Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 00:14h

al da bude neka dobra prica i razlog od kud idete istim putem sa dvoja kola, a i dax je mogao imati jos nekog u kolima koji je video da ste oba prosli na zeleno..

al te posle semafora dax pretekao (ako ima dozvoljen deo i kazes tacno gde te pretekao) pa zato nije stao kad su te ovi 'ustavili..

takodje slikas tacno gde te pretekao..

jos pomenes da i dax vozi sivog focusa cisto da kod sudije izazoves sumnju..

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 00:25h

Samo nemoj da ga navedeš kao običnog svedoka, to danas više nema nikakvu težinu... navedi ga kao svedoka saradnika! lol :D
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 00:41h

sasa_f1 piše:Jes, pa da me za gume rebne 50e vise. :rotfl:

Salu na stranu, cale mi je takodje preporucio da ubacim svedoka.
slobodno mozes navesti kao svedoka. Necu za to traziti 50€ vise, nego za ono sto sam video sinoc :rotfl:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 00:54h

911s [SK] piše:Drugo, stavke 1) i 4) iz Boletovog posta u startu padaju u vodu
Nisam pisao o tome da zapisnik nije potpisan, mada i to moze da posluzi kao validna odbrana, posto se nikada ne sete da u njega upisu zasto je vozac odbio da ga potpise. A kada toga nema, zapisnik nije validna isprava,m posto nije sastavljen u skladu sa odgovarajucim propisom.
Stvar je u tome da mu zapisnik uopste nije urucen, a jedan od dokaza za to je sto nije potpisan. Drugi je da se provere serijski brojevi zapisnika, to jest kada je zaduzen zapisnik koji je podnet sudu.

Члан 322.
Веродостојна исправа којом се доказује извршење прекршаја, јесте у смислу овог закона:
1) видео или фото запис на коме се јасно могу видети: возило којим је извршен прекршај, регистарски број тог возила, и битна обележја прекршаја,
2) тахографски уложак или други запис са тахографског уређаја,
3) записник о извршеној контроли учесника у саобраћају сачињен у складу са Законом о општем управном поступку,

A u zakonu o upravnom postupku pise:
Član 67

(1) Pre zaključenja zapisnik će se pročitati saslušanim licima i ostalim licima koja učestvuju u postupku. Ta lica imaju pravo da i sama pregledaju zapisnik i da stave svoje primedbe. Na kraju zapisnika će se navesti da je zapisnik pročitan i da nisu stavljene nikakve primedbe ili, ako jesu, ukratko će se upisati sadržaj primedaba. Zatim će zapisnik potpisati lice koje je učestvovalo u radnji, a na kraju će ga overiti službeno lice koje je rukovodilo radnjom, kao i zapisničar - ako ga je bilo.
...
(7) Ako neko lice neće da potpiše zapisnik ili se udalji pre zaključenja zapisnika, to će se upisati u zapisnik i navesti razlog zbog kog je potpis uskraćen.

Član 68
(1) Zapisnik sastavljen saglasno odredbama člana 67. ovog zakona jeste javna isprava. Zapisnik je dokaz o toku i sadržini radnje postupka i datih izjava, osim onih delova zapisnika na koje je saslušano lice stavilo primedbu da nisu pravilno sastavljeni.
(2) Dozvoljeno je dokazivati netačnost zapisnika.

Drugim recima, opet slusate sta pisu novinari, koji su digli galamu kako je toboz zakucano da je ono sto pise u zapisniku, neoboriv dokaz na sudu. a nije.

Za stavku 4 nisi naveo zasto pada u vodu.

Razna mesta razna iskustva. Jedno vreme su stvarno krenuli da dolaze, ali evo vec skoro dve godine nema nikoga, iako postar redovno ostavlja u sanducetu da imam neku preporucenu posiljku :)

Sto se tice zabrane prolaska kroz crveno za vozila sa pravom prvenstva, to je uvedeno jos dosta davno. ako se dobro secam jos zakonom iz 1980 i neke (bese 85). ali ostaje ovo sto je krstic pomenuo, to jest da sluzbeno lice moze da regulise saobracaj i iz vozila, tako da u sustini moze da zaustavi sve i prodje kroz crveno. Mada je to malo nategnuta varijanta, morali su da ostave neki prostor za jurenje ozbiljnijih prestupnika.
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 01:48h

