Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Po polozaju kola na 3 slike, moze se zakljuciti da iz srednje trake prelazis na stanicu, kroz zutu traku. Mene jako nervira ta kamera.. bas je pederski postavljena!
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ovo poslednje. Ta kamera je upravo i stavljena za uzimanje para, ne za bezbednost u saobracaju. Da bi se ukljucio sa sajma u smeru ka cukarici, ako je guzva, ne preostaje ti mnogo opcija. Cekas do prekosutra ili preprecis zutu traku prvom prilikom i stanes dok se ne oslobodi nesto u srednjoj traci. U suprotnom dobijas kaznu, ako pokusas normalno da se ukljucis, prvo u zutu pa nakon ubrzanja i u srednju. Banana drzava.
Ljudima su stizale kazne kada im je auto bio na kamionu za slepovanje, uslikaju im tablice i posalju kaznu. Nije mnogo bitno da li ce se to naplatiti ili ne, posto koliko ja znam ove snimke mora neko fizicki da pogleda pre slanja, i neko je pogledao auto na kamionu i rekao, da, treba poslati kaznu. Kad malo bolje razmislim nisam siguran ni da li bananu treba degradirati, ipak je ukusna vocka...
Ljudima su stizale kazne kada im je auto bio na kamionu za slepovanje, uslikaju im tablice i posalju kaznu. Nije mnogo bitno da li ce se to naplatiti ili ne, posto koliko ja znam ove snimke mora neko fizicki da pogleda pre slanja, i neko je pogledao auto na kamionu i rekao, da, treba poslati kaznu. Kad malo bolje razmislim nisam siguran ni da li bananu treba degradirati, ipak je ukusna vocka...
Fiesta!!
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Kolegi sa posla, pre par meseci, stigla identična čestitka za vožnju žutom trakom, na istom mestu (kod Sajma). Išao je, svađao se, na kraju nije uradio ništa, platio je kaznu. Ono što mene nervira u vezi baš te konkretne kamere, jeste što je tu postavljena na vrlo bezobrazan način. Kamera je stavljena tamo gde počinje žuta traka i to je ok. Međutim 10-ak metara pre početka žute trake je izlaz sa parkinga sajma. Dakle, onaj ko izlazi sa parkinga, ima 10-ak metara da se uključi u srednju traku. Ukoliko to ne uspe, recimo zbog velike gužve, ima dve solucije: 1. da nastavi da vozi žutom trakom do prve prilike kada bude mogao da se uključi i da pritom bude snimljen, 2. da stane pred početak žute trake, zabode tu, sve dok ne uspe da se ubaci u srednju traku. Međutim, pošto je neposredno pre toga silazak sa Gazele i blaga krivina, gde pojedinci znaju da voze malo brže, a i busevi se spuštaju tuda direktno u žutu traku, zabosti i stajati duže vreme može da bude nebezbedno. Ako se dobro sećam, čitao sam u nekim novinama da je bila pokrenuta peticija da se baš ova kamera izmesti, ali naravno, od toga nije bilo ništa... zašto bi policija dirala svoju "zlatnu koku"?
- dule0911
-
Kakve peticije, tu samo velika brusilica ili nesto slicno moze da pomogne.
Upravo to sam hteo da kazem za ukljucenje sa sajma, od kako je postavljena, ako ne zelis da dobijes kaznu, moras da se ukljucis u saobracaj nebezbedno.
Upravo to sam hteo da kazem za ukljucenje sa sajma, od kako je postavljena, ako ne zelis da dobijes kaznu, moras da se ukljucis u saobracaj nebezbedno.
Fiesta!!
- nikola
Istrča mi đubretarac jutros, ispred busa, nije ni pogledao da li ima vozila u traci koju prelazi...
[youtu_be][/youtu_be]
[youtu_be][/youtu_be]
- dule0911
-
Ma ljudi su totalno odsutni, jutros se lik ukljucuje na kruzni put u delu gde je ogranicenje 80km/h, tu negde sam i isao, na tipa 20-30m ispred mene. Blicam, kocim sviram, nije me j... ni 2%.
Fiesta!!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Sa istog mesta je koleginica dobila čestitku, s tim da je ona izlazila od eurohome marketa i nije se na vreme prestrojila. Ni na jednom od snimaka nije se video žmigavac a kaže da je sigurno bio uključen i da je na kraju stala u žutoj traci i čekala da se uključi.
Platila je 5000 i pored žalbe.
Platila je 5000 i pored žalbe.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- nikola
Pošto snimak obrađuje policijski službenik, vrlo verovatno namerno radi snapshot snimka u trenutku kada se žmigavac na kratko isključi. Ionako na snimku piše - vožnja žutom trakom, pa onda napravi da tako i izgleda. A samim tim umanjuje šanse vozaču da se izvuče pozivajući se na to da je čekao da se prestroji (uključi) u saobraćaj i da nema reči o vožnji žutom trakom. Perfidno osmišljen sistem za uzimanje para.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Šta je tu perfidno, pokvareno ili namerno? Vožnja žutom trakom je vožnja žutom trakom, kretanjem na sopstvenim točkovima, pa taman da su ti istovremeno upaljeni 6 migavaca, kratka svetla, duga svetla, maglenke i prednje i zadnje, rikverc svetlo i ne znam šta još. Normalno je da odbijaju takve žalbe, pa to bi i detetu od dve godine bilo jasno. Da je zaje*ano mesto za uključivanje u saobraćaj - jeste, da je zaje*ano stati na stanicu jeste, ali i sam sam, a verujem i desetine hiljada drugih vozača, nebrojeno puta u špicu se tuda i uključio i sa Gazele i sa parkinga sajma i stao da nekoga sa stanice pokupim ili istovarim, pa nisam prošao ispod kamere. Realno, ko za to nije sposoban, verovatno mu treba i tri kilometra žute trake na autoputu da se uključi. Zamislite da je umesto žute trake koja odvaja srednju traku i žutu jedan ivičnjak od pola metra, i da je umesto prostora žute trake ogromna žardinjera puna cveća i vozite u skladu sa time, zaboravite da tu uopše može da se ide kolima. Propis je propis, niko ne daje zakonsko pravo ili garanciju non-GSP ili non- taxi vozaču da tu može da stane da bi nekoga pokupio. Da li kolima ulazite i na šine železničke stanice da biste nekoga pokupili, jer eto žurite ili taj neko ne može koji minut ili stotinu metara da ide pešaka? Ima u gradu na stotine mnogo zeznutijih mesta za vožnju, prestrojavanje, uključivanje ili isključivanje u saobraćaju...

