Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
znaci pesak se uzda u reakciju vozaca, njegove kocnice i gume..evo i gde je pesacki u odnosu na mesto nezgode..vozac je isao normalnom brzinom..
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Odgledah Zenicu. Ovaj iz auta je mislio da će proći, nije računao da će pešak još pola koraka da mu uđe u putanju. Budala. A i ovaj povređeni, prosto nemoguće da nije primetio. Verovatno su obojca isterivaali svoje.
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Upravo ovakve likove sam pljuvao par strana nazad u mestima gde putujem. Ne ebu zivu silu, kao da su sami i da imaju 100 zivota iako imaju ebeni trotoar. Vozaca u ovom slucaju ne treba ni komentarisati.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nesto je ovde potpuno sasavo.
Vidi se na snimku da pesak u trenutku kada stupa na kolovoz pogleda desno, nemoguce da ne vidi auto.
Da je auto dosao iz poprecne ulice negde tamo na desnoj strani koja se ne vidi, pri brzini kojom se krece to bi pistale gume sve u 16, i pesak bi morao da ga cuje.
Ili je lose procenio koliko je daleko auto i koliko brzo ide,ili je stvarno totalni moron.
Plus, nemoguce da ne primecuje farove vozila koje ga sustize, nije ulica bas toliko osvetljena.
A auto ne ide bas sporo. Nije neka strasna brzina, ali nije bas ni sporo pogotovu za ovako vlazan/smrznut kolovoz.
Vozac ne obraca ni trunku paznje, posto jednostavno nema nikakve reakcije, ni kocnice, ni mrdanja volanom, nista, ne usporava ni zbog lezeceg...
Tek u trenutku kada pesak vec leti kroz vazduh vide se stopaljke (doduse, drvece zaklanja a i nezgodan je ugao, mozda su stopaljke kresnule i par desetinki ranije).
Ko da je gledao negde deseto, posto ne mogu da verujem da je namerno udario coveka.
Il su obojica bili naduvani i pijani.
Vidi se na snimku da pesak u trenutku kada stupa na kolovoz pogleda desno, nemoguce da ne vidi auto.
Da je auto dosao iz poprecne ulice negde tamo na desnoj strani koja se ne vidi, pri brzini kojom se krece to bi pistale gume sve u 16, i pesak bi morao da ga cuje.
Ili je lose procenio koliko je daleko auto i koliko brzo ide,ili je stvarno totalni moron.
Plus, nemoguce da ne primecuje farove vozila koje ga sustize, nije ulica bas toliko osvetljena.
A auto ne ide bas sporo. Nije neka strasna brzina, ali nije bas ni sporo pogotovu za ovako vlazan/smrznut kolovoz.
Vozac ne obraca ni trunku paznje, posto jednostavno nema nikakve reakcije, ni kocnice, ni mrdanja volanom, nista, ne usporava ni zbog lezeceg...
Tek u trenutku kada pesak vec leti kroz vazduh vide se stopaljke (doduse, drvece zaklanja a i nezgodan je ugao, mozda su stopaljke kresnule i par desetinki ranije).
Ko da je gledao negde deseto, posto ne mogu da verujem da je namerno udario coveka.
Il su obojica bili naduvani i pijani.
Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Meni deluje kao da je mahinalno zabo kočnicu kad je zaplivao preko ležećeg... Ako je buljio u mobilni, menjao stanicu na radiju ili šta već, sasvim je moguće da je podigao pogled tek u tom momentu, i tek tada skontao da pešak nije napustio kolovoz.
Pešak je, verovatno, kao pešak, računao na širinu ulice i da će ovaj lagano moći da ga zaobiđe, a i "ja sam pešak ja imam prednost" i eto grma a eto i zeca.
Čist primer nesreće koja je mogla da bude sprečena da su (normalna, suvisla) pravila poštovana...
Pešak je, verovatno, kao pešak, računao na širinu ulice i da će ovaj lagano moći da ga zaobiđe, a i "ja sam pešak ja imam prednost" i eto grma a eto i zeca.
Čist primer nesreće koja je mogla da bude sprečena da su (normalna, suvisla) pravila poštovana...
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ta Zenica...
Ovo je bilo pre nekih 1.5 godinu. Zbog mogućnosti da je za neke ovo loše po zdravlje, staviću u spojler.
Ovo je bilo pre nekih 1.5 godinu. Zbog mogućnosti da je za neke ovo loše po zdravlje, staviću u spojler.
Spoiler
Show
Spoiler
Show

- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h

911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ne znam kako je kod vas, da li je do mene da sam ćorav za noćnu vožnju?
Kako sam kuću pa vozam auto, rano padne mrak pa tako da bilo gdje maknem kući se često vraćam po mraku.
I nema dana da mi se pješak ne pojavi na 5 m od auta kao prikaza. Jednostavno su u takvoj odjeći da su teško uočljivi, bar ih ja ne vidim, tj. vidim ih tenk na 5-10 m.
Odjeća je uglavnom crna ili neka druga tamna boja.
Prije dva dana ne bih ni vidio čovjeka da nije bila krivina i kako dolaze auta iz suprotnog smjera tako sam ga vidio jer je taj ''fantom'' presjekao svjetlost od auta iz suprtnog smjera.
Večeras mi je malo falilo da udarim još jednog fantoma. Sav u crnom, kapuljača na glavi, autom tek krenuo sa sela, stakla magle, iako obrišem opet zamagle, pada snjeg i kiša zajedno. Pada i to ne malo, asfalt mokar odbija svjetlost i zasljepljuje, na putu nema nikakve linije pa se moram skoncentrisati da ne sletim s puta. Iza jake lijeve krivine (skoro pa kao kada na raskrsnici skrećeš) vidim svjetla auta koji mi dolazi u susret, pomaknem se više desno. Sreća nisam išao brzo, 40-45, na bukvalno 3-5 m ispred sebe vidim idiota koji ide skoro sredinom moje trake, jer do pola voda i ne može kroz vodu. Kako sam ga izbjegao ni sam ne znam, sreća pa onaj što mi je dolazio u susret nije još stigao inače bi sada policija vršila uviđaj.
Da li je to do mene, da li imam loš vid ili vi imate takvih problema da ne vidite ''fantome'' u crnom pored puta?
Kako sam kuću pa vozam auto, rano padne mrak pa tako da bilo gdje maknem kući se često vraćam po mraku.
I nema dana da mi se pješak ne pojavi na 5 m od auta kao prikaza. Jednostavno su u takvoj odjeći da su teško uočljivi, bar ih ja ne vidim, tj. vidim ih tenk na 5-10 m.
Odjeća je uglavnom crna ili neka druga tamna boja.
Prije dva dana ne bih ni vidio čovjeka da nije bila krivina i kako dolaze auta iz suprotnog smjera tako sam ga vidio jer je taj ''fantom'' presjekao svjetlost od auta iz suprtnog smjera.
Večeras mi je malo falilo da udarim još jednog fantoma. Sav u crnom, kapuljača na glavi, autom tek krenuo sa sela, stakla magle, iako obrišem opet zamagle, pada snjeg i kiša zajedno. Pada i to ne malo, asfalt mokar odbija svjetlost i zasljepljuje, na putu nema nikakve linije pa se moram skoncentrisati da ne sletim s puta. Iza jake lijeve krivine (skoro pa kao kada na raskrsnici skrećeš) vidim svjetla auta koji mi dolazi u susret, pomaknem se više desno. Sreća nisam išao brzo, 40-45, na bukvalno 3-5 m ispred sebe vidim idiota koji ide skoro sredinom moje trake, jer do pola voda i ne može kroz vodu. Kako sam ga izbjegao ni sam ne znam, sreća pa onaj što mi je dolazio u susret nije još stigao inače bi sada policija vršila uviđaj.
Da li je to do mene, da li imam loš vid ili vi imate takvih problema da ne vidite ''fantome'' u crnom pored puta?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Ja sam skoro promenio soferku, pa da nekazem nije zbog toga ali bilo je vreme zbog toga, inace izgrebe se toliko da totalno postane nemoguce nocu videti stvari pogotovo po kisi i snegu! Odkako sam zamenio sve je bolje! Uz to idu metlice i svetla! Ali sam progledao otkad sam stavio soferku novu, pa i po danu, nocu cam mislo da sam corav, plasio sam se za pesake!
Neznam dali sofreka moze da se sipolira, radio li to neko, mislim da moze!
Neznam dali sofreka moze da se sipolira, radio li to neko, mislim da moze!
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Mislim da ne moze, jer se onda dobija dioptrija...
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Možda je do šoferke, ali znam kada ide neko sa svjetlijom odjećom vidim ga na vrjeme, bar na nekih 20 m.
A neko veče sam vidio nekog lika ima floroscentne trake na patikama i rukavima jakne i njega sam vidio sa nekih 70-80 metara.
A neko veče sam vidio nekog lika ima floroscentne trake na patikama i rukavima jakne i njega sam vidio sa nekih 70-80 metara.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
Ja sam jos imao neku tecnost protiv magljenja i protiv kise spolja, znam da mi je i na starom to bio problem, e sada nestavljam vise!
Ogromna razlika, bar meni!
polirali su stare soferke, sta su dobili pojma nemam! i sa cime! to bi ksrtic vervatno znao!
za pocetak operi je merom unutra i spolja dobro, vise puta unutra!

Ogromna razlika, bar meni!
polirali su stare soferke, sta su dobili pojma nemam! i sa cime! to bi ksrtic vervatno znao!
za pocetak operi je merom unutra i spolja dobro, vise puta unutra!