Stavka 4) je otprilike kao kada bi rekao "to nisam ja, to je moja Schauma" :rotfl:
Možda imaš F adresu, proveri, hoće to da zalepe ako se ne odazivaš na razne sudske pozive.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 07:53h

Ako navedeš da je Dax išao ispred tebe, onda će sudija znati da nije bilo teorije da ideš brže od 60 km/h hahahaha
Slika

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 08:40h

hahahaha

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 16:37h

Meni je 2008 ili 2009 stigao poziv kod sudije za prekrsaje. Posto nisam znao o cemu se radi, ja odem par dana ranije...najavim se kod sekretara...i sacekam da sudija bude slobodan. I ljubazan neki sudija, potrazi tamo po papirima...nadje zapisnik.... Preticanje traktora, ili tako nesto...na punoj liniji. Ja lepo kazem, da me nisu zaustavljali zbog tog prekrsaja nikad. I on ni 5 ni 6 "znam". Vidim da zapisnik nije uredno popunjen, nema vaseg potpisa... Koje je ovo vozilo. Kad ono...caletov passat. Vreme prekrsaja nesto oko 7 ujutru. I ja paf, sa brojem zapisnika pravo u policiju. Tamo su me primili veoma srdacno. I naravno, posle toga ni jedan drugi poziv nije stigao. I posle mi kaze prijatelj policajac. To ti je nesto iz rokovnika, pa ako prodje prodje.
Realno u rokovnik zapisuju eto tako, pa ako im zatreba to se vadi i ubacuje u zapisnik. Naravno, onda se kaze da zapisnik nije hteo biti potpisan. Moja preporuka je da se UVEK zapisnik potpiste, a ako smatrate da policija nije u pravu...OBAVEZNO napisati primedbu.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 17:00h

ako potpises saglasan si sa onim sto je pandur nazvrljao..

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 18:56h

mbole, hvala puno! Mislim da ce mi ovo dobro posluziti pred sudijom.

alekco

Poruka od alekco » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 19:01h

ako potpises to znaci da si procitao zapisnik i da si razumeo sta je policajac hteo time da kaze :D ali u primedbama mozes navesti sa kojim se delom zapisnika ne slazes. Na primer...kretao se ulicom Ustanickom i kod broja 240 prosao kroz crveno na semaforu. Jesam se kretao ulicom Ustanickom ali kategoricki tvrdim da na semaforu nije bilo crveno vec zeleno. Ako ne popises i ne uzmes primerak zapisnika. Moze nazvrkati sta god i potpisati sam.

Mlađa
Poruka: 1
Član foruma od: ponedeljak, 6. jan. 2014. u 19:21h

Poruka od Mlađa » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 19:52h

Jesam se tek registrovao na forum,ali pregledom sam naleteo na temu pa se izvinjavam što kao gušter uzlazim u temu :) Ali pošto je tema iz moje struke da kažem i ja koju :)