Ako ti jednog dana stigne kazna za prekoračenje brzine, ti im se žali i reci da to nije za kažnjavanje jer nema logike za potrebom brze vožnje jer nisi nigde žurio.mhetlerovic piše:Mislim i na osnovu slika se jasno vidi da nema logike da vozim zutom trakom jer su obe trake pored mene potpuno prazne...

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- nikola
Ako ne vidiš šta je pefidno i pokvareno džaba onda ja da ti crtam...911s [SK] piše:Šta je tu perfidno, pokvareno ili namerno? Vožnja žutom trakom je vožnja žutom trakom, kretanjem na sopstvenim točkovima, pa taman da su ti istovremeno upaljeni 6 migavaca, kratka svetla, duga svetla, maglenke i prednje i zadnje, rikverc svetlo i ne znam šta još.
Na osnovu tvog komentara bi čovek zaključio kako mi živimo u jednoj uređenoj državi, gde je sve regulisano na logičan način i gde samo oni, koji se ne ponašaju u skladu sa tim, bivaju kažnjeni. A svi vrlo dobro znamo da to u Srbiji nije tako, da ima puno nelogičnosti i loših rešenja. Ima toliko mesta u gradu, na kojima se čak prave ozbiljniji i veći prekršaji, pa kamere nisu tu postavljene, ali je postavljena baš ovde da lovi nekoga ko je zagazio par metara u žutu traku. Ja ne zagovaram i ne opravdam vožnju žutom trakom. Vožnja žutom trakom je kažnjiva svuda u svetu i tako tako treba da bude. Ovde je reč o načinu na koji se to sprovodi, u konkretnom slučaju, kod Sajma. Poenta je u tome da, ukoliko čovek ne želi da ga kamera snimi, a niko to ne želi (ako zna za kameru), jedino rešenje je da u slučaju gužve stane u ulivnoj traci i sačeka da se srednja traka oslobodi. Dočekati takvu situaciju je ponekad i nemoguća misija u vreme velikih gužvi, a da ne isečeš nekoga i naguziš se ispred njega. Par puta sam se našao u toj situaciji, kad sam izlazio na tom mestu sa pakringa. Stao sam i čekao da se gužva u srednjoj traci raziđe da bih mogao da se uključim u saobraćaj. Jednom prilikom se bus gradskog saobraćajnog sjurio sa Gazele ka meni, da sam mislio da nema šanse da se zaustavi, jer nije očekivao da tu stoji vozilo. A da ne pominjem i to što sam pozadi vozio dete. Nije bilo ni malo prijatno. Suština problema je u tome što ulivna traka nakon uključivanja sa parkinga, nije dovoljno dugačka da vozila mogu bez problema i bezbedno da se uključe u saobraćaj. U "normalnim" zemaljama postoje i standardi koji regulišu minimalnu dužinu ulivnih traka, ali samo je u Srbiji u redu da ulivna traka bude par metara, u često vrlo prometnom delu grada, i da se još tu postavi i saobraćajna kamera za prekršaje.
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Problem je u tome što da sam uzeo i stao po sred srednje trake za vožnju i upalio sva 4 99.99% je sansa da nikakvu kaznu ne bih dobio. A ugrozio bih svoj i zivot saputnika i još 10 učesnika u saobraćaju. Sledeći put ću tačno tako i da uradim...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ako uzmeš i voziš neregistrovan auto, a niko te od službenih ovlašćenih lica ne vidi ili ne prekontroliše, šansa da ostaneš nekažnjen je 99.99%.
Ali to i dalje ne znači da nisi radio nešto kažnjivo.

