Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- danisa1
- Poruka: 48
- Član foruma od: subota, 30. okt. 2010. u 09:33h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Nadjem pod brisacem ceduljicu sa brojem tel.i porukom da nazovem da se dogovorimo oko zapisnika.Ja u cudu, kakvog zapisnika ,obidjem oko auta i vidim razbijeno zadnje stop svetlo.Nazovem broj ,javi se covek,izvine, i posalje me kod u jedan od skupljih servisa u NS da opravim stetu...Da se samo javim tom i tom sa pricom poslao me taj i taj.Otisao isti dan i resio problem.Ima jos postenih ljudi.
Mondeo MK4
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Na sreću ima, a na ne sreću jako malo.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Mene malo zakači komšija iz zgrade i pravio se englez. Još ga pitam onako usput šta ima a on se pravi lud. Ništa reko da se ne svađam pred ljudima samo sledeći put na pumpi kupim i pola litre uhk-2... :@
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Usluzno pitanje... Dakle, drugar dobio pre mesec dana: Permesso di sogiorno, Motivi Familijari! Na 5 godina. Da li moze da upravlja Italijanskim autom u Italiji, i da li moze u SRB???

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Odgovoriće Macan preciznije, ali ja mislim da ovde može, a tamo ne (možda eventualno neki kratak period) sve dok nema i njihovu vozačku.

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Moze.Mogao je i pre da vozi auto ako je bio reg na supruznika ili clana uze familije iskljucujuci brata
u it moze da vozi na srpsku godinu dana od datuma uzimanja prebivalista posle je mora zameniti
u it moze da vozi na srpsku godinu dana od datuma uzimanja prebivalista posle je mora zameniti
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Aha.
Jos jedno pitanje.
On je dobio te papire, a njegova keva je udata za Italijana, i on (drugar) je prijavljen na njegovoj adresi.
Da li on sad moze da ode da kupi auto i da registruje na ocuha i da ga vozi u SRB, ili da li moze da vozi ocuhov auto. A taj ocuhov auto se vodi na njegovu firmu.
Jos jedno pitanje.
On je dobio te papire, a njegova keva je udata za Italijana, i on (drugar) je prijavljen na njegovoj adresi.
Da li on sad moze da ode da kupi auto i da registruje na ocuha i da ga vozi u SRB, ili da li moze da vozi ocuhov auto. A taj ocuhov auto se vodi na njegovu firmu.

- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
On sa stranom radnom ili boravisnom dozvolom, moze da vozi bilo koji strani auto.
Daklem, ima boravisnu/radnu u Italiji, moze da vozi auto iz Italije, Amerike, Kine, Rusije, PLM na teritoriji Srbije, pod uzlovom da ima regularno ovlascenje od vlasnika vozila za upravljanje tudjim vozilom u inostranstvu.
To za koga je udata mama i dal je na istoj adresi na kojoj je i auto nebitno.
Prosto glupo ovlascenje, koje kosta neku smesnu kintu (ako se ne varam kod nas je nesto reda 1000-2000 din za godinu dana).
E sad za auto od firme je pitanje, mislim da bi mu trebala barem nekakava potvrda da radi u toj firmi, posto za firme vaze druga pravila.
A i ne kapiram, sto lepo ne kupi auto na svoje ime?
Daklem, ima boravisnu/radnu u Italiji, moze da vozi auto iz Italije, Amerike, Kine, Rusije, PLM na teritoriji Srbije, pod uzlovom da ima regularno ovlascenje od vlasnika vozila za upravljanje tudjim vozilom u inostranstvu.
To za koga je udata mama i dal je na istoj adresi na kojoj je i auto nebitno.
Prosto glupo ovlascenje, koje kosta neku smesnu kintu (ako se ne varam kod nas je nesto reda 1000-2000 din za godinu dana).
E sad za auto od firme je pitanje, mislim da bi mu trebala barem nekakava potvrda da radi u toj firmi, posto za firme vaze druga pravila.
A i ne kapiram, sto lepo ne kupi auto na svoje ime?
Djak pesak 

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Ok, prenecu mu! Pa trenutno nije u mogucnosti da kupi auto, jer jos nije nasao neki posao, a za sve too... ga jebe jezik, pohadja casove itd. A da ne bi svaki put cekao ocuha da ih vozi negde, kad on vec ''moze'' upravlja vozilom... 

- daki_st
- Poruka: 450
- Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h
Da li neko zna nesto o ovom novom zakonu o bezbednosti saobracaja? Da li su usvojili novi zakon i koje su zabrane?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Još uvek se samo diskutuje o tome, puštaju se nagađanja u medije da se vide reakcije (pošto to "tako treba"), nije još ni ušlo u skupštinsku proceduru.
Poslednja (minorna) izmena zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima napravljena je 23. maja, da bi se za još 3 godine produžio rok zamene starih vozačkih dozvola.
Poslednja (minorna) izmena zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima napravljena je 23. maja, da bi se za još 3 godine produžio rok zamene starih vozačkih dozvola.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- daki_st
Citam na internetu nesto i mislim da nije fer da nas ogranice na 54kw i slicno sto se pominje 

- totti
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Moguće je voziti:
VW Passat 1.9 TDI sa 100 KS iz 2004. godine – odnos 72,4 KS po toni
Zastava 101 sa 55 KS iz 2004. godine – odnos 65,9 KS po toni
Toyota Yaris 1.0 sa 68 KS iz 2004. godine - odnos 74,3 KS po toni
Opel Corsa 1.0 sa 60 KS iz 2004. godine - odnos 61,2 KS po toni
Opel Astra 1.7 CDTI sa 100 KS iz 2004. godine - odnos 73,2 KS po toni
pasat i astra idu duplo bolje od ovih ostalih, trebali su i moment da ogranice
, al su ukakili posto onda niko nece voziti do 21. i onda sesti za volan kad je zaboravio i ono sto je kao znao 
VW Passat 1.9 TDI sa 100 KS iz 2004. godine – odnos 72,4 KS po toni
Zastava 101 sa 55 KS iz 2004. godine – odnos 65,9 KS po toni
Toyota Yaris 1.0 sa 68 KS iz 2004. godine - odnos 74,3 KS po toni
Opel Corsa 1.0 sa 60 KS iz 2004. godine - odnos 61,2 KS po toni
Opel Astra 1.7 CDTI sa 100 KS iz 2004. godine - odnos 73,2 KS po toni
pasat i astra idu duplo bolje od ovih ostalih, trebali su i moment da ogranice

- daki_st
To sam i ja prokomentarisao kad sam slusao vestimilan_gt piše:....
pasat i astra idu duplo bolje od ovih ostalih, trebali su i moment da ogranice, al su ukakili posto onda niko nece voziti do 21. i onda sesti za volan kad je zaboravio i ono sto je kao znao

- macaneli
- VIP
Lose prekopiran italijanski zakon 

- totti
- milan_gt
Kako kad je 110ks
nije valjda pezo 1.6 tolko tezi od 1.9 pasata

- totti
Ali je i težak 1.5 tonu.
Dođe nekih 73 koma nešto po toni.
Dođe nekih 73 koma nešto po toni.

- milan_gt
pa dal ondak moze da prodje mondeo tdci karavan za 115ks, on je nekih 76.666, to je taman mera za vozaca pocetnika 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Po mom misljenju takav predlog zakona je glupost.
A to sto je put bio neispravan i sto ima vode na putu nema veze, uvek su voziaci krivi za neprilagodjenu brzinu, nikad putari.batarihter piše:http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/517167 ... -i-poginuo
Fiesta!!
- macaneli
- VIP
u italijanskoj saobracajnoj je i to napisano za vozila koja su registrovana od 2007g (odnos kw-kg)
a evo i dve formule kako se racuna odnos
auto 1.4 benzin ima 63kw i tezak je 995kg.Na kilazu kola se dodaje 75kg sto smatraju prosecnom tezinom mladog vozaca i dolazimo do 1070kg ili 1.070 t.Posle se dele kw sa t i dolazimo do broja kw i do toga dal se moze voziti auto ili ne.Znaci 63kw podeljeno 1.070=58.9 sto prelazi granicu od 55kw po toni i znaci da mladi vozac ne moze voziti taj auto
druga formula je 995kg (tezina auta) + 75kg( tezina vozaca)=1070 podeljeno sa 1000x55=58.9
a evo i dve formule kako se racuna odnos
auto 1.4 benzin ima 63kw i tezak je 995kg.Na kilazu kola se dodaje 75kg sto smatraju prosecnom tezinom mladog vozaca i dolazimo do 1070kg ili 1.070 t.Posle se dele kw sa t i dolazimo do broja kw i do toga dal se moze voziti auto ili ne.Znaci 63kw podeljeno 1.070=58.9 sto prelazi granicu od 55kw po toni i znaci da mladi vozac ne moze voziti taj auto
druga formula je 995kg (tezina auta) + 75kg( tezina vozaca)=1070 podeljeno sa 1000x55=58.9