Ovako Saša :) U praksi pri kontrolisanju mi kao službenici imamo određenu slobodu pri kontroli,a ta sloboda se ogleda u tome što po svojoj proceni možemo da zaustavimo i sankcionišemo nekog učesnika u saobraćaju,a isto tako i da mu oprostimo prekršaj ukoliko je taj prekršaj mizeran ili se sažalimo :) Što se tiče ne davanja zapisnika na uvid,to je nemerljivo u ovom slučaju.Praksa je da se svi koji načine ozbiljniji prekršaj,a oprosti im se,ulaze u naš rokovnik koji je privatna beležnica mene i mojih kolega,koja se kasnije ukoliko mi ne ispunimo našu "normu" morati da uđe u proceduru,jer prekršaj je napravljen dokumenta su uzeta na uvid kao i tvoji podaci tako da je samo dobra volja kolega faktor koji utiče na to da te ne kazne.Predaja zapisnika sudiji bez potpisa znači sledeće kontrolisasno lice ne prihvata prekršaj koji mu se stavlja na teret po zapisniku,samim tim odbija da potpiše.a potpis kao što svi znamo znači saglasnost sa nečime,bilo šta da potpisuješ to znači da si saglasan sa time,biom to ugovor,kazna...Dakle ako si upisan "sa strane" ilu u tefter kako ga mi zovemo :D ne znači ništa drugo do toga da je neki moj kolega ili ja evindetirao tebe kao vozača koji čini prekršaj uglavnom je reč o ozbiljnijem prekršaju.Ili si izmolio oprost prekršaja ili ne želimo da ulazimo u dublju raspravu sa kontrolisanim licem pa kažemo dobro idi,ali prekršaj je učinjen i vidiš da je kontrolisano lice spremno na svadju i da će svakako odbiti da potpiše zapisnilk.Naravno u ovom slučaju štitimo sebe bespotrebne rasprave sa strankom,jer ipak nam su nam draži naši živci od toga da nekoga ubeđujemo da je preticao preko pune ili je prošao na žuto.Nadam se da me razumete šta hoću da kažem.Ti mene na terenu ne možeš ubediti da nisi načinio neki prekršaj ukoliko sam ja utvrdio da je tako,naravno možda sam i ja loše procenio,ali ako sam siguran da si prošao na žuto,gazio punu,ili nisi pustio pešaka,ti mene ne možeš da ubdeš da nije tako,bar ne na licu mesta,zato se prekršaji regulišu preko suda gde ti uz pomoć svedoka ili drugih stvari dokazuješ da sam ja pogrešno procenio ili sam namerno hteo da te kaznim.Ja ću zapisnik pisati ma koliko se ti bunio,dobićeš ga na uvid i tvojeje je da li ćeš potpisati ili ne,ako potpišeš znači da priznaješ učinjeni prekršaj i postupak se završava na prvom ročištu,ako ne potpišeš imaš priliku da se braniš na sudu.Isto tako ako te pustimo ne znači da prekršaj nisi učinio,jer ako pustimo svakoga i vratimo se u stanicu bez ijednog evidentiranog vozača malo bi bilo sumnjivo da baš svi voze po propisima,zar ne?Time što smo predali nepotpisani zapisnik ostavljamo ti prostora na sudu da se braniš.O tvom konkretnom slučaju ne verujem da postoje baš toliko ne savesne kolege koje će te juriti bez potrebe,samo da bi platio kaznu,verovatno su bili negde u tvojoj blizini i procenili da si prošao na crveno pa su krenuli za tobom,još ako su bili u stanju mirovanja tvoja brzina im je izgledala zaista kao dvesta,jer ako si prošao 100 na sta pored parkiranog vozila gde većina prolazi sa 60-80,tih sto izgleda i suviše brzo.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 20:08h

Lepo si to napisao.Teoretski si u pravu.ALI moje iskustvo mi govori da to I nije bas tako.Ne zelim da ulazim u raspravu,ali moram napomenuti da sam bio u slicnoj situaciji,kao sale .pre par godina,kada sam usao u raskrsnicu na ZELENO,sa namerom da skrenem levo I propustajuci vozila iz suprotnog smera,uhvatilo me cvreno.A tvoj kolega sa 200 m,da sa dvesta metara je procenio da sam usao na crveno.....Naravno u moju korist je presudjeno.
Poslednja izmena: Pančevac, na dan ponedeljak, 6. jan. 2014. u 20:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 20:11h

Bez obzira na sve , zar nije vasa duznost da na licu mesta sacinite zapisnik , bez obzira da li stranka zeli da potpise ili ne ?
Cak sta vise u zapisniku se ispise da stranka ne zeli da potpise isti.
Mislim da je tefter neozbiljna i ne profesionalna stvar.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 20:13h

Ljudi kakav karambol veceras u Kraljevu . Golf 3 i neka limuzina, tipa laguna, mondeo nemam pojma sta je nema prednjeg kraja motor samo sto nije ispao, a mrak jer su odvalili stub od ulicne rasvete na ostrvu,pa se ne vidi. A nisam imao vremena da zagledam policija regulise saobracaj. Sta su radili i koliko su vozili u gradu pojma nemam i kako su uspeli tako da se skrljaju kad je tu dupla traka,da su se poprecili, golf se okrenuo u kontra smeru i aman nije uleteo u lokal pored ulice,a ovaj drugi uzjahao na ostrvo otkinuo stub od rasvete i vratio se popreko u traku...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 20:28h

Ovo je takodje moje pitanje za tebe, Mladjo...
Taunus 17m piše:Bez obzira na sve , zar nije vasa duznost da na licu mesta sacinite zapisnik , bez obzira da li stranka zeli da potpise ili ne ?

