Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Vladan » četvrtak, 9. okt. 2014. u 09:19h

Bagra navijacka. A onaj na kraju clipa mota vutru, ... ccc..., kuda ide ovaj ludi svet ...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 9. okt. 2014. u 12:26h

Što mora da znači da je vutra? Gomila ljudi danas mota duvan, jer im je dosta jeftinije.
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 9. okt. 2014. u 15:22h

Navijaci su ljudi sporta, vode zdrav zivot, ne puse duvan. Zar ne?

totti

Poruka od totti » četvrtak, 9. okt. 2014. u 16:08h

I sportisti su još veći ljudi sporta, pa ih gomila i puši i pije.
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 9. okt. 2014. u 16:11h

Ma ima sportista koje sam vidio da žderu alkohol kao ''profesionalni'' alkoholičari. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 9. okt. 2014. u 18:38h

[youtube][/youtube]

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 09:52h

Veliko hvala BojanM-u na pomoći u avanturi trazenja polovnih R17 u petak u 22h u Kladovu :rotfl: :woohoo:

Krenuli mi u Bukurešt, u Đerdapu negde pre Tekije pogodimo neki kamen, nit' je bio velik, nit' smo išli nešto brzo, ali dovoljno da pocepa gumu i iskrivi felnu... :mad: :mad: :mad:
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 11:11h

ceo road trip vam je bio u kanalu od onog momenta kad ste odlučili Alfom da krenete :D
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 11:19h

Kad smo se sreli u novom sadu i vidim ja alfu sa mocnim felnama,aaa kazem ove su gume sa starom DOTom .... :ozid:
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 13:05h

Žali bože nove gume i dobre felne. :'( Ali dobro, rešili smo ono što se moglo rešiti. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 13:57h

Šta sam sad vid'o i još ne vjerujem...

Idem autom, ispred mene hladnjača, a od hladnjače ne vidim šta je ispred, nešto se vuče 25 na sat. Ne mogu preteći jer iz suprotnog smjera kolona. Taman što kolona prođe ide raskrnica, na raskrsnici idem lijevo, a hladnjača ode pravo, i vidim da isto kao i ja ide autoškola, Golf 6. Sreća pa ulica u koju sam ušao prazna, po gasu i u preticanju da vidim ko je za volanom Golfa. Moj prvi pogled je bio onako mrtav ladan, onda nisam mogao da vjerujem :blink: :wtf: :doh: Djevojka za volanom, ali bukvalno za volanom, brada joj je na 10ak cm od gornja ivice volana. Ruke na 9 i 3 sata, a savijene su kao slovo V, sjedište je pomaketo napred maksimlno, čini mi se da je došlo do pola vrata.

Ja ne znam kako instruktor to dopušta, bilo šta da se desi 99% šanse da polomi vilicu ili bar izbije zube na volan. Da ne kažem šta bi joj vazdušni uradio i onaj poklopac što je preko vazdušnog.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 15:44h

Sto se tice obuke po novom zakonu, mogu reci samo da im se serem na tu obuku, a posebno za cenu. Ono sto obucavaju ljude za ovih 600 evra bi trebalo biti duplo bolje nego ranije sto je bilo, a ono nikakvog pomaka. Losos je naveo jedan primer, i to cesto vidjam. Takvi vozaci ne bi smeli izlaziti na ulicu uopste, sve dok ne otklone strah od voznje, i ne steknu sigurnost u sebe. Drugo, dok god ne nauce da voze, nema smisla dobijati dozvolu, a vidjam cesto novopolozene kako se po pola sata parkiraju, ili im dugo vremena treba da krenu, drze se za volan uplaseno... Oni su mnogo opasniji u saobracaju, nego oni "manijaci" sto voze 60 km/h po bulevarima, gde je ogranicenje 50.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 15:58h

za te pare koliko se daje za obuku i polaganje, svi mi imamo osecaj da ce novopeceni vozac da izadje na ulicu kao pravi vozac. Kad ono, prc...izadje jos gori nego da je polagao po starom sistemu.

Ja jes da sam polagao po starom za C, al tvrdim da sam imao perfektnog instruktora i posto nisam seo ni jednom u kamion do sad, verujem da bi mi najveci problem bio da pohvatam kocnicu i kvacilo. Isti taj instruktor, lupa cuske kandidatima za B, samo par njih znam koji na retrovizore perfektno voze. Evo od 2009 kad sam prvi put seo za volan do dan danas nisam se ni jednom okrenuo kad sam vozio u rikverc a bar 80% novopecenih bi karambol napravili

i da, dok poligon perfektno ne savladas nema ulica. :)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 16:55h

Poenta price je u 600 evrica, ne u bezbednim i obucenim vozacima.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 22:05h

Ima nešto i u osećaju prostora i svesnosti veličine vozila kojim se upravlja, nije ona baš bez razloga u toj vozačkoj poziciji, drugi put seda za volan u životu i u tom autu pojma nema koliko ima od šoferšajbne do branika. I ja teže parkiram Seicenta nego Granadu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 22:28h

600e je mala cifra za bezbednost u saobracaju. ;)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 22:45h

Apsolutno tacno, ali ovo je Srbija. Akcenat je uvek na parama, daj, samo daj pare, a uslugu kakvu dobijes, ma koga je briga. Upravo ono sto je dax rekao. Nov zakon, 600 evra, nova pravila, bla, bla, bla, pomislis da ce nesto biti bolje, a ono sve suprotno.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 20. okt. 2014. u 23:29h

Markedjani piše:ceo road trip vam je bio u kanalu od onog momenta kad ste odlučili Alfom da krenete :D
xaxaxa, i to a i ne mogu da skontam da neko nema rez tocak, iako ne ide fabricki..nadje se i mesta i sve..jos plitka guma, ja zamenio moj copavac za normalan rez tocak da mogu ko covek da vozim kad se desi..

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 21. okt. 2014. u 00:46h

Ja bih uveo da se nakon godinu dana vozačkog staža provjerava sposobnost. I to sposobnost u realnim uslovima saobraćaja, gradska vožnja, parkiranje, uske ulice, prolazak kroz kružni tok itd...
Isto tako i vožnja na otvorenom putu, preticanje, prolazak kroz krivine itd.
Na poligonu uraditi testiranje u rizičnim/ne predvidivim situacijama, vožnja po ledu i snjegu, ako je to ono što sam vidio da ispolivaju asfalt sa puno vode tako da se stvori uslovi kao da je led ili barem blizu.
Vjerujem da pola vozača tu ne bi prošlo ili bi osvojilo jako malo bodova.

Ali ipak bi to bilo kod, svelo bi se opet na uzimanje para za taj ispit, a kako ko vozi bi opet bilo u drugom planu, tj. neko plati 20-30-40€ i prošao je iako nema pojma.
Što kaže Dax, mnogo su gori ti koji voze tako isprepadani i smotani, nego oni koji voze iznad ograničenja.
Oni koji su isprepadani će se izgubiti u paralisati u nepredvidivim situacijama. Mada su najgori oni koji voze brzo, a nemaju iskustva, pa se tek pogube i naprave pičvajz.

A da se kratko vratim na ovu od danas. :) Ne znam kako joj instruktor dao da tako sjedi, ja znam kada sam išao na vožnju, bila je djevojka koja je prilično niska, nekada je imala čas prije, nekad poslje mene. I znam da je nosila sa sobom jastučić da može da vidi, nije joj dao da se tako primakne ili da joj vire samo oči iza volana.
Meni je takođe rekao kada sam sjeo prvi put za volan, odmaketi sjedište tako da mi koljeno bude blago savijeno kada do kraja pritisnem kvačilo, ruke blago savijene u zglobovima kada su na volanu.

mbole
Poruka: 14983
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 21. okt. 2014. u 00:59h

911s [SK] piše:Ima nešto i u osećaju prostora i svesnosti veličine vozila kojim se upravlja, nije ona baš bez razloga u toj vozačkoj poziciji, drugi put seda za volan u životu i u tom autu pojma nema koliko ima od šoferšajbne do branika. I ja teže parkiram Seicenta nego Granadu.
Da se radilo o parkiranju, to bi pilo vodu.
Ali tako voziti je ekstra nebezbedno. Preglednost je daleko manja, o retrovizorima ne moze ni da sanja, motorika nogu je jako losa...
Par puta mi se desilo da sam morao da gurnem sediste ekstra unapred (tovario neke gluposti pozadi)... Kuku, lele. Ne vidim nista. Da bih pogledao u spoljasnji retrovizor, moram da okrenem celu glavu za 80-tak stepeni (umesto da samo skrenem pogled). Pogled u unutrasnji je gotovo nemoguca mislija, em moram da se propnem em da gledam pod nekim levim uglom, em pocinje sopstvena glava da mi zaklanja pogled...
Kontrola papucica je katastrofalna, posto nemam petu oslonjenu na pod, vec ih nabadam "odozgo", to jest ne kontrolisem pomeranje pedale pokretom iz skocnog zgloba, vec pomeranjem cele noge u kuku.
Menjac je "tamo negde iza", totalno neprirodan pokret...

Nekada je prvo sto su te instruktori ucili bilo kako da sednes za volan.
Stisni kvacilo do kraja, i pomeri sediste napred-nazad tako da noga bude blago savijena u kolenu.
Ledja osoni o naslon, Ispruzi ruku tako da celom sakom lepo drzis vrh volana, i podesi naslon da ruka bude blago savijena u laktu.
Sad podesi retrovizore.

E sad mozemo dalje.
Djak pesak :)

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 21. okt. 2014. u 09:05h

mbole piše:Par puta mi se desilo da sam morao da gurnem sediste ekstra unapred (tovario neke gluposti pozadi)... Kontrola papucica je katastrofalna, ...
Isti slucaj. Moram da zapnem ne bih li pustio gas, vrh cipele kaci tamo negde ... najgore iskustvo ...

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » utorak, 21. okt. 2014. u 11:33h

ili ovako hahahaha

totti

Poruka od totti » utorak, 21. okt. 2014. u 12:12h

milan_gt piše:
Markedjani piše:
xaxaxa, i to a i ne mogu da skontam da neko nema rez tocak, iako ne ide fabricki..
Vrv ima kit za reparaciju... I onda neko kaže da je to praktično... Jeste do moga, moš' samo da plačeš u nekim situacijama.

Sent from Sony Xperia M2
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 21. okt. 2014. u 12:54h

Imao je ćopavac, ali to nije rešenje za dug put. Jbg, ima vozila kod kojih točak pune veličine možeš da ubaciš jedino kao prtljag, doduše ne znam da li je i na 156-ici to slučaj. A sad već nije ni važno.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti

Poruka od totti » utorak, 21. okt. 2014. u 14:12h

Pa na Touaregu u rupu u gepeku ide ćopavac i to izduvan :)
Montira se na auto, pa se onda kompresorom naduva. Jedino ispumpan može da stane u rupu :doh:
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“