Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od zokkii » utorak, 11. nov. 2014. u 23:32h

Billy , gde je bilo ? Kod pozicije 1 ?

Slika

Kažu da je tramvaj prešao na njegovu stranu. hahahaha hahahaha hahahaha

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 12. nov. 2014. u 00:01h

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

zokkii

Poruka od zokkii » sreda, 12. nov. 2014. u 00:04h

Može da se vadi da tramvaj nije imao zimsku obuću. Ili da nema zakonom propisanih 4 mm sašre.

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 12. nov. 2014. u 00:17h

Kako mi je muka kad svi skoce protiv bilo koga ko je u saobracaju napravio sranje, a javna je licnost.
A svako od tih koji skakucu, licno trazi kako da se izvadi kad pretekne na punoj ili prekoraci brzinu.
Lik mi se uopste ne svidja, cak ga smatram za prepotentnu budaletinu, koja na sitnoj zvaci uzima masne novce... al ko kaze da je on kriv?
Kad nekog "obicnog" udari tramvaj, to su "obesni vozaci GSP-a".
E al ako udari nekoga ko je javna licnost, pa je jos taj neko bio u iole boljem autu...vidi ga kako se kur*i, misli sa dve moze, naravno da je kriv.
Sramota koliko je zavist uzela maha :(
Djak pesak :)

zokkii

Poruka od zokkii » sreda, 12. nov. 2014. u 00:26h

Ako se desilo na ulasku iz Milentija Popovića u Milutina Milankovića onda je klasičan slučaj prebacivanja iz srednje saob. trake u desnu saob. traku i nepropuštanja vozila koja su se kretala tom trakom.

Slika Slika

Naravno pitanje je šta se stvarno desilo i generalno ima svega sa obe strane. Bezobrazluk ovih što voze džipove a nekad i prekipi vozaču tamvaja. Generalno šinskom vozilu treba poprilično da stane i koliko pričam sa ljudima gledaju da izbegnu baš takve situacije koliko god to nekome drugačije izgledalo. Naravno tramvaj nema gde da eskivira.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8310
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » sreda, 12. nov. 2014. u 00:52h

Na toj raskrsnici je otvoreno i tramvajima i onima koji skreću desno.
Pošto se skreće prvo na šine pravilno je prvo propustiti tramvaj, sem ako je tramvaj dovoljno daleko da se bezbedno ubaciš.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » sreda, 12. nov. 2014. u 15:53h

@zokkii
Kod pozicije 1, kažem još jednom tramvaj je prebrzo išao, ja sam mislio da je izleteo sa šina dok nisam izašao iz tramvaja

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 12. nov. 2014. u 17:34h

Х пута сам видео такав судар . Сркеће човек , лепо или десно преко шина , а не погледа у ретровизор . У гро случајева трамвај само одбаци ауто у страну ,захваљујући закошеној предљој ивици трамваја . Добар дизајн чешких инжењера

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 12. nov. 2014. u 18:28h

E sad da li je taj dizajn slučajno takav ili je s tom namjerom. :D
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » sreda, 12. nov. 2014. u 19:53h

Slučajno je ispalo dobro :D
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 12. nov. 2014. u 20:31h

Ovi naši nisu baš u vinklu, ajde što se autoputa tiče to OK, bolje vinjeta, nego čekati na rampama.
Ali za Ibarsk, Zrenjaninski i Pančevački put je totalni bezobrazluk i pljačka!

http://www.021.rs/Info/Srbija/Vinjete-c ... arina.html

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 12. nov. 2014. u 20:33h

ako uvedu vinjete vise ce se isplatiti nama,dok ce stranci da nas proklinju kao slovence i ostale zemlje koje imaju vignete lol
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Enio

 
Poruka: 902
Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h

Poruka od Enio » sreda, 12. nov. 2014. u 21:06h

A sto grade onda nove naplatne kucice i odvojke kod Novog Sada? To je isto kao i kod nas u Hrvatskoj. Smisle nesto a totalno se krsi sa logikom i stvarima koje trenutno rade ili izgraduju.
A mogu ti reci da je auto put najskuplji u hrvatskoj, i da skupljeg od toga nema.
This is just a dream, for now:
Novi Mezimac 2.0 A8 "V"