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Na staklu tolike površine, a toliko male debljine, nemoguće je imati ikakvu dioptriju pa taman hteli fabrički da je naprave.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- sasa_f1
Bem li ga, tako sam cuo, da se poliranjem krivi slika...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Da, ali bitan je odnos odnosno ugao. Uzmi bilo koje naočare i pogledaj razliku u debljini na obodu stakla i na sredini.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- sasa_f1
Mozda se nismo razumeli, nisam mislio bukvalno na pravu dioptriju, da je nesto krupnije i slicno, vec da moze da bude mutno i da se krivi.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Polira se, ali ima sanse da se fino & nepopravljivo zajebe stvar pa to malo ko praktikuje. Koliko sam se raspitivao o tome, treba adekvatan "alat" i prilično strpljenja. Ne znam ni koliko je isplativo. Drago bi mi bilo ako neko može da me demantuje, da saznam i naučim nešto novo.
(sent via Tapatalk)
(sent via Tapatalk)
pozdrav, Bojan

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8310
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
+1
Dobar drugar mi je pričao za njegovog kolegu kome su polirali šoferku. Kaže da je preko dana progledao, ali zato noću čim su mu upereni farovi ispred njega je beo zid, ništa se ne vidi. Sutradan je zamenio sa novom u nekom servisu.
Dobar drugar mi je pričao za njegovog kolegu kome su polirali šoferku. Kaže da je preko dana progledao, ali zato noću čim su mu upereni farovi ispred njega je beo zid, ništa se ne vidi. Sutradan je zamenio sa novom u nekom servisu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- darko darko
znam da sam cuo za poliranje, e sada kako se zavrsava neznam!
ako ima pusaca znam da dobro mora da se opere iznutra, mer za prozore i udri, i spolja i u nutra! za pocetak!
ako ima pusaca znam da dobro mora da se opere iznutra, mer za prozore i udri, i spolja i u nutra! za pocetak!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8310
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Dare kao što reče Bojan radi se poliranje ali ne kod svakog a tu se postavlja pitanje isplativosti. Ovaj drugarov kolega se zajebao i nije išao kod pravog.
Ne mora da budeš pušač, već i isprenja svega i svačega iz motornog prostora prodiru u kabinu kada je duvanje uključeno. Kao i ti i ja koristim Mer, Axel ili neko drugo sredstvo za pranje stakala koje je na bazi alkohola i ima u sebi nekog deterdženta. Uvek radim to sa papirnim ubrusima i ponavljam postupak dok ubrusi ne budu čisti (kada duže ne čistim zna da ode i pola rolne ubrusa), nekoliko puta godišnje i obavezno zimi češće.
Ne mora da budeš pušač, već i isprenja svega i svačega iz motornog prostora prodiru u kabinu kada je duvanje uključeno. Kao i ti i ja koristim Mer, Axel ili neko drugo sredstvo za pranje stakala koje je na bazi alkohola i ima u sebi nekog deterdženta. Uvek radim to sa papirnim ubrusima i ponavljam postupak dok ubrusi ne budu čisti (kada duže ne čistim zna da ode i pola rolne ubrusa), nekoliko puta godišnje i obavezno zimi češće.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Stare dobre zguzvane novine su neprevazidjene za stakla.
Trljas dok ne pocne da skripi.
Trljas dok ne pocne da skripi.
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
I onda opet krajevi ostaju zamazani. Nije problem da li je čista danju, problem je da li je masna noću.
Od kad sam kupio Motipov Glass Cleaner prestale su sve moje muke oko brisanja stakala, neuporedivo jači i bolji od bilo koje kućne hemije tog tipa. Ne košta džabe 500ml 450 dinara.
Od kad sam kupio Motipov Glass Cleaner prestale su sve moje muke oko brisanja stakala, neuporedivo jači i bolji od bilo koje kućne hemije tog tipa. Ne košta džabe 500ml 450 dinara.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Wooohooo, da se pohvalim sa bočnim power slide-om kod Franša. NFS style.
Spuštam se od Hrama prema Autokomandi. Put onako vlažan, prljav, štrokav posle snega, nikad gori.
Jurim zeleno na semaforu i sa jedno 95-100 na desnoj krivini, pri prelasku preko čeličnog spoja mostovske konstrukcije, ZOOOM sve četiri gume proklizaše bočno.
Blaga kontra i pušten gas rešava stvar. Srećom sam sve obišao pre toga i bila je slobodna leva traka, za malo šetanja neplaniranog.
Jbg, nema bez letnjih guma ozbiljnije vožnje po ovakvim "prljavim" ulicama, mada i sa njima na toj metalnoj "lajsni" nije za igranje.

Spuštam se od Hrama prema Autokomandi. Put onako vlažan, prljav, štrokav posle snega, nikad gori.
Jurim zeleno na semaforu i sa jedno 95-100 na desnoj krivini, pri prelasku preko čeličnog spoja mostovske konstrukcije, ZOOOM sve četiri gume proklizaše bočno.

Blaga kontra i pušten gas rešava stvar. Srećom sam sve obišao pre toga i bila je slobodna leva traka, za malo šetanja neplaniranog.
Jbg, nema bez letnjih guma ozbiljnije vožnje po ovakvim "prljavim" ulicama, mada i sa njima na toj metalnoj "lajsni" nije za igranje.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- YOmax
- Poruka: 647
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h
Mislim da ti je u tom trenutku falio otpor kotrljanja... 

Ford C-max 1.6 16v mk1 2007 restyle
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Ništa, onda ostaje kada namontiraš te 215-ce, da probaš da vidimo ima li razlike 

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića