Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. nov. 2014. u 16:51h

zokkii piše:Vinjetama se smanjuje prostor krađama, stimuliše se korišćenje auto p. (najbezbedniji) i što je najbitnije kamioni neće špartati po celoj Srbiji i uništavati lokalne puteve.
Slažem se, ali samo pod uslovom da u tom slučaju krenu da sređuju (i potom nastave da održavaju) auto-put za taj režim saobraćaja... u suprotnom će da budu samo još veće gužve a još pogibeljniji kolotrazi. Slatko sam se nasmejao, neko je online iskomentarisao (valjda baš na Blicu) nešto u stilu da nam autoput uopšte nije loš, možda ne kao hrvatski ili mađarski ali da može da se meri sa austrijskim. hahahaha hahahaha hahahaha Naravno, napljuvali su ga najgrđe, čini mi se da je i ona loša deonica blizu same mađarsko-austrijske granice bolja od naše džade koju zovemo autoput (i već sad masno naplaćujemo). Doduše, ima i kod nas i boljih i lošijih deonica, ali u proseku je prilično loše.
macaneli piše:Za kamione ne postoje vignete vec stari dobri sistem naplatne rampe ;)
Kako gde, u Rumuniji možeš da uzmeš i za kamion vinjetu. Šleperi (preko 12 tona, 4+ osovina) 11 evra dan, 55 evra nedelju dana, 1210 evra godinu dana... kamioni mase >12t, do 3 osovine: 9 / 45 / 720 evra za iste periode... i tako dalje. Za Austriju takođe nisam siguran da postoji fizička rampa, za kamione imaju elektronsku naplatu putarine, po kilometru... prolazi se kroz checkpoint, ali ne znam da li ima posebne naplate u kešu.
Iosis piše:A šta je sa onima koji će da koriste autoput jedan dan u mjesec dana?
Jednodnevna vinjeta. I opet bi trebalo da bude jeftinije od (skoro) bilo koje pojedinačne putarine. Opet kažem: ROvinieta je 3 evra nedelju dana, znači 50tak dinara dnevno. Neka uzmemo (radi lakše računice) i famoznih 10e za 10 dana, kao u Mađarskoj: to znači da jednodnevna vinjeta ne može da košta preko 1.0-1.5 evra dnevno. Mene deonica od Požarevca do Beograda (60-tak km) košta evro i po PO PRAVCU. Da imam posao u Beogradu samo jedan dan u toku mesec dana, opet sam vinjetom ušparao jedan pravac. I verujem da bi naplata bila veća (ne i potpuna, jer ko god može - zajebaće državu) kad bi putarina bila evro na dan nego sad, kad ti od Subotice do Beograda treba za jedan pravac skoro 5 evra, a voziš putem koji se jedino po projektovanoj širini može svrstati u auto-put (pa i to, kažu neki, jedva ili ne svuda).
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 13. nov. 2014. u 17:19h

Što bi bilo fino da se putarina plaća po kvalitetu puta. :D
Po izlasku sa autoputa oni bi nama morali da daju pare. :vid budale:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » četvrtak, 13. nov. 2014. u 18:46h

Da li ovo znači da će mi trebati vinjeta kada idem u nabavku u npr. Tempo, Roda, Dis jer ću koristiti autoput od Dušanovca? :lele: :wtf: :doh:
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. nov. 2014. u 18:53h

Ako misliš na Dušanovac u Beogradu, to nije autoput, već gradska ulica zvana Stefana Prvovenčanog. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Daki_81

Poruka od Daki_81 » četvrtak, 13. nov. 2014. u 19:17h

Ma pusti naziv ulice ipak je to autoput zvanično... Više me ništa ne čudi od ovih haračlija...

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 16. nov. 2014. u 13:09h

kad vec smaram sa prikolicom ajd jos malo..:)

Da li sam u obavezi da imam zimske gume, ja bi ih svakako nabavio jer prikolica koci na sva 4 tocka, lako moze da se otme u krivini i sl :) al nigde u zakonu ne pise o zimskoj opremi prikljucnih vozila..?

Edit: u stvari sad nadjoh, isto je ko za kola, odnosno vozila M1 i N1 sa prikolicama

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 16. nov. 2014. u 13:21h

Samo neka nas cesu... I treba!
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 17. nov. 2014. u 10:07h

Daki_81 piše:Ma pusti naziv ulice ipak je to autoput zvanično... Više me ništa ne čudi od ovih haračlija...
Ne prolazis kroz kontrolu. Sigurno ce resiti tako sto ce nam napraviti par ringova, sve prespojene jedan s drugim, I potpuno izmestiti medjugradski saobracaj, itd, k'o u belom svetu. I pre nego sto, potpuno opravdano, povicemo "UA", zamislimo samo taj visedecenijski pakao od saobracaja, dok ne zavrse
(ne)zapoceto. Kad se samo setim kako je bilo dok su "farbali" Gazelu, ono pre par godina ...

Inace, salim se malo, Kineski most + tunel od Mosta na Adi do obilaznice, skoro pa to, preko Smedereva ...

