Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- YOmax
- Poruka: 647
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Da ne duzim previse, nocas sam dobio udarac od NN lica , koje je bez zaustavljanja pobeglo sa lica mesta. Moj auto je bio uredno parkiran u parking zoni. Uvidjaj je napravljen od strane policije.
Ima indicije da je srebrna Insignija sa zenom kao vozacem, ali nisam nasao ni jednu kameru u blizini, za sada, da to potvrdi.
Posto ni jedna steta nije mala, tako ni ova koju sam dobio ni kriv ni duzan, pitanje za forumski svet glasi, da li mogu da se nadam neke naplate od osiguravajuceg drustva...ili od tog posla nema nista? Da li da cekam taj prokleti zapisnik I vestacenje, ili da se bacim na posao?
Ima indicije da je srebrna Insignija sa zenom kao vozacem, ali nisam nasao ni jednu kameru u blizini, za sada, da to potvrdi.
Posto ni jedna steta nije mala, tako ni ova koju sam dobio ni kriv ni duzan, pitanje za forumski svet glasi, da li mogu da se nadam neke naplate od osiguravajuceg drustva...ili od tog posla nema nista? Da li da cekam taj prokleti zapisnik I vestacenje, ili da se bacim na posao?
Ford C-max 1.6 16v mk1 2007 restyle
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
U slučaju da NN lice ostane NN, mislim da su ti šanse nikakve. Citat sa sajta Udruženja osiguravača Srbije:
"Ukoliko je štetu na osiguranom vozilu izazvalo nepoznato vozilo i ako na osiguranom vozilu postoji samo obavezno osiguranje, a ne i kasko osiguranje, oštećeno lice ne može da naplati nastalu štetu, osim u slučaju da se pronađe nepoznati izvršilac. Garantni fond pri Udruženju osiguravača Srbije ne isplaćuje materijalnu štetu na vozilu koju je prouzrokovalo NN vozilo".
"Ukoliko je štetu na osiguranom vozilu izazvalo nepoznato vozilo i ako na osiguranom vozilu postoji samo obavezno osiguranje, a ne i kasko osiguranje, oštećeno lice ne može da naplati nastalu štetu, osim u slučaju da se pronađe nepoznati izvršilac. Garantni fond pri Udruženju osiguravača Srbije ne isplaćuje materijalnu štetu na vozilu koju je prouzrokovalo NN vozilo".
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Žene vozači i velika kola. No No. 
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Sad kad ti odgovori Jelcica 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Od naplate štete nema ništa sigurno... A zapisnik ćeš morati da platiš ako ga uzimaš, a za uviđaj ne znam sigurno da li plaćaš.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- YOmax
Znaci bolje da se ne pojavljujem, i da ni zapisnik ne uzimam....ko zna sta sve moze da mi nakaleme...?!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nisu sve žene loši vozači, ali mnogo veći procenat loših vozača je među ženama, nego među muškarcima.Sharpshooter piše:Žene vozači i velika kola. No No.
Znam žena koje voze odlično, bez straha, sigurne u vožnju, ali ih i znam koje su nesigurne, koje ne znaju gdje im je branik, a gdje točak.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Jest da zene vise oklevaju i ne ide im parkiranje u rikverc al prekrsaje mnogo vise pravimo mi.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pa i najveći procenat ljudi za volanom su upravo muškarci.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Otkad se zapisnik placa??
Mozda nesto sitno recimo par stotina din..
- Dzigi Bau
- Poruka: 116
- Član foruma od: nedelja, 20. okt. 2013. u 18:14h
E bas tako.acadimke piše:Jest da zene vise oklevaju i ne ide im parkiranje u rikverc al prekrsaje mnogo vise pravimo mi.
Bas danas gledam situaciju na jednom parkingu u Kraljevu.
Kroz parking mnogo njih samo prolazi jer tu im je krace ako zele da se prikljuce iz jedne u drugu jednosmernu ulicu, a da ne idu okolo.
Imaju uredno iscrtane strelice na parkingu koje se trebaju pratiti, ali tu se obavezno nadje neko (citaj mnogo njih) ko ide suprotno od strelica.
I tako danas ide zena ispred mene i upada suprotno od strelica, medjutim radnica na parkingu joj pokazuje da se vrati nazad i da produzi trasom kojom treba. Zena se vec malo pogubila ali nekako se vrati i prebaci u pravu trasu. Medjutim, samo sto je krenula tom trasom, ulece divljak i krece da joj trubi i izvodi neke pokrete, ocito neznajuci da on cini prekrsaj a ne ta zena.
Nekako kod nas pojedini ljudi kao da jedva cekaju da neko napravi prekrsaj ne bi li oni mogli da mu zatrube. Ne znam, valjda tako misle da su bitniji.

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
2009. sam ga platio nešto malo preko 1000 din da bih ga preuzeo i naplatio štetu kod osiguranja.milan_gt piše:Otkad se zapisnik placa??
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Drugar ga je pre 3 meseca platio tipa 1200, ne secam se u dinar.
- YOmax
I ja znam za tu ^ cifru..
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
U vezi onoga sto sam pisao za prekrsaj koji sam napravio pre 2ipo godine i sto mi nista nije stizalo, zavrsio sam, otisao u sud, nasli predmet, momentalno napisali da je nastupila zastarelost, tako da bolje po mene nije moglo da se zavrsi. Hvala svima na pomoci 

Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Super
Pretpostavljam da je u pitanju apsolutna zastarelost izvrsenja?
Jel znas kad je doneta presuda?

Pretpostavljam da je u pitanju apsolutna zastarelost izvrsenja?
Jel znas kad je doneta presuda?
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ma jok, aj u 100 marke da nije ni bilo presude, samo pasivizacija adrese. 

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- YOmax
Daklem, u vezi mog NN slucaja.
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 72#p414364
Doslo je do obrta, i trebalo bi do kraja dana da imamo izjavu osobe koja je napravila stetu na mome i jos jednom autu.
U tom slucaju bih imao od koga da se naplatim, ustvari od kog osiguravajuceg drustva da potrazujem stetu.
Za ponedeljak sam u svakom slucaju hteo da odem do mog osiguranja, i zatrazim vestacenje moje stete i zapisnik o istom.
Posto je do danas bilo NN lice, planirao sam da sam kupujem delove i popravljam, a zapisnik da mi bude pri ruci....za svaki slucaj.
E sad, posto su se okolnisti promenile, u moju korist, da li da narucujem delove uopste i popravljam auto, ili da cekam da to po zapisniku uradi od tog lica osiguravajuca kuca?
Brine me ako uzmem delove od recimo Simo&Gile da li ce osiguranje posle da mi pravi problem ili nece? Ista stvar je i za parbanje?
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 72#p414364
Doslo je do obrta, i trebalo bi do kraja dana da imamo izjavu osobe koja je napravila stetu na mome i jos jednom autu.
U tom slucaju bih imao od koga da se naplatim, ustvari od kog osiguravajuceg drustva da potrazujem stetu.
Za ponedeljak sam u svakom slucaju hteo da odem do mog osiguranja, i zatrazim vestacenje moje stete i zapisnik o istom.
Posto je do danas bilo NN lice, planirao sam da sam kupujem delove i popravljam, a zapisnik da mi bude pri ruci....za svaki slucaj.
E sad, posto su se okolnisti promenile, u moju korist, da li da narucujem delove uopste i popravljam auto, ili da cekam da to po zapisniku uradi od tog lica osiguravajuca kuca?
Brine me ako uzmem delove od recimo Simo&Gile da li ce osiguranje posle da mi pravi problem ili nece? Ista stvar je i za parbanje?
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Za početak, ne idi u tvoje osiguranje. Ono tebe ni na koji način ne štiti. Ti kad platiš obavezno osiguranje, ti nisi uplatio da zaštitiš sebe nego da zaštitiš treće lice koje možda hoćeš a možda nećeš naredne godine da čukneš.
Idi direktno kod osiguravača krivca, da ti tamo urade snimanje štete.
A kakvu izjavu će dati taj krivac? Overenu u sudu? Zar krivac može da se dokaže drugim dokumentom sem Evropskim zapisnikom ili zapisnikom saobraćajne policije sa mesta uviđaja? (Možda nisam u pravu, ali budi oprezan)
Idi direktno kod osiguravača krivca, da ti tamo urade snimanje štete.
