Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Iosis » nedelja, 7. sep. 2014. u 10:29h

Bole nemo' na roditelje, oni su sada postali kao ugrožena vrsta ili neka manjina. Šta im god kažeđ djecu koriste kao argument u smislu spašavaju nas od izumiranja. Mislim ako nas takvi spasavaju od izumiranja teško nama...
Ne samo u kulturi u saobraćaju, nego i opštoj kulturi ponašanja.
Meni samo nije jasno kako smo mi uspjeli da preživimo put do škole bez ležećih, bez zone 30 oko škola, a niko nas nije dovozio autom do pred vrata škole.

Druže Krstiću, lomeljenje rebara je previše, ali UK ulje je sasvim fin način, pa neka ima i on šteta kada imam i ja. Naravno prov pokušati na fin način se dogovoriti.

Najgore što takvi to ni ne vide. Skoro sam bio s drugarom, otvara djevojka vrata od auta parkiranog s moje strane. Otvori udari jednom, pa još jednom. Ja gledam i ne vjerujem, nije ni primjetila da je udarila, toliko je zaokupljena nekim razgovorom...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

DzoniPv
Poruka: 1430
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

Poruka od DzoniPv » ponedeljak, 8. sep. 2014. u 12:51h

Lijevo ford focus, ceoni sudar sa bmw x6...

Slika
2007 Ford Fiesta 1.3

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 8. sep. 2014. u 14:15h

Znaš li kako su prošli putnici u oba auta?
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 8. sep. 2014. u 14:47h

Iosis piše:Meni samo nije jasno kako smo mi uspjeli da preživimo put do škole bez ležećih, bez zone 30 oko škola, a niko nas nije dovozio autom do pred vrata škole.
Ok, niko nas nije dovozio,, mada su po neke dolazili (Te vise niko nikad nije video).

Sto se tice lezecih, pre 40 godina, prvi dan prvog razreda osnovne, u S. Bana gde je do 90 I neke dnevno prolazilo circa 5-10 automobile dnevno, mog jednog druga udari auto.

Znaci, preziveli smo jedva.

Ovaj je posle igrao prvoligaski basket, u jednom od vecitih, mozda mu se nesto poremetilo od udarc pa je izdzikljao.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 8. sep. 2014. u 15:10h

I od mog drugara brata je u osnovnoj, 90 i neke godine udarilo auto, jer je klinac izletio na ulicu bez gledanja, tačnije gurkali se na trotoaru. Sreća auto ga samo okrzno i ako je pao uganuo je nogu.

A nešto gledam, dosta ima lokacija gdje je škola baš na nekoj važnoj saobraćanici i kroz koju ide dosta saobraćaja, naročito je tako po selima kroz koja prolaze magistralni putevi. Pa majku mu onaj ko je odlučivao gdje da se pravi škola, za mu nije moglo pasti na pamet da će za 20-30-40 godina auta biti više i da tu školu odmakne od puta i da se iz školskog dvorišta izlazi na neku sporednu ulicu.

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 8. sep. 2014. u 16:25h

Nije bas direktno vezano za temu, ali zanimljiv tekst. Nisam jos dosao u ovu situaciju ali je lepo za znati. Ne znam sta se samo desava ako se osigurava u drugoj osiguravajucoj kuci ili ako se registruje drugi auto na isto ime? Otisao bih u osiguranje da pitam ali iz prilozenog se vidi da nemaju ni oni pojma :D
http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... uranje.php
Fiesta!!

DzoniPv
Poruka: 1430
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

Poruka od DzoniPv » ponedeljak, 8. sep. 2014. u 16:58h

Iosis piše:Znaš li kako su prošli putnici u oba auta?
Nazalost vozac forda poginuo, ovome iz bmw-a nista...sinoc negdje kod Budve...
2007 Ford Fiesta 1.3

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » utorak, 9. sep. 2014. u 00:40h

Prolazim sinoc kroz ulicu (prolaz izmedju zgrada) i sa leve i desne strane mi parkinzi , da bi odjednom lik u nekoj ladi 112 iznenada krenuo u rikverc na nekih 10-ak metara od mene , ostro skretanje u desno pa ostro levo (jer sam se provlacio izmedju 2 parkirana auta) , kako nikoga nisam udario pojma nemam , ali znam samo da je lik u ladi najopustenije otisao dalje svojim putem , covek jednostavno uopste nije gledao kuda vozi i da li neko nailazi . Nisam imao zivaca da se vracam nazad i raznesem mu oba retrovizora jer mu ocigledno ne trebaju , previse sam zurio jer su me cekali.
Kakav popizd.
Izjava drugara koji je sve to video me onako , nasmejala . Kaze covek "au matori kako si ti to izbegao , k'o u filmovima kad se jure po parkinzima" hahaha
Reko matori , jebi se. hahahaha
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » utorak, 9. sep. 2014. u 13:54h

3 minuta je okretao auto, da bi ga ovako parkirao i ostavio na mestu gde moze kamion da stane. :suicide:

Slika
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Mare TDCi
Poruka: 397
Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h

Poruka od Mare TDCi » subota, 13. sep. 2014. u 00:23h

Neki slepac u Kamenici... stajao je tu sve vreme dok sam ja bio (preko 10 min) a i kad sam ja otisao, on je ostao...

Slika
SlikaSlika
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 13. sep. 2014. u 00:28h

Ovi svi ostali su samo za nijansu manji šampioni. Ne razumem čemu to parkiranje u sred raskrsnice, pa nije to grad od 7 milona ljudi pa da stotinama metara ili kilometrima unaokolo nema nigde parking mesta.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 13. sep. 2014. u 01:25h

Eeeee... ne znas ti koliko je 30 metara da prepesacis do kafica :)
Djak pesak :)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 13. sep. 2014. u 07:37h

Ne znaš ti kakav tu krkljanac bude.
Kao što Bole kaže, mnogo je 30 m do kafića ili 10 m do pekare ili trafike.

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » subota, 13. sep. 2014. u 10:39h

Ko mi kaze gde se moze parkirati u krugu od 500m pa i vise ima pice od mene.. Sve je nacickano u krugu od 100m, nema cega nema, ali bukvalno, cirkulacija ljudi je ogromna a broj mesta je blago receno ogranicen, ulice uske i naseljene, situacija je nezgodna, ljudi se kratko zadrzavaju al uvek neko novi parkira pa je stalno ovako kao na slici, postade kao normalno a realno nije, ne pravdam ali situacija na terenu je nezgodna, mada kapa dole ovom BGdjanu lol ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 13. sep. 2014. u 10:50h

Upravu si nema baš blizu da možeš ostaviti auto na duže, ali se može ostaviti malo naviše, na nekom od prilaza kući, ali je i naš narod lijen da malo hoda, za toliko vremena koliko se zadrži, pa valjda neće propast svjet onom ko izlazi ili ulazi u dvorište za 2-3 minute. Tu je baš nezgodno, naročito što dobar ido saobraćaja ide baš tuda, naročito kada naiđu dva autobusa.
A opet najveća je greška što je uopšte data dozvola, ako je uopšte data da se ta zgrada pravi baš tu, da je povučena malo nazad i ostavljeno 5-6 mjesta za parkiranje ne bi bilo problema.

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » subota, 13. sep. 2014. u 10:56h

Bilo bi problema opet, popunili bi tih par mesta i novi bi se parkirali uz njih do puta :D ispred kuce da parkiras nekome nema smisla, a znas i koliko su uske sve okolne ulicice, sve sto i lici na mesto gde nikome ne smetas je uvek popunjeno, nije da iza coska ceka veliki i lepo uredjeni parking, to hocu da kazem..

Slika

mbole

Poruka od mbole » subota, 13. sep. 2014. u 11:27h

Ovaj... na slci gore se vidi da na suprotnoj strani ima 2 parkirana auta, oba delimicno na trotoaru (i ima dovoljno ostavljenog mesta za pesake).
Komotno bi svi ovi sto su parkirani na ulici mogli isto tako da se parkiraju i da ne bude zakrcena raskrsnica, al otuda mora da se predje ulica da bi se doslo do kafica.

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » subota, 13. sep. 2014. u 12:11h

Na slici se vidi situacija tog vrlog momenta ;) cirkulacija je kao sto rekoh takva da 9 od 10 ljudi mora produziti dalje ali opet je sve prepuno, oni na ulici ni ne mogu na trotoar zbog stubica, ovaj drugi trotoar na uzbrdici je prilicno nezgodan zbog bas visoke bankine ali i on je cesto popunjen u spicu.. Nije uvek sve crno belo, svi smo mi vozaci ali svi se nekada negde i parkiramo, situacije za to su ponekad daleko od idealnog, naravno zna se sta moze proci pa makar i uz mrmljanje u bradu a sta je neodgovorno i u "zabole me za sve" fazonu..