Daki_81

Poruka od Daki_81 » ponedeljak, 17. nov. 2014. u 23:18h

Živi bili pa videli... :lele:

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 12:17h

Juce ispred mene Suzuki Vitara, zelena, UE table, usred grada, u autu dvoje 50+, gospodja sa suvozacevog mesta baci kroz prozor kutiju od keksa tipa Domacica, nije ga ni zafrljacila nego ono samo iskipala smece kroz prozor nasred puta, koji nivo nonsalantne nekulture..

Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 12:29h

Tako sam malopre prisustvovao kako je gospodin u passatu izbacio kesu od grisina sa vozaceve strane pri 90-100 km/h, kakvih sve nekulturnih imbecila ima to je neverovatno.
Fiesta!!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 12:31h

Ja još uvek pamtim scenu od pre 7-8 godina, kad je lik ispred mene u Grand Cherokee-u isto tako nonšalantno bacio džambo kesu iz Meka na sred ulice...
Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 12:56h

Nadam se da ce jednog dana i kod nas zaziveti kamere u kolima, plus da za takve stvari mozes slati snimak nekome od komunalnih institucija.

Prosle godine ispred mene autobus, (radnicki) kroz prozor pri 80km/h izlece flasa (plasticna) od piva 2l. Pretpostavljam da je prazna. Srecom kako je pala na put, odbila se i odskocila sa puta..
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 13:07h

ne mora kamera..u Svici prijavis nekog i kazes broj tablice i nema tu mnogo rasprave..ja vec redovno zovem muriju kad vidim odron, ako mi promakne il ne mognem ja da stanem da ga sklonim..tako bi zvao i za te sa UE tablama

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 19:50h

Kod nas kad bi zvao za tog što baca smeće, vjerovatno bi ti nasmijali ako ne u slušalicu onda kada završi razgovor...
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14322
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 21:44h

milan_gt piše:ne mora kamera..u Svici prijavis nekog i kazes broj tablice i nema tu mnogo rasprave...
Nije bas da nema rasprave. Nemoze pandur da pise kaznu samo zato sto je neko rekao da si napravio prekrsaj, posebno ako taj neko nije tu. Cak i da se dobije kazna ona se bez problema obara na sudu (licno iskustvo) jer pandur ne moze da pise prekrsaj za nesto sta nije video.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 21:48h

meni svajcarac iz licnog iskustva savetovao :)

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 22:00h

Cini mi se da sad ne moze ni za ono sto je video, ako nema dokaze !

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 23:25h

Suvise je to dobro uredjena drzava i suvise su to normalni ljudi da bi s tim imali problema.
Ja samo znam da ovi nasi od preko , tamo ne bacaju smece po ulicama , al' zato kad dodju u Srbiju ihaaaj.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14322
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 25. nov. 2014. u 00:00h

milan_gt piše:meni svajcarac iz licnog iskustva savetovao :)
Znaci mozes da nazoves policiju i da prijavis da si video dosadnog komsiju kako je 4 puta u sedmici dana prosao kroz crveno svetlo i na samo osnovu toga on ce dobiti 4 kazne i verovatno i suspendovanu dozvolu?

Ma daj ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 25. nov. 2014. u 00:06h

ma pravda na tom zapadu nema šta,zlo na sve strane
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 25. nov. 2014. u 08:31h

Niko ne moze biti kaznjen ako nema dokaza za to. Posebno ne u zapadnim i pravno uredjenim zemljama. Koliko znam ne mozes biti kaznjen za to sto te neko vidio da bacas smece iz vozila u pokretu, ali ako na to svjedocenje dodas recimo snimak da to radis na kojem se vide registarske oznake i ti kako to radis ili dodas svjedocenje jos par ljudi, mogao bi biti kaznjen. To pravilo "poklanjanja vjere sluzbenom licu" na osnovu cega su ljudi kaznjavani vise ne pije vode kao nekada.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Poruka od zokkii » utorak, 25. nov. 2014. u 08:51h

Ortaka su sustigli na pumpi sa paklicom cigara koju je bacio. Naravno nije bilo rasprave sa zi Njemcima.
Ko zna koliko košta tamo sudska DNK analiza đubreta.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 25. nov. 2014. u 10:50h

Nikad mi neće biti jasno to bacanje smeđa kroz prozor auta ili bacanje bilo gdje u gradu. Kao da je teško imati jednu kesu na podu u autu pa ubaci dok ne staneš pored kontejnera ili ako si pješke, ponesi još 50 m pa baci u kantu...
Za takve bi najbolja kazna bila mjesec dana društveno korisnog rada, da skupljaju smeće po ulici i pored puta.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 25. nov. 2014. u 13:56h

zokkii piše:Ortaka su sustigli na pumpi sa paklicom cigara koju je bacio. Naravno nije bilo rasprave sa zi Njemcima.
Ko zna koliko košta tamo sudska DNK analiza đubreta.
Naravno ponude ti da priznas sve i platis prekrsajni nalog, ako neces pokrece se prekrsajni postupak i ide se na sud....a tamo kad ti natovare troskove od vjestacenja i advokata pa do suda i na kraju kazna. Ne bi te izvukao ni kredit koliko bi to sve kostalo. :)
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“