Na NBGD je zapravo samo manji deo biciklisticke staze iscrtan po trotoaru, veci deo je, nazalost, ponovo kopan i pravljen s nekakvim pigmentiranim crvenim asfaltom. Kazem nazalost jer em su nepotrebno sjebavali trotoar, em nisu dobro uradili spojeve nove biciklisticke s trotoarom pa na mestima i dalje mozes da pogines na biciklu, em je asfalt na biciklistickoj stazi talasast iz nekog razloga pa ga gomila bicklista izbegava. Sve u svemu dali su mnogo vise para a efekat potpuno suprotan. Da su te pare dali samo na sredjivanje trotoara i iscrtavanje biciklisticke ukupno bi efekat bio pet puta bolji, ali avaj, zemlja Srbija... Nazalost mnoge detalje tog projekta (ukljucujuci i pribliznu cenu) sam saznao po zavrsetku istog, da te glava zaboli, buklvano. Pritom sam ja biciklista i generalno mislim da je to ok prica.dule0911 piše:To je bilo jos pre 10 godina kad je ceo projekat biciklistickih staza krenuo, secam se dobro price i da su svi biciklisti pizdeli, jer su ovi platili full infrastrukturu koja nije tako uradjena vec je "staza" napravljena na vec opisan nacin. Ne vidim razlog da se do sad nesto izmenilo, ionako u zadnjih par godina nije nigde dodata biciklisticka staza, kad se radio bulevar ili vojvode stepe nikome nije palo na pamet da bi mozda i to trebalo ubaciti u projekat (vojvode stepe ajde, mozda nema mesta, ali u bulevaru ga je bilo da je neko hteo da se potrudi).
Kod nas se zna pravo prvenstva? Ma daj, pa to je opsti karambol, ne gledaju ni na raskrsnicama na kojima je pravilno obelezeno, a kamoli drugde. Pritom jeste primetili da u Beogradu vise ne postoji znak za pravo prvenstva prolaza (zuto-beli romb)?Što se mene tiče semafori samo tamo gde su baš neophodni. Zna se ko ima prvenstvo i da li možeš da se provučeš tu i tamo, ako znaš da voziš naravno.
Mala digresija, letos sam bio u Kaliforniji, tj Los Angelesu poslom. I sticajem okolnosti kolega ima neku tetku tamo koja je skroz odusevljena sto sa nama moze da prica srpski i vozala nas svuda i sve pokazivala i sve super. I vidim svi se pridrzavaju pravila maksimalno, tek vidim ona stala na raskrsnicu sa STOP, idu kola s druge strane i ona krece. I ja kao "pa cek ti postujes pravila, sto si ga isekla?", nasta ce ona "nisam ga isekla, pa raskrsnica je sa cetiri STOP".

Ali aj kao ona ceo zivot zivi u US, nikada nije iskusila cari nase voznje, rekoh mozda su je prosto tako odgajili. Vozim se jedan dan Uberom, dosao po nas neki Ukrajinac sa Ford Fusion Hybrid, neko 2009-2010 godiste (model pre ovog sto izgleda isto kao Mondeo). I on kao dosao da zivi tu pre godinu dana, a posto znam kako voze po Rusiji, pretpostavljam i po Ukrajini, ja lepo njega pitam "cek, zar je moguce da i ti ovde vozis apsolutno po pravilima, svako ogranicenje brzine, svaki znak, sve? Zar su toliko velike kazne?" Nasta dobijam najneverovatniji moguci odgovor, kaze "pa znas sta, kazna je $50-100, to realno nije toliko strasno. Problem je sto te policija prijavi osiguravajucem drustvu da si nebezbedan vozac, onda ti poraste polisa, onda te oni prijave kreditnom birou, onda ti se ovi useru u zivot posle nekoliko kazni. Ja sad ovaj auto placam oko $80 mesecno, da sam nebezbedan vozac rata bi mi skocila na $300-400". E to se zove udaranje po dzepu