesacki prelaz kod groblja lesce. Nikog iza mene, i dva lika pretrcavaju jendo 20m od pesackog a imali su fore da sacekaju 3 sekunde da ja prodjem. I ja lepo, samo krenem ka njima
Da ste mogli samo da vidite to agresivno ponasanje! Lik je stao, dize ruke...nabraja mi familiju....Realno mozda sam i za lecenje, ali ljudi...tako bih ga zgazio i jos se vratio u nazad da budem siguran.
U centru Barajeva, postoji jedna velika krivina kod Opstine. Inace saobracaj nam je uredjen samo tako. Stanes gde hoces, parkiras kako stignes. Stojis na sred ulice i pricas sa likom u kontra traci.... I na toj krivini redovno prelaze a ima pesackih i pre i posle. I razumljivo je meni da stariji ljudi ne znaju da se ponasaju. Jbg, rodjeni su u veku kada su kola tek pocela da se prave, i jurila 30km/h. Ali kada vidim bizgove i damice u stiklama kako nabadaju nogu pred nogu. I jos ako im zatrubis, to hoce da bije grebe....
Pesake retko i kaznjavaju, ja jos nisam sreo i upoznao nekoga ko je kaznjen zato sto je prelazio na crveno, van pesackog...pretrcavao auto-put...magistralu itd. Ali zato znam ljudi i ljudi koji su placali kazne za ne propustanje pesaka na pesackom i kad je zeleno i kad je crveno.
Ja da imam uslova izmenio bih zakon. Ako ga drknes na pesackom a bilo zeleno.. goli otok. A ako ga drknes van...ucveljena porodica da ti plati i popravku kola i silne terapije kod psihijatra jer ipak treba zaspati sa cinjenicom da si udario coveka.
Jos kad vidim da i pas lutalica prelazi pesacki i gleda levo i desno....ma tu stajem bez problema.
Ja kao vozac ako budem nadrljao to ce biti samo i to samo zbog prekoracenja brzine...postujem sve ali to ne. Ne vozim kao manijak, ali u naseljenom gde je ogranicenje 40-50 ja vozim do 80...zavisi gde i kako. Na auto putu ne prelazim 180. Nije pohvalno, ali verujte mi ja sa tom brzinom sam najmanji problem u saobracaju. Ne pamptim da mi je neko svirao da sam nekoga isekao....da sam na auto putu dao migavac i odmah u levu...i daj e lik morao da koci sa dve noge da me ne bi sustigao.
Smatram sebe za savesnog i dobrog vozaca koji jos ima da uci...a u saobracaju se uci iz iskustva (ne daj boze) sa godisnjih 40-50 000 i vozackim stazom od 13-14 godina imao sam dva udesa i to nije mojom krivicom. Nisam mogao da izbegnem zbog vece brzine...ali opet...da nisu pravili gluposti ja bi prosao
Cukao sam kola samo po parkinzima o stubice, betonske zardinjere koje pre dva dana nisu bile tu...
Ali kao pesak, ja razmisljam kao vozac. Stanem...sacekam jos nekog i tek onda prelazim ulicu. I UVEK pozdravim vozaca!!!!Parkiram se da ne smetam drugima, i uvek vodim racuna da ne radim ono na sta ja sizim. Ali STRAH je jedini lek za sve nebuloze u saobracaju.

U centru Barajeva, postoji jedna velika krivina kod Opstine. Inace saobracaj nam je uredjen samo tako. Stanes gde hoces, parkiras kako stignes. Stojis na sred ulice i pricas sa likom u kontra traci.... I na toj krivini redovno prelaze a ima pesackih i pre i posle. I razumljivo je meni da stariji ljudi ne znaju da se ponasaju. Jbg, rodjeni su u veku kada su kola tek pocela da se prave, i jurila 30km/h. Ali kada vidim bizgove i damice u stiklama kako nabadaju nogu pred nogu. I jos ako im zatrubis, to hoce da bije grebe....
Pesake retko i kaznjavaju, ja jos nisam sreo i upoznao nekoga ko je kaznjen zato sto je prelazio na crveno, van pesackog...pretrcavao auto-put...magistralu itd. Ali zato znam ljudi i ljudi koji su placali kazne za ne propustanje pesaka na pesackom i kad je zeleno i kad je crveno.
Ja da imam uslova izmenio bih zakon. Ako ga drknes na pesackom a bilo zeleno.. goli otok. A ako ga drknes van...ucveljena porodica da ti plati i popravku kola i silne terapije kod psihijatra jer ipak treba zaspati sa cinjenicom da si udario coveka.
Jos kad vidim da i pas lutalica prelazi pesacki i gleda levo i desno....ma tu stajem bez problema.
Ja kao vozac ako budem nadrljao to ce biti samo i to samo zbog prekoracenja brzine...postujem sve ali to ne. Ne vozim kao manijak, ali u naseljenom gde je ogranicenje 40-50 ja vozim do 80...zavisi gde i kako. Na auto putu ne prelazim 180. Nije pohvalno, ali verujte mi ja sa tom brzinom sam najmanji problem u saobracaju. Ne pamptim da mi je neko svirao da sam nekoga isekao....da sam na auto putu dao migavac i odmah u levu...i daj e lik morao da koci sa dve noge da me ne bi sustigao.
Smatram sebe za savesnog i dobrog vozaca koji jos ima da uci...a u saobracaju se uci iz iskustva (ne daj boze) sa godisnjih 40-50 000 i vozackim stazom od 13-14 godina imao sam dva udesa i to nije mojom krivicom. Nisam mogao da izbegnem zbog vece brzine...ali opet...da nisu pravili gluposti ja bi prosao

Cukao sam kola samo po parkinzima o stubice, betonske zardinjere koje pre dva dana nisu bile tu...

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Kaznjavati pesake, mandatno, sto vise. To je jedini lek.
Secam se kad sam bio klinac, predskolac, Knez Mihajlova jos uvek nije bila pesacka zona. Kod Albanije, lik pretrcava pored onolikog podzemnog prolaza, i pravo na pandura. Ovaj ne da mu je napisao kaznu, nego izvadio pendrek i prebio budalu na licu mesta. Prizor je bio blago uzasan, nasilje nema previse smisla, ali po dzepu, sto vise, to je jedino resenje. Ko nema da plati, u Padinjak da kopa kupus dok ne odradi za smestaj itd.
Secam se kad sam bio klinac, predskolac, Knez Mihajlova jos uvek nije bila pesacka zona. Kod Albanije, lik pretrcava pored onolikog podzemnog prolaza, i pravo na pandura. Ovaj ne da mu je napisao kaznu, nego izvadio pendrek i prebio budalu na licu mesta. Prizor je bio blago uzasan, nasilje nema previse smisla, ali po dzepu, sto vise, to je jedino resenje. Ko nema da plati, u Padinjak da kopa kupus dok ne odradi za smestaj itd.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Takve pesake i treba tuci. Samo je to u danasnje vreme problem zbog raznoraznih ljudskih "prava". Tuzno je koliko malo se pesaci kaznjavaju. Samo pre 5 godina, tj 2007/2008 je skoro svaki dan stajao pandur kod ETFa i kaznjavao studente koji prelaze van pesackog, pored 2 pesacka na 50m u svakom smeru. Zadnjih par godina od njega nema ni traga ni glasa. Kad gledam kako pesaci sad prelaze bulevar, cini mi se da su napravili nevidjenu glupost sa izmestanjem sina u sredinu. Jeste, olaksali su automobilski saobracaj, ali su stvorili ogroman problem jer pesake zabole da cekaju zeleno svetlo, ili da prelaze na pesackom, vec iskoce iz tramvaja i odmah pod auto (ili u mom slucaju bajs, kako volim da ih podkacim sa rogom od volana, cisto malo da ih opomenem).
Inace sto se Slavije tice, ja bih tu prvo krivicu postavio na vlast, onda na pandure koji u vecini slucajeva stoje na raskrsnici a ne rade svoj posao (jer pesaci uskacu kako im je volja), pa tek onda na pesake.
Vlast je tu jos pre 20 godina trebala da napravi podzemne prolaze na skoro pa svim delovima, pogotovo ka Nemanjinoj i ka Bulevaru Oslobodjenja. Problem resen, niko nikome ne smeta. Na Terazijama je tako i protocnost je uvek dobra, a meni za ovo vreme od kad znam za sebe nikad nije palo na pamet da predjem ulicu tu negde, kad ima toliko prolaza.
Inace sto se Slavije tice, ja bih tu prvo krivicu postavio na vlast, onda na pandure koji u vecini slucajeva stoje na raskrsnici a ne rade svoj posao (jer pesaci uskacu kako im je volja), pa tek onda na pesake.
Vlast je tu jos pre 20 godina trebala da napravi podzemne prolaze na skoro pa svim delovima, pogotovo ka Nemanjinoj i ka Bulevaru Oslobodjenja. Problem resen, niko nikome ne smeta. Na Terazijama je tako i protocnost je uvek dobra, a meni za ovo vreme od kad znam za sebe nikad nije palo na pamet da predjem ulicu tu negde, kad ima toliko prolaza.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
I ja sam za to da se taj zakon malo dorati i ako je pješak udaren van pješačkog prelaza da vozač nema nikakve odgovornosti. Taman da je vozio i 200! Jer ako ima pješački i oblježen je ti ćeš da prikočiš obratiš pažnju, a ovako gdje im nije mjesto za prelaz šta ima da traži ili ako već ide neka ide na svoju odgovornost.
Ja pređem nekada van pješačkog, ali to je uglavnom kada je isti daleko, ali i tada gledam da slučajno ne mora zbog mene da koči.
Uglavnom pređem ovde blizu svoje zgrade. Ali pratim, kada se upali crveno tada auta nema, pošto prelazim bulevar u sredini ima onaj zeleni pojas, tačnije blatnjavi pojas... Dođem do sredine, pa sačekam da se drugom smjeru upali crveno, tada skoro da nema ni jednog auta.
To što kažu da je vozač odgovoran jer je dobio vozačku, pa valjda i kao pješak mora da bude odgovoran za svoje postupke, naravno ako govorimo o odrasloj osobi. Zašto uz djecu ide roditelj ili već ko je odgovoran.
Jedno zapažanje, primjetio sam da su ljudi mnogo više pažljiviji kada je npr. rječ o prelaženju pruge, nego ulice/puta. Znaju da voz ne može tako lako da stane i da ne može da skrene.
Ja pređem nekada van pješačkog, ali to je uglavnom kada je isti daleko, ali i tada gledam da slučajno ne mora zbog mene da koči.
Uglavnom pređem ovde blizu svoje zgrade. Ali pratim, kada se upali crveno tada auta nema, pošto prelazim bulevar u sredini ima onaj zeleni pojas, tačnije blatnjavi pojas... Dođem do sredine, pa sačekam da se drugom smjeru upali crveno, tada skoro da nema ni jednog auta.
To što kažu da je vozač odgovoran jer je dobio vozačku, pa valjda i kao pješak mora da bude odgovoran za svoje postupke, naravno ako govorimo o odrasloj osobi. Zašto uz djecu ide roditelj ili već ko je odgovoran.
Jedno zapažanje, primjetio sam da su ljudi mnogo više pažljiviji kada je npr. rječ o prelaženju pruge, nego ulice/puta. Znaju da voz ne može tako lako da stane i da ne može da skrene.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- alekco
Ima podzemnih i nadzemnih prolaza koliko hoces, pa opet ovce prelaze put. Pasarela kod motela Saric na ibarsoj. Mracno, autobuska stanica, raskrsnica. Postavili pasarelu, ali skoro svi i dalje pretrcavaju. Podzemni prolaz u Meljaku, skretanje za Barajevo...niko ga ne koristi. Pasarele na NS putu...retko ko. Jedino sto znam da se koriste podzemni na terazijama i zelenom, mozda zato sto ima neka prodavnica i tezge...pa ono...moze nesto se nadje 
Vodila se hajka protiv one novinarke/voditeljke sto drknula dedu u Zelezniku. Realno, ko je dovoljno lud da udari pesaka eto tako. PESAK JE UVEK KRIV. Kao da nije takav zakon gazili bi ih kao u Carmageddon-u. Ne nego bi garantovano mnogo manje bilo zrtava. Brzina i nije toliko veliki problem, jer i kad se pesaka sudaris sa nekim na ulici, boli i moze svasta da povredis
Normalno, sa 40 manje su sanse da pogine nego sa 80, ali nesto mora da mu polomis.
Realno, imamo vise policije nego za vreme i bivse SFRJ i Slobine drzave, ali nema ko da primenjuje taj zakon. Kaznjavaju ljude koji se svercuju po gsp, komunalna policija kaznjava prodavce carapa i slicno. Pesake niko je j*** ni 2%. Realno, ja bih ovako. Ne propustanje pesaka na pesackom 20 000 din. Prelazenje van pesackog ili na crveno 70 000 din...i da se to kaznjava i to bas ono! Da vidis kako bi bilo manje pogazenih, svi srecni i zadovoljni. Parkiranje na dva parking mesta, kazna za pogresno parkiranje X2 jer je jos neko mogao da stane/pogresi. Prolazak kroz crveno...KAZNA. Namerni prolazak kroz crveno..ROBIJA. Zuto moze da se tolerise ako mozes da dokazes. Uvesti u zakon da se prihvataju snimci sa kamera u automobilu. Pa eto.
Policija jase sve redom. Sakriju se na mestima na kojima znaju da ljudi voze brze, kao to je opasno. A tamo gde preticu preko pune, gde je opasna deonica tu ih nema. Stekuju se u zbun, ili maltretiraju vozace teretnih vozila....putne naloge...pretovar...viri nesto iz kombija...nemas prsluk, PP aparat.
Moram da psujem ali tako je...je** se njima za zdravlje i bezbednost...kontrolise se ono sta moze da napuni budzet i "malu" policijsku platu.
Evo ovako, u Barajevu gde realno veoma lako mozes da dozivis saobracajnu neprijatnost, zato sto vozaci u vecini slucajeva jasu traktor pa sednu u Audi ili BMW, ili im je najduza destinacija do Lipovicke sume, ili do Lastine stanice...policija jase zbog pojasa i upaljenih svetala. I ja kazem jednom od njih..da li Vi mislite da je to sto ja nisam upalio fenjere najveci problem u saobracaju u ovom mom selu??? Da 20x kad udjem i izadjem iz kola palim i gasim svetla...gde mi se pojas olabavio od vezi se odvezi...
Ma revoltiran sam skroz. Sve je ista prica...ne vredi vaspitavati stoku, jer je stoka stoka i razume samo batine i kazne. 5000 din ce svako da prezali..a jos ako zna da je sansa da ga uhvate jednaka 0, ma taj i ne razmislja o tome. Kad bi u novinama ili na TV bilo: "Pesak Petar Petrovic je na uglu Ustanicke i V.Ilica morao da plati kaznu od 70 000 din jer je nepropisno prelazio ulicu" a ne Stanija i Filp se jasu, Na farmi jedu masnu 'ranu....da vidis kako bi bilo zanimljivo. I svaki dan ispiranje mozga. Narod bi se bunio par dana i to bi uslo u krv i eto resenja.

Vodila se hajka protiv one novinarke/voditeljke sto drknula dedu u Zelezniku. Realno, ko je dovoljno lud da udari pesaka eto tako. PESAK JE UVEK KRIV. Kao da nije takav zakon gazili bi ih kao u Carmageddon-u. Ne nego bi garantovano mnogo manje bilo zrtava. Brzina i nije toliko veliki problem, jer i kad se pesaka sudaris sa nekim na ulici, boli i moze svasta da povredis

Realno, imamo vise policije nego za vreme i bivse SFRJ i Slobine drzave, ali nema ko da primenjuje taj zakon. Kaznjavaju ljude koji se svercuju po gsp, komunalna policija kaznjava prodavce carapa i slicno. Pesake niko je j*** ni 2%. Realno, ja bih ovako. Ne propustanje pesaka na pesackom 20 000 din. Prelazenje van pesackog ili na crveno 70 000 din...i da se to kaznjava i to bas ono! Da vidis kako bi bilo manje pogazenih, svi srecni i zadovoljni. Parkiranje na dva parking mesta, kazna za pogresno parkiranje X2 jer je jos neko mogao da stane/pogresi. Prolazak kroz crveno...KAZNA. Namerni prolazak kroz crveno..ROBIJA. Zuto moze da se tolerise ako mozes da dokazes. Uvesti u zakon da se prihvataju snimci sa kamera u automobilu. Pa eto.
Policija jase sve redom. Sakriju se na mestima na kojima znaju da ljudi voze brze, kao to je opasno. A tamo gde preticu preko pune, gde je opasna deonica tu ih nema. Stekuju se u zbun, ili maltretiraju vozace teretnih vozila....putne naloge...pretovar...viri nesto iz kombija...nemas prsluk, PP aparat.
Moram da psujem ali tako je...je** se njima za zdravlje i bezbednost...kontrolise se ono sta moze da napuni budzet i "malu" policijsku platu.
Evo ovako, u Barajevu gde realno veoma lako mozes da dozivis saobracajnu neprijatnost, zato sto vozaci u vecini slucajeva jasu traktor pa sednu u Audi ili BMW, ili im je najduza destinacija do Lipovicke sume, ili do Lastine stanice...policija jase zbog pojasa i upaljenih svetala. I ja kazem jednom od njih..da li Vi mislite da je to sto ja nisam upalio fenjere najveci problem u saobracaju u ovom mom selu??? Da 20x kad udjem i izadjem iz kola palim i gasim svetla...gde mi se pojas olabavio od vezi se odvezi...
Ma revoltiran sam skroz. Sve je ista prica...ne vredi vaspitavati stoku, jer je stoka stoka i razume samo batine i kazne. 5000 din ce svako da prezali..a jos ako zna da je sansa da ga uhvate jednaka 0, ma taj i ne razmislja o tome. Kad bi u novinama ili na TV bilo: "Pesak Petar Petrovic je na uglu Ustanicke i V.Ilica morao da plati kaznu od 70 000 din jer je nepropisno prelazio ulicu" a ne Stanija i Filp se jasu, Na farmi jedu masnu 'ranu....da vidis kako bi bilo zanimljivo. I svaki dan ispiranje mozga. Narod bi se bunio par dana i to bi uslo u krv i eto resenja.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Sa ovim se slazem, ali da zeleno trepne 3 puta pre nego sto prebaci na zuto (koje opet drzi 2-3 sekunde), pa onda pali na crveno.alekco piše:Prolazak kroz crveno...KAZNA. Namerni prolazak kroz crveno..ROBIJA. Zuto moze da se tolerise ako mozes da dokazes. Uvesti u zakon da se prihvataju snimci sa kamera u automobilu. Pa eto.
Bas malo pre sam svesno prosao kroz crveno koje se tek upalilo jer na Obrenovackom to tako idiotski uradjeno. Brzina je ogranicena na glupih 80 km/h iako imas 2 trake po smeru kretanja koje su razdvojene metalnom elasticnom ogradom, i kad dolazis do semafora samo od jednom se ugasi zeleno i pali zuto koje drzi 2 sekunde. Da li je realno da za 3 sekunde mozes da se zaustavis sa brzine od 80-90 km/h, a pre toga moras da proveris da ti se neko nije zabio u zadnji branik, pa da proveris smes li uopste da kocis?! Prosao sam kroz crveno, naravno, jer mi je na 50 m od semafora upaljeno zuto. Samo sam cekao hoce li tu negde biti policije da zaustavlja i kaznjava, bio sam bas raspolozen za raspravu i prepirku.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
cast mi je da vas obavestim da se od ove zime rizla vise ne posipa..samo se cisti i posipa se so 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Živi bili pa videli, ali mislim da će to da zavisi od putara do putara (ovde je već jednom bacana rizla).
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
E jebes ga, taman kupio zavesice.
Inace bih voleo da licno stisnem ruku kralju koji je prvi predlozio da se posipa rizla po putu. Tako genijalna ideja. Takva osoba mora da bude toliko zajebana, kad je uspela da ubije verovatno stotine ili hiljade ljudi, hiljade i hiljade razlupanih hauba, soferki i ostalih ostecenja uzorkovanih izletanjem iz krivina, kidanje guma i tako dalje pa jos dalje.
Inace bih voleo da licno stisnem ruku kralju koji je prvi predlozio da se posipa rizla po putu. Tako genijalna ideja. Takva osoba mora da bude toliko zajebana, kad je uspela da ubije verovatno stotine ili hiljade ljudi, hiljade i hiljade razlupanih hauba, soferki i ostalih ostecenja uzorkovanih izletanjem iz krivina, kidanje guma i tako dalje pa jos dalje.
- milan_gt
i ja sam kupio sve 4 zavesice al po nekoj logici bi tad trebalo da nema rizle 

- alekco
Setite se onog iseljenika u Kanadu...."Neverovatno koliko je novo auto zardjalo od je**** soli sto je svuda po putu posipana!"
- milan_gt
nije sama so problem koliki je problem koktel so/rizla
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
uglavnom postujem pravila, mada mrzim semafore koji nemaju treptece zeleno ! znam da se parkiram na dva mesta ako su iscrtali tamo mesto gde ima drvo i jedno i drugo ,. pa gepek viri na ulicu dok su svi uvuceni ( nacrtali bi parking i na zidu samo da mogu naplatiti bagra!)
za pesake..hmmm ........ne civilizovana kao 50% naroda...u prolazu....pljuju po ulici, smrcu nos , bacaju smece, pisaju uz svaku banderu , kaslju u lice drugima,.,......ma mogli bi pisat koliko hocemo al od takvog ocekivati da zna da predje preko pjesackog ili puta normalno to bi bilo stvarno previse
-moje vidjenje:
samo 10% vozaca zna da vozi , 40% misli da ZNA i da su u pravu (ti su najgori i ako neko pogresi pred njima oni ne koce jer su u pravu!
) , 20% ne zna da okrene auto na dve trake , i u rikverc im ne ide bas najbolje ,a parkiranje glavobolja
10% pod uticajem alkohola i ostali sra..
15% su klinci koji voze pun gas i misle da su seli u avion ili betmenomobil (,a ne znaju da 58km/h u drirektnom sudaru pucaju unutrasnji organi ne vezano za auto koji voze Volvo testirao):doh:
ostali su ostali voze forda... neboje se ni rizle ni soli
za pesake..hmmm ........ne civilizovana kao 50% naroda...u prolazu....pljuju po ulici, smrcu nos , bacaju smece, pisaju uz svaku banderu , kaslju u lice drugima,.,......ma mogli bi pisat koliko hocemo al od takvog ocekivati da zna da predje preko pjesackog ili puta normalno to bi bilo stvarno previse

-moje vidjenje:
samo 10% vozaca zna da vozi , 40% misli da ZNA i da su u pravu (ti su najgori i ako neko pogresi pred njima oni ne koce jer su u pravu!

10% pod uticajem alkohola i ostali sra..
15% su klinci koji voze pun gas i misle da su seli u avion ili betmenomobil (,a ne znaju da 58km/h u drirektnom sudaru pucaju unutrasnji organi ne vezano za auto koji voze Volvo testirao):doh:
ostali su ostali voze forda... neboje se ni rizle ni soli

- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Scena od pre neko vece... 3 saobracajna punta (verovatno su vijali vozaca) izvukli lika iz auta, bacili ga na put i jedan ga penali spicem (cipele) u glavu, tacnije u facu... od tih udaraca lik se podvlaci pod auto (trepnu) a ovaj nastavlja sa svojim brzim izvodjenjem penala... a ostali se osvrcu da li neko gleda...
Savrsen primer... sprovodjenja zakona... momaka koji su okacili znacku na svoja PRSA!
Savrsen primer... sprovodjenja zakona... momaka koji su okacili znacku na svoja PRSA!

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Odlican materijal za tuzbu , jos ako su ga uhapsili milina , kod lekara na pregled i sa tim papirima kod advokata.
Cak i ako je napravio ozbiljan prekrsaj , nema potrebe za batinjanjem.
Cak i ako je napravio ozbiljan prekrsaj , nema potrebe za batinjanjem.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
I 3 lika koji bi bili na njegovoj strani... bez sekunde razmisljanja...

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Ne traje dugo, a lik na 1:08 je najbolji. Ne vidi se registracija, mozda nije iz BG, kao da to ima neke veze?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Pre 2 godine cale je prodao Mondea nekom liku na ovlascenje. Taj lik je odmah preprodao auto nekom trecem. Posle par meseci od prodaje stigla nam je prva kazna za parkiranje, culi smo se sa preprodavcem , inace ok lik ali nema broj telefona sadasnjeg vlasnika pa cale ode plati kaznu, da nema problema. Druga kazna kad je stigla cale nije hteo da plati, do sada ima jedno 5-6 kazni kod sebe. Sta raditi u ovom slucaju? Logicno je da saceka da ovaj zove za prenos pa ga naterati da plati kazne ali ocigledno ovaj ima neku vezu kad vozi auto na ovlascenje vec 2 godine, koliko znam ovlascenje traje 6 meseci ili godinu dana?
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
prijaviti policiji ili probati nekako odjaviti vozilo/prijaviti kradju...
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ćale mora da uradi opoziv ovlašćenja, a ono ima neograničenu važnost, osim ako striktno nije drugačije naznačeno.

- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Ahaaa, ok hvala na savetima.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Zao mi je sto ti nisam slikao kolicinu rizle koju su nabavili u PZP Pozarevac jos pre 2 nedelje, a nista manje nije spreman ni Beograd put. Rizla se nece posipati samo na auto putevima i putevima prvog reda, i samo ce se soliti, dok ce se ostale i posipati rizlom, i posteno soliti.milan_gt piše:cast mi je da vas obavestim da se od ove zime rizla vise ne posipa..samo se cisti i posipa se so

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()