Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dule0911 » petak, 11. apr. 2014. u 22:33h

Tamo je po zakonu bas ovako regulisano, i tako se i sklanjaju. Prisustvovao sam jedno 3x vecem zastoju bas na autobahnu i ljudi jos dok usporavaju se sklanjaju jer svi dobro znaju koji je zakon, posle toga je ambulanta prosla pored svih nas izuzetno lako, ovo na snimku je jos i lose sklanjanje kako je bilo tad.
Kod nas bih ja uveo zakon da ako se ne sklonis u roku od 10sec da imaju pravo da te udare i izguraju sa puta, pa se ti cesi da li ces se sklanjati. Posto zakon i kazne kod nas ne postoje, samo batina je za takvu stoku.
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 11. apr. 2014. u 22:40h

zar ne sluzi zaustavna za ovakve stvari..

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 11. apr. 2014. u 22:51h

Ne, na autoputu se to uvek radi izmedju brze i srednje trake, kao na snimku. Svi imaju mesta da se pomere, jedni ka bankini drugi ka zaustavnoj.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 11. apr. 2014. u 22:56h

milan_gt piše:zar ne sluzi zaustavna za ovakve stvari..
Zaustavna traka je po pravilu dosta uza od ostalih, tako da je bolje ovako kao na snimku, pogotovo na nemackom autputu koji ima mesta sa svih strana za skloniti se, dosta su sire trake nego kod nas.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 11. apr. 2014. u 23:11h

Sem toga... u zaustavnoj, što joj i ime kaže, može da se nađe zaustavljeno vozilo iz bilo kog razloga, koje ne može da mrdne nikuda.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » petak, 11. apr. 2014. u 23:17h

Žao mi je što nemam kameru u sanitetu,pre nedelju dana vozio sam povredjenog u bolnicu i posle partizanske u ns produžio sam pravo kad od semafora do merkura zastoj :eek: u kontra smeru isto gust saobraćaj,jedina opcija da sačekam dok se sklanjaju sa puta.Baš sam se iznenadio jer brzo su oslobodili put,niska je bankina pa sa leve strane penjali su na bankinu,sa desne parkirali su do bankine,kao da su ceo dan vežbali kako da se sklanjaju sa puta,tako da za jedno 20-30 sekundi sam stigao od semafora do merkura. :D
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 11. apr. 2014. u 23:24h

nekako mi logicnije da se zaustavnom ide nego da se ceka da se bukvalno svaki auto i sleper pomeri u stranu..

a i ako se desi da tad stoji neko u zaustavnoj lako se moze samo pored njega napraviti mesta kao sto isto tako u zaustavnoj moze da stoji neko kad se ide kroz sredinu pa ce se naci mesta..al je velika razlika..

ovo je po meni totalno nepotrebno, posebno da se sleperi sklone, pa treba mu 30m..iako vrlo lepo za videti..

Edit: videh ispod slican snimak i evo o cem pricam..

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » petak, 11. apr. 2014. u 23:41h

M kako god, meni je zanimljivo sto ne vidim ni jedno teretno vozilo u levoj traci. Ni kombi niti bilo sta vece od njega.

Mada u drugom snimku ima i toga. :)
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 11. apr. 2014. u 23:50h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Izbegavaj da praviš duple poruke.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 11. apr. 2014. u 23:45h

to je uredu, al sleper treba da se mrdne iz desne u zaustavnu a to traje i treba mu mesta i uvek ostane poprecen i to ak svi soferi rade ko jedan bez da se iko ne zezne :)

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » petak, 11. apr. 2014. u 23:49h

Ja koliko znam...zaustavna se i koristi za hitne intervencije. Sada, mozda zavisi od zemlje do zemlje. I meni je logicno da interventna vozila koriste zaustavnu. U vecini zemalja u slucaju nesrece, prvo krecu vatrogasci pa hitna pomoc i na kraju policija.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 12. apr. 2014. u 07:37h

dule0911 piše: ovo na snimku je jos i lose sklanjanje kako je bilo tad.
Zato što se uvek nađe neki Turčin sa BMW karavanom da sve pokvari :D
Slika

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » subota, 12. apr. 2014. u 09:17h

Pritom sto su sad svi dobili po dzipa, za ovakve stvari (svaka stanica), pa on ide prvi i krci prostor za ostale.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 12. apr. 2014. u 10:42h

milan_gt piše:to je uredu, al sleper treba da se mrdne iz desne u zaustavnu a to traje i treba mu mesta i uvek ostane poprecen i to ak svi soferi rade ko jedan bez da se iko ne zezne :)
Gresis, nista tu ne traje, vec je nekoliko njih ovde na prvom snimku ili stranci ili nisu obratili paznju na vreme. Kazem, kad sam bio u tom zastoju, svi su dok se jos usporavalo pravili traku izmedju njih, kad je ambulanta prosla, nije se nijedan auto/kamion upalio, jer je vec bilo mesta.

Potrebno ili ne, takav im je zakon, po mom misljenju logican, kad se svi pridrzavaju toga, a ne naknadno da se sklanjaju. Nadji, imas to i na netu, pravila za nemacki autobahn, ovo je jedno od njih.
Fiesta!!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 12. apr. 2014. u 15:12h

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 12. apr. 2014. u 18:26h

Ma i naš zakon kaže da je zaustavna traka isključivo namenjena iznenadnom, neplaniranom zaustavljanju automobila, usled kvara ili druge nemogućnosti vozača da bezbedno upravlja vozilom. Niko, po pravilu, ne sme da se kreće njome, uključujući tu i organe reda, vozila sa pravom prvenstva i sl. Sasvim je druga stvar što se npr. na delu autoputa kroz Beograd zaustavnom trakom kreće ko stigne, jer je to verovatno sigurnija varijanta nego očekivati da će kolone koje nastanu npr. usled čukanja na Gazeli da budu uviđavne i ostave po sredini prolaz za vozilo koje ide na intervenciju pod rotacijom, i još pride da neće da blokiraju ulaze i izlaze na/sa autoputa.

Takođe, u našem zakonu slovi da si ti dužan da omogućiš vozilu sa prvenstvom prolaza da te mimoiđe ili obiđe, što se u slučaju bilo kog puta sa više od jedne trake najefikasnije radi "razdeljkom" po sredini puta - bilo da ljudi iz suprotnih smerova beže svaki u svoje desno, ili ako ima dve trake u istom smeru onda leva traka beži levo, a desna traka desno. Zaustavna traka je uža od uobičajenog profila puta, na nekim mestima je čak i nema... nije opcija koja može uvek da se koristi.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 13. apr. 2014. u 20:37h

Danas, Ušće:

16:.05
Slika
Slika

Posle sat vremena:
Slika

Možda čuvaju mesto jedan drugom?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 13. apr. 2014. u 22:39h

Primetio sam po gradu ekspanziju Smartova sa tablicama iz unutrašnjosti koji zauzmu dva parking mesta, video sam ih bar 10 različitih... Bahatluk, bezobrazluk, idiotluk ili nešto četvrto?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Poruka od Dex84 » petak, 18. apr. 2014. u 19:48h

kombinacija svega. :) :suicide:
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

Dzigi Bau
Poruka: 116
Član foruma od: nedelja, 20. okt. 2013. u 18:14h

Poruka od Dzigi Bau » subota, 26. apr. 2014. u 19:53h

Ne znam jel ovome mesto ovde, ali me izbace iz takta ovakvi '' vozaci '' .

Isao sam jutros do grada, i kada sam se vratio na parking gde zivim nema mesta, nazire se jedno mesto sa druge strane i onda vidim ovo

Slika

Mozda se i na slici ne vidi, ali nema mesta za parkiranje, mozda bi i imalo da se udje, ali da se otvore vrata nema sanse . Ne mogu da verujem . Sto je jos gore, i dalje stoji ovako parkiran . Ovde mahom znam koja kola voze komsije, ovo nisu kola iz Kraljeva a ovako idiotski parkirano cekicko

Onda krenem napred na istom parkingu kad evo jos '' vozaca ''

Slika

Tako da su dva mesta zauzeta bespotrebno, i onda odem parkiram 200m niz ulizu i peske kuci . Strasno, ne shvatam kako neko moze ovako da parkira, jos da ostane ceo dan ovde bez pardona :diablo:

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 26. apr. 2014. u 20:08h

Ziveo bajs. Nema parkinga, nema guzve. :D
Fiesta!!

Dzigi Bau

Poruka od Dzigi Bau » subota, 26. apr. 2014. u 20:16h

Vozio sam nesto kabasto ne moze na bajs :D
A inace ovako, lakse mi je mnogo kada idem bajsom do grada nema nigde zastoja za njega, samo da se veze uz neku banderu :lock: da ne dobije noge :D

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 27. apr. 2014. u 04:36h

Nevolja je sto cesto taj koga si zatekao parkiranog na 1.5 ili dva mesta, uopste ne mora da bude onaj koji je stvarno kriv.
Dodje neki saban na prazan parking i parkira se tako da zauzme dva mesta. Ostali se parkiraju tako da rastojanje od njega do njih bude normalno. Saban ode, a ti zateknes coveka koji jednostavno nije mogao drugacije da se parkira.
Djak pesak :)

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » nedelja, 27. apr. 2014. u 07:45h

Potvrdjujem thumbsuph, i kad saban ode onda neko dodje i kaze :vid budale: kako parkira

Dzigi Bau

Poruka od Dzigi Bau » nedelja, 27. apr. 2014. u 11:43h

Pa dobro, to si u pravu . Ima logike :D
Mada sto se tice druge slike, sivi Tipo pocinje da remeti sve .
A sto se tice Dacije, ona je pored Golfa koji je prvi na parkingu, pa je opet manja verovatnoca da nije saban, ali ko ce ga znati . Svakako bode oci mnogo :)

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » utorak, 29. apr. 2014. u 22:52h

http://www.telegraf.rs/vesti/1050987-po ... utomobilom

Ovde sam prošao dok su dizali motor na pauk, krv i srča na sve strane... :(
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“