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 12. nov. 2014. u 21:11h

Ovo podrzavam pod uslovom da cemo sa vinjetom moci da prolazimo kroz rampu bez stajanja, kao u Sloveniji, inace cela ova prica gubi smisao.
Jer ako bude i dalje postojala traka-dve u kojoj ce se regularno naplacivati putarina, onda ce opet biti jednaka guzva. Posto svaki put kad idem negde vidim kako ljudi koji imaju ENP moraju da cekaju gotovo isto kao ostali, jer se svi nabiju u sve trake da bi dosli 1min brze do naplatne rampe, to sto smetaju drugima nema veze.
Jedini problem ovde jeste sto ce par desetina ljudi na naplatnim rampama izgubiti posao.
Fiesta!!

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » sreda, 12. nov. 2014. u 21:39h

Postavlja se pitanje sta ako trebas jednom mesecno da ides tim putem? sign0023

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 12. nov. 2014. u 21:45h

A na primer živiš u Opovu i radiš u Beogradu, gde je jedina alternativa u vidu Laste čija mesečna markica do Beograda košta 8000 dinara.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 13. nov. 2014. u 01:29h

Pa ako bi godisnja vinjeta bila 65 evrica, ko sto pise u tekstu, to i ne bi bilo tako strasno.
65/12=5.5 to jest oko 650 kinti mesecno.
Djak pesak :)

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 13. nov. 2014. u 02:28h

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/510316 ... a--Ibarsku

Vinjete u SRB..... thumbsdownh

vec vidim, kako se masa zakucava u tu rampu.
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. nov. 2014. u 06:37h

U ovoj vesti ima toliko gluposti da je teško bilo šta pametno iskomentarisati.

Spekuliše se o 65 evra godišnje u vidu te "takse na puteve" (jer kako drugačije da se to shvati, kad takoreći ne možeš da izađeš van grada bez vinjete), uhvatili su za primer Mađarsku gde je nedeljna (nije, nego 10 dana, ali svejedno) vinjeta 9-10 evra, a godišnja 140 evra, i onda u poređenju sa time "naših" 65 dođe kao pobeda... A valjda je sramota da za reper uzimamo Rumune?

Rumunija ima oko 640km izgrađenih autoputeva i nekih 16000 km državnih puteva... Srbija ima 630-670km autoputeva (zavisi koga pitaš) i cirka 17000km državnih puteva (1. i 2. reda)... prilično uporedivo, ako mene neko pita. Što se kvaliteta puta tiče, ipak je Rumunija u EU, pa makar što se tiče održavanja mreže glavnih puteva... mi dosta kaskamo za njima. Što se obaveze tiče, i tu je dosta bliska priča, moraš da imaš vinjetu za sve nacionalne puteve i za autoputeve. Kod njih je nedeljna vinjeta 3 evra, godišnja je 28 evra.

Sad, ja "Blicu" više ne verujem ni kad napišu za sebe da su dnevne novine (jer bi se onda valjda bavili nekim novinarstvom), ali stvarno ne kapiram kojom ekonomskom logikom treba da "taksu na puteve" plaćamo 65 evra za godinu dana? Šta, duplo je skuplji asfalt i radni sat u Srbiji nego u Rumuniji? Važi.

Drugo, divna je ideja g. Božovića iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju... uvešćemo vinjete i zadržaćemo rampe! Rečenicu pre toga, u prenesenoj izjavi, on sam kaže kako su rampe mesta gde nastaju zastoji, samim time se zamaraju vozači-dugoprugaši, koji onda predstavljaju rizik na drumu itd. -- ali ne, rampe bi ipak mogle da se koriste za proveru da li vozilo ima vinjetu, i to je onda jači argument od svega prethodnog!

U Austriji i Mađarskoj taj zadatak obavljaju kamere pored ili iznad puta (nekad fiksne, nekad pokretne - u pratnji policijske patrole), snima se vinjeta koja je zalepljena na vetrobransko staklo. Nema rampe - nema suženja - nema zastoja. Rumunija čak i nema nalepnice za prozor, papirnu vinjetu pokažeš policajcu kad i ako te zaustavi pa traži da je pogleda. Kupiš je preko neta, odštampaš na A4 papiru - ili ti je odštampaju na pumpi na isti način kao i "fiskalni račun"... i sve je to potpuno normalno.

Najzad, pre nekoliko godina je taksa za održavanje puteva, koja je naplaćivana kroz registraciju vozila, proglašena za parafiskalni namet koji treba ukinuti, a sad je ovime na mala vrata vraćamo... ruku na srce, ta taksa je trebalo da ide lokalnim samoupravama, namenski, za održavanje puteva na njihovoj teritoriji, a ovo ide direktno ide u džep države, ali svede se na istu priču, nije šija nego je vrat.

Ja bih prvi drage volje platio 30e kroz registraciju vozila, da mi pri registraciji uruče i vinjetu i onda mogu da koristim bez ograničenja svaki put u državi cele godine, koliko god puta hoću. Pun mi je kufer izmišljanja nameta i šacimetrijskog određivanja po principu "šta bi valjalo da se zakrpi rupa u budžetu", zatim, ako imam vinjetu ne želim da čekam bilo gde na rampi (taj sistem koji predlažu imamo i sada, sa ENP/ETC) i generalno, muka mi je više od pravljenja ovakvih ad-hok rešenja, koja nemaju blage veze sa logikom.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 13. nov. 2014. u 07:15h

BojanM piše:
Spekuliše se o 65 evra godišnje u vidu te "takse na puteve" (jer kako drugačije da se to shvati, kad takoreći ne možeš da izađeš van grada bez vinjete), uhvatili su za primer Mađarsku gde je nedeljna (nije, nego 10 dana, ali svejedno) vinjeta 9-10 evra, a godišnja 140 evra, i onda u poređenju sa time "naših" 65 dođe kao pobeda... A valjda je sramota da za reper uzimamo Rumune?
Ako ih je sramota, nek' za reper uzmu Švajcarsku gde je godišnja vinjeta (01.01 - 31.12.) 40 CHF... A da, Švica nije iz okruženja ;)
Slika

zokkii

Poruka od zokkii » četvrtak, 13. nov. 2014. u 08:26h

BojanM +1

Samo što mi kroz registraciju i cenu goriva debelo palćamo za korišćenje puteva.
Vinjete bi trebalo i treba koristiti za strana vozila.
Vodila se ranije polemika u Hrvatskoj oko koncesija ili uvođenje vinjeta i ono što mi je upalo u oko je da Slovenija sa daleko manje auto p. i manjom mrežom ima daleko veće prihode od Hrvatske ostvarene vinjetama u odnosu na putarine.
Vinjetama se smanjuje prostor krađama, stimuliše se korišćenje auto p. (najbezbedniji) i što je najbitnije kamioni neće špartati po celoj Srbiji i uništavati lokalne puteve.
Poslednja izmena: zokkii, na dan četvrtak, 13. nov. 2014. u 09:04h. Ukupno izmenjeno 1 put.

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 13. nov. 2014. u 08:55h

Za kamione ne postoje vignete vec stari dobri sistem naplatne rampe ;)
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 13. nov. 2014. u 10:16h

A šta je sa onima koji će da koriste autoput jedan dan u mjesec dana?

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Одг: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od knez91 » četvrtak, 13. nov. 2014. u 10:27h

Ti ce da plate i da se voze.
Isto kao sto se plati gorivo tj akciza.
Jednostavno politicari mnogo kradu (neka obrisu admini ako je zabranjeno), ali ima i drugih troskova u drzavi. I para se mora skupiti..
Sa druge strane, kamijondzije, veci probel su policajci koji pustaju za 10,20e da idu kroz lokal
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 13. nov. 2014. u 12:12h

Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“