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Uopšte nije poenta da ja hoću da radim nešto kažnjivo, necu, nisam ludak. Čak bih za sebe rekao da sam vozač koji poprilično poštuje propise. Možda ne vozim uvek 50 km/h u gradu ali osim toga sve poštujem. Uvek sam vezan, nikad ne pričam telefonom bez hands-free uredjaja, nikad ne vozim žutom trakom, nikad ne preticem preko pune, nikad ne parkiram na mestu za invalida (čak ni u tržnim centrima gde ne može da te odnese pauk), uvek dajem migavac kad se prestrojavam, uvek se trudim da stanem pešaku.
Hoću da kažem da je po mom mišljenju poenta kazne pre svega vaspitna za vozače - da shvate da nepostovanje propisa ima sankciju i da ih poštuju ubuduće. Kazna koju sam ja dobio ne da ne utiče na mene da ubuduće ne vozim po žutoj traci, nego baš obrnuto - imam želju da kršim taj propis što više u inat onima koji su napravili "zamku" s tom kamerom kod Sajma koja ne služi ničemu do uzimanju para na glupost. Nije meni do 2.500 dinara, ne bih se bunio ni da je 10 da znam da nisam u pravu i da sam svesno krsio zakon. I formalno pravno jesi u pravu, čak i nesvesno ja jesam krsio zakon i treba da snosim posledicu i platiću kaznu. Problem je samo što sustinski ta kazna ne ispunjava svoju svrhu jer nema vaspitne uloge jer je ceo mehanizam loše postavljen. Zato i kažem da sam siguran da ne bih imao posledica u formalno pravnom smislu da sam napravio mnogo gori prekršaj.
S druge strane evo primer od pre neki dan - vozim u Jurija Gagarina, Blok 45 ka kraju blokova. Ja u srednjoj traci, pored mene u levoj Punto saobraćajne policije (kome btw ne radi jedno svetlo po mraku). Po sred ulice neka baba prelazi potpuno van pešačkog prelaza preko tri trake, ja usporavam da je ne bih pokupio, pandur staje i ablenduje joj da prodje? U krajnjoj levoj traci?! Mislim ok, nisam ja za to da sad treba tući kaznama po sirotim penzionerima, ali neka opomena, nešto? On je službeno vozilo potpuno zaustavio u krajnjoj levoj traci bez čak ni paljenja sva četiri migavca da obavesti vozila iza da je stao. Tom logikom je sasvim prihvatljivo da ja svoj auto zaustavim u srednjoj traci kako ne bih dobio kaznu za žutu traku...
Hoću da kažem da je po mom mišljenju poenta kazne pre svega vaspitna za vozače - da shvate da nepostovanje propisa ima sankciju i da ih poštuju ubuduće. Kazna koju sam ja dobio ne da ne utiče na mene da ubuduće ne vozim po žutoj traci, nego baš obrnuto - imam želju da kršim taj propis što više u inat onima koji su napravili "zamku" s tom kamerom kod Sajma koja ne služi ničemu do uzimanju para na glupost. Nije meni do 2.500 dinara, ne bih se bunio ni da je 10 da znam da nisam u pravu i da sam svesno krsio zakon. I formalno pravno jesi u pravu, čak i nesvesno ja jesam krsio zakon i treba da snosim posledicu i platiću kaznu. Problem je samo što sustinski ta kazna ne ispunjava svoju svrhu jer nema vaspitne uloge jer je ceo mehanizam loše postavljen. Zato i kažem da sam siguran da ne bih imao posledica u formalno pravnom smislu da sam napravio mnogo gori prekršaj.
S druge strane evo primer od pre neki dan - vozim u Jurija Gagarina, Blok 45 ka kraju blokova. Ja u srednjoj traci, pored mene u levoj Punto saobraćajne policije (kome btw ne radi jedno svetlo po mraku). Po sred ulice neka baba prelazi potpuno van pešačkog prelaza preko tri trake, ja usporavam da je ne bih pokupio, pandur staje i ablenduje joj da prodje? U krajnjoj levoj traci?! Mislim ok, nisam ja za to da sad treba tući kaznama po sirotim penzionerima, ali neka opomena, nešto? On je službeno vozilo potpuno zaustavio u krajnjoj levoj traci bez čak ni paljenja sva četiri migavca da obavesti vozila iza da je stao. Tom logikom je sasvim prihvatljivo da ja svoj auto zaustavim u srednjoj traci kako ne bih dobio kaznu za žutu traku...
- combe83
- Poruka: 157
- Član foruma od: četvrtak, 4. sep. 2014. u 16:46h
Juče na ulasku u Vlasotince me "upuca" radar, vozio sam 63km/sat, a dozvoljeno je 50km/sat jer je naseljeno mesto, 2500 din ako uplatim u roku od 7 dana.
Da li neko od vas zna da li po zakonu mora da stoji obaveštenje da je radar na putu ili ne ???
Da li neko od vas zna da li po zakonu mora da stoji obaveštenje da je radar na putu ili ne ???
- nikola
Evo još jedan snimak, koliko ljudi ne vode računa o sopstvenom životu. Bakuta prelazi raskrsnicu poprečno i pritom čita novine...
[youtu_be][/youtu_be]
[youtu_be][/youtu_be]
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Legneš na sirenčugu da je strefi manji infarkt
- nikola
Samo sam joj trubnuo, da se malo ubrza. Pošto imam prilično jaku sirenu, još mi fali da bakutu stvarno strefi infarkt. Ionako je što kažu, već jednom nogom u grobu, pa treba ja da je nosim na duši. Bolje onda da je zgazim ljudiski... kad je bal... 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Za gažaenje ovakvih treba davati nagradu! 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Ko odvali babu - gratis registracija
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Po trenutnom zakonu ne mora da stoji obaveštenje, samo je policija dužna da obavesti javnost da će se radarska kontrola vršiti tu i tu. Zanimljivo je da zakonom nije definisan način obaveštavanja, na sajtu MUP-a ima spisak radara svakog dana ali ne znamo da li je kompletan i ne navode termin kontrolisanja, a otprilike nedefinisan zakon im dozvoljava da na površini Meseca zabodu zastavicu na kojoj piše lokacija radara za taj dan, to što ti nisi na Mesecu ili nemaš vrhunski teleskop nema veze.combe83 piše: Da li neko od vas zna da li po zakonu mora da stoji obaveštenje da je radar na putu ili ne ???

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Iosis
- VIP
Ne samo babe, nego takve pješake koji prelaze van pješačkog i to bez osvrtanja, lagano i bezbrižno. Kao da cjeli svjet pripada njima.novi81 piše:Ko odvali babu - gratis registracija
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Iosis
- VIP
- nikola
Ovo kao da čitam NJUZ.NET... inače ne pije, samo je to veče slučajno imala 1,3 promila alkohola u krvi. Nema saobraćajnu zato što joj je ranije oduzeta zbog prekršaja, pa je rešila da da saobraćajnu svoje drugarice. I povrh svega je ceo slučaj objavila u medijima... haos! 

- Iosis
- VIP
Izgleda da se i drogira.
Da je napravila saobraćajku, rekla bi da inače ne pravi saobraćajke, ali eto desilo se slučajno.
A i ta drugarica je pametna, dala joj svoju vozačku.

Da je napravila saobraćajku, rekla bi da inače ne pravi saobraćajke, ali eto desilo se slučajno.
A i ta drugarica je pametna, dala joj svoju vozačku.

- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Juce jedan vozac napravio blokadu na semaforu jer je hteo iz srednje trake da skrene levo, svi trube a on ne popusta, nije hteo da produzi pravo pa polukruzno da napravi.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001