Mlađa

Poruka od Mlađa » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 20:54h

Taunus,jeste naša dužnost da sačinimo zapisnik,ali ako stranka krene da moli da se tako grubo izrazim ili počne nutkanje hiljadarki onda i mi možemo da odglumimo finoću pa da ga kao pustimo,a kasnije sačinimo zapisnik.Ipak mi živimo od toga i ja nemam drugi posao pa da glumim dobricu po drumovima,ako ne ispunim norum ja moram da napišem jeste dobro delo sačuvati nekome pare u džepu,ali moram da mislim i na svoj džep.Isto tako imamo slobodu da napišemo da se lice nije zaustavilo pri pokušaju kontrolisanja i da je pobeglo,a ja znam šta je uradio.Ovako pustimo nekoga,pa ako mora da se piše onda mora.Ja bar uglavnom gledam da pišem za one krupnije prekršaje,jednostavno ne mogu čoveku u Jugu da pišem kaznu za pojas ili slično ako vidim da čovek stvarno nema.Ima brdo slučajeva kad se sažališ pa pišeš sa strane,evo na primer čovek pretiče preko pružnog prelaza mi ga zaustavljamo on sa suzama u očima priča kako mu je majka na samrti i da juri u bolnicu,naravno pustim ga ali ipak bude zabeležen jer služba je služba,družba je družba.On žureći da vidi majku može nekoga i da ubije,posle ispadne da policija ništa ne radi.Da nema teftera svaki prekršaj bi se pisalo i nema oproštaja,ovako moli Boga da zaustavimo još ljudi i piešemo im,tako to ide.Svi smo ljudi i svi grešimo,najteže je priceniti prolazak kroz crveno,ima brdo situacija kad neko projuri kroz raskrsnicu,a ovaj iza njega se naglo zautsavi pa ti sad mozgaj da li je bilo crveno ili ne.Zato postoji sud i svaki malo pismeniji čovek ako zna da nije kriv dokazaće to,ali kod nas se ljudi plaše suda i pre će mene da ubešuju ili da mi nude pare.Prekršaj je učinjen i ne vidim šta u tome menja dal je zapisnik dat na uvid ili ne,ako ja imam tvoje podatke i podatke o vozilu evidentno je da sam te kontrolisao i ako sam napisao kaznu znači da je prekršaj učinjen,prošlo je vreme da se pišu izmišljene kazne i velike su sankcije po nas ako izmišljamo prekršaj,to više niko ne radi.A da možemo svakome da napišemo kaznu za sitnicu možemo.

Uh preteče me Saša,u tvojoj situaciji zapisnik ne čini ništa bitno po tebe,ako je kolega bio ubeđen da si prošao na crveno to dal će on tebi dati zapisnik ili ne tebe ne oslobaša optužbe da si prošao na crveno,ja kao službeno lice imam dužnost da te zaustavim i ukažem na prekršaj,a ne da sa tobom polemišem o tome da li jeste ili nije ja ako sam procenio da si prošao kroz crveno,po meni prošao si,za ostalo imaš unutrašnju kontrolu nas samih i sud pa tu po pravilu dokazuješ svoju nevinost,Izvini što pišem ovako direktno :) Kolega nije postupio suprotno zakonu,on je porocenio da si kriv,ako uspeš da dokažeš da nisi,imaš pravu i da teretiš nesavesnog kolegu,jer ako je izmislio prekršaj to stvarno nije u redu thumbsuph Isto tako ne postoje dva indetična automobila,niti dva identična vozača,pa ako je bio usresređen na kontrolu kolega nije mogao da te pomeša sa nekime.

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 21:06h

Hvala ti na objasnjenjima, sad mi se jos vise gadi policija, a saobracajci pogotovo.

Mlađa

Poruka od Mlađa » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 21:20h

Rekoh ja u predstavljanju najgori posao imam :D Nama su to prenele starije kolege.Ako i oprostimo neki prekršaj ne znači da on nije učinjen,mi ne možemo da izmislimo nečije podatke pa da pišemo kaznu onako iz glave.Znam ja da nije prijatno kad pišemo kazne,ali neko i to mora,dok nekoga ne kazniš on se neće promeniti,nažalost tako to ide.Ali da smo svi loši,nismo,samo radimo po zakonu i po pravilu službe i mi imamo šefove.Rekoh crveno je teško dokazivo i po mene i po tebe,ali uglavnom imamo ustaljene patrole pa znamo kako koji semafor radi.Jednom stajemo mi i kako izlazim iz auta tako jedan čovek pravi polukružno preko pune ja ga zaustavim,a on meni mrtav hladan kaže pa i onaj pre mene je to uradio :doh: Svuda se stigne nema potrebe za žurbom.

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 21:34h

Mladjo svaka cast! Jedno od boljih objasnjenja od strane "man in blue ":D koje sam procitao! :)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 21:36h

Objasnjenje da, stavovi su tragikomicni po mom misljenju, ali takva je vecina drustva.
Fiesta!!

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 21:43h

jbg.. bar znam kako postupaju..
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

alekco

Poruka od alekco » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 22:07h

Ja sam za to da se pisu kazne kad god su ucinjene. Samo da se ne izmisljaju prekrsaji i kad ih nema. Da policija radi preventivno a ne restriktivno. Da svako jutro cujes na radiju...radarske patrole u Bulevaru JNA, Ibarska tu i tu. A ne...oni se zabodu na banjicu iznad lisicijeg potoka i inace tu se uzbrdo razvija mnogo velika brzina. Molim te

Mlađa

Poruka od Mlađa » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 22:24h

Dule,nisu to stavovi već je služba takva,veruj meni i većini kolega je cilj da bude što manje kazni i da imamo što više savesnijih vozača,ali i policajaca.Nije mi jasno zašto se neki vozač ljuti kad mu napišemo kaznu,a kriv je,pa onda je postojanje kazni apsurdno i hajde da svima opraštamo sve.Sa moralne tačke gledišta pustio me pa posle pisao je loše,ali sa pravne nikako.Opet ne vidim koji je problem ne davanje zapisnika na uvid ako je prekršaj učinjen,naravno ima nesavesnih kolega koje filuju zapisnike,ali to je danas retkost,meni sadržaj kazne bio to pojas ili crveno svetlo ništa ne donosi,ni iz džepa ni u džep.Prekršaj je napravljen,zaustavljen si ubediš nas da te pustimo,ali si načinio neki veći prekršaj,pustimo te ali zadržavamo pravo da te pribeležimo i kasnije sankcionišemo,naravno datumi se moraju slagati (datum odlaska u patrolu ili kontrolu i datum uočavanja i sankcionisanja prekršaja),a ne pisanje posle nedelju ili više toga nema.I ja tu ne vidim ništa sporno jer prekršaj postoji i svestan si da si načinio prekršaj.Isto tako ja te pustim pijanog ti se posle dve raskrsnice slupaš i na čiju dušu to da ide?Ja po savesti i zakonu svoju dužnost moram da obavljam u skladu sa propisima,ma koliko to nekome bilo mrsko.U mojim očima ne postoji manje i više kriv,ako je kriv kriv je pa bile to prljave tablice ili prolazak na crveno,ja tu jedino mogu da oprostim ovaj manji prekršaj,ali moje praštanje ne znači da to nije prekršaj.Mislite da je lepo stajati pored puta na -20 ili na +30,nije .Postoje ljudi koje ni kazne ne opamete pa idu po starom i onda zvarše u crnoj hronici,to nikome ne odgovara.To đubre je nije me pustio,zaista nije fer,mi samo radimo svoj posao.Tolerancija mora da postoji,ali ljudi moji da smo uvek tolerantini na šta bi to ličilo i koja je svrha našeg posla.Ne postoji vozač kome ne možeš da napišeš kaznu ili da ga cediš pri kontroli,ali ipak nismo mi sadisti i mi smo ljudi koji voze auto koji živimo u istoj zemlji imamo sličan standard pa tolerišemo,ali izgleda je problem onaj stari daš prst oni hoće celu ruku.Nismo mi izvan nzakona pa du jurimo i izmišljamo po drumovima neke imaginarne stvari.Pri činjenju prekršaja jedino je moja ili dobra volja mojih kolega kako ćeš da prođeš,tj da li ćeš dobiti kaznu ili ne,šta više i tim puštanjem mi kršimo zakon,tada se niko ne buni,ali kad kazniš onda si loš čovek.imamo mi ogroman prag tolerancije,ali šta ćeš kad naš čovek nikad nije zadovoljan.Zato postoji ono vozi po propisima pa samo zviždući kada prođeš pored patrole.A jednog dana kad postanemo uređenija zemlja,pa i kad ovo opraštanje prekršaja bude ukinutu šta onda,onda će da nas linčuju :D Naravno ništa lično nisam mislio pri pisanju thumbsuph

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 22:28h

Da li je sve ovo sto pise Mladja milicionarac, u svim postovima na ovu temu ukupno, vise strasno, ili je vise smesno?

Sent from VladanMovies using Tapatalk

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“