Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Daki_81 » subota, 5. nov. 2016. u 19:50h

knez91 piše: Usporio sam, pocelo da trepti i prosao kroz raskrsnicu, sigurno je bilo zuto, crveno nije.
Pa i žuto je kažnjivo a pogotovo nemaju obzira kad semafor ima zeleno trepćuće...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » subota, 5. nov. 2016. u 20:04h

A jesi li ti dobio neki papir, šta piše u njemu i jesi li ga potpisao?
knez91 piše:Usporio sam, pocelo da trepti i prosao kroz raskrsnicu, sigurno je bilo zuto, crveno nije.
Savet: Prošao si kada je počelo zeleno da blinka, a nisi mogao bezdedno da se zaustaviš auto, na žuto nisi sigurno (jer kod tih semafora već žuto se smatra ko prolazak na crveno) ;)
edit: objasni i daki
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 5. nov. 2016. u 21:53h

Daki_81 piše:Tako je, kažnjava se jer nisi procenio da prođeš kroz raskrsnicu dok je zeleno... pa sad da li zbog gustine saobraćaja ili skretanja nije mnogo bitno, kako okiti drug policajac sudija reže...
Nije isto "proci kroz raskrsnicu dok ti je zeleno" (odnosno ne izaci iz nje nakon sto se ugasilo zeleno i upalilo zuto, ili cak upalilo crveno) i "zaustaviti se tako da ometas ili onemogucis saobracaj"

Uopste ne moras da prodjes kroz raskrsnicu dok ti je zeleno. To nigde u zakonu ne postoji. Zato i postoji "zastitno vreme", to jest tvoje zuto, plus jos neko vreme kada je svima u raskrsnici crveno, plus zuto pred paljenje zelenog.

Bukvalno citajuci slovo zakona, ako se nisi zaustavio, vreme za koje ces izaci iz raskrsnice nije nicim ograniceno.

Sto se tice zutog:
Član 142
2) žuto svetlo - zabranjen prolaz, osim u slučaju kada se vozilo ne može bezbedno zaustaviti ispred navedenog znaka,

Tako da nije tacno da je prolazak na zuto isto sto i prolazak na crveno.

No to ne znaci da treba da priznas da si prosao na zuto :)
BojanM piše:... Zakon ne poznaje trepćuće zeleno, ili je zeleno ili je neka druga boja...
Khm...
Član 142
6) trepćuće zeleno svetlo - dozvoljen prolaz i nagoveštaj skorog prestanka dozvoljenog prolaza uključenjem žutog, a zatim crvenog svetla.

Postoji u poslednjem zakonu ali oznacava dozvoljen prolaz.
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 6. nov. 2016. u 00:57h

Priznaj da si prošao na žuto. Ali napomeni da se žuto upalilo onog trenutka kada si ti bio na ne više od 10 metara semaforu i da si se u tom trenutku kretao brzinom od tačno 30 kmh. Znaš da je toliko jer si neposredno pre prilaska semaforu (raskrsnici) pogledao. 30 kmh je 8.3 metara u sekundi. Put nije bio idealno čist, bilo je kamenčića. Pri toj brzini bezbedni zaustavni put je 14 metara. Nisi se mogao zaustaviti bezbedno, pritom si se kretao osetno sporije od ograničenja i brzinu kretanja si prilagodio uslovima puta. Zakon dozvoljava prolazak na žuto samo ako se vozilo kreće manje od ograničenja (odnosno prilagodjeno uslovima puta) i u trenuku paljenja žutog svetla se nalazi dovoljno blizu semaforu da se ne može bezbedno zaustaviti. Još možeš da kažeš i da je vozač iza tebe držao nepropisno malo rastojanje, te je postojala opasnost da on udari u slučaju tvog naglog kočenja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 6. nov. 2016. u 11:10h

Sve se slazem sa vama, trebao sam da stanem, ali kako on moze da tvrdi da sam na crveno ili zuto nije videoo moj semafor, i on je brojao tri sekunde kako on broji brzo sporo.
Jos je hteo da pise kaznu zato sto se putnik iza nije vezao.

Nisam dobio nista, reseno je na ne kulturan nacin..
Da sam dobio zapisnik sigurno ga ne bi potpisao, ili bi trazio da upise gde su stojali da nisu videli semafor, da su brojali itd..

Mene samo interesuje za ubuduce, kako se to resava, da se svadjam i idem na sud za neke stvari za koje on tvrdi a znam da nije mogao da vidi. Kako na to sudija gleda.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

dax92

 
Poruka: 7627
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 6. nov. 2016. u 19:38h

Meni je totalno debilno smaranje ljudi za takve situacije..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » nedelja, 6. nov. 2016. u 21:38h

Ovo je klasična situacija kako da zaradi crvenu. Verovatno ako mu kažeš da nek piše izveštaj odustaje odmah jer zna i on da nije video semafora,tako da tebe jedan prosečan advokat izvuče iz ove situacije. Jbg čovek pokušao i uspeo thumbsdownh
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 7. nov. 2016. u 13:09h

Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 7. nov. 2016. u 13:09h

Bas zbog toga pitam ovde, on je odma spominjao i ne vezan pojas na zadnjem sedistu.

Kako se savije, kao limenka.
Koje je ogranicenje na toj deonici bilo je 50, da li je jos uvek ili?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 7. nov. 2016. u 14:31h

50 je jos uvek.

Inace ne znam za sta sluzi to osvetljenje tacno, kad nema ni n od naseljenog mesta u okolini tog puta.
Fiesta!!

skolioza
Poruka: 1516
Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h

Poruka od skolioza » utorak, 8. nov. 2016. u 08:16h

Taj pupinov most i put posle njega ka borci je kao stvoren za divljanje-ravan,nov,samo gas..gledao sam ljude kao skoro gube kontrolu nakon one uzbrdice koju prati krivina..
Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)

Daki_81

Poruka od Daki_81 » utorak, 8. nov. 2016. u 17:21h

Još prvih dana po otvaranju su me pretekla dva debila u trkanju i posle minut su se izokretali i polupali :doh:

dax92

 
Poruka: 7627
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 8. nov. 2016. u 18:53h

dule0911 piše:50 je jos uvek.

Inace ne znam za sta sluzi to osvetljenje tacno, kad nema ni n od naseljenog mesta u okolini tog puta.
Isto tako je potpuno retardirano ogranicenje 50 km/h na putu sa 3 saobracajne trake gde nema ni "n" od naselja! ne kazem da treba da bude 120, ali je 80 apsolutno normalno, pogotovo sto je osvetljeno i sto se zove obilaznica
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Daki_81

Poruka od Daki_81 » utorak, 8. nov. 2016. u 19:33h

Evo idiotskog obrazloženja!?

" Pupinov most, najavljivan kao jedan od najvažnijih projekata u 2014. godini, ima ograničenje brzine do svega 50 kilometara na sat iako je na mostovima i saobraćajnicama takve strukture uobičajeno ograničenje od 80 do čak 100 kilometara na sat.

Do ovoga je došlo jer su nadležne institucije, uprkos planu projekta, razdelnu traku suzile za metar, pa je zbog opasnosti da automobili prelete u suprotnu traku i brzina morala da se ograniči, tvrdi Milutin Ignjatović, direktor Saobraćajnog instituta CIP.

- Prema planu projekta koji je CIP uradio, razdelna traka, odnosno zaštitni pojas između smerova bila je široka tri metara i imala je ogradu. Da je most tako i urađen, ograničenje brzine moglo bi da bude od 80 do 100 kilometara na sat. Međutim, nadležne institucije, Ministarstvo saobraćaja, Direkcija za građevinsko zemljište i Zavod za urbanizam grada Beograda odlučili su da širinu razdelne trake smanje na dva metara i da odustanu od ograde, pa je kao logična posledica došlo i ograničenje brzine kako se ne bi desilo da prilikom nesreće automobili prelete u suprotnu traku - kaže Ignjatović i ističe da je rešenje besmisleno. "

" Prema rečima Ignjatovića, na zemunskoj strani je brzina ograničena na 50km/h zbog čestih raskrsnica u nivou, a brzina na mostu nije ograničena na 50 km/h zbog samog mosta već je prilagođena brzini predviđenoj za celu saobraćajnicu.

"Ovde treba napomenuti da je reč o gradskoj saobraćajnici dužine svega 20 km na kojoj su predviđene raskrsnice u nivou i u zoni gde se planira razvoj različitih sadržaja, tako da brzina od 50 km/h odgovara nameni te saobraćajnice i budućem okruženju", dodao je Ignjatović. "

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 8. nov. 2016. u 20:28h

Ček, ček malo. Pa tom logikom onda ne treba dozvoliti avionima da uzleću, jer u slučaju nekog kvara mogu da padnu i svi će da izginu. A ako ne polete, ne mogu da padnu.

I koja je poenta pravljenja obilaznice, ako će pustiti da se izgrade objekti i rasksrnice u nivou?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » sreda, 9. nov. 2016. u 00:10h

Pa kad se sve uzme u obzir, ovo obrazloženje i nije toliko besmisleno. Ako se vratimo na vest od juče, o udesu na tom delu saobraćajnice i pogledamo slike, videćemo nešto što ima veze sa ovim o čemu čovek govori. Punto se očigledno kretao preko 80 km/h, ako ne i preko 100 km/h (možda i više), o čemu govori stepen oštećenja vozila na slikama (Punto se savio oko bandere). Dakle, vozač je vozio preko ograničenja (50 km/h). Verovatno je u nekom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i sticajem okolnosti se zakucao u banderu, koja je na razdelnom ostrvu. Da je prošao pored bandere, preleteo bi u trake za suprotan smer. A onda bi tragedija verovatno bila još i veća, ukoliko bi tako nekontrolisano naleteo na vozila iz koja bi mu išla u susret.
Da me neko ne shvati pogrešno. Ja ne smatram da je normalno, na mostu sa po 3 trake u oba smera, koji je uz to van naselja i deo je obilaznice, da ograničenje bude 50 km/h. Reč je o tome da je most inicijalno sasvim drugačije projektovan (razdelno ostrvo širine 3 metra i ograda između traka), a onda je neko došao i u hodu, bez ikakvog projekta, izmenio plan izgradnje (verovatno ugrabio priliku da od tog "viška" asfalta, asfaltira put do svoje vikendice u nekoj zabiti). I sad je stanje takvo, da je ovo iznuđeno i apsurdno rešenje"... kao što se i sve drugo u Srbiji radi naopako.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 9. nov. 2016. u 00:41h

Ne verujem da je išta asfalta ukradeno, jer se razdelna traka ne asfaltira. Pre će biti da su hteli da uštede ukupnu površinu koju deonica zauzima, s obzirom da se ista nalazi na parcelama koje su predjašnje bila u vlasništu ili privatnom ili drugih državnih firmi, pa pošto to treba refundirati tim prethodnim vlasnicima. Ali nije u tome stvar. Zašto onda i na putevima van naseljenog mesta, sa po jednom trakom u smeru, gde trake suprotnih smerova razvdaja jedna bela linija farbe na asfaltu, su ograničenja 80 kmh? I tu mož da se preleti u suprotnu traku. Ako će se i u okolini tih puteva jednog dana izgraditi naselja, razni sadržaji, ili škole, zašto i na tim putevima ne bi ograničenje bilo 50 na sat, ili mogu da stave i tablu za zonu škole i smanje na 20 ili koliko je već, jer jerbo to odgovara budućem okruženju? Mogli bi tako i na E75 da stave ograničenje svuda od 80 kmh, zato što jedan deo te deonice koji prolazi kroz grad ima to ograničenje, pa da brzina bude ona predvidjena za celu deonicu, ili suprotno - da i u gradu bude 120. Ja stvarno ne mogu da skapiram tu količinu retardiranosti da je problem staviti znake o promeni ograničenja, već na celoj deonici lupiti jedno ograničenje.
Ford weist den Weg.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 9. nov. 2016. u 01:42h

Najpre... taj most uopste nije deo obilaznice. Taj most je deo takozvano spoljasnjeg prstena, to jest on je gradska saobracajnica, za razliku od obilaznice. "Pravi" mozst za obilaznicu, treba da bude negde u nivou Bataje ili Banovaca, al njega necemo skoro da vidimo.

Objasnjenja o razmaku izmedju traka samo pokazuju koliki je nivo debilizma u doticnim strukturama koje kroje saobracaj. 50 metara od silaska sa tog mosta, cim prodjes skretanje za Novu Galeniku, pocinje Batajnicki drum, sa po jednom trakom, fizicki neodvojenom, na kome stoji znak za prestanak naselja i nema znaka za ogranicenje brzine, to ce reci da je tu ogranicenje 80.

Ali posto je ko sto je gore pomenuto u pitanju gradska saobracajnica, neki "pametnjakovic" je zakljucio da tu ogranicenje mora da bude ko u gradu.
A i imamo sistem novih "strucnjaka": posto ne znam sta treba, ja cu da se osiguram tako sto cu da stavim manje. Ako stavim previse pa neko izgine najebacu, ovako uvek mogu da kazem da sam prvenstveno mislio na bezbednost, a zabole me sto ce ovi da kilave.

@nikola
Time sto si normalne ljude osudio da voze presporo, nikako neces spreciti budaletinu da vozi prebrzo.
Djak pesak :)

nikola

Poruka od nikola » sreda, 9. nov. 2016. u 09:39h

Slažem se, kakva god ograničenja staviš i time normalne vozače ukalupiš, uvek će biti onih koji će raditi mimo toga.
Po zakonu je u naseljenom mestu maksimalna dozvoljena brzina 50 km/h, pa smo opet svedoci da u sred grada ima onih koji se sa 100 ili 120 km/h zakucaju u banderu.
A što se tiče deonice gde se desio ovaj udes, nije bitno da li je razdelno ostrvo suženo zbog toga što je neko "mak'o" asfalt ili da bi se uštedelo na troškovima eksproprijacije ili zbog nečeg trećeg. Poenta je u tome da je ta deonica prvo bila projektovana na jedan način, a onda je neki stručnjak došao i u toku radova, onako u hodu, doneo drugačiju odluku. A na sve to, kao šlag na tortu, došao je i stručnjak koji je procenio da na toj deonici maksimalna dozvoljena brzina treba da bude 50 km/h, jer je u skladu sa prethodno navedenim razlogom, on maestralno došao do zaključka da tu nešto nije u redu, pa je išao linijom manjeg otpora. Ali, prosto ne čudi, jer se u ovoj državi sve tako radi, na svim važnim mestima sede "stručnjaci" koji jedva znaju pertlu da vežu, ali vrlo dobro znaju da izmene projekat mosta ili da odrede brzinu kretanja vozila tako da sve bude bezbedno.

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » sreda, 9. nov. 2016. u 10:43h

Glupava bankina može da se namontira i na razdelnom ostrvu od 1m širine. Nije to nuklearna fizika.
Po meni mislim da je ovde varijanta da ih mrzi da prilagođavaju signalizaciju trenutnim uslovima puta, pa su išli logikom da će to sve da se okolo izgradi za jedno 20 godina i onda će tih 50 kmh, biti sasvim OK.

Isto sranje kao sa ulicom Vojvode Stepe.
Ne znam da li ste primetili koliko krkljanca pravi onaj semafor kod Stepinog Vajata?
Bukvalno blokira celu autokomandu. Ranije toga nije bilo.
Verovatno treba da prođe 5 godina, pre nego li se neko smiluje da to izmeni i popravi.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

nikola

Poruka od nikola » sreda, 9. nov. 2016. u 11:23h

Ranije sam redovno, na putu do posla i od posla, išao ulicom Vojvode Stepe. Od kako su je rekonstruisali, probao sam par puta i evo već godinu dana ne pada mi na pamet da tuda idem. Pokušao sam da sastavim listu nelogičnih rešenja koja su u V. Stepe primenjena i koju bih uputio na razne adrese nadležnih, ali sam posle 15. stavke odustao, jer ide u nedogled (a i verovatno ne bi imalo nikakvog efekta čak i da pošaljem nadležnima).
Taj semafor kod Vajata je inače jedno od žešće retardiranih rešenja. Jednom prilikom kada sam išao u Kit Komerc, koji se upravo tu nalazi, malo sam stajao i gledao šta se događa. Traka za pravo je ok i na semaforu se čeka na crveno dok je pešacima zeleno. Međutim, traka za levo je ujedno i traka kojom idu tramvaji. I sada, kad je tramvajima otvoren signal, na semaforu je za skretanje levo crveno. Znači, ako ispred tramvaja ima bar jedno vozilo, koje čeka da skrene levo, tramvaj ne može da prođe. Kada se upali zeleno za skretanje levo, tramvajima se zatvara signal za prolaz. Kada sam ja stajao i posmatrao šta se događa, na semaforu za levo je čekalo 7 vozila, pa je išao tramvaj, pa iza njega 5 vozila, pa iz njih tramvaj (koji je ušao u kružni tok na Autokomandi, ali nije mogao da izađe iz njega i uđe u V. Stepe, pa je ostao u kružnom toku i blokirao ceo saobraćaj). Otvorio si signal za prolazak tramvaja, ali on nije mogao da prođe od vozila koja čekaju da skrenu levo. Kada se upalilo zeleno za levo, prošlo je 5 vozila, 2 su ostala, pa samim tim i tramvaj i cela kolona iza. Onda se drugi put otvorio signal za tramvaje, ali tramvaj i dalje stoji, jer dva vozila ispred njega čekaju zeleno za levo. Pali se zeleno za levo, oba vozila skreću, ali tramvaj ostaje, jer mu je signal zatvoren. Tek na treće otvaranje signala, tramvaj je prošao. Ista situacija je posle bila kada je tramvaj koji je blokirao kružni tok došao do ovog semafora.
Znači, ovo je samo jedno od nebulozinih "rešenja" u V. Stepe.
Nekoliko skretanja za levo od Autokomande do Trošarine, više ne postoje, jer je između razdelno ostrvo, između tramvajskih šina. Na primer, skretanje za levo kod Super Vera je sada zabranjeno. Da biste došli do Vera potrebno je da kružite 2 kilometra naokolo ili da se dosta ranije isključite iz V. Stepe ka Kumodraškoj i onda naokolo dođete sa donje strane tržnog centra.
A gore kod mene, raskrsnica Bulevara Oslobođenja i Baštovanske, gde se Bulevar ukršta sa tramvajskim šinama (što su takođe rekonstruisali u sklopu radova u V. Stepe), neki genije je tek napravio sra*nje. Ranije je tu, kada idete iz pravca Trošarine ka Avali, postojalo uslovno desno. E, ali sada toga više nema, jer kada su radili rekonstrukciju, pomerili su tramvajske šine čitav metar ka sredini raskrsnice. Zbog toga, vozila iz Baštovnaske kada ulaze u raskrniscu naleću direktno na tramvaj iz suprotnog smera (prsa u prsa). U par navrata za malo nije bilo žešćih karambola, jer raskrsnica nije pod pravim uglom pa se tramvaj koji dolazi ne vidi na vreme. Onda su razdvojili vreme dozvoljenog prolaska tramvaja i ostalih vozila, čime su dodatno sve usporili, jer se duže čeka. Ali, zbog pomerenih šina, vozila iz Baštovanske najčešće "seku" raskrsnicu i skreću levo u Bulevar. Da ne bi došlo do sudara sa vozilima koja iz Bulevara skreću u Baštovansku, ukinuto je uslovno desno. Kako na ovoj raskrsnici bar 50-60% vozila skreće desno u Baštovansku (ka tržnom centru Banjica), sada sva ta vozila stoje na crvenom. Zbog toga su gužve mnogo veće, a kolona je često i do Trošarine.
Ima li šta gore nego kad grad potroši pare građana na rekonstrukciju ulice i onda stručnjaci naprave još gore stanje nego što je bilo. A šta je najzanimljivije? Pa ulica V. Stepe je postojala i ranije. Nije bilo sjajno stanje, bilo je gužvi povremeno, ali je bilo mnogo bolje nego sada. Dakle, rekonstrukcijom su napravili stanje koje je nikad gore. Po meni, bolje da su samo uradili rekonstrukciju, bez ikakvih novih "rešenja", već da su samo vratili asfalt i ostavili režim saobraćaja kakav je bio i ranije.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » sreda, 9. nov. 2016. u 12:41h

Da se ne bi nervirao, svaki put kada prolazim kroz nju, namerno pravim sve moguće prekršaje.
Vožnja tramvajskom trakom mi je norma, a skretanje levo na svim zabranjenim mestima, čist hedonizam.

Pre mesec dana, nacrtaju se panduri u onoj maloj uličici posle bioskopa i čekaju vozače koji skreću levo u toj raskrsnici.
Super, ali kada kreneš da skrećeš, možeš lako da ih vidiš u sačekuši i onda umesto da skreneš, samo napraviš tu polukružno na dole i doviđenja.
Nema znaka da je zabranjeno polukružno u toj raskrsnici. :)

Onaj semafor kod stepinog, treba zavezati za neki kamončić i zoom, kao Mel Gibson u smrtonosnom oružiju 2 što je uradio sa onom kućom pred kraj filma. :D

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 9. nov. 2016. u 13:15h

Sharpshooter piše: Super, ali kada kreneš da skrećeš, možeš lako da ih vidiš u sačekuši i onda umesto da skreneš, samo napraviš tu polukružno na dole i doviđenja.
Nema znaka da je zabranjeno polukružno u toj raskrsnici. :)
Ako nema znaka za zabranjeno polukruzno niti za obavezan smer onda mozes... Ja sam se dugo pravio lud za znak za obavezan smer dok nisam skoro platio kaznu u bulevaru bas za polukruzno gde ne smes levo, nema znak da je zabranjeno polukruzno, ali jbg obavezan smer ima i to nisam ispostovao :)

Vojvode stepe sam prosao samo jednom nakon rekonstrukcije, srecom ne zalazim cesto u taj deo grada i nadam se da necu jer je ono uzas sta su napravili.
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 9. nov. 2016. u 14:54h

Eh svega toga ne bi biloda nisu zatvorili ono isljučenje sa autoputa direktno na početak Kumodraške...
Ford weist den Weg.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » sreda, 9. nov. 2016. u 15:41h

Jes i to je glupost, pa sada svi moraju preko autkomande.
Umesto to isključenje da "ubrzaju" koliko je god moguće da rasterete autokomandu, oni još gore napraviše.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“