Slika

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 13. sep. 2014. u 12:28h

Da je urbanisticki vodjeno racuna ili drugacije organizovana ulica, ne bi bilo problema. Stavi se da bude jednosmerna, napravi se neka druga da bude isto jednosmerna u suprotnom smeru, otvore se mesta za parkiranje i milina.
Ne znam za konkretan slucaj, ali tako svajcarci resavaju pola uskih ulica u malim mestima. I niko nikome ne parkira na glavu jer se zna neki red. Kod nas i ne mozes da postujes red kad ga u startu nema.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 13. sep. 2014. u 13:41h

Nije fini parkirati nekom pred kucu, ali bi manje smetali, a ni oni ne izlaze iz kuće svaki sekund, strpe se minut-dva, kad se bira od dva zla opet izabrati manje.

Nema mogućnosti da se ta ulica pretvori u jednosmjernu, da sad ne objašnjavam na široko.

A eto jedne prilike idem tuda autobusom, dvojica su stali s autima i pričaju ljudi kao u kafani, pola minute-minut, to nije mnogo ali na tom mjestu jeste. Napravili su haos. I odozgo i odozdo kolona. To je bilo baš na onom mjestu gdje se na drugoj slici vidi crni C4.
Čak je glupost što su tu postavili autobuska stajlišta, sreća jedino što autobusi koji tu staju idu na sat-sat i po.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 13. sep. 2014. u 20:28h

Moraćemo da se organizujemo, komšije, pa da dežuramo i rasterujemo ko dođe da se parkira ispred zgrade, jer nije fino. Koja je to logika?

Niko se ne parkira nekome ispred kuće, već se parkira na javnoj površini, obeleženoj, ili ne. Parkiranje na tom mestu može biti dozvoljeno, ili ne, ali svakako nije na vlasniku, ili korisniku obližnjeg stambenog, ili druge namene, objekta da o tome vodi računa.
Uz to, ako mu smeta neka zove komunalce i saobraćajce.

Pre godinu, il' dve, taksista ubio čoveka na Petlovom brdu, jer se ispred solitera zaustavio na mestu koje je, taj taksista, sebi samovoljno pripisao kao lični parking. Nadam se da će proći kako je zaslužio.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 13. sep. 2014. u 20:36h

Nisam mislio da parkira i ode na 2-3 sata, nego tih 2-3 minuta koliko mu treba da ode do pekare.

Scorpio 696
Poruka: 1382
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 14. sep. 2014. u 05:02h

Cedo piše:Ko mi kaze gde se moze parkirati u krugu od 500m pa i vise ima pice od mene.. Sve je nacickano u krugu od 100m, nema cega nema, ali bukvalno, cirkulacija ljudi je ogromna a broj mesta je blago receno ogranicen, ulice uske i naseljene, situacija je nezgodna, ljudi se kratko zadrzavaju al uvek neko novi parkira pa je stalno ovako kao na slici, postade kao normalno a realno nije, ne pravdam ali situacija na terenu je nezgodna, mada kapa dole ovom BGdjanu lol ..
Kod mene na kapiji thumbsuph
Slika
Cak sam morao da stavim znak za pauka jer ima i bahatih
misim ostave tu kola pa odu na po par sati.
Slika

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » nedelja, 14. sep. 2014. u 22:19h

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/s ... ak-1553129

Znaci prica je sledeca: Tip kupio fijestu i posle bukvalno sat ipo potovario zenu i decu da se malo provozaju autom, parkirali se pored puta i onda je na njih po kisi koja je pocela da pada naleteo jugo sa sedmoricom nadnicara Roma. Jugo je bio teska krsina jos i neregistrovan, sluzio im je da se voze na posao, i pri sudaru se jugo zapalio.
Poznajem momka iz fijeste, covek skrpio jedva neke pare i zamislite koji je baksuz. Od sve muke ne znam kako ce da naplati stetu od ovih cigana sa neregistrovanim krsem. :'(

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 14. sep. 2014. u 22:29h

Ako nema dovoljno debelu motku, koju je spreman da upotrebi... tesko.

Pazi.. svi su se iz juga zalili na povrede glave :) Veverice :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“