A kakvu izjavu će dati taj krivac? Overenu u sudu? Zar krivac može da se dokaže drugim dokumentom sem Evropskim zapisnikom ili zapisnikom saobraćajne policije sa mesta uviđaja? (Možda nisam u pravu, ali budi oprezan)
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Možeš i sam da sredjuješ auto, ali moraš da dokažeš da je to sve saniranje posledica tog udarca. S obzirom da ti nisi lice čije se dokazivanje priznaje, pregled vozila i procenu štete mora uraditi neko iz osiguravajućeg društva. Tvog, ako im uslužno platiš procenjivanje, ili tog drugog, gratis ali tek posle priznanja krivice onog ko te je udario.
Sa fotografijama i popisom stvari koje treba sanirati odnosno zameniti, ti onda možeš i pre naplate štete da sredjuješ auto, čuvajući sve račune od delova i usluga majstora, i kasnije tražeći da ti se isti refundiraju.
Sa fotografijama i popisom stvari koje treba sanirati odnosno zameniti, ti onda možeš i pre naplate štete da sredjuješ auto, čuvajući sve račune od delova i usluga majstora, i kasnije tražeći da ti se isti refundiraju.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- YOmax
@jelchica
Upoznat sam sa "benefitima" obaveznog osiguranja treceg lica.
Mislio sam da idem u moje osiguranje, zbog:
1.rade besplatno zapisnik o ostecenjima vozila za svoje klijente
2.do danas nisam ni imao pocinioca, pa ni osiguranje gde bih to uradio drugacije, a od danas bi trebalo da imam, ali i ono se ceka 15tak dana da uzmem zapisnik...pa dalje po protokolu.
Izjavu bi to lice trebalo da da policajcu koji je sacinio uvidjaj.
@911s
Znam da mogu da sredjujem kola i pre izvestaja, tako sto cu skupljati racune. Pitanje glasi da li ce prihvatiti popravku i isplatiti stetu sa delovima uzetim od Simo&Gile i farbanje van fordovog servisa bez racuna?
Upoznat sam sa "benefitima" obaveznog osiguranja treceg lica.
Mislio sam da idem u moje osiguranje, zbog:
1.rade besplatno zapisnik o ostecenjima vozila za svoje klijente
2.do danas nisam ni imao pocinioca, pa ni osiguranje gde bih to uradio drugacije, a od danas bi trebalo da imam, ali i ono se ceka 15tak dana da uzmem zapisnik...pa dalje po protokolu.
Izjavu bi to lice trebalo da da policajcu koji je sacinio uvidjaj.
@911s
Znam da mogu da sredjujem kola i pre izvestaja, tako sto cu skupljati racune. Pitanje glasi da li ce prihvatiti popravku i isplatiti stetu sa delovima uzetim od Simo&Gile i farbanje van fordovog servisa bez racuna?
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Ja sam otisao u sud sa papirom detaljan prikaz naredbe koji su mi dali u mupu u Cacku, pogledali oni tamo, nasli predmet, i samo napisali 08.10.2015 obustavlja zbog zastarelosti, i neki broj (valjda broj predmeta). Pecat udaren i danasnji datum (tj kad sam bio u sud). E sad vi verovatno bolje znate, valjda postupak nije ni pokrenut bio..
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Zavisi od toga da li se i koliko razlikuje od procene osiguranja. Samo su pare u pitanju, to gde se popravka vrši nije bitno.YOmax piše: Pitanje glasi da li ce prihvatiti popravku i isplatiti stetu sa delovima uzetim od Simo&Gile i farbanje van fordovog servisa bez racuna?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Aca06
-
- Poruka: 3148
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Zapisnik se placa 1190 dinara. Ja sam to platio kad sam podizao zapisnik u vezi Superba kad me onaj majmun udario na ulasku u MlADENOVAC. Naravno firma mi je refundirala novac a to smo uradili jer nam je hitno bio potreban zapisnik zbog radova na kolima koji su kostali 225000 